tzellos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 http://img440.imageshack.us/img440/1690/gp2ximagezb8.jpg To Gp2x είναι μια συσκευή για τους λάτρεις των arcade games και τους τζαμπατζήδες!! Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με το Gp2x σε δράση: http://craig.gp2x.de/review/GP2XReview.html Καταρχάς να διευκρινίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το psp καθώς ούτε τα γραφικά του έχει ούτε την ευκολία χρήσης του.Το psp έχει κλειστό λογισμικό και το Gp2x ανοιχτό.Επίσης για να εγκαταστήσετε παιχνίδια πρέπει να έχετε πρόσβαση σε pc και internet. Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε αρκετά χρήσιμα πράματα http://archive.gp2x.de/cgi-bin/cfiles.cgi To Gp2x έχει εγκατεστημένο λειτουργικό Linux .Γι αυτό ακριβώς το λόγο το 99,9% των παιχνιδιών που μπορείτε να παίξετε είναι δωρεάν. Επίσης αν είστε προγραμματιστές μπορείτε να αναπτύξετε δικά σας παιχνίδια και εφαρμογές.Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: Δύο επεξεργαστές των 200 Mhz (υπάρχει εφαρμογή με την οποία μπορείτε να τους κάνετε υπερχρονισμό ~300 Mhz. Οθόνη TFT LCD 3.5'' ανάλυσης 240 * 320 εσωτερική μνήμη RAM 64 ΜΒ , NAND FLASH ROM 64 MB Εξωτερική μνήμη SD (μέχρι 4GB) (με μελλοντικό firmware είναι δυνατή η υποστήριξη του SDHC) Δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού σκληρού usb2 Θύρα επικοινωνίας με PC : USB 2.0 Τροφοδοσία 2 ΑΑ μπαταρίες Σύνδεση με TV (απαιτείται το καλώδιο TV-out) AC τροφοδοσία : 3,3 V Επίσης με το αξεσουάρ Cradle μπορείτε να συνδέσετε τηλεχειριστήρια usb και γενικά οποιαδήποτε usb συσκευή (η οποία πρέπει να υποστηρίζεται από την εφαρμογή ή το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε),όπως πληκτρολόγιο,ποντίκι,εξωτερικό σκληρό,wifi stick,χειριστήριο από άλλη κονσόλα. Οι emulators που υποστηρίζει είναι οι MAME , SNES, NeoGeo Arcade, Megadrive / Genesis, Atari ST, Amiga, Mega-CD / Sega CD, CPS 2 .Αν έχετε ROMS για οποιοδήποτε από τους παραπάνω emulators, τα φορτώνετε στο Gp2x και παίζετε.Κάθε παιχνίδι στο αρχείο readme έχει οδηγίες για τον τρόπο εγκατάστασης του.Τις περισσότερες φορές απλά το ρίχνεις στο φάκελο του αντίστοιχου emulator. Μερικά ενδεικτικά παιχνίδια είναι το sonic,mario,golden axe,street fighter,bubble bubble και πολλά πολλά άλλα!!! Μπορείτε να το βρείτε στο http://skroutz.gr
Tsiviotis Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 kali fasi, alla afou kostizei oso kai to psp (konta 200E me ta metaforika) to opoio episis trexei ola ta parapano, den to blepo gia symferousa agora distixos ..
tzellos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 -η αλήθεια είναι ότι σε μερικούς emulators to psp είναι καλύτερο από το Gp2x.Όμως στους MAME, NeoGeo, SegaCD το gp2x είναι πολύ καλύτερο.Επίσης: -το Gp2x παίρνει sd μνήμες που είναι πολύ πιο φτηνές ,πχ το 1GB SD έχει 15 ευρώ ανώ το αντοίστοιχο memory stick duo pro έχει 45 ευρώ.Επίσης στο GP2x είναι δυνατή η υποστήριξη του SDHC μέσω αναβάθμισης firmware ,ενώ η Sony κατά 99,9% θα υποστηρίξει το οποιοδήποτε μελλοντικό μέσο μνήμης με καινούριο psp ( psp2? ) -η οθόνη του Gp2x είναι πιο κατάλληλη για arcade παιχνίδια (4:3) -δεν χρειάζεται να χακάρεις το Gp2x για να παίξεις arcade παιχνίδια -επίσης λόγω του λειτουργικού του Gp2x , οποιοσδήποτε με γνώσεις προγραμματισμού μπορεί να φτιάξει εφαρμογές και παιχνίδια -με το Gp2x μπορείς να δεις ταινίες στην τηλεόραση ,χωρίς να χρειάζεται να τις κάνεις resize σε αντίθεση με το psp. -το Gp2x παίρνει εξωτερικό usb δίσκο! -στο Cradle (αξεσουάρ),μπορείς να συνδέσεις πληκτρολόγιο ,ποντίκι,wifi stick,χειριστήριο usb.Kαι έτσι ανάλογα με τον emulator (mame) μπορείς να παίξεις και multiplayer και στην τηλεόραση! -λόγω του λειτουργικού ,εγκαθιστάς εφαρμογές όπως GAIM (Messenger),Opera,Abiword (απλός επεξεργαστής κειμένου με τον οποίο μπορείς να κάνεις load,edit,save αρχεία του office,openoffice),ξυπνητήρι,live DJ video mixing κλπ.Ρίχνεις και ένα πληκτρολόγιο και το Gp2x δεν είναι πια μια απλή παιχνιδομηχανή! -τέλος αν έχεις στήσει ftp home server, και έχεις wifi stick με cradle,φορτώνεις στο Gp2x τον driver για wlan,ftp://ftp.linux-wlan.org/pub/linux-wlan-ng, και βλέπεις τις ταινίες σου ή ακούς τη μουσική σου όπου και αν είσαι !
basilis5 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 μια διορθωση, 1 γιγα μεμοι στικ δεν εχει 45 ευρω,παντως ακουγεται πολυ ενδιαφερον ευχαριστουμε για την παροσιαση,ομολογω δεν το γνωριζα
gtsamour Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Επειδή το έχω το μηχάνημα, να πώ ότι σε οτιδήποτε εκτός των 3D παιχνιδιών, το GP2X είναι ανώτερο από την PSP. Το GP2X είναι μια multimedia κονσόλα και θα την πάρει κάποιος που ενδιαφέρεται για emulation και όχι για commercial gaming, αν και έχουν βγεί 2commercial παιχνίδια. To Τv-out που έχει είναι πολύ μεγάλο ατού, όταν παίζω megadrive emulator στη tv είναι σαν να έχεις κανονική megadrive. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους emulators. Μην πει κανείς για ένα καλώδιο tvout που κυκλοφορεί για psp γιατί όποιος το πήρε επιβεβαίωσε την άθλια ποιότητα εικόνας που βγάζει. Επιπλέον παίζει divx,xvid,mpeg,wav,mp3,ogg και ότι άλλο φανταστεί κανείς μπορεί να υποστηριχθεί. Ταινιάκι στην tv να δείς είναι πανεύκολο, πετάς στην SD το αρχείο οποιασδήποτε ανάλυσης και να είναι, βάζεις το s-video στην tv και έτοιμος. Το memory stick duo ακριβώς δεν ξέρω πόσο κάνει, πάντως 4GB ταχύτητας 150X (transcend) 44 ευρώ (από internet) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κάνει. ps από το playasia το βρίσκεις 135ευρώ + μεταφορικά.
ReZonanZ Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Βασικα 2 GB MS PRO DUO το αγορασα 25 ευρω,μαζι με τα μεταφορικα απο γνωστο site online δημοπρασιων...
tzellos Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Βασικα 2 GB MS PRO DUO το αγορασα 25 ευρω,μαζι με τα μεταφορικα απο γνωστο site online δημοπρασιων... και εγώ έχω αγοράσει μισοτιμής εξοπλισμό από το ebay , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το memory stick έχει την ίδια τιμή με το sd... επίσης ποτέ πλέον δεν αγοράζω από το εξωτερικό συσκευές, που μπορεί να χαλάσουν.Aκόμα και να σου δίνουν από το εξωτερικό εγγύηση,μόνο και μόνο τα έξοδα αποστολής προς αυτούς είναι πολλά...την 'επαθα μια φορά... το ίδιο φυσικά ισχύει και στο playasia "the Customer returns the Product(s) at his/her own expense which will include any custom duties or taxes.''
Finn Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Επειδή το έχω το μηχάνημα, να πώ ότι σε οτιδήποτε εκτός των 3D παιχνιδιών, το GP2X είναι ανώτερο από την PSP. Το GP2X είναι μια multimedia κονσόλα και θα την πάρει κάποιος που ενδιαφέρεται για emulation και όχι για commercial gaming, αν και έχουν βγεί 2commercial παιχνίδια. To Τv-out που έχει είναι πολύ μεγάλο ατού, όταν παίζω megadrive emulator στη tv είναι σαν να έχεις κανονική megadrive. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους emulators. Μην πει κανείς για ένα καλώδιο tvout που κυκλοφορεί για psp γιατί όποιος το πήρε επιβεβαίωσε την άθλια ποιότητα εικόνας που βγάζει. Επιπλέον παίζει divx,xvid,mpeg,wav,mp3,ogg και ότι άλλο φανταστεί κανείς μπορεί να υποστηριχθεί. Ταινιάκι στην tv να δείς είναι πανεύκολο, πετάς στην SD το αρχείο οποιασδήποτε ανάλυσης και να είναι, βάζεις το s-video στην tv και έτοιμος. Το memory stick duo ακριβώς δεν ξέρω πόσο κάνει, πάντως 4GB ταχύτητας 150X (transcend) 44 ευρώ (από internet) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κάνει. ps από το playasia το βρίσκεις 135ευρώ + μεταφορικά. Το καλώδιο για tv-out απο που το πήρες?
gtsamour Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Playasia http://www.play-asia.com/paOS-13-71-d1-49-en-70-1y6s.html
ReZonanZ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 και εγώ έχω αγοράσει μισοτιμής εξοπλισμό από το ebay , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το memory stick έχει την ίδια τιμή με το sd... επίσης ποτέ πλέον δεν αγοράζω από το εξωτερικό συσκευές, που μπορεί να χαλάσουν.Aκόμα και να σου δίνουν από το εξωτερικό εγγύηση,μόνο και μόνο τα έξοδα αποστολής προς αυτούς είναι πολλά...την 'επαθα μια φορά... το ίδιο φυσικά ισχύει και στο playasia "the Customer returns the Product(s) at his/her own expense which will include any custom duties or taxes.'' Η τιμη του memory stick εχει πεσει παρα πολυ.Πιθανον ενας λογος να ειναι και το νεο Μ2 της Sony.Στο Πλαισιο τα 2 GB εχουν 35 ευρω. btw το site δημοπρασιων το οποιο ανεφερα ειναι το emarket και ειναι φυσικα ελληνικο Τελος να πω οτι δεν ειναι κακο και να ψαχνουμε λιγο οταν αγοραζουμε κατι.Ειδικα για διαφορες μνημες flash υπαρχουν μαγαζια με πολυ καλες τιμες,οπως το Πλαισιο Αυτα
gtsamour Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Όσο και να έχει πέσει η τιμή του memory stick, εξακολουθεί να είναι σχεδόν η διπλή μιας SD. Το πλαίσιο αυτή τη στιγμή πουλάει Trancend 4GB 150x με 45ευρώ και την 4GB απλή με 38ευρώ.
kostasSTi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά δε σταμάτησε στη μνήμη η δουλειά. Η ουσία είναι αν και τι κάνει παραπάνω από το PSP το Gp2x. Κάτι ουσιαστικό. Το αν έχει λίγο καλύτερη ποιότητα στην εξομοίωση, δε μου λέει κάτι. Και το λέω γιατί έχω psp. Αξίζει λοιπόν να πάρω και Gp2x? Αυτοί που το έχουν ας απαντήσουν. Κι αν έχει κάποιος και psp και Gp2x, ακόμα καλύτερα...
gtsamour Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2007 Κοίτα εγώ έχω μόνο Gp2x αλλά έχω μιλήσει με άτομα που έχουν και τα δύο. Εξαρτάται σε τι σε ενδιαφέρει να το χρησιμοποιείς. Εγώ το πήρα καθαρά για emulation, για την καλή φάση με το tv-out που έχει και γενικά σαν multimedia κονσόλα χωρίς κλειδώματα, είναι τελείως ανοιχτή και βασίζεται σε linux. Αν εσένα σου αρέσει να παίζεις commercial παιχνίδια με 3D γραφικά η PSP σου φτάνει μια χαρά. Αν όμως θέλεις emulation, δαγκωτό gp2x (και ας δαφωνούν οι PSPάκηδες, η PSP δεν έχει καν mame, τι να λέμε).
FISHERMAN Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Επειδή ακριβώς στην ίδια φάση με τον KostasSti...ψάχνομαι πάλι να φάω τα φράγκα μου.Ξεκίνησα για video Ipod κλπ και τελικά κατέληξα στο gp2x που καιρό πριν το απέριψα και πήρα το PSP.Δόξα το θεό δεν το μετάνιωσα καθόλου και τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω..αλλά λίγο το συνεχές fw update λίγο η ακριβή Duo και η αποχώρηση του DA άντε πάμε για άλλα.Είδα στο Play asia το έχει 130ευρώ..σκέφτηκα να το πάρω μαζί με το 3μ καλώδιο και φυσικά πέρα από emus κλπ που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας σκέφτηκα να το βάλω στο αυτοκίνητο.Έψαξα κανά project αλλά δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο..έλιωσα το google αλλά κάποια ερωτήματα παραμένουν...κατέβασα και monsterpacks 2gb 4gb κλπ αλλά ακόμα δε τόλμησα να παραγγείλω..θέλω γνώμες. α)Φορτιστής αυτοκινήτου ή καμιά πατέντα υπάρχει? β)Βάση αυτοκινήτου-βεντούζα κλπ? γ)χρειάζεται γνώσεις linux?Η απλά είναι copy paste κατάσταση... δ)Πως να συνδέσω την κονσόλα με την alpine IvaD310R που δέχεται composite audio video ενω το καλώδιο της κονσόλας είναι svideo..
georgepre10 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 παιδια όποιος πουλάει το gp2x του παρακαλώ να μου στείλει pm.. ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.