dimi_p Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 παιδια εχω απελπιστει, εχω το pc της υπογραφης το οποιο περιμενα να ειναι ταχυτατο. μολις το εστησα, ετρεξα ενα παλιο 3dmark που ειχα και ειδα με χαρα οτι εβγαλε 11000 3dmarks σε σχεση με το 3300 sdmarks που εβγαλε το παλιο pc. το παλιο pc ηταν amd athlon xp 2400 με 1,5GB ram και 6600gt vga της nvidia, πανω σε asus mobo. βαζω windows πανω (εκδοση: xp pro 2002 sp2 english) και με το που φορτωνω τα προγραμματα αρχιζουν τα προβληματα. γενικα το συστημα φαινεται αργο. Δηλ. πραγματα που φανταστηκα πως θα τα κανω πιο γρηγορα ή εστω χωρις κολληματα ΔΕΝ τα κανω. παραδειγματα 1. παιζω ripαρισμενη avi ταινια σε mediaplayer 11 και οταν παταω το κουμπι χ πανω στο παραθυρο για να κλεισει αντι να κλεισει αμεσως περνανε και 4 δευτερολεπτα μεχρι να κλεισει - πραγμα που δεν ειναι λογικο-δειχνει σαν να μην εχει πορους για να αντιληφθει το κλεισιμο. ακομα και σε παραθυρο winmediaplayer χωρις ταινια να παιζει παλι το ιδιο φαινομενο 2. αποσυμπιεζω rar αρχειο και δεν μπορω να κουνηθω σε αλλο παραθυρο. αν δεν τελειωσει το rar , μενει παγωμενο-ΗΜΑΡΤΟΝ- που ειναι το multitasking? δεν λεω που ετσι και ανοιξω 2 rar αντι να τα αποσυμπιεσει σφαιρα κανει οσο και πριν (παλιο pc). ακομα και στα copy αρχειων μοιαζει να κολαει και αργει. αν το δει καποιος αυτοι το pc μονο για intel 6420 δεν θα το νομισει. τι μπορει να φταιει και συμπεριφερεταιο ετσι ; dual core επεξεργαστης και να πηγαινει σα κοτα ; καμια ιδεα ;
RapidShade Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Οι drivers σου έχουν εγκατασταθεί κανονικά? Πρόσεξε ιδιαίτερα τους drivers για το MoBo / Chipset και κατόπιν για την κάρτα γραφικών... Κάπου εκεί το εντοπίζω εγώ με μια πρώτη σκέψη...
dimi_p Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 τι να σου πω ; η αληθεια ειναι πως εβαλα στην αρχη win xp 64 bit και κολλαγε κι επειδη δεν μπορουσα να ψαχνω και drivers για καθε συσκευη που εχω που να ειναι 64bit , τα εβγαλα. αλλα εβαλα αυτα τα win που λεω τωρα. και παλι ειχα προβλημα με τους drivers της ενσωματ. καρτας ηχου realtec αλλα ενω μετα την εγκατασταση τους το 1ο reboot αποτυγχανε , παρολαυτα τα win μετα ανοιγαν κανονικα και μαλιστα εβλεπε και την καρτα ηχου οποτε δεν εδωσα σημασια. μπορει αυτο να ειναι υπευθυνο για κατι τετοιο;
Peyote Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 πριν ρίξουμε την ευθύνη στον υλικό τομέα του υπολογιστή σου θα σου πρότεινα να κανεις τα εξής: 1:format windows(μπορεί να μην κάτσανε καλά τα windows) 2:update driver Motherboard 3:update driver VGA 4:update Bios 4:update windows(προαιρετικό αλλα το συνιστώ) χρησιμοποιείς original windows?
RapidShade Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 τι να σου πω ;η αληθεια ειναι πως εβαλα στην αρχη win xp 64 bit και κολλαγε κι επειδη δεν μπορουσα να ψαχνω και drivers για καθε συσκευη που εχω που να ειναι 64bit , τα εβγαλα. αλλα εβαλα αυτα τα win που λεω τωρα. και παλι ειχα προβλημα με τους drivers της ενσωματ. καρτας ηχου realtec αλλα ενω μετα την εγκατασταση τους το 1ο reboot αποτυγχανε , παρολαυτα τα win μετα ανοιγαν κανονικα και μαλιστα εβλεπε και την καρτα ηχου οποτε δεν εδωσα σημασια. μπορει αυτο να ειναι υπευθυνο για κατι τετοιο; Βάλε τους drivers του MoBo... Αν αυτοι δεν εγκατασταθούν σωστά τότε IDE/SATA/PCI/USB/AGP/PCI-Express λειτουργουν σε ταχύτητες χελώνας (Fail-Safe Mode) Και τα Windows δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το υλικό. Αφου εγκαταστήσεις τους οδηγους για τη μητρική ΜΕΤΑ ασχολείσου με τις συσκευές και τους οδηγούς τους (Κάρτες γραφικών / ήχου κλπ)...
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 τι update drivers και bios ρε παιδια το μηχανημα του ειναι ολοκαινουριο λεει, αν ηταν να ψαχναμε updates για ολα καθε 2-3 μερες ζητω που καηκαμε. Εγω λεω να κανει ενα format και να ξαναρχισει απο την αρχη. Κατι θα κανει conflict στο software
SGP Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Πολλοί... Eγώ προσωπικά πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα drivers. Πήγαινε στο site της ati και της ASUS βάλε τους πιο καινούργιους και δεν αν δε ληθεί...
Peyote Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 τι update drivers και bios ρε παιδια το μηχανημα του ειναι ολοκαινουριο λεει, αν ηταν να ψαχναμε updates για ολα καθε 2-3 μερες ζητω που καηκαμε. Εγω λεω να κανει ενα format και να ξαναρχισει απο την αρχη. Κατι θα κανει conflict στο software ΜΕΓAΛΟ ΛAΘΟΣ! οι εταιρίες βγάζουν "προιντα" γρήγορα έτσι ώστε να προλάβουν τις άλλες εταιρίες (ανταγωνισμός) χωρίς να τεστάρουν τα πάντα... για αυτό και μετά βγάζουν καπάκι updates και updates http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us Version 0602 2007/04/27 update OS DOS Description P5N-E SLI BIOS Release version 0602 Add USB 2.0 support under DOS. File Size 465.75 (KBytes)
disqualified Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δε διαφωνω με αυτο που μολις ειπες αλλα εμενα χλωμο μου φαινεται να κολλαει ετσι το συστημα με ολοκαινουρια πραγματα εστω και αν υπαρχουν updates στους drivers φανταζεσαι τι θα γινοταν να κολλαγανε ολοκαινουρια συστηματα ετσι? Κατι δεν εχει κατσει καλα απο το αρχικο setup
dimi_p Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 με το catalyst της ατι ειχα προβλημα και κατεβασα τα πιο νεα. τα εγκατεστησα και τωρα το catalyst παιζει μια χαρα αν και το εχω στο default. θα ψαξω για drivers της mobo.
dpolal Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Αν to board έχει chipset της NVIDIA τότε όπως σου είπαν ήδη βάλε τους drivers του πρώτα. Κάπου εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα.
weirdo Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 eixa to idio problima me thn m2n-e ths asus to opoio li8ike me update tou bios, malista h asus se ena mhna eixe vgalei 3 ekdoseis bios gia thn sugekrimenh mitriki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.