Silent Arrow Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 .... Πηγα να τσεκαρω τα specifications του motherboard και των μνημων σου και ειδα οτι το mobo υποστηριζει 533 / 667 / 800αρες μνημες. Δεν ηταν λιγο υπερβολη η αγορα 800αρων μνημων? Η ASUS μπορει να λεει οτι θελει, η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη τωρα. Θα μου πεις μετα εορτης ολα ειναι προφανη. Εκοψες πολλα λεφτα απο το motherboard που για την εμπειρια σου (10 PC) δεν ηταν σωστο. Η αποψη μου (απο το winrar) ειναι οτι δεν αξιοποιειται η επεξεργαστικη ισχυς του συστηματος σου επειδη οι μνημες και ολα τα συστηματα που μεταφερουν δεδομενα σε αυτες και μετεπειτα στον επεξεργαστη δεν λειτουργουν ευρυθμα. Για αυτο απο την πρωτη στιγμη μιλησα για JMicron Controller, εμποκη SATA - IDE & μνημες. Στη θεση σου θα εκανα τα εξης: 1) Αφηνω στο PC, μονο τα απαραιτητα, 1 DVD και 1 SATA σκληρο. 2) Format καθαρο 3) Εγκατασταση μονο των απαραιτητων drivers (1 καθε φορα και μετα reboot, οχι Nero, Office, Antivirous, Firewall, drivers για ηχο κλπ). Απλα το PC να λειτουργει. Μαλιστα αστο χωρις drivers καρτας γραφικων και οθονης αν γινεται. 4) Τρεξε το winrar οπως θελεις και δεν αν εχεις αισθηση γρηγοραδας. Αν τα πραγματα πανε στραβα βλεπουμε. Παντως το ξαναλεω εκοψες πολλα λεφτα απο το mobo (70 ευρω μονο? γιατι?).
Sadman Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 ποιος χρησιμοποιει σημερα original ;;; kanenas dn xrisimopoiei oloi ta kanoun na fenontai orginal!!!
dimi_p Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 .... Πηγα να τσεκαρω τα specifications του motherboard και των μνημων σου και ειδα οτι το mobo υποστηριζει 533 / 667 / 800αρες μνημες. Δεν ηταν λιγο υπερβολη η αγορα 800αρων μνημων? Η ASUS μπορει να λεει οτι θελει, η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη τωρα. Θα μου πεις μετα εορτης ολα ειναι προφανη. Εκοψες πολλα λεφτα απο το motherboard που για την εμπειρια σου (10 PC) δεν ηταν σωστο. Η αποψη μου (απο το winrar) ειναι οτι δεν αξιοποιειται η επεξεργαστικη ισχυς του συστηματος σου επειδη οι μνημες και ολα τα συστηματα που μεταφερουν δεδομενα σε αυτες και μετεπειτα στον επεξεργαστη δεν λειτουργουν ευρυθμα. Για αυτο απο την πρωτη στιγμη μιλησα για JMicron Controller, εμποκη SATA - IDE & μνημες. Στη θεση σου θα εκανα τα εξης: 1) Αφηνω στο PC, μονο τα απαραιτητα, 1 DVD και 1 SATA σκληρο. 2) Format καθαρο 3) Εγκατασταση μονο των απαραιτητων drivers (1 καθε φορα και μετα reboot, οχι Nero, Office, Antivirous, Firewall, drivers για ηχο κλπ). Απλα το PC να λειτουργει. Μαλιστα αστο χωρις drivers καρτας γραφικων και οθονης αν γινεται. 4) Τρεξε το winrar οπως θελεις και δεν αν εχεις αισθηση γρηγοραδας. Αν τα πραγματα πανε στραβα βλεπουμε. Παντως το ξαναλεω εκοψες πολλα λεφτα απο το mobo (70 ευρω μονο? γιατι?). τη σειρα που λες ακριβως εχω στο μυαλο μου και θα το κανω ή Παρ-ή Σαββ. θα δοκιμαζω winrar και media player μετα απο καθε προγραμμα που θα εγκαθιστω (η driver) για να δω που θα κολησει. τωρα οσον αφορα τις μνημες-δεν εχω πολλες γνωσεις αλλα οταν το board υποστηριζει 800ρες γιατι να μην παρω 800αρες ; απο την αλλη (αν τα λεω καλα) αυτη τη στιγμη δεν τρεχουν στα 800 αλλα περιπου στα μισα ετσι ; για τη motherboard δεν εχεις απολυτο δικιο. οταν την αγορασα δεν εκανε 70ευρω. την πηρα 120 περιπου. απο την αλλη επειδη οι μνημες (για τα δεδομενα μου) ειναι ακριβες (2GB γαρ) και ο επεξεργαστης επισης , απο καπου επρεπε να κοψω. απο την αλλη ειχα φαει κολημα να ειναι msi/asus και με nvidia chipset οποτε η μονη λυση ηταν αυτο που πηρα. να εδινα 250 ευρω για motherboard που θα ειχε χαρακτηριστικα που δεν θα αξιοποιουσα ;(π.χ. 7-8καναλο ηχο οταν χρειαζομαι 6, ενσωματωμ καρτα γραφ ; οταν δεν θελω ; 2pla firewire ? ακριβο chipset οταν βολευομουνα με κατι λιγοτερο; ) τελος παντων.... θα τα ξαναστησω ολα απο την αρχη βημα βημα και βλεπουμε.
Silent Arrow Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Για μενα το συστημα σου ειναι εξαιρετικο. Διαφωνω με ακριβες αγορες σε γενικες γραμμες. Δεν μιλαω να αγορασεις ακριβη mobo 250 Ευρω, απλα να ειναι στα 110 - 120 ευρω (εισαi ok δηλαδη). Αν αγοραζα τωρα mobo θα επαιρνα την MSI Platinum (120 ευρω) και περιεργως 667 μνημες και οχι 800αρες ακριβως για να προλαβω περιεργες ιστοριες. Τελος παντων συντομα θα βρεθει λυση. Nα το googlαρεις το ζητημα παραλληλα μηπως υπαρχουν ομοιοπαθεις. Υπαρχει και η χειριστη περιπτωση να πας το PC στο πλαισιο, να τους πεις να κανουν με το winrar κανα δυο πειραματα με αλλες μνημες και αλλη καρτα γραφικων και οτι βγει.
dimi_p Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Για μενα το συστημα σου ειναι εξαιρετικο. Διαφωνω με ακριβες αγορες σε γενικες γραμμες. Δεν μιλαω να αγορασεις ακριβη mobo 250 Ευρω, απλα να ειναι στα 110 - 120 ευρω (εισαi ok δηλαδη). Αν αγοραζα τωρα mobo θα επαιρνα την MSI Platinum (120 ευρω) και περιεργως 667 μνημες και οχι 800αρες ακριβως για να προλαβω περιεργες ιστοριες. Τελος παντων συντομα θα βρεθει λυση. Nα το googlαρεις το ζητημα παραλληλα μηπως υπαρχουν ομοιοπαθεις. Υπαρχει και η χειριστη περιπτωση να πας το PC στο πλαισιο, να τους πεις να κανουν με το winrar κανα δυο πειραματα με αλλες μνημες και αλλη καρτα γραφικων και οτι βγει. μπορω να παω στο Πλαισιο (απο εκει μονο την καρτα γραφ. πηρα, τα αλλα ειναι κομματι κομματι απο ολη την Αθηνα κ Θεσσνικη !!) και να τους πω να κανουν δοκιμες ;;;;
Silent Arrow Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 ....Κοιτα θα πληρωσεις γι αυτο ειναι προφανες... Αφου πληρωνεις κανεις οτι θελεις.... (εχεις κοστολογισει την δουλεια που εχεις κανει ως τωρα και θα κανεις μεχρι να φτιαξεις το PC?? Απειρη.... μπροστα στα 50 ευρω που μπορει να σου ζητησουν) Οταν στερεψεις απο λυσεις επειδη δεν εχεις τον εξοπλισμο (ενναλακτικες RAM, καρτες γραφικων κλπ) καταφευγεις και σε αυτη την κατευθυνση. Εγω θα πηγαινα χαλαρα....... αφου ομως τους δωσω οδηγιες τι να κανουν γιατι αλλιως τα λεφτα πανε για πεταμα.
dimi_p Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 ....Κοιτα θα πληρωσεις γι αυτο ειναι προφανες... Αφου πληρωνεις κανεις οτι θελεις.... (εχεις κοστολογισει την δουλεια που εχεις κανει ως τωρα και θα κανεις μεχρι να φτιαξεις το PC?? Απειρη.... μπροστα στα 50 ευρω που μπορει να σου ζητησουν) Οταν στερεψεις απο λυσεις επειδη δεν εχεις τον εξοπλισμο (ενναλακτικες RAM, καρτες γραφικων κλπ) καταφευγεις και σε αυτη την κατευθυνση. Εγω θα πηγαινα χαλαρα....... αφου ομως τους δωσω οδηγιες τι να κανουν γιατι αλλιως τα λεφτα πανε για πεταμα. μαλλον αυτη θα ειναι η τελευταια λυση μια και δεν θα ηθελα να δωσω οδηγιες και να φυγω (σιγα μη με αφησουν στο εργαστηριο τους να οαρακολουθω και να καθοδηγω). Δεν υπαρχει περιπτωση να συνενοηθω μαζι τους αν δεν το κανω εγω οποτε..........:???:
Silent Arrow Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 ....μιας και αρχιζω να στερευω απο λυσεις για δοκιμασε με το Super Pi να συγκρινεις τις επεξεργατικες ισχεις των δυο computer που εχεις να δουμε ποσο εντονες ειναι. Νομιζω οτι εχεις εναν 3500+ αρα για υπολογισμο 1Μ δεκαδικων ψηφιων του 3,14 θα κανεις πανω απο 40sec standard (γυρα στα 42-45?). Αν τα λεω καλα ο 6600 κανει 20 sec για την ιδια δουλεια οποτε ο 6420 ειναι πιο πανω. Ολα αυτα συνδεονται με οσα προβληματα εχεις συναντησει στο Winrar και ισως βγαλουμε κανενα συμπερασμα (αν και δεν το νομιζω επιειδη το Super Pi λογικα δεν θα διαβασει σκληρο δισκο, θα χρησιμοποιησει μνημες και επεξεργαστη, τουλαιστον θα δουμε πως πανε οι μνημες...)
gtsamour Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μια φορά που σε κάποιον γνωστό συνέβαινε κάτι ανάλογο, τελικά ήταν πρόβλημα υπερθέρμανσης της cpu, για να μην καεί έπεφτε η ταχύτητά της από το εσωτερικό κύκλωμα προστασίας που έχει. Δεν κοιτάς αν εφάπτεται σωστά η ψύκτρα και αν είναι οκ το ανεμιστηράκι?
dimi_p Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μια φορά που σε κάποιον γνωστό συνέβαινε κάτι ανάλογο, τελικά ήταν πρόβλημα υπερθέρμανσης της cpu, για να μην καεί έπεφτε η ταχύτητά της από το εσωτερικό κύκλωμα προστασίας που έχει. Δεν κοιτάς αν εφάπτεται σωστά η ψύκτρα και αν είναι οκ το ανεμιστηράκι? αυτο κατι λεει αλλα μου παει στο μυαλο το εξης: για να ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχει καλη επαφη της cpu με την ψυκτρα εβαλα arctic silver σε ολη την επιφανεια. ομως η ψυκτρα (box επεξεργαστης) ειχε απο μονη της μια λωριδα (δεν καλυπτε ολη την επιφανεια) απο θερμοαγωγιμη παστα, την οποια δεν εβγαλα. μηπως εκανα λαλακια ; και επρεπε ή να αφησω αυτο που ειχε μονη της ή να τη βγαλω και να βαλω μονο παστα ;
Silent Arrow Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Αν θυμαμαι καλα δεν ειχες προβλημα απο θερμοκρασιες..... (Everest)..... ομως η ψυκτρα (box επεξεργαστης) ειχε απο μονη της μια λωριδα (δεν καλυπτε ολη την επιφανεια) απο θερμοαγωγιμη παστα, την οποια δεν εβγαλα.μηπως εκανα λαλακια ; Οχι μια χαρα εισαι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 kanonika prepei na ka8arizeis thn psyktra apo to "mamisio" 8ermoagwgimo uliko efoson 8es na valeis dikia sou...
dimi_p Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 απο θερμοκρασιες ειμαι πολυ καλος και τα ανεμιστηρακια δουλευουν ολα, αν ο επεξεργαστης ζεσταινονταν και εριχνε τη συχνοτητα λειτουργιας δεν θα παρουσιαζε κιαλλου φαινομενα παραξενα ; αυριο με το καλο αρχιζω τα φορματ και την εγκατασταση αποψε μαζευω οτι εχει μεινει ,παιρνω backup και απο αυριο αρχιζω
bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 λοιπον εγω αντι να βοηθησω θα πω και εγω τον πονο μου...οτι ακριβως συμβαινει με τον dimi_p συμβαινει και με μενα και μαλιστα με e6600 pb5-5 8800 gts σε κατασταση που να αναπολω τον παλιο p4..τουλαχιστον αυτος ηταν φτηνοτερος.....WTF @@@@@
dimi_p Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 λοιπον εγω αντι να βοηθησω θα πω και εγω τον πονο μου...οτι ακριβως συμβαινει με τον dimi_p συμβαινει και με μενα και μαλιστα με e6600 pb5-5 8800 gts σε κατασταση που να αναπολω τον παλιο p4..τουλαχιστον αυτος ηταν φτηνοτερος.....WTF @@@@@ ρε φιλε σοβαρα; και να σκεφτεις πως σκεφτομουνα οτι αν φταιει η καρτα γραφικων να επαιρνα nvidia μηπως ειχε προβλημα η ΑΤΙ !!! αν και εσυ εχεις προβλημα και μαλιστα με 6600 cpu τι να πω ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.