Blackleader7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 epeidi thelo kai ego na paro mia mnimi 512mb kai exo idi alli mia einai 3 xronon palia lete na antimetopiso kai ego ta idia? Pos mporo na do ti ram exo giati ta xartia de ksero pou einai...
Land_Of_Banania Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 James@ Κρίμα που έκανες επαναφορά ρε συ. ¨Επρεπε να αρχίσεις να παίζεις με τις Ram σε εκείνη τη φάση. Καταρχήν να αφήσεις μόνο τη μία, μετά να βάλεις κι άλλη κλπ όπως σου έγραφα. Με μόνο μία λογικά θα ξεκινούσε κανονικά. Κι εμένα έκανε κάτι τέτοια μέχρι να τις βάλω στη τελική θέση που τις είδε. Μετά βέβαια ήθελε να βάλω και τα timings κλπ. Blackleader7 Εμένα με βοήθησε πολύ ένα προγραμματάκι που μου έδωσε ένα φίλος, memset λέγεται. Είναι για να αλλάζεις τα timings από τα windows, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και απλά για να τα δείς, επειδή τα λέει όλα. Κάπου εδώ αναφέρθηκε και το Pc Wizard, δεν το ξέρω εγώ αυτό όμως. Το κακό είναι πως όταν πας να πάρεις ram αναγράφονται μόνο τα 4 βασικά στη Ram. Πχ θα λέει Kingston KVR 400 4-4-3-2. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω που μπορείς να τα μάθεις. Κι εγώ είχα πάρει ακριβώς το ίδιο μοντέλο θεωρητικά, που απλά είχαν δύο χρόνια διαφορά στην ημερομηνία κατασκευής τους. Είχαν όμως και ένα από τα υπόλοιπα timings διαφορετικό που με έβαλε σε τρελούς μπελάδες. Βασικά αν μπορείς να βρείς από κανένα φίλο σου που πουλάει τις δικές του και θα μπορείς και να τις δοκιμάσεις και να μην τις πάρεις αν δε σου κάνουν, καλά θα ήταν. Άλλωστε πολλές έχουν full life εγγύηση.
Blackleader7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 ta timings akoma kai an den einai idia den ta ftiaxneis esi?
Land_Of_Banania Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Ναι τα φτιάχνεις, πάντα προς το χειρότερο βέβαια. Δηλαδή αν έχει latency 3 η νέα σου ram και η παλιά 4, θα βάλεις και την νέα να δουλεύει σε 4. Αν κάνεις αλλαγές προς το καλύτερο από τα defaults της τότε περνάς στον τομέα του overclocking που δεν έχω ιδέα και σίγουρα υπάρχουν άλλοι να απαντήσουν καλύτερα γι αυτό στο insomnia. Η όλη φασαρία όμως γίνεται μέχρι να τις δει κανονικά η mb, γι αυτό τα ίδια timings γλυτώνουν πολύ κόπο και χρόνο. Άσε που υπάρχει και περίπτωση να μην μπορέσεις να τις κάνεις ποτέ να συνεργαστούν άμα είναι τελείως διαφορετικές.
pcos Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 ti M/B exeis? tsekare loipon an grafei pou8ena gia simvatotita me to sigkekrimeno 1GB DDR module. Se emena mia ABIT 754 pou eixa den anagnorize tis mnimes tou 1GB alla mono mexri ta 512aria. Mporei kai na einai 8ema bios...pios 3erei..
james@ Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 ABIt AI7einai i M/B, alla to bios tis blepei tis ram.Leei oti exo 1,5GB ram.To bios ekane update to blepo stin imerominia ekdosis!! @Land_Of_Banania den ginotan na min kano epanafora!!!den anoige o ipologistis!!opos egrapsa pio prin, anoige i monada alla tipota stin othoni!!i othoni itan san na itan kleistos o pc!!
pcos Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 gia des edo... http://www2.abit.com.tw/test_report/AI7/02.php den anaferontai pou8ena modules ton 1GB, mporei aplos na min ipirxan tote pou eginan oi dokimes... Mipos na pigaines piso to 1GB kai na epernes 2x512? 8a eixes kai dual tote...
james@ Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 oxi,sto manual tis mobo leei oti mporei na parei mexri 1GB se kathe slot me maximum ram 4GB.Tora ekana to exis : ebgala ta 2x256 kai afisa to chipaki tou 1 GB kai os tora mou fainetai ok.To problima apo oti katalaba einai to trofodotiko,kathos mpika se ena site kai eida oti me 3 chipakia imoun giro sta 350 watt minimum.Opote ebgala ta duo kai afisa to ena.Mallon tha pao gia megalitero trofodotiko giati outos i allos to 300ari pou exo einai poli mikro!!!
Land_Of_Banania Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 den ginotan na min kano epanafora!!!den anoige o ipologistis!!opos egrapsa pio prin, anoige i monada alla tipota stin othoni!!i othoni itan san na itan kleistos o pc!! Αυτό σου λέω έκανε και σε μένα. Όμως βάζοντας μόνο τη μία ή τις δύο ram πάνω τότε άνοιγε κανονικά. Γι αυτό λέω πως έπρεπε να κάνεις κανα-δυο δοκιμές πριν κάνεις επαναφορά. Όσο για το Bios κι εμένα τις έβλεπε κανονικά ανάλογα τις θέσεις που τις είχα τοποθετήσει. Το θέμα είναι να μην βγαίνουν και errors στα windows. Όσο για το αν φταίει το τροφοδοτικό, μπορείς να το τεστάρεις. Αποσύνδεσε το καλώδιο όιποιας συσκευής δεν είναι απαραίτητη για να μπει στα windows. Πχ δεύτερο δίσκο, cd-drives, extra ανεμιστηράκια.. Εσύ ξέρεις τι δε χρειάζεται στο pc σου. Αν δε βγάλει το πρόβλημα πάλι τότε δεν είναι ούτε το τροφοδοτικό. Το χα κάνει κι εγώ αυτό, γιατί το υποψιαζόμουν το τροφοδοτικό μου, αλλά τελικά αποδείχθηκε αθώο.
Land_Of_Banania Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Τι έκανες τελικά φίλε? Ήταν το τροφοδοτικό τελικά?
james@ Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Τι έκανες τελικά φίλε? Ήταν το τροφοδοτικό τελικά? Nai!!!Afisa telika mono ti mia ram kai ola ok!!!Thanks!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.