Προς το περιεχόμενο

The official *FIFA 08/EURO 2008* topic || Next-gen version ( X360/PS3 )

Blackjim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βάσει της εμπειρίας μου στα ποδοσφαιράκια (αρκετοί ξέρετε την τρέλα μου) έχω να πω το εξής:

Το euro2008 είναι ΤΕΛΕΙΟ! Λίγο πιο γρήγορο και λίγο πιο ευέλικτο, κρατώντας όμως τα καλά στοιχεία του fifa08! Άπαιχτο μιλάμε. Παίξτε με έναν φίλο σας και θα δείτε ότι είναι σαν να παίζεις πραγματική μπάλα! Μια χαρά ισορροπία υπάρχει...Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι? ότι δεν θέλω να τελειώσει ο κάθε αγώνας του ντέμο που παίζω γιατί πορώνομαι με τις ποδοσφαιρικότατες φάσεις που βγάζεις! Το fifa09 αναμένεται κολασμένο!

Το ακούς αυτό takatsuka ή κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου? Ξέρεις εσύ, θα βγάλεις ένα pro2009 με ίδια γραφικά, που όμως δεν θα κολλάει, θα βάλεις και ένα φουλ edit mode και θα πεις, να σας έφτιαξα το νέο τέλειο pro2009! Και το παιχνίδι θα είναι πιο γρήγορο και από το star trek! Δεν μας παρατάς λέω εγώ, ξεφτίλα που ξεφτίλισες το καλύτερο παιχνίδι που υπήρχε και μεγάλωνε γενιές νέων και μεγάλων την τελευταία δεκαετία...Έλεος

• Απαντ. 942
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι απλό. To Uefa2008 είναι πιο arcade από το FIFA08, χωρίς όμως να είναι arcade. Ο νοών νοείτω. Προσωπικά προτιμώ το Uefa 1000%.

Δημοσ.

Τι έχει η συμπεριφορά της μπάλας? Τα ball physics είναι καλύτερα από του Pro. Αν πρέπει με το ζόρι να εντοπίσω κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι το ότι ορισμένες φορές η μπάλα φαίνεται να είναι πιο... ελαφριά από ότι πρέπει (πχ. αν υψωθεί στον αέρα με πολλά φάλτσα, τότε σαν να πέφτει με λίγο αργό ρυθμό).

Επίσης κάποιες κεφαλιές, που το κεφάλι του παίχτη φαίνεται σαν να... μαγνητίζει την μπάλα και να της αλλάζει πορεία με -λίγο- αφύσικο τρόπο.

Σε γενικές γραμμές όμως νομίζω ότι τα ball physics των Euro/Fifa είναι άψογα.

Για πες όμως γιατί δεν σου αρέσουν, μήπως έχεις όντως παρατηρήσει κάτι που δεν έχω δει.

Δημοσ.
Τι γίνεται ρε παιδιά μόνο εγώ θεωρώ μεγάλο ελάττωμα του φιφα/ευρο την συμπεριφορά της μπάλας?:-)

Φιλε εγω το ειχα δει και πιο πανω το ποστ σου σχετικα μαυτο και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι σε ενοχλει.Τα ballphysics του φιφα 08 και του euro πραγματικα νομιζω οτι πολυ μπροστα πλεον απο τα αρκετα καλα που ειχε το προ.Ηταν μεγαλο μειωνεκτημα της EA μια ζωη αλλα πλεον οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα απο την κοναμι και σαυτο το θεμα.πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι δεν σου αρεσουν

Δημοσ.

θελω να πω πως αν εχεις τα settings στο assisted το παιχνιδι ειναι γρηγορο οχι arcade απλα ανταποκρινεται γρηγορα αν δοκιμασετε να κανετε συνδυασμο η ταχυτητα πεφτει οχι ομως η αποκριση,τελος αν ειναι ολα στο manual μαζι και το autoswitching( σε αυτο παιζω και ειναι ολα τα λεφτα) τοτε το παιχνιδι γινεται λιγο πιο αργο αλλα παραμενει με σωστη αποκριση και επισης το θεμα με τα ballphysics δεν τιθεται..δεν συγκρινεται με pro και ισως επειδη στο fifa 08 ξεπερασαν τον πηχη να γιναμε λιγο απαιτητικοι?!με την καλη εννοια...παντως το euro πιστευω πως θα εχει μικρες βελτιωσεις οπως μερικα animation που κανει ψιλοskate και αναφερομαι σε μερικες διαγωνιες ντριπλες..παντως το παιχνιδι ειναι πολυ μπροστα απο καθε τι αλλο..αναμφισβητητα!!

Δημοσ.

Λοιπόν, προσέξτε να δείτε τι γίνεται. Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας μικρός Ζέππος που άρχισε να ασχολείται με γκομπιούτερ και τα συναφή.

Κάποια στιγμή ανακάλυψε τα ποδοσφαιράκια και άρχισε να τους δίνει να καταλαβαίνουν. Έπαιξε πολύ World Cup Canival και τα 2 Match Day. Συνέχισε με Microprose Soccer, Italia '90 και μετά ήρθε η σειρά των Kick Off. Το πρώτο. Περισσότερο όμως το 2, το Final Whistle αλλά και το Goal!, παιδί του Dino Dini. Με τα Kick Off ο μικρός μας είχε επιτέλους την αίσθηση ότι δεν παίζει ένα scripted ποδοσφαιράκι. Τα πάντα μπορούσαν να γίνουν αλλά όπως και να το κάνουμε αυτό το πράγμα ήταν περισσότερο φλιπεράκι παρά πραγματική μπάλα.

Ακολούθησε πολυετές λιώσιμο με το Sensible Soccer, εκεί όμως εμφανίστηκε ξανά το scripted gaming και ήταν άλλα τα πράγματα που μετρούσαν. Ανήκουστα για την εποχή. Γραφικά, ήχοι, εκατοντάδες ομάδες με πραγματικά roster, διοργανώσεις και εθνικά πρωταθλήματα, μεταγραφές και καριέρα (με το SWOS). Το 1994 ο μικρός αγόρασε για το MegaDrive του το FIFA International Soccer (έτσι έλεγαν το πρώτο). Απίστευτο παιχνίδι, κυρίως για τα γραφικά του. Χιλιάδες ώρες παιχνιδιού. Μια μέρα κάθησα και έχασα 100-0 σε έναν αγώνα για να δω πώς φαίνεται το 100 στο display του σκορ. Κάψιμο! Ακολούθησε το FIFA '95 και όλα τα υπόλοιπα μέχρι και το FIFA 2003. Λιώσιμο νύχτα-μέρα.

Είχε ακούσει όμως ότι υπήρχε ένα πολύ καλό ποδοσφαιράκι σε Playstation, κάποιο ISS ή κάπως έτσι. Αν και για κάποια χρόνια ο μικρός είχε PS, δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθεί με τον εν λόγω τίτλο. Μια φορά έτυχε να το δει και δεν τον εντυπωσίασε καθόλου. Το μόνο αξιοπερίεργο ήταν πως αν είχες την πλάτη στο τέρμα και σούταρες, η μπάλα δεν πήγαινε αυτόματα για γκολ αλλά έβγαινε πολύ άουτ. Οπότε συνέχιζε να παίζει FIFA '98 και αργότερα FIFA RTWC '98.

Κάποιο ISS3 που βγήκε κάποτε σε PC ήταν μάλλον απογοήτευση, όπως και το αντίστοιχο παιχνίδι που είχε βγει σε XBOX. Το FIFA 2003 (όχι με τα default, αλλά με τα "πειραγμένα" physics του) ήταν κλάσεις ανώτερο. Και ήταν και το τελευταίο.

Μια μέρα έβαλα να δω το PES3. Να που τελικά βγήκε και κάποιο Pro Evolution για PC. Δεν το είχα ξαναδεί ποτέ. Εντυπώσεις? Σοκ! Επιτέλους! Με τα πρώτα παιχνίδια κατάλαβα ότι αυτό το πράγμα δεν είναι FIFA, τέρμα πια το scripted gameplay, τέρμα πια οι πανομοιότυπες φάσεις, είχαμε φάει τα νιάτα μας να βάζουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια γκολ. Το PES3 ήταν αυτό που περιμέναμε από τότε που βαρεθήκαμε το Kick Off Final Whistle. Έπρεπε να περάσουν πάνω από 10 χρόνια.

Τα χρόνια πέρασαν, ο μικρός έγινε κοτζάμ γαϊδούρι, μυαλό όμως δεν έβαλε. Συνήθισε τα Pro και πλέον τους έβρισκε πάρα πολλά κουσούρια. Όσο καλά κι αν ήταν, δεν έδιναν την εντύπωση ότι έτσι παίζεται το πραγματικό ποδόσφαιρο (ως γνωστόν το Πραγματικό Ποδόσφαιρο είναι αυτό που παίζουμε στα πισιά και τις κονσόλες μας, όχι στις αλάνες!)

Με το EURO 2008 αυτό άλλαξε. Μιλάμε ότι το παιχνίδι είναι από άλλο πλανήτη. Όσο πιο πολύ παίζω, τόσο περισσότερο μου αρέσει. Πλέον τα έχω όλα στο manual και ναι, αυτό το πράγμα είναι μπάλα. Αυτό είναι το κομπιουτεροποδόσφαιρο που περιμέναμε εδώ και πόσα χρόνια.

Και τι έχουμε να δούμε ακόμα. Πότε βγαίνει το επόμενο FIFA είπαμε???

Δημοσ.

Nα συμφωνησω και γω οτι τα ball physics του FIFA 08 ειναι τρομερα και οτι καλυτερο, συμφωνα με καποια ξενα reviews, κυκλοφορα σε sports simulation.

nzeppo,αρκετα καλη θα ελεγα η ψηφιακη ποσοσφαιρικη σου αναδρομη και πιστευω οτι δεν διαφερει κατα πολυ απο τις δικες μας.Τουλαχιστον η δικια μου ειναι η ιδια ακριβως με μονη διαφορα οτι αρχισα την "διαδρομη" μου απο το Kick-off.

Δημοσ.

Εγω παλι εκτος του Kick of ελιωνα και με το Temco world cup, φιφα μονο το 98, actua soccer τρελο γραφιδι για την εποχη του, addidas power soccer και το μυθικο LIBERO GRANDE προπομπος του be a pro!!! μετα επαιζα ISS pro τρελο καψιμο μετα απο 3εις σεζον πηγα στον τυπα που εφερνε κοπιες και μου λεει βγηκε καινουριο ISS pro αλλα λεγεται winning eleven και ειναι κινεζια!Απο την στιγμη που το επιασα στα χερια μου δεν το ξαναφησα!Το ασχημο ηταν οτι το επαιζα μονο εγω και κανενας δεν ηθελε να παιξει!!!μετα μου καλομαθανε!!!

Δημοσ.

Απο το 98 μέχρι σήμερα δεν άφησα FIFA να μου ξεφύγει , αν και είναι αλήθια ότι μερικά ειναι κάτω του μετρίου...

Δημοσ.

Το ακούς αυτό takatsuka ή κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου? Ξέρεις εσύ, θα βγάλεις ένα pro2009 με ίδια γραφικά, που όμως δεν θα κολλάει, θα βάλεις και ένα φουλ edit mode και θα πεις, να σας έφτιαξα το νέο τέλειο pro2009! Και το παιχνίδι θα είναι πιο γρήγορο και από το star trek! Δεν μας παρατάς λέω εγώ, ξεφτίλα που ξεφτίλισες το καλύτερο παιχνίδι που υπήρχε και μεγάλωνε γενιές νέων και μεγάλων την τελευταία δεκαετία...Έλεος

Δεν πιστεύω τόσο ότι ξεφτιλήστηκε το pro,όσο ότι βελτιώθηκε απίστευτα το fifa και σιγά σιγά (όσο προχωρούν οι εκδόσεις) θα αγγίζει όλο και πιο πολύ το τέλειο,ρεαλιστικό ποδόσφαιρο...Πρωήν φανατικός του pro είμαι και νυν πωρωμένος με το fifa 08(αναμένοντας και το euro 2008...).Απλά το pro,με την άφιξη της next-gen, δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τις ρεαλιστικές κινήσεις και τα γραφικά του fifa 08...

Δημοσ.
Απο το 98 μέχρι σήμερα δεν άφησα FIFA να μου ξεφύγει , αν και είναι αλήθια ότι μερικά ειναι κάτω του μετρίου...

HTAN φιλε μου.ηταν.Τωρα ειναι απαιχτα.Καρατησαν ολα τα καλα στοιχεια του φιφα και ενσωματωσαν ολα τα καλα στοιχεια του προ! οποτε εχει φανει απο φιφα08 το πραγμα οτι θα εχουμε να κανουμε με το πιο απιστευτο ποδοσφαιρακι

Δημοσ.

απο τα λιγα αρνητικα που εχω παρατηρησει στο EURO και με χαλάει ειναι οι εξοδοι που κανει ο τερματοφυλακας οταν τον βγαζεις απο το τέρμα. η αποκριση ειναι πολυ αργη και ο τερματοφύλακας κανει ότι του κατεβει. περιμενω βεβαια και τη final εκδοση μηπως και το διορθώσουνε. Δεν ξερω αν ήταν ετσι και στο fifa08 γιατι ημουν και εγω οπαδος του pes

Δημοσ.

Οι τερματοφύλακες όντως είναι από τα λίγα αδύνατα σημεία του παιχνιδιού. Πολλές φορές πιάνουν τα άπιαστα (ειδικά στα τετ α τετ έχουν απίστευτα reflexes) και άλλες φορές κοιτάνε την μπάλα σαν χαζοί (πχ. σε γιόμες και σέντρες-σουτ). Και στο FIFA08 τα ίδια είναι μέσες άκρες. Μάλιστα στο default παιχνίδι ήταν ακόμα χειρότεροι, όμως βελτιώθηκαν λίγο με το patch.

Αυτό που φαίνεται να έχει εκλείψει (και γινόταν κατά κόρον στο FIFA08) είναι το πρόβλημα που υπάρχει και στο PES, να σουτάρει κάποιος από πολύ πλάγια σε σχέση με τον τερματοφύλακα και να τον παίρνει η μπάλα μέσα. Χειρότερα κι από αυτογκόλ!

Δεν νομίζω να το διορθώσουν στην τελική έκδοση αλλά μάλλον είναι θέμα συνήθειας. Θα πρέπει να είμαστε στην τσίτα να πατήσουμε για έξοδο του GK.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...