Προς το περιεχόμενο

νεο Pc-παει σαν κοτα

dimi_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δηλ. πιστευετε πως αν βαλω xp 64bit ή vista (64bit) χωρις drivers 64bitους (για motherboard/vga/mouse/printers/κλπ) παρα μονον οτι εχουν τα win απο μονα τους,

και τρεξω εφαρμογες 32bit (γιατι δεν νομιζω να υπαρχει winzip 64bit) θα πηγαινουν σφαιρα ;

Όχι δεν αξίζει, οι διαφορές στην ταχύτητα θα είναι ελάχιστες.

Επίσης χωρίς οδηγούς.. δεν πας πουθενά. Τα Windows δεν θα αναγνωρίσουν και πολλά!

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω χθες εκανα unrar 2 rar ταυτοχρονα το ενα 4.5Gb και το αλλο 3.8Gb, αρκετα γρηγορα και χωρις προβληματα...

Egw me ena pc 1gb ram p4 3.2 ekana unrar 3 arxeia 3 gn to ka8ena kai akoyga moysikh kai imoyn kai sto net kai den etrwga kollhamata.

Dimi-p ti an soy pw file eisai atyxos::cry: :cry:

Δημοσ.

ε μα, κι εγω γιαυτο λεω πως κατι δεν παει καλα.

γιαυτο δεν εβαλα απο την αρχη vista γιατι σκεφτηκα "γιατι να επιβαρυνω το συστημα μια που τα vista ακομη ειναι πρωιμα;".

απο την αλλη δεν γινεται αυτο το pc να ειναι 2πυρηνο 6420 με 4Μb cashe και να συμπεριφερεται σαν το παλιο athlon xp 2400 !

τι sata2 γρηγορο δισκο του βαλα ,τι 2GB γρηγορη μνημη του βαλα, τι γρηγοροτερη της (6600gt) vga του βαλα -ειναι και pcixpress16 ενω η παλια agp!

ρε γαμ@τ@ δεν γινεται να πηγαινει ετσι, αυτο θα επρεπε να πεταει!

Δημοσ.

Tα έχω σκεφτεί και εγώ αυτά. Ο υπολογιστής μου δεν είναι αργός βέβαια και μπορώ να τρέχω 10 applications ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα, αλλά είναι ΕΝΑ πράγμα που δεν έχω κάνει ακόμα.. Να πάρω 2 διακοσάρηδες SATA2 με 16MB cache ο καθένας, να τους βάλω σε RAID και να τους έχω μόνο για το λειτουργικό και τα προγράμματα. Απ'ότι έχω διαβάσει αυτό θα αυξήσει την ταχύτητα και τις επιδόσεις του συτήματος. Υπάρχουν και οι σκληροί στις 10000 και 15000 στροφές βέβαια..

dimi_p επίσης κοίτα πόσα άχρηστα startup applications τρέχουν με το ξεκίνημα των windows. Αν έχεις αρκετά χρησιμοποιούν πόρους και κάνουν αργό το σύστημά σου.

Δημοσ.

οχι αν και μου περασε απο το μυαλο, πιθανον θα το δοκιμασω μολις παρω εναν εξωτερικο και περασω ο,τι εχει μεσα ο "παλιος".

απο startup application Δεν εχει και λιγα (fesure,wifi καρτα, adsl συνδεση, mouse , ati catalyst, application ψηφιακηs καμερας, quicktime, realteck appl(ηχος), εκτυπωτης ) ουτε και παρα πολλα, αλλα παλι 2GB RAM γιατι να μασαει ;

+

οτι βλεπεις με το task manager αλλα εκει που να ξερω τι ειναι το καθενα και αν ειναι χρησιμο η οχι ;

Δημοσ.

Κοίταξτε, αν έχει 20 startup θα κάνουν πιο αργό τον υπολογιστή έτσι δεν είναι; Το λιγότερο θα περιμένουμε λίγο να φορτώσουν στην εκκίνηση πράγμα που εγώ δεν το ανέχομαι. Θα μου πείτε αυτό το πρόβλημα ήταν πιο εμφανές σε παλιούς υπολογιστές, μία και ακόμα καλύτερα δύο γενιές πίσω και θα συμφωνήσω. Αλλά εγώ είπα δύο τρόπους που ξέρω για να πάει γρηγορότερα το pc και δεν σταθήκατε καθόλου στον ένα από τους δύο. Εκεί θέλω να ακούσω τα σχόλιά σας.

Δημοσ.
Κοίταξτε, αν έχει 20 startup θα κάνουν πιο αργό τον υπολογιστή έτσι δεν είναι; Το λιγότερο θα περιμένουμε λίγο να φορτώσουν στην εκκίνηση πράγμα που εγώ δεν το ανέχομαι. Θα μου πείτε αυτό το πρόβλημα ήταν πιο εμφανές σε παλιούς υπολογιστές, μία και ακόμα καλύτερα δύο γενιές πίσω και θα συμφωνήσω. Αλλά εγώ είπα δύο τρόπους που ξέρω για να πάει γρηγορότερα το pc και δεν σταθήκατε καθόλου στον ένα από τους δύο. Εκεί θέλω να ακούσω τα σχόλιά σας.

κοιτα να δεις φιλε, εγω απο φιλοσοφιας ειμαι κατα του raid οποτε να παρω 2 δισκους οπως τα λες και να τους βαλω raid δεν θα το κανω.

απο την αλλη αν εννοεις πως τα 16ΜΒ buffer θα κανουν το συστημα πιο γρηγορο εκει συμφωνω κιεγω αλλα γιατι να βαλω 2 200ρηδες /16ΜΒ buffer ; αφου μπορω να εχω ενα γρηγορο λειτουργικο και με ενα 200ρη /16MB buffer.

αυτο εκανα και τωρα .

αγορασα εναν γρηγορο sata2 καινουριο δισκο για να εχω το λειτουργικο και ειπα να αφησω το 2ο δισκο(που τωρα δεν τον βλεπει) που ειναι ΙDE σαν storadge.

αλλα το συστημα δεν φαινεται να επιταχυνε λογω του γρηγορου δισκου.

θελω να πιστευω πως δεν φταιει ο δισκος αλλα απο την αλλη επειδη δεν ειχα ξαναδουλεψει sata μπορει να κανω κιεγω κατι λαθος και να μην το ξερω.

το μονο που εκανα ηταν να συνδεσω το δισκο στο pc-τιποτα αλλο, μηπως χρειαζεται καποια ρυθμιση στο bios επιπλεον ;

Δημοσ.

Μπααα, καμία ρύθμιση.

Εσύ μπορεί να είσαι κατά του raid αλλά αυτό είναι υπέρ εσού. :-) Σε raid 0 συγκεκριμένα οι δύο δίσκοι τρέχουν σε αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα απ'ότι ο ένας μόνος του και χρησιμοποιούνται και τα 2χ16=32MB cache και κατά συνέπεια και το σύστημά σου θα είναι αισθητά πιο γρήγορο. Δεν το έχω κάνει (λόγω χρημάτων, αλλά θα το κάνω) οπότε ας μας πεί κάποιος με raid 0. Οι σκληροί στις 10 και 15 χιλιάδες στροφές επίσης αυξάνουν τις επιδόσεις. Ας μας πει εντυπώσεις πάλι κάποιος που έχει.

Μετά έχουμε και τον υπερχρονισμό. Το σύστημά σου προσφέρεται για αυτή τη δουλειά. Αν δεν έχεις κάνει ήδη...

Δημοσ.
Δεν το έχω κάνει (λόγω χρημάτων, αλλά θα το κάνω) οπότε ας μας πεί κάποιος με raid 0.

Εχω 2 seagate 160GB σε raid 0. Το έχω δοκιμάσει ακριβώς το ίδιο σύστημα και με και χωρίς raid.

Συγκεκριμένα είχα πάρει μιά εικόνα του partition με acronis, ξήλωσα το raid, και έγραψα το partition σε έναν μόνο από τους 2 δίσκους (αφού φυσικά χάλασα το raid).

To σύστημα είναι μέρα με τη νύχτα. Σε raid 0 δεν είναι μόνο οι μετρήσεις αλλά κυρίως η αίσθηση που σου αφήνει. Εχεις την εντυπωση (και έτσι θα είναι προφανώς) ότι όλο το σύστημα είναι πολύ πιό σβέλτο.

Σίγουρα ναι λοιπόν σε raid 0 αρκεί οι δίσκοι που θα βάλεις να είναι ΠΟΛΥ αξιόπιστοι!

Δημοσ.
Σίγουρα ναι λοιπόν σε raid 0 αρκεί οι δίσκοι που θα βάλεις να είναι ΠΟΛΥ αξιόπιστοι!

Το λες αυτό γιατί στο raid 0 οι δύο δίσκοι γίνονται ένας οπότε αν πάθει κάτι ο ένας παίρνει η μπάλα και τον άλλο. Όμως ποιος σκληρός είναι αξιόπιστος;

Πάντως αν βάλω raid 0 θα έχω μόνο λειτουργικό και προγράμματα εκεί. Έτσι, για να τρέχει ακόμα πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Nομίζω η καλύτερη επιλογή είναι seagate γιαυτή τη δουλειά...

Φτιάξτο πάντως και δεν θα το μετανιώσεις! (κάνε και backup που και που)

Δημοσ.

Θα το κάνω παίρνοντας υπόψη και το θόρυβο που με απασχολεί πάντα. Μάλλον θα το κανονίσω αυτό με μία Antec P182. Θα ανοίξω θέμα όταν έρθει ο καιρός.. :-)

dimi_p υπερχρονισμός και raid 0 λοιπόν. Για raid 0 παίρνεις ένα δίσκο ακριβώς ίδιο με αυτόν που έχεις. Και ο επεξεργαστής σου ανεβαίνει άνετα 1Ghz πάνω. Σοβαρά όμως δεν βλέπεις καμία διαφορά σε σχέση με τον παλιό υπολογιστή ακόμα και τώρα που έφτιαξες το πρόβλημά που είχες; Ούτε στο multitasking; Αυτό το είχα πάθει όταν είχα πάει από Πέντιουμ 4 3GHz σε AMD 4400x2. Περίμενα να πετάει ο 4400. Δε πήγαινε αργά, ήταν καλύτερος στο multitasking αλλά δεν πετούσε κιόλας. Πλέον πιστεύω πως η αργή ταχύτητα του συνηθισμένου σκληρού στις 7200 στροφές δεν αφήνει να φανούν οι αρετές ενός δυνατού συστήματος. Γι'αυτό και ετοιμάζομαι για raid 0.

Δημοσ.

συγγνωμη για το μακροσκελες post

παιδια καταλαβαινω πως ειναι δυσκολο να εξηγησεις στον αλλο με λογια αυτο που βλεπεις μπροστα σου αλλα θα τα ξαναπω απο την αρχη γιατι εδωσα 1600Ευρω, περασα 3 βδομαδες ψαχνοντας και διαβασα απειρα Reviews στο internet για να μαζεψω ο,τι καλυτερο μπορουσα να αντεξω οικονομικα απο hardware πιστευοντας πως το συστημα μου θα ειναι πολυ δυνατο , και τωρα μου εχουν σπασει τα νευρα.

Λοιπον:

1)o/c δεν εχω κανει ακομα και δεν θελω να κανω ακομα, θελω να το φτιαξω να λειτουργει σκετο πρωτα , να το μετρησω και μετα να το ανεβασω για να δω και τη διαφορα οποτε ξεχναμε τη λυση o/c αν δεν παιξει σωστα οπως ειναι τωρα σκετο.

2)το υλικο που συνδιασα νομιζω ειναι πολυ καλο αλλα ισως να υπαρχει καποια ασυμβατοτητα (μου παει το μυαλο στην motherboard και την καρτα γραφικων) αλλα το ψαχνω-δεν ξερω ακομα τι γινεται.

3)Η λυση του Raid ομολογω πως ακουγεται δελεαστικη (δεν ειχα ασχοληθει-δεν ηξερα) και αν υπαρχουν ατομα που λενε πως ειναι η μερα με τη νυχτα σίγουρα με ενδιαφερει αλλα αργοτερα

4)Θελω το ρημαδι να το κανω να παιξει σωστα σκετο γιατι δεν μπορω να χωνεψω οτι κατι μου διαφευγει και το συστημα δεν ειναι οπως πρεπει- ξερω οτι 1+1=2 αλλα το δικο μου ισχυριζεται καθημερινα οτι 1+1=1,5 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

5)Πρακτικα: sorry που γινομαι κουραστικος αλλα ειναι το πιο ρεαλιστικο παραδειγμα που μπορω να δωσω: Τρεχω winrar και αποσυμπιεχω ταινια avi σε 10 κομματια. ξεκινα η αποσυμπίεση αλλα την ωρα που τρεχει (ας πουμε 10 Sec) δεν με αφηνει να κανω "κλικ" πανω στο παραθυρο οπου αποσυμπιεζεται η ταινια. Δηλ. του λες καντην unrar στο c:\movies και ταυτοχρονα εχεις ανοικτο ενα παραθυρο c:\movies. ε! αυτο το παραθυρο δεν ξανασχεδιαζεται σωστα οταν κανεις π.χ minimize το winrar την ωρα που τρεχει , ουτε και μπορεις να διαλεξεις π.χ. ενα αλλο οποιοδηποτε αρχειο μεσα απο το folder και π.χ. να το αντιγραψεις στο d:.

Aν δεν τελειωσει το rar την αποσυμπιεση το παραθυρο μενει παγωμενο.

καμια εξηγηση;

εμενα δεν μου φαινεται οτι ειναι δισκος αυτο το πραγμα. πιο πολυ μνημη ή καρτα γραφ. μου μυριζει

κιομως οι μνημες ειναι οκ

καρτα γραφ. ; ΙΣΩΣ μια ζωη nvidia τι μου ΄ρθε να παρω ΑΤΙ ;

6)επιπλεον το συστημα δεν σου δινει την αισθηση του γρηγορου αν και ομολογω οτι ειναι καλυτερο απο το παλιο. Αυτο βεβαια θα το διαπιστωθει οταν περασω τιποτα υποτιτλους για να δω ποσο γρηγορο ειναι , οποτε περιμενω.

7)Το οτι δεν βλεπει το 2ο δισκο δεν ξερω γιατι ισως φταινε τα windows, αμα συνεχισει θα τα ξηλωσω και φτου κιαπτην αρχη με αλλη εκδοση - ισως και την 64βιτη.

8) ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ RAID: oi 2 δισκοι για raid0 πρεπει να ειναι ολοιδιοι ;

π.χ. αν στον seagate μου (δειτε την υπογραφη) βαλω εναν ακομα seagate αλλα λιγοτερα gb (για μειωση κοστους) π.χ. 160GB ή και πιο λιγο με ιδιο buffer πειραζει ;

sorry που σας κουραζω, καθε βοηθεια/σχολιο για τα 8 παραπανω δεκτη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...