panos_1979gr Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Καλησπέρα παίδες.Εχω το εξής laptop: FUJITSU SIEMENS AMILO A1630,AMD 64 3700+,ATI 9700,80GB ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ 1024RAM.Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδω και λίγες μέρες.Όποτε προσπαθώ να παίξω κάποιο παιχνιδι(οποιοδήποτε,απο το ποιό καινούργιο μέχρι απο τα ποιό παλία)το laptop μετά απο 1 με 2 λεπτά σβήνει.Αυτό το κάνει μόνο στα παιχνίδια.Όλες οι άλλες λειτουργίες γίνονται κανονικά!Μπορει κάποιος να βοηθήσει?Thanks.
alt10 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 mporei na yperfotonetai i karta grafikon koitakse tin thermokrasia
Silent Arrow Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Λοιπον εχουμε το ιδιο laptop (εσυ 3800+ εγω 3700+)... Το εχεις καθαρισει καθολου??? Ειναι θεμα θερμοκρασιων αυτο το πραγμα κατα πασα πιθανοτατα. Παρε μια ηλεκτρικη σκουπα και με προσοχη καθαρισε ολους τους αεραγωγους / ανεμιστηρες. Αν θες το ξεβιδωνεις απο κατω (καμια 10 μικρες βιδες, προσοχη χρησιμοποιουμε το καταλληλο κατσαβιδι) και με ενα πιστολακι για τα μαλλια του κανουμε γενικο service. Δεν θα συνιστουσα να βγαλεις καρτα γραφικων κλπ, αν googlαρεις μπορεις να βρεις οδηγιες για το πως γινεται αυτο.
panos_1979gr Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 υπαρχει καποιο προγραμμα για να κοιταξω την θερμοκρασια? λες ρε φιλε να ειναι θεμα καθαριότητας?θα το κοιταξω και αυτο.
Silent Arrow Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δεν θα καταφερεις τιποτα γιατι το συγκεκριμενο laptop δεν συνεργαζεται με τα προγραμματα μετρησης. π.χ. κατεβασε το Everest Home Edition, απλα θα δεις θερμοκρασια CPU κολλημενη πιθανοτατα στους 75 βαθμους που δεν ειναι σωστη. Θα βλεπεις μονο θερμοκρασια σκληρου δισκου αν και δεν ειναι αυτο το προβλημα σου.....
panos_1979gr Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 οπότε ξεκινάω με την καθαριότητα και βλέπουμε.Thanks. αν παρω και κανένα cooler για φορητό θα βοηθήσει καθόλου η τζάμπα τα λεφτά θα πάνε?
basilis5 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 pc wizard 2007 αν δεν φοβασαι να το ανοιξεις κανε τα εξης: 1. βγαλε τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη, και βαλε καινουργια θερμοαπαγωγικη παστα αναμεσα τους 2. καθαρισε το απο σκονες κλπ σιγουρα μετα απο τοσο καιρο θα χει μαζεψει πολυ πραγμα,και δεν θα αεριζεται σωστα. επισης αν δεν ειναι προβλημα το κοστος ,παρε μια βαση (απο 20-50 ευρω εχουν) θα δεις δραματικη πτωση της θερμοκρασιας. σε πεντιουμ 4 ΗΤ, 3.2 εχω δει και - 15 βαθμους στον επεξεργαστη με μια απλη βαση του πλαισιου
panos_1979gr Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 το μηχάνημα το εχω ανοίξει και άλλη φορα.το προβλημα ειναι οτι το πήρα απο δευτερο χερι και απ' οτι εχω δει δυο βίδες εκει που βρίσκεται ο επεξεργαστης είναι "φαγωμένες",οποτε δεν μπορω να τις ξεβιδωσω.υπαρχει κανενας τροπος να τις βγάλω? Σχετικα με το θεμα του cooler,εχω δει ενα της Zalman(ZM-NC1000) στα 49 ευρω με 2 ανεμιστηρες και μάλλον θα παρω αυτο.
Silent Arrow Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 ... H Zalman του πλαισιου ειναι απλα απιστευτη. Την εχω και ειμαι 10 βαθμους κατω απο πριν.... Αφου δεν ανοιγει το laptop η ηλεκτρικη σκουπα ειναι μονοδρομος.
panos_1979gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Αφου το καθάρισα,πήρα και το Cooler της Zalman όλα καλά....για καμμιά εβδομάδα όμως μόνο :sad: . Μέτα πάλι τα ίδια.Τι να κάνω;Υπάρχει περίπτωση να φταίει και η ζέστη που τώρα τελευταια είναι πολύ ανεβασμένη;
alex2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μόλις μπήκα στο forum να εκφράσω την ίδια απορία με σένα!!! Το δικό μου είναι FUJITSU SIEMENS AMILO L1300!!! Ας ελπίζουμε και οι δύο ότι ο φίλος P270 έχει άδικο γιατί mb σημαίνει στην ουσία καινούριο LapTop και η οικονομική μου δυνατότητα είναι τέτοια που ούτε την βάση δεν μπορώ να πάρω!!! Πάντως το πρόβλημα που δεν μπορώ να δω την θερμοκρασία στο cpu δεν μπορεί να λυθεί ρε παιδιά??Τι στο δ@#%λο δεν έχει σένσορα στον επεξεργαστή??Μόνο για τον δίσκο παίρνω μέτρηση!!!
panos_1979gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει.Έχω δοκιμάσει πολλά προγραμματάκια και εγώ και δεν γίνεται τίποτα.Όσο για νέο laptop δύσκολα.Μόνο στα παιχνίδια σβήνει και σε τίποτα βαριά προγράμματα όπως μετατοπές ταινιών.
P270 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 απανταω και στους δυο ειμαι τεχνικος υ/η σε service tis fujitsu siemens αν εχεις καθαρισει το cpu fan και εχεις βαλει θερμοαγωγημο υλικο και επισης στο Α1630 αν εχεις καθαρισει το fan τις vga εκει δεν βαζεις θερμοαγωγημο υλικο αφηνεις το μπλε pad που εχει και συνεχισει να σβηνει τοτε το προβλημα ειναι στο main board και αν δεν εχεις εγγυηση τοτε ξεχνα την επισκευη λογω κοστους δες μονο μηπως δεν λειτουργει το καποιο απο ta fan για το α1630
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.