dimi_p Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 καλησπερα.διαβασα και τις 9 σελιδες του θεματος πριν βιαστω να απαντησω μηπως το ειχες δει δει ηδη στο φορουμ της asus αλλα οχι μαλλον απο οτι καταλαβα.η συγκεκριμενη μητρικη εχει προβλημα με τα κιτρινα slots.βαλε τις μνημες στα μαυρα και ολα οκ!μπορει να σου φαινεται κουφο αλλα μια ματια στο φορουμ της asus θα στο επιβεβαιωσει.εχω φαει τα νυχια μου εδω και 10 μερες να σεταρω το μηχανημα.τα χω κανει ολα.επισης συμβουλη.μια και δεν σε ενδιαφερει το raid ,προς θεου μην βαλεις drivers chipset για raid.καθυστερουν μεχρι και το shutdown και το Post.στειλε για οτι αλλο θες.το χω στησει το Motherboard με core2duo 6600 kai 2x1 Gb Kingston και φυσαει εδω και λιγες μερες. φιλε σε ευχαριστω πολυ γιατι α) εκατσες και διαβασες και τις 9 σελιδες πριν απαντησεις και β) γιατι προτεινεις κατι που φαινεται να εχει βαση. οχι στο forum της asus η αληθεια ειναι πως δεν μπηκα (βλακεια μου) ισως και γιατι δεν ηξερα οτι φταιει συγκεκριμενα η Asus αλλα μπορει και κατι αλλο παντως τωρα εχω το συστημα μονο με drivers καρτας vga και ηχου (realtek). δεν εβαλα ουτε drivers chipset ουτε και jmicron sata drivers. οντως πριν το μηχανημα αργουσε και να κλεισει και να ανοιξει-τωρα οχι (αν και δεν εχω φορτωσει πολλα ακομη) Σιγουρα θα βαλω τις μνημες στα μαυρα slots για να δω τι θα γινει!! ευχαριστω και παλι -θα ξαναpostαρω οταν κανω τις δοκιμες μαλλον απο αυριο απογευμα πια
aliakio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 να σαι καλα.οι drivers για nforce chipset ειναι τεσσερις (οπως θα ειδες στο setup).τικαρε μονο τους 3 και ασε το nvidia media shield εκτος(ειναι ο raid contoller).μια χαρα δουλευει αυτος που βαζουν τα windows για τη διαχειριση των σκληρων(οχι μονο του raid).υποψη ειμαι με vista,φανταζομαι τα xp να ειναι ακομα πιο οκ!
Silent Arrow Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Επισης στα υποψη οτι το F-Secure ειναι βαρυ προγραμμα. Ξεφορτωσου το και βαλε NOD32 & ZoneAlarm Pro. Κακη επιλογη της Otenet να το δινει ως Security Kit δωρεαν μαζι με το OnDSL. aliakio αν ισχυουν ολα αυτα που λες τοτε η ASUS πρεπει συντομα να σοβαρευτει γιατι θα υποστει τις συνεπειες (απο το αγοραστικο κοινο εννοεειται).
dimi_p Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Επισης στα υποψη οτι το F-Secure ειναι βαρυ προγραμμα. Ξεφορτωσου το και βαλε NOD32 & ZoneAlarm Pro. Κακη επιλογη της Otenet να το δινει ως Security Kit δωρεαν μαζι με το OnDSL. aliakio αν ισχυουν ολα αυτα που λες τοτε η ASUS πρεπει συντομα να σοβαρευτει γιατι θα υποστει τις συνεπειες (απο το αγοραστικο κοινο εννοεειται). για το f-secure Δεν θα συμφωνησω. στο notebook εχω το panda και το σκιζει -εκει να δεις βαρος. απο το f-secure ειμαι ευχαριστημενος, ειναι πολυ σταθερο και προσφερει ασφαλεια χωρις πολλαπολλα. πιστευω πως ειναι το μονο καλο που κερδισα με την ΟΤΕΝΕΤ . τελος παντων αυτα ειναι προσωπ. αποψεις και μια και το πληρωνω καθε μηνα δεν θα το βγαλω παντως ενας core2duo λογικα δεν θα επρεπε να μασαει ουτε με f-secure ουτε με αλλα βαρια προγραμματα. εκτος κιαν μας πουλανε φυκια και οι περιβοητοι core2duo ειναι μαπα
Silent Arrow Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Κοιτα εγω ειχα το F-Secure στο laptop του (υπογραφη) και το εβγαλα. Βεβαια εκει επαιζε ρολο ο αργος σκληρος που ειχα τοτε (4200rpm). Τωρα που εχω 7200rpm δεν το εχω δοκιμασει κι ουτε προκειται κι ας μου το εχει δωσει δωρο η Otenet.
aliakio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 παιδια αλλη συζητηση αυτη.για antivirus ειμαι fan του kaspersky χρονια τωρα αν και το nod32 ειναι παρα πολυ καλο.τρεχω kaspersky 6.02.614 σε pentium 3 και παει πολυ καλα.δεν το αλλαζω με τιποτα.ασχετο ομως αυτο με το setup του mobo.για αυτο που λεω σε σχεση με τα slots ριχτε μια ματια στο αντιστοιχο thread της μητρικης στην asus.απογοητευτηκα κι εγω.ειναι η πρωτη asus που πηρα ,ολο gigabyte ειχα χωρις προβλημα και ειπα ετσι να κανω την αλλαγη.διαβασα και super review απο tomshardwareguide.com και λεω ολα οκ.τοσο για chipset nforce οσο και για το ιδιο το mobo.ευτυχως που λυνεται ετσι.με τα μαυρα slots.ετρωγα φρικη για 2 μερες μεχρι να βρω τι φταιει.
ItsToasted Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Ena provlima pou exw dei sta perisotera mobos tis asus einai to eksis. Akoma kai tous diskous na min tous exeis se raid arrey alla einai apla karfomenei pano sto ekastote sata controler, ama den egatastiseis ta drivers Eide gia to controler paei san papia.
dimi_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 εβαλα τις μνημες στα μαυρα slots αλλα η αληθεια ειναι πως δεν ειδα διαφορα - ειναι το ιδιο γρηγορο οπως πριν και λεω γρηγορο γιατι επιτελους το pc σου δινει την αισθηση της ταχυτητας. φορτωνει τα windows πολυ γρηγορα και κλεινει ακομη πιο γρηγορα. ολα τα κλικς και τα scrolling στην οθονη γινονται πανευκολα. θα το "φορτωσω" σιγα σιγα για να δω που και ποτε θα κλαταρει. ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ. ολο και πιο συχνα 2 και 3 φορες μεσα σε 1 ωρα κανει ενα τσαφ και σβηνει- δεν κλεινει αλλα κανει Reboot μονο του.!!! ΓΙΑΤΙ ;;;; χωρις να παιζουν πολλες εφαρμογες που να ζητουν π.χ. περισσοτερο ρευμα . θερμοκρασιες ; μετα απο 30 λεπτα συνεχους λειτουργιας cpu 32C στην ψυκτρα λεει το εξωτερικο θερμομετρο (harcano thermaltake) 37C λεει το Asus probe II motherboard 40C λεει το Asus probe II chipset 43,5C λεει το εξωτερικο θερμομετρο (harcano thermaltake) vga 36,5C λεει το εξωτερικο θερμομετρο (harcano thermaltake) hd seagate 33,6C λεει το εξωτερικο θερμομετρο (harcano thermaltake) καμια ιδεα ;; το τροφοδοτικο ειναι αυτο της υπογραφης.
Silent Arrow Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 ....Αντιστοιχο προβλημα ειχε και ενας γνωστος μου. Καθως το συζητουσαμε μαζι με ενα φιλο μου και στοιχιματιζαμε οτι κατι παιζει με θερμοκρασιες σε CPU ή σε errors με μνημες / σκληρο δισκο μας ανταπαντουσε οτι ολα ηταν τελεια. Τσεκαρισμενα με Memtest κλπ. Τελικα δεν μας τα ειπε ολα, (δεν ηταν βαθυς γνωστης του αντικειμενου) απλα μας ειπε οτι ειχαν οριστει λαθως τα MHz στις μνημες (αφου περασε απο το PC ολοκληρη ομαδα ηλεκτρολογων μηχανικων και ξεσκισαν τα manuals, μιας και το μαγαζι απο οπου πηρε το PC δεν εβγαζε ακρη). Τωρα τι εννοουσε ακριβως δεν θυμαμαι, πιθανοτατα επεμβαση στο BIOS (κατα 99% απο εκει λυθηκε το προβλημα).
dimi_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 μμμμμμ....αυτο δεν βοηθαει και πολυ αν και σε ευχαριστω ουτως η αλλως κανεις αλλος ;
dimi_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 αυτη τη στιγμη εχει κανει μεχρι τωρα 7 Rebοot! αρχιζει να μου σπαει τα νευρα.
Silent Arrow Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 -εκανα format και ενω επρεπε να εγκαταστησω τα win (64bit edition) σε "καθαρο" δισκο, το συστημα μου επεμενε να βρισκει το φακελο windows (μετα απο full format ε!) και να ζηταει να εγκατασταθει!!!τελος παντων μετα αποο κανα 2-3 φορματ μπας και βρει αδειο το δισκο προχώρησα στην εγκατασταση η οποια κολαγε σε διαφορα συστηματα και παγωνε ο υπολογιστης. Τι ειναι ολα αυτα? Πως να δουλεψει ετσι το μηχανημα στο τελος? Βαλε 32bit windows, κοιτα πως πανε κι ας το F-Secure στην ακρη. Δεν το χρειαζεσαι προς το παρον. Ουτως ή αλλως αυτο θελει τον ενα πυρηνα μονο του για να λειτουργησει.
aliakio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 τι να σου πω?δειχνει οτι εχει αλλου κι αλλο προβλημα.φορτωσε setup defaults στο bios,τρεξε ενα memtest κι αν ολα οκ,ξεκινα να ψαχνεσαι με hardware.βγαλτα ολα απο πανω και pci και ολα.αφησε μνημη μια σε ενα μαυρο σλοτ,mobo,cpu και vga.βγαλε και dvdrom κλπ.αν και παλι,τοτε ψαξε σωστο Installation στη cpu,μηπως δεν κουμπωσε καλα κλπ.μετα σου απομενει να δανειστεις μνημη αλλη και τροφοδοτικο να αποκλεισεις ενα ενα.τι αλλο να πω..ριξε και μια ματια εδω ενα ενα τοπικ http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=1&model=P5N-E+SLI&SLanguage=en-us
dimi_p Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 ξαναλεμε τα ιδια και τα ιδια. τελος παντων σας εχω κουρασει . τα win 32bit μπηκαν και εκατσαν και καλα και παει σφαιρα αλλα για οσο λειτουργει. τωρα μολις πεταξε μυνημα οτι το system proccess windows/system32/llsas.exe αντιμετωπισε λαθος κ.λ.π πριν πεταξε μπλε οθονη , minidump κ.λ.π μου φαινεται πως πρεπει να φταιει ή η motherboard ή οι μνημες. το προβλημα δεν εχει σχεση με θερμοκρασιες αφου γινεται σε τυχαιεες στιγμες και σε διαφορες θερμοκρασιες. απλα με παραξενευει γιατι οταν ειχα τα αλλα προβληματα δεν το εκανε. θα αρχισω να αλλαζω το hardware σιγα σιγα
aliakio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 δεν μας εχεις κουρασει,εσυ φαινεσαι να χεις κουραστει και λογικο ειναι.ηρεμια,ησυχια και θα το βρεις.ξεκινα να αφαιρεσεις οτιδηποτε περιττο και τρεξε memtest και ποσταρε αποτελεσμα.να σιγουρεψουμε τις μνημες (αν και δεν ειναι τελειως αξιοπιστο το memtest).αλλα ξεκινα σιγα σιγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.