Προς το περιεχόμενο

maxtor problem?

pern112

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hi every1! λοιπον δεν ξερω αν ειναι προβλημα των δισκων ή των xp. Εχω δυο 80αρηδες maxtor και 4 partitions. Ενω ειναι ετσι κανα 2 χρονια εδώ και καμια 10αρια ημέρες οταν αντιγραφω πολλα αρχεια παγώνει το σύστημα. Επίσης οταν τρεχω πολλα παραλληλα πχ search και βαζω να τρεχει και ενα αρχειο στο vlc παλι παγωνει. Στο startup των windows εδω και καμια 20αρια ημερες εμφανιζει το wallpaper και καθυστερει να εμφανισει τα εικονιδια και την μπαρα.

Τι εχω κανει μεχρι σημερα

1)nod32 και avast δεν βρεθηκε τπτ

2)spyware terminator δεν βρεθηκε τπτ

3)chkdsk δεν το κανει γιατι βρισκει λεει ενα προβλημα στο αρχειο των win. Προσπαθησα να το κανω απ το o&o defrag .

4)defrag μου παγωνει στο 76% οταν κανω τον ενα δισκο

5)edit των startup αρχειων και πεταμα οτι ειναι αχρηστο

6)επισης οταν κανω restart σταματα στην τελευταια οθονη και πρεπει να πατησω το κουμπι!turn off κανει κανονικα

τα παιξε ο δισκος?

Δημοσ.

εκανα check τους δισκους με HDD regenerator και δεν βρεθηκε τπτ. Τι μπορει να συμβαινει καμια ιδεα?τα παιξαν τα χπ?

Δημοσ.

Windows 100% το έχω πάθει και εγώ και λύση δεν βρήκα δωκίμασε

1) Update σε όλουσ τους Οδηγούς σου

2) Download από Microsoft το User Profile Hives

3) Defrag με Diskeeper

4) Φορματ

5) βάψιμο μπλέ και πέταμα στην θάλασσα ( αν δεν καταφέρεις τίποτα μέχρι το 4 :mrgreen: )

Δημοσ.
12 xronia sxoleio,1-2 xronia panellhnies,6 pan/mio,1 agrotiko, 1 strato, 3 lista anamonhs, 6 eidikothta, 2 xronia myges sto iatreio....ym'artwn

...39 χρόνια και γράφεις το "ήμαρτον" ..."υμ' αρτων";;;.....ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

..Τεσπα,δοκίμασε να κάνεις και 1 sfc/scannow (start/run/type sfc/scannow ,press enter.......αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι μάλλον θέμα δίσκου και όχι λειτουργικού.....Το διαπιστώνεις εάν-αφού δεν μπορέσει να γίνει κάτι-κάνεις format ,και κατά το format (μέσα απ' το cd των xp και το recovery console,με εντολή format c: /fs:ntfs-EAN o δίσκος που έχει τα xp είναι ο c:,και ΕΑΝ θες ntfs file system ) δεις κάπου να "κολλάει" ή έστω να καθυστεράει η διαδικασία...Αν ο δίσκος είναι οκ,δε θα κολλάει πουθενά,και η διαδικασία θα είναι ομοιό.....χρονη (κατά το "ομοιόμορφη").Θα χρειαστεί να βαρεθείς λίγο τη ζωή σου με το να κοιτάς την οθόνη για κανένα τέταρτο-μισάωρο,αλλά αξιζει τον κόπο.

Δημοσ.

εχω την αισθηση οτι παλι εσυ ειχες σχολιασει το ημαρτον και σου ειχα πει επιτηδες το αφηνω ετσι..τεσπα ελυσα το προβλημα τελικα με το recovery console των xp και το chkdsk /p. Ειχα τελικα καποια errors και στους δυο δισκους που δεν επιασε ουτε το HDD ουτε ενα αλλο της maxtor που χρησιμοποιησα. Αλλα και απλο chkdsk δεν μου εβγαζε τπτ προβληματικο.Τωρα ολα ρολοι μερικα λεπτα πριν το φορματ, ευτυχως το γλιτωσα παλι

Δημοσ.

Για το "υμ' αρτων" δεν παίρνω όρκο,μπορεί και να ξανασχολίασα(αλλά λέω ότι θα το θυμόμουν)..Καθόλου απίθανο όμως να ήταν άλλος-βγάζει μάτι και προκαλεί :mrgreen:

Τώρα όσο για το πρόβλημα,λες ότι λύθηκε και γλίτωσες και το format,,,αλλά για να κάνουν ΤΕΤΟΙΑ νούμερα τα windows,κάτι δεν πάει καλά...Διότι τελικά ήταν (μάλλον;) πρόβλημα του file system,των windows,κτλ.Το chkdsk /p που έτρεξες από γραμμή εντολών,απλά κάνει πιο ενδελεχή έλεγχο(το chkdsk /r είναι αυτό που "διορθώνει" bad sectors) (τους διορθώνει my ass,απλά τους "μαρκάρει" για να μη χρησιμοποιούνται)."Άρα", bad sectors μάλλον δεν είχες/έχεις και γι' αυτό το hdd regen δεν βρήκε κάτι(υποτί8εται πως κάνει repair "επαναμαγνητίζοντας" το δίσκο-δεν κάνει κάτι που να αφορά το άκου-ρε-φίλε σύστεμ..)Συμπέρασμα:U R 1 lucky sun of a beach-ο δίσκος σου είναι μάλλον υγιής.Πόσο όμως θα σου κρατήσει αυτή η κατάσταση......i dunno(μιλάω για το "να γλιτώνεις το format")..Διότι κάτι έκανε "κ..." το φάιλ σύστεμ.Γιατί να μην το ξανακάνει(εκτός κι αν τα win είναι γεμάτα..."καλικάντζαρους",κι απλά θες 1 γενική κα8αριότητα..)

Δημοσ.

γρουσουζη γκαντεμη!παλι αρχισε να κολλαει το μαραφετι!!!απιστευτη κατασταση ή μαλλον απαλευτη....σκεφτομαι να φορμαρω το partition των xp απλα ευχομαι να ειναι αυτο το προβλημα και οχι απο καποιο δισκο και μετα να εχω παλι τα ιδια. Να εχω κολλησει κατι δεν φαινεται, απλα οταν σκαναρω με nod32 μου βγαζει error boot sector primary disk. Πιο μετα θα ψαξω τι σημαινει αυτο..παρ'το αυγο ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...