Προς το περιεχόμενο

νεο Pc-παει σαν κοτα

dimi_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο 2ο δισκο ειχα παλια winxp (ηταν ο κυριος δισκος στο παλιο pc) αλλα εκανα φορματ και τον εχω τιγκα σε mp3,ταινιες,παιχνιδια, κλπ σαν storadge δηλ.

μαλλον θα κοιταξω για το netframework πρωτα

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν είχες εγκατεστημένο το net framework, θα στο έλεγε στην εκκίνηση της εγκατάστασης των Ati drivers.

Eπίσης το net framework ΔΕΝ ειναι απαραίτητο για την εγκατάσταση των οδηγών αλλά μόνο για το control panel της Ati (που τρέχει πάνω σε framework).

Και χωρίς την ύπαρξη του, οι οδηγοί εγκαθίστανται κανονικότατα.

Προτείνω να κάνεις το εξής γιατί είχα τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, και τελικά ήταν ο δίσκος ( ο οποίος ήταν κι εμένα WD.. Σύμπτωση; ).

Τσέκαρε τον δίσκο για bad sectors. Δες αν στο S.M.A.R.T σου δείχνει errors (αν και μπορεί να έχει πρόβλημα ο δίσκος και να σου δείχνει 'error free').

Μην εμπιστευτείς προγράμματα τρίτα, καλύτερα κατέβασε το διαγνωστικό της WD και έλεγξε τον ολοσχερώς. Θα το βρεις στο site τους.

Δημοσ.
Αν δεν είχες εγκατεστημένο το net framework, θα στο έλεγε στην εκκίνηση της εγκατάστασης των Ati drivers.

Eπίσης το net framework ΔΕΝ ειναι απαραίτητο για την εγκατάσταση των οδηγών αλλά μόνο για το control panel της Ati (που τρέχει πάνω σε framework).

Και χωρίς την ύπαρξη του, οι οδηγοί εγκαθίστανται κανονικότατα.

Προτείνω να κάνεις το εξής γιατί είχα τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, και τελικά ήταν ο δίσκος ( ο οποίος ήταν κι εμένα WD.. Σύμπτωση; ).

Τσέκαρε τον δίσκο για bad sectors. Δες αν στο S.M.A.R.T σου δείχνει errors (αν και μπορεί να έχει πρόβλημα ο δίσκος και να σου δείχνει 'error free').

Μην εμπιστευτείς προγράμματα τρίτα, καλύτερα κατέβασε το διαγνωστικό της WD και έλεγξε τον ολοσχερώς. Θα το βρεις στο site τους.

αν και ποτε δεν ειχα προβλημα με τους WD μαλλον καπου εκει ειναι το προβλημα.

βασικα υπαρχουν 2 προβληματα . το ενα που σχετιζεται με το δισκο αλλα και το αλλο που σχετιζεται με την αποδοση του συστηματος η οποια και δεν εξαρταται απο το δισκο γιατι δοκιμασα με βγαλμενο το δισκο και συμπεριφερεται το ιδιο.

το SMART το εχω απενεργοποιημενο,

θα το κοιταξω, thanx

Δημοσ.
αν και ποτε δεν ειχα προβλημα με τους WD μαλλον καπου εκει ειναι το προβλημα.

Ούτε εγώ είχα ποτέ, και τους εμπιστευόμουνα (κι ακόμα τους εμπιστεύομαι, μιλάμε ότι εχω αλλάξει καμιά 15αριά, πάντα WD), αλλά μηχανήματα είναι και τυχαίνει καμιά φορά να έχουν πρόβλημα εκ κατασκευής.

Συμβαίνει και στις.. καλύτερες οικογένειες.

Καινούργιος και μου χτύπησε στο δίμηνο.

Απλά τσέκαρε το (έτσι για να αρχίσεις να αποκλείεις πιθανότητες).. Τσέκαρε και τον Seagate σου. Αν ένας δίσκος είναι στα τελευταία του, δεν μπορείς να φανταστείς τι "κουλά" και άσχετα κολλήματα μπορεί να κάνει ένα pc. Trust me, το έχω δει να συμβαίνει!

Αν δεν είναι δίσκοι μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις καλού-κακού τα εξής:

1. Ελέγχεις αν υπάρχει νεότερο bios του board (στο site του κατασκευαστή)

2. SATA controller drivers "πέρασες" κατά την αρχική εγκατάσταση των Windows (συνήθως από floppy)?

3. Τσεκάρεις με το memtest τις μνήμες μήπως έχουν fault

4. Ελέγχεις μήπως απλά έχεις πέσει σε ελαττωματικό board, αφού τσεκάρεις ότι οι ρυθμίσεις του BIOS είναι όλες οκ.

5. Δοκίμασε άλλα καλώδια και EIDE αλλά κυρίως το SATA του Seagate.

Καλό κουράγιο και καλό ψάξιμο.

Δημοσ.

Υπάρχει πρόβλημα με ενα απο τα updates των Windows το οποιο προκαλει 100% CPU utilization στο SVCHOST η στον MediaPlayer με αποτελεσμα να κολλαει το συμπαν. Πριν 2-3 μερες βγηκε διορθωτικο patch...

Μηπως συμβαινει κατι τετοιο? Για δες το task manager... βαλε το AVI να παιξει και δες τι ρουφαει ολη την CPU και κολλαει ετσι...

Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα και εγω και το εχω ακομα!

Πηρα PC που μαμαει και πηγαινει πιο αργα απο τον παλιο...

Κανει οτι και ο δικος σου!Αλλα εγω εκανα υπομονη και οσο περναει ο καιρος

καλυτερευει μονο του!

Αυτο με updates "mobo" και BIOS πως βρισκω τις καταλληλες????

Δημοσ.
Υπάρχει πρόβλημα με ενα απο τα updates των Windows το οποιο προκαλει 100% CPU utilization στο SVCHOST η στον MediaPlayer με αποτελεσμα να κολλαει το συμπαν. Πριν 2-3 μερες βγηκε διορθωτικο patch...

Μηπως συμβαινει κατι τετοιο? Για δες το task manager... βαλε το AVI να παιξει και δες τι ρουφαει ολη την CPU και κολλαει ετσι...

λοιπον. το mediaplayer τραβαει το πολυ 10% (7-10) οποτε OK

για το svhost δες εδω:

svhost.jpg

Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα και εγω και το εχω ακομα!

Πηρα PC που μαμαει και πηγαινει πιο αργα απο τον παλιο...

Κανει οτι και ο δικος σου!Αλλα εγω εκανα υπομονη και οσο περναει ο καιρος

καλυτερευει μονο του!

Αυτο με updates "mobo" και BIOS πως βρισκω τις καταλληλες????

ρε φιλε ειμαστε ορθολογιστες!

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να καλυτερευει μονο του!

αν σου κανει τα ιδια κατι φταει και οπως ελεγε και ο Σερλοκ Χολμς,

"οταν αποκλεισουμε καθε πιθανη και απιθανη αιτια , αυτο που μενει ειναι το πραγματικο αιτιο οσο απιθανο κιαν ειναι"

οποτε κατι φταιει, το θεμα ειναι πως το τιμημα του να εχεις ενα pc αποτελουμενο απο εκατονταδες διαφορετικα κομματια μεταξυ τους ειναι η ασυμβατοτητα πολλες φορες.

Δημοσ.
Ούτε εγώ είχα ποτέ, και τους εμπιστευόμουνα (κι ακόμα τους εμπιστεύομαι, μιλάμε ότι εχω αλλάξει καμιά 15αριά, πάντα WD), αλλά μηχανήματα είναι και τυχαίνει καμιά φορά να έχουν πρόβλημα εκ κατασκευής.

Συμβαίνει και στις.. καλύτερες οικογένειες.

Καινούργιος και μου χτύπησε στο δίμηνο.

Απλά τσέκαρε το (έτσι για να αρχίσεις να αποκλείεις πιθανότητες).. Τσέκαρε και τον Seagate σου. Αν ένας δίσκος είναι στα τελευταία του, δεν μπορείς να φανταστείς τι "κουλά" και άσχετα κολλήματα μπορεί να κάνει ένα pc. Trust me, το έχω δει να συμβαίνει!

Αν δεν είναι δίσκοι μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις καλού-κακού τα εξής:

1. Ελέγχεις αν υπάρχει νεότερο bios του board (στο site του κατασκευαστή)

2. SATA controller drivers "πέρασες" κατά την αρχική εγκατάσταση των Windows (συνήθως από floppy)?

3. Τσεκάρεις με το memtest τις μνήμες μήπως έχουν fault

4. Ελέγχεις μήπως απλά έχεις πέσει σε ελαττωματικό board, αφού τσεκάρεις ότι οι ρυθμίσεις του BIOS είναι όλες οκ.

5. Δοκίμασε άλλα καλώδια και EIDE αλλά κυρίως το SATA του Seagate.

Καλό κουράγιο και καλό ψάξιμο.

sata controler drivers δεν περασα ξεχωριστα, απλα ετρεξα το Setup του συνοδευτικου Cd του mobo.

δες κι εδω δεν εχει και κατι συγκεκριμενο για sata

asus.jpg

το memtest θα το τρεξω το βραδυ

το bios το αναβαθμισα αλλα στο setup εχω αφησει τα παντα by default -αληθεια μηπως πρεπει να ενεργοποιησω το sli memory? το εχει στο disabled.

καλωδια αλλα ; τι να φταινε τα καλωδια ;

Δημοσ.

τσέκαρε και τι διαδικασίες "τρέχουν" και τυχόν φορτώνουν το cpu σου. Δες αν media player (γιατί δε βάζεις κάτι της προκοπής) απασχολεί μόνο τον έναν πυρήνα , αν έχεις ενεργοποιημένο DMA support στο dvd player σου κλπ κλπ κλπ. Πολλά μπορεί να είναι τα λάθη.

Δημοσ.

DMA ειναι ΟΚ.

το mediaplayer με εξυπηρετει χωρις να ειναι "βαρυ".

η cpu δεν φορτωνεται - αυτο ειναι το παραξενο

ΠΩς ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΑ Η ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ;;;;;

Δημοσ.

Ειχα και εγω καποια προβληματακια με το νεο μου pc. Εχουμε και την ιδια ΜΒ...

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=192028

εγκατεστησα νεους drivers για το nvidia chipset και εκανα disable απο το bios εναn jmicron sata controller που εχει για external sata devices και απεγκατασταση απο τα windows.

Εμενα λυθηκαν κανοντας οσα γραφω στο παραπανω thread.

Παντως μου φαινεται οτι εχουν προβλημα οι μνημες σου...

Δημοσ.

@dimid_p: το σκορ με ποιό 3dmark το έβγαλες και λες ότι είναι λίγο?

το πρόβλημα με το ntldr μπορεί να οφείλεται και στον controler της μητρικής (το είχα πάθει με μια A8NSLI-Deluxe) έχανε ξαφνικά τους δίσκους και αργότερα τους έβρισκε!

Δημοσ.
@dimid_p: το σκορ με ποιό 3dmark το έβγαλες και λες ότι είναι λίγο?

το πρόβλημα με το ntldr μπορεί να οφείλεται και στον controler της μητρικής (το είχα πάθει με μια A8NSLI-Deluxe) έχανε ξαφνικά τους δίσκους και αργότερα τους έβρισκε!

το σκορ του νεου pc δεν λεω πως ειναι μικρο (χρησιμοποιησα 3dmark05 εκδοση 1.2.0free edition γιατι απλα δεν αντεχα να περιμενω να κατεβασω αλλο, οι μετρησεις εγιναν στα 2 συστηματα χωρις σχεδον τιποτα φορτωμενο πανω τους για καλυτερα) απλα οτι το νεο pc δεν συμπεριφερεται σαν το ταχυτατο pc -σε σχεση με το παλιο- που περιμενα.

και συγκεκριμενα παρουσιαζει καποια κολληματα οχι παντα αλλα σε καποια tasks.

το προβλημα με το 2ο δισκο και το χαμενο ΝTLDR εμφανιστηκε μετα.

αν φταει ο controler της μητρικης τι κανω ;και πως μπορω να ειμαι σιγουρος ;

Ειχα και εγω καποια προβληματακια με το νεο μου pc. Εχουμε και την ιδια ΜΒ...

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=192028

Εμενα λυθηκαν κανοντας οσα γραφω στο παραπανω thread.

Παντως μου φαινεται οτι εχουν προβλημα οι μνημες σου...

φιλε θα τα κοιταξω και αυτα αυριο πρωι πρωι

thanx

οι μνημες γιατι να εχουν προβλημα; σφραγισμενες ηταν ; και πως αποδυκνυω οτι εχουν προβλημα για να τις αντικαταστησω ;

απο τα windows πως εκανες απεγκατασταση το jmicron contrllr ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...