Προς το περιεχόμενο

νεο Pc-παει σαν κοτα

dimi_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.....Αν και δεν ειμαι ο πλεον ειδικος για να εκφερω γνωμη πιστευω οτι ολη την ζημια την κανει ο JMicron Controller. Στο net εχει ακουσει τα εξ αμαξης ειδικα για οσους πανε να κανουν RAID απο εκει.

Μπορει επισης να γινεται conflict απο SATA συσκευη με IDE (οι SATA μερικες φορες δεν συμπαθουν τους IDE σκληρους)....

Το συστημα επρεπε να πεταει. Κοιτα λιγο και τις μνημες, σε ποια timings λειτουργουν και αν ειναι αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης. Τι να πω ειναι εκνευριστικο να αγοραζεις καινουργιο μηχανημα και να μην εχεις την αισθηση της γρηγοραδας που περιμενες.

Ολα αυτα για overclocking, raid κλπ καλυτερα μην τα δοκιμασεις πριν λυθει το προβλημα. Το να αυξησεις την ταχυτητα σε ενα PC που υπο κανονκες συνθηκες δεν λειτουργει σωστα ειναι κακη λυση.

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Raid 0, ναι ολόιδιοι δίσκοι.

Στο εγχειρίδιο της μητρικής σου λέει σε ποια slots είναι καλύτερα να βάλεις τις μνήμες σου σε περίπτωση που έχεις δύο dimms(όπως εσύ να φανταστώ) ή ένα. Βάλε τα στα σωστά slots αν δε τα έχεις ήδη.

Με έκανες να σκεφτώ αν έχω και εγώ γρήγορο ή αργό pc. To cpu-z κάνει 9 δευτερόλεπτα να ανοίξει. Μόλις δοκίμασα και αυτό με το .rar που λες και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Βέβαια εγώ έχω 4GB ram και υπερχρονισμένο Ε6600. Θα βγάλω τα δύο GB και θα βάλω τον επεξεργαστή στη δική σου στόκ συχνότητα για να συγκρίνω. Όχι τώρα όμως. :-)

+φωνώ με Silent Arrow.

Δημοσ.

παιδια οι μνημες ειναι οκ στα σωστα slots

τον jmicron controller απο τα win πως τον βγαζεις ;

απο το bios τον εβγαλα αλλα δενειδα διαφορα

Δημοσ.

λοιπον παιδες, τις μνημες τις ελεγξα ειναι η μια στο 1ο bank και η αλλη στο 3ο για dual channel.

το περιεργο ομως ειναι που δεν το ειχα προσεξει πως το cpuz στην καρτελα για τις μνημες βγαζει οτι ειναι στο 1ο και το 2ο slot ενω τις εχω βαλει στο 1ο και το 3ο !!???!!!?? τι συμβαινει ;

δειτε εδω:

1ο slot

ram2.jpg

2o slot !!!

ram3.jpg

Α! επισης στο συνολο δειχνει ταχυτητες 5-5-5-16 ??? ενω οι μνημες μου ειναι 4-4-4-12 κανονικα

ram1.jpg

τι γινεται εδω ;

δεν καταλαβαινω

Δημοσ.

H ταχύτητα ορίζεται από το BIOS. Αν τις έχεις στο 'auto' τότε πιθανώς το board να τις χρονίζει σε άλλα timings.

Τσέκαρε το, και δοκίμασε να βάλεις τα σωστά timings manually.

Δημοσ.

@dimi_p έτσι εμφανίζονται και σε μένα οι μνήμες (slot1/slot2),δέν έχεις κάποιο πρόβλημα εκεί.Με προβληματίζει πάντως οτι η μητρική έβαλε μεγαλύτερα timings απο τα στανταρ που έχουν οι μνήμες σου.Γενικά απο τα προβλήματα που έχεις θα έλεγα οτι κάτι "παίζει" στην τριάδα cpu-mobo-ram.

Δοκίμασε ένα bios update για να εξαλείψεις την πιθανότητα ασυμβατότητας cpu με mobo και άν δέν δείς αποτελέσματα,τότε κάτι τρέχει μεταξύ μητρικής και ram.

Δημοσ.

ρε παιδια διαβαστε και λιγο πιο πισω,

εχω κανει bios update με το τελευταιο απο το site της asus

ακομα κιαν οι μνημες δεν ειναι χρονισμενες εκει που πρεπει αλλα ας πουμε "λιγο χειροτερα" και παλι αυτες οι μνημες τωρα πια θεωρουνται γρηγορες και γρηγοροτερες απο αυτες που ειχαμε 2 χρονια πριν.

δεν δικαιολογειται αυτο το κολημα.

εχουν σπασει τα νευρα μου !!!

Δημοσ.

Δοκίμασα αποσυμπίεση Αισο με το Γουινραρ, έχοντας 2 γίγα ραμ και τον επεξεργαστή στις συχνότητές σου. Πάει αργά ο υπολογιστής σου όντως.

Δοκίμασε το Sisoft Sandra το οποίο αναλύει το σύστημά σου και τις επιδόσεις του και βρές ποιο κομμάτι του υπολογιστή σου είναι αργό.

Όταν βρεις τη λύση τελικά μη ξεχάσεις να μας πεις.

Δημοσ.
Α! επισης στο συνολο δειχνει ταχυτητες 5-5-5-16 ??? ενω οι μνημες μου ειναι 4-4-4-12 κανονικα

Κανε οτι ειπε ο Candyman®.

Μπες στο BIOS και βαλε το CAS Latency οπως πρεπει. Νομιζω οτι η σωστη επιλογη ειναι 4Τ (εδω ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος δεν εχω εμπειρια, τα desktop PC μου ειναι παλια).

Δημοσ.

dimi_p παρόμοιο πρόβλημα (αργή ταχύτητα ανταπόκρισης κλπ) το έχω αντιμετωπίσει 2 φορές παλαιότερα.

Την μιά φορά ήταν οι drivers της κάρτας γραφικών (δεν θυμάμαι αν ήταν και οι drivers του chipset, αλλά πάντως drivers ήταν).

Την δεύτερη φορά είχε πέσει η συχνότητα της cpu από τα 2200 στα 800. Ειχε κατεβεί ο πολλαπλασιαστής, τρέχα γύρευε το γιατί...

ΥΓ εχεις pm. Δώσε help να παραγγείλω σήμερα διότι έχω ξεμείνει!

Δημοσ.

Mικρό ρόλο παίζουν τα Latencies στην ταχύτητα του συστήματος του dimi_p. BIOS επιλογές: auto by spd ή manual όπου τις ρυθμίζεις εσύ.

Δημοσ.
dimi_p παρόμοιο πρόβλημα (αργή ταχύτητα ανταπόκρισης κλπ) το έχω αντιμετωπίσει 2 φορές παλαιότερα.

Την μιά φορά ήταν οι drivers της κάρτας γραφικών (δεν θυμάμαι αν ήταν και οι drivers του chipset, αλλά πάντως drivers ήταν).

Την δεύτερη φορά είχε πέσει η συχνότητα της cpu από τα 2200 στα 800. Ειχε κατεβεί ο πολλαπλασιαστής, τρέχα γύρευε το γιατί...

ΥΓ εχεις pm. Δώσε help να παραγγείλω σήμερα διότι έχω ξεμείνει!

θα τα κοιταξω και αυτα!

Δημοσ.

παιδια μολις ετρεξα sisoftsandra XI και ιδου το αποτελεσμα των μετρησεων οσον αφορα το συνολικο performance

sisoftsandra.jpg

πως το βλεπετε απο τους δεικτες ; φαινεται γρηγορο ;

απο την αλλη ετρεξα και το analysis and advice

και εδω βρηκε πολυ θεμα που δυστυχως δεν το κατεχω.

αν καποιος θελει να βοηθησει εδω εχω ενα txt με ολη την αναφορα του συστηματος.

αν μπορει να καταλαβει τις διορθωσεις που πρεπει να κανω...

εμενα πολυ γενικολογες μου φαινονται.

αντε ρε παιδες βαλτε ενα χερακι να το φτιαξουμε...

Δημοσ.

Tρέξε τα ξεχωριστά τεστ. Για memory bandwidth, επεξεργαστή,κάρτα γραφικών κτλ, όπου έχει συγκρίσεις με μετρήσεις που έχουν γίνει σε γνωστά συστήματα και components(δε μου έρχεται η λέξη στα ελληνικά, άκου πράγματα!!). Θα τη βρείς και μόνος την άκρη, ίσως και με λίγη βοήθεια.

Δηλώνω παντελή έλλειψη ελεύθερου χρόνου μέχρι τις του 7 Ιούνη οπότε μέχρι τότε δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο. :-( Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου. :-) :-) :-)

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να τρέξεις το hd-tune (http://www.hdtune.com), το οποίο αν και δωρεάν προγραμματάκι, θα σου πεί την μέση ταχύτητα μεταφοράς του σκληρού σου. Λογικά πρέπει να σαι από 50 - 55 MB/s και πάνω.Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις αν οφείλεται στον σκληρό. Δοκίμασε επίσης στην συνέχεια να το τρέξεις την στιγμή που ήδη τρέχεις κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ. το Winrar σε αποσυμπίεση) ώστε να δεις την πτώση στην μεταφορά των δεδομένων.

Αν όλα αυτά δεν σου εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα, τότε τσέκαρε το cpu μήπως θέλει κάποιον driver της Intel που δεν έχεις βάλει, με αποτέλεσμα να μην τον εκμεταλλεύεται πλήρως!

Μακάρι να μπορούσα να σου πω με βεβαιότητα αν ισχύει αυτό, αλλά ο τελευταίος Intel που πήρα, ήταν P III!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...