Προς το περιεχόμενο

νεο Pc-παει σαν κοτα

dimi_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι ομως ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!

Εκανα το update μεσα απο το utility της asus μεσα απο τα windows και ενω εδειχναν ολα φυσιολογικα εκανε restart αλλα τωρα δεν ανοιγει.!!!!

εκανα και update απο το setup του bios ξανα και ενω τελειωσε κανονικα παλι μετα το restart δεν φορτωνει.

βγαζει μυνημα "ΝTLDR is missing - press alt cntrl del to restart"

το κακο ειναι πως δεν κανει boot ουτε απο το cd.

μονο στο setup μπαινει

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα

Δημοσ.
ΝTLDR is missing

Αυτό είναι σφάλμα του boot των win. Βάλε το cd των win, άστο να φορτ'ωσει και πάτα repair.

Δημοσ.

1)Ο σκληρος που εχει τα xp ειναι καινουργιος?

2)Μπας και εχει κανενα προβλημα το συγκεκριμενο cd των Xp?

Δημοσ.

Μήπως τελικά είναι προβληματικός ο δίσκος και αργεί στο γράψιμο και νομίζεις ότι το όλο σύστημα σέρνεται;

Δημοσ.

κανε ενα format βαλε τα ολα σιγα σιγα απο την αρχη μην τον φορτωσεις και για καλο και για κακο χρησιμοποιησε ενα αλλο cd των windows αν βρεις και μετα ξανασπαμε ολοι μαζι τα κεφαλια μας αν εχεις παλι προβλημα

Δημοσ.
Κι ομως ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!

Εκανα το update μεσα απο το utility της asus μεσα απο τα windows και ενω εδειχναν ολα φυσιολογικα εκανε restart αλλα τωρα δεν ανοιγει.!!!!

εκανα και update απο το setup του bios ξανα και ενω τελειωσε κανονικα παλι μετα το restart δεν φορτωνει.

βγαζει μυνημα "ΝTLDR is missing - press alt cntrl del to restart"

το κακο ειναι πως δεν κανει boot ουτε απο το cd.

μονο στο setup μπαινει

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα

Fixboot και fixmbr από repair console όπως ειπώθηκε και παραπάνω....

Δημοσ.

Αφού παιδιά λέει ότι δε bootάρει ούτε από CD. Μόνο στο setup του bios μπαίνει.

Πώς θα μπει στην κονσόλα;

Δημοσ.

ρε παιδια εχω χασει πασα ιδεα

εχω στησει πανω απο 10 υπολογιστες στη ζωη μου και εχω κανει απειρα φορματ και εγκαταστασεις windows απο τα 3.11 for workgroups μεχρι σημερα.

ποτε δεν αντιμετωπ[ισα τα κουφα που βλεπουν τα ματια μου σημερα.

λοιπον,

καταρχην boot απο Cd εκανε τελικα

μετα ψαχνοντας λιγο εκανα Repair απο το Cd των windows

κανω restart και δεν φορτωνει.

το κλεινω (χθες βραδυ) και παω για υπνο.

σημερα ανοιγω το pc με σκοπο να ξαναβαλω windows απο την αρχη αλλα βλεπω εκπληκτος οτι μπηκε στα windows κανονικα

Μαλλον εχω το pc φαντασμα

βεβαια αν και το bios εχει γινει update (εκδοση 0505) το συστημα συμπεριφερεται το ιδιο.

η αποκριση του σε εντολες ποντικιου δεν ειναι αμεση οπως θα επρεπε και δουλειες (π.χ. unzip/unrar) που δεν θα επρεπε να μασαει , τις εκτελει αλλα αργα !

μαλλον θα δοκιμασω αλλη εκδοση windows.

Δημοσ.

Ερώτηση.... μήπως δεν έχεις εγκαταστήσει .Net Framework 2 στο PC σου?

Με ΑΤΙ VGA είναι απαραίτητοι ... δοκίμασέ το αν δεν τους έχεις περάσει...

Good Luck!

Δημοσ.

ψαχνοντας παρατηρησα κατι περιεργο.

εχω 2 δισκους 1 sata2 μεγαλο που τον εχω για κυριο δισκο -εκει εχω και τα win, και ενα 2ο μικροτερο που ειναι ide και τον εχω στο primary καναλι μονο του.

καθε φορα που εκανα boot (πανω στο στησιμο των win) δεν μπορουσα να πετυχω να εχω σαν c τον μεγαλο (sata2) αλλα εβλεπε πρωτο τον μικρο και του εδινε το c.

"ελυσα" το προβλημα απλα αποσυνδεοντας τον μικρο και αφηνοντας τον μεγαλο δισκο (sata2) στο συστημα.

εστεινα λοιπον τα win και αφου τον εβλεπαν σαν c (μοναδικο δισκο) μετα εκλεινα το pc και εβαζα και τον αλλο.

μολις ανοιγα το pc τον εβλεπε σαν ενα 2ο δισκο και του εδινε το d.

ολα καλα

ομως τωρα που το ξανασκεφτομαι, τις προηγουμενες φορες που ειχα προβλημα και το pc δεν ανοιγε μετα απο εγκατασταση drivers και reboot (το αναφερω πιο πανω), το προβλημα εφτιαχνε οταν εβγαζα το 2ο δισκο (το εκανα τυχαια χωρις να το ξερω οτι φταιει αυτο).

Χθες τη νυχτα τον ξαναεβγαλα γιατι νομιζα πως θα κανω format και ξανα απο την αρχη.

ΟΠΟΤΕ σημερα το πρωι μπηκε στα win οταν υπηρχε μονο ο 1 δισκος.

τωρα που τοιν ξανασυνδεσα πεταξε παλι το μυνημα "NTLDR is missing"

κι εγω νομισα πως εφτιαξε μονο του !!

ΟΠΟΤΕ κατι παιζει με το 2ο δισκο.

και ισως οι καθυστερησεις οφειλονται εκει.

αλλα τι ;

τι να κανω;

Δημοσ.

μήπως έχεις εγκατεστημένα στον 2ο δίσκο WinXP ?

Σε περίπτωση που έχεις τσέκαρε το boot sequence απο το BIOS, δεν φτιάχνει μόνο του το PC αν έχεις NTLDR πρόβλημα. Αν κάνει Boot πρώτα απο τον 2ο δίσκο σου και μετά απο τον 1ο τότε έχεις πρόβλημα σε εκείνη την έκδοση των Windows.

Κάνε το εξής:

ξεκίνα σε Repair mod απο το cd των XP και ξαναφτιάξε το Boot.ini σου.

Κάντο αφού έχεις επιδιορθώσει το πρόβλημα του NTLDR.

Με μια αναζήτηση στο Google θα βρείς κάποιο άρθρο της Microsoft με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Το format είναι πάντα η τελευταία λύση.

Αφού επιδιορθώσεις το Boot.ini το λογικό είναι να βρεί 2 λειτουργικά WinXP το ένα στον 1ο δίσκο και το άλλο στον 2ο. Κράτησε όποιο απο τα δύο θέλεις ή και τα 2 και είσαι ΟΚ λογικά.

Πάντως σε περίπτωση που έχεις καθυστερήσεις στην απόκριση του κλίκ όπως λες τσέκαρε να δεις αν έχεις εγκατεστημένο το .Net Framework 2.

Good Luck και πάλι...

Ελπίζω να βοήθησα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...