georgepetrou Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Καλημέρα σε όλους! Έχω εναν Compaq Pressario 900 Series του οποίου η οθόνη είναι πλέον off! Από παλιά είχα το εξής πρόβλημα: κάποιες φορές όταν επανέφερα την οθόνη απο το sleep mode στο κανονικό, αυτή παρέμενε μαύρη. Και για να δουλέψει αναγκαζόμουν να κάνω restart κλείνοντας και ανοιγοντάς τον, πατώντας το κουμπι του power. Αυτό βέβαια είχε καιρό να συμβεί (γύρω στους 6 μήνες) μέχρι χτες το βράδυ! Έκανα το κλασικό restart λοιπόν και όλα καλά... Σήμερα το πρωι όμως έγινε πάλι το ίδιο! Κάνω restart, και... μαύρη μαυρίλα! Για να είμαι ακριβής, δεν είναι 100% μαύρη. Είναι σαν έχει κολλήσει το κουμπι που πατιέται όταν κλείνουμε (διπλώνουμε) τον laptop. Αμυδρά φαίνονται κάποια πράγματα, δουλειά όμως ΔΕΝ γίνεται. Θεώρησα λοιπόν ότι είχε κολλήσει αυτό το κουμπι. Άνοιξα τον laptop μου μέχρι τέλους (πιο μέσα δεν μπορούσαν να το βάλουν οι μ@λ@κες; ) και... δεν ξέρω τι να κάνω! Νόμιζα ότι ο διακόπτης που θα έβρισκα θα ήταν απλός... Το σίγουρο είναι πως είναι μικρός! Και δεν είναι απλός διακόπτης, φαίνεται κάπως πιο ψαγμένος και είναι αυστηρά κολλημένος στην κάρτα γραφικών. Στα καπάκια έψαξα σε διάφορα forum και παρατήρησα ότι σε παρόμοια προβλήματα οι περισσότεροι έλεγαν ότι φταίει ο inverter. Όμως αυτό το έλεγαν για τις περιπτώσεις όπου η οθόνη ήταν 100% μαύρη (γενικά), ενώ η δικιά μου δεν είναι. Αν είναι κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι θα ασχοληθώ και πολύ γιατί δεν το κατέχω τόσο πολύ το άθλημα. Μάλλον θα κινηθώ για την αγορά ενός καλού desktop, το οποίο έτσι και αλλιώς θα έκανα μέσα στο καλοκαίρι. Μήπως υπάρχει όμως η πιθανότητα να φταίει απλά το κουμπάκι που λέω; Πώς μπορώ να το σιγουρέψω αυτό; Συνδέοντας τον laptop με μια εξωτερική οθόνη; Και αν όντως φταίει αυτό, επιδιορθώνεται εύκολα; Ευχαριστώ πολύ εκ τών προτέρων! Υ.Γ. Με τιμώρησε ο Θεός γιατί πήρα το τελεταίο Lost από τον θείο... :twisted:
basilis5 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ενας γνωστος μου εχει το ιδιο προβλημα και πλεον εχει εξωτερικη οθονη και πετα εκει την εικονα αν εχεις την δυνατοτητα κανε το ιδιο για να σιγουρευτης οτι πχ φταει η οθονη και οχι η καρτα γραφικων. τελος, αν μπορεσεις να το τραιναρεις λιγο, νομιζω γυρω σε αρχες οκτ. βγαινουν νεα μοντελα στην αγορα απο ολες τις εταιριες (και ετσι πεφτουν και οι τιμες στα τωρινα)
georgepetrou Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Αν συναρμολογήσω τον laptop χωρίς να βάλω την κανονική οθόνη πάνω και αγοράσω μια καινούρια (κανονική, όχι για laptop) υπάρχει περίπτωση να μου δημιούργήσει κανένα πρόβλημα; Με την λογική φυσικά ότι δεν έχει πάθει κάτι η κάρτα...
basilis5 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 δεν καταλαβα τι εννοεις να το συναρμολογησεις χωρις οθονη.παντως με το να συνδεσεις σε ενα λαπτοπ υπο νορμαλ συνθηκες μια εξωτερικη οθονη δεν προκαλει κανενα προβλημα ειναι σαν να συνδεεις εναν προτζεκτορα φαντασου
nloupet Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Για την οθόνη σου φταίει ο inverter (ο οποιος ειναι υπεύθυνος για να τροφοδοτεί με ρεύμα τις λάμπες που υπάρχουν στην οθόνη σου) γι' αυτό και δεν είναι 100% μαύρη απλά δεν έχει καθόλου φωτεινότητα. Είναι μια πλακετίτσα που συνδέεται με 2 καλώδια απο την οθόνη σου (ρόζ καλώδιο συνήθως). Σκέψου απλά οτι κάηκε μιά ασφάλεια στο σπίτι σου... και δεν έχεις φώς. Το κόστος του είναι μικρό. Δοκίμασε εδώ: http://www.monitors.gr (χωρίς να έχω καμία διάθεση για διαφήμηση...) η σε πολλά online stores (εγώ εχω αγοράσει αρκετες φορές και απο ebay)
georgepetrou Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 δεν καταλαβα τι εννοεις να το συναρμολογησεις χωρις οθονη. Εννοώ να συναρμολογήσω τον laptop (ο οποίος τώρα είναι άπειρα κομμάτια) χωρίς να βάλω πάλι την οθόνη πάνω. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει το σύστημα αν καταλάβει ότι λείπει η οθόνη; Θεωρώ πως όχι, αλλά ρωτάω just in case... Για την οθόνη σου φταίει ο inverter (ο οποιος ειναι υπεύθυνος για να τροφοδοτεί με ρεύμα τις λάμπες που υπάρχουν στην οθόνη σου) γι' αυτό και δεν είναι 100% μαύρη απλά δεν έχει καθόλου φωτεινότητα. Είναι μια πλακετίτσα που συνδέεται με 2 καλώδια απο την οθόνη σου (ρόζ καλώδιο συνήθως).Σκέψου απλά οτι κάηκε μιά ασφάλεια στο σπίτι σου... και δεν έχεις φώς. Το κόστος του είναι μικρό. Δοκίμασε εδώ: http://www.monitors.gr (χωρίς να έχω καμία διάθεση για διαφήμηση...) η σε πολλά online stores (εγώ εχω αγοράσει αρκετες φορές και απο ebay) Διάβασα ότι ο inverter θα πρέπει να είναι από το ίδιο ακριβώς μοντέλο, διαφορετικά παίζει να υπάρχει πρόβλημα με τις τάσεις... Ισχύει αυτό; Ο δικός μου είναι αρκετά παλιός (τον έχω πάνω από 4 χρόνια), οπότε αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να βρω κάτι εγγυημένο σχετικά εύκολα... Διευκρίνηση: μένω Παρίσι!
21century Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Σιγουρα πρεπει να ειναι συμβατος με την οθονη σου και φυσικα με την σωστη ταση, η διαιδκασια αλλαγης απαιτει προσοχη και καλο θα ειναι να απευθυνθεις σε φιλο σου τεχνικο αν εχεις γιατι απαιτει και τα απαραιτητα εργαλεια η αλλαγη...
georgepetrou Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Τελικά συναρμολόγησα τον laptop χωρίς την οθόνη, τον σύνδεσα με την τηλεόραση μου και δουλεύει κανονικά! Οπότε λέω να πάω σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά και να δοκιμάσω εκεί τις οθόνες που με ενδιαφέρουν... αν δουλεύουν φυσικά! Thanks όλους για την βοήθειά σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.