Προς το περιεχόμενο

problima me nes ram?????

james@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Geia sas!!!!Ebala simera 1 GB RAm epipleon sto pc kai mou parousiazei kapoia kollimata.Exo 2x256 kai prosthesa ena chipaki akoma to proanaferthen!!

koitaxa mipos kai kounisa kanena kalodio sti prospatheia na koumposo ti ram alla ola einai ok.Mipos einai tixaio??Mporei na ftaiei se kati i kainouria ram??mesa se 6 ores mou kollise 4 fores!!!!

Δημοσ.

timings???

An ennoeis ti sixnotita einai 400MHz i kainouria kai nomizo kai oi duo palies.Diladi mou bgazei oti einai oi palies oi opoies douleuoun se dual channel 200MHz.Alla mallon einai kai autes 400MHz

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε james@, επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα όταν πρόσθεσα 2 νέες Ram στις δύο που ήδη είχα (υπάρχει και ανάλογο topic που είχα ανοίξει γιατί μου βγήκε η πίστη να τις δει η motherboard σωστά, ελπίζω να σου γλιτώσω λίγο χρόνο.

Καταρχήν τα timings δεν είναι μόνο η συχνότητα. Είναι πολλά ακόμα (latency, trfs κλπ). Μη ρωτήσεις τι κάνουν όλα, κανα δυο ξέρω μόνο και δε χρειάζεται να τα μάθω όλα. Η βασική ιδέα είναι ότι όλες οι Ram πάνω στην ίδια motherboard πρέπει να έχουν ακριβώς τα ίδια timings. Άκου λοιπόν τη διαδικασία που είχα κάνει εγώ και έβγαλα άκρη.

Καταρχήν για να δεις αν τα κολλήματα είναι από τις Rams κατέβασε το Memtest. Κάντο ένα search στο google, τζάμπα είναι. Άστο να τρέχει κι αν βρει error τότε κάτι παίζει.

Πρώτα δοκίμασε να τις αλλάξεις θέση. Βγάλε αυτή που έχεις μπροστά και βάλτην πίσω, την άλλη μπροστά κλπ. Ακούγεται χαζό, αλλά παίζει ρόλο ορισμένες φορές.

Αν λοιπόν και πάλι έχει errors, τότε βάζεις μία μία τις Ram (δεν ξέρω πόση ώρα θα κάνει να ανοίξει βέβαια το pc με 256) και κοιτάς όλα τα timings από το Bios αν τα δείχνει ή αλλιώς από τα windows με ένα προγραμματάκι όπως το Memset (τζάμπα νομίζω κι αυτό), για κάθε μία. Μην αλλάξεις τίποτα από το Memset, απλά σημείωσε όλα τα timings σε ένα χαρτί.

Τέλος βάζεις και τις 3 μνήμες πάνω και μπαίνεις στο Bios και βάζεις τις ρυθμίσεις των Ram στο manual και περνάς αυτές που έχεις σημειώσει, τη χειρότερη τιμή για κάθε περίπτωση. Αν πχ στο latency η μία έχει 3, η άλλη 2 και η άλλη 4, εσύ θα βάλεις σε όλες 4.

Και έτσι λογικά θα δουλέψει κανονικά. Ο τρόπος να το τεστάρεις είναι να αφήσεις ένα memtest να τρέχει πολύ ώρα και να δεις αν πάλι βγάλει errors.

Τελευταίο βήμα (σαν το πρώτο,εμένα εκτός όλων αυτών τις είδε σωστά μόνο αφού τις τοποθέτησα σε μία συγκεκριμένη θέση!! Αν αλλάξω θέση δηλαδή σε μία Ram δεν τις βλέπει σωστά, παρά το ότι έχω περάσει τα timings στο Bios. Κι όλα αυτά για μία διαφορετική τιμή στο Trfs!).

Good luck :D

Δημοσ.

o ipologistis tis blepei tis ram mia xara!!!Basika edo kai mia ora exei kanei 3 epanekiniseis monos tou!!!

Tha ta dokimaso auta pou mou eipes kai blepo!!thanks!!

Δημοσ.

ti na po ??!!!mporei!den einai apithano.Alla ama eftege tha ekane epanekiniseis???

Apo oti eida sto bios ta timings itan sosta!itan simfona me tis palies ram kai oxi simfona me ti kainouria.Outos i allos se ena dieferan!!

To psaxno!!!

Δημοσ.

basika nomizo oti einai 300 watt to trofodotiko.einai liga gia 1.5GB Ram???Oti einai ligo genikotera to xero.Alla lete na ftaiei auto?Os tora me 512 Ram den eixa problima

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι το τροφοδοτικό φίλε. Τρέξε το memtest οπωσδήποτε. Είναι το βασικό εργαλείο για να τσεκάρεις τις Ram. Ακόμη, στο Bios πόσα timings σου δείχνει? Εμένα το Bios που είχε από τη μάνα του έδειχνε μόνο 4, τα 4 βασικά. Το θέμα είναι πως υπάρχουν και άλλα. Χρειάστηκε να αναβαθμίσω το Bios για να έχει και επιλογή ρύθμισης για τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

kai emena 4 deixnei to bios!!to memest to exo edo aki kana mesaoro na trexei.akoma den brike tipota

a!!!!ta timings tis kathe ram ta blepo apo to PC wizard 2007.tha do an mporo na kano anabathmisi to bios

Δημοσ.

Οκ, αν δε σου βρει όμως τίποτα το memtest φοβάμαι ότι δε θα ναι από τις Ram. Αν κάνεις αναβάθμιση το bios (flash λέγεται νομίζω η διαδικασία) πρόσεξέ το γιατί είναι επικίνδυνο να βγάλει βλάβη αν κοπεί το ρεύμα στα δευτερόλεπτα που παίρνει να το κάνει ή αμα πατήσεις cancel κατά τη διαδικασία.

Δημοσ.

tha do an mporo na kano anabathmisi to bios

Eαν η μητρικη σου δεν εχει dual bios να το προσεξεις πολυ...

2 εχω καψει ετσι μεχρι τωρα...

Δημοσ.

Αναβάθμιση έκανα και ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν μου έκανε κανενα κόλπο να επανεκκινησει!!!!!Τί να πω δεν ξέρω.Σήμερα το πρωί που πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή ανοιγε αλλά δεν έδινε σήμα στην οθόνη να πω???Η μονάδα έπαιρνε μπρος αλλα η οθόνη dead!!!Δεν μπορούσα ούτε να τον κλείσω,οπότε τον έβγαλά απο την μπριζα!Μετά έκανα επαναφορά το cmos και ξαναπήρε μπροστά!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...