Προς το περιεχόμενο

EHEIM 1000 Station 23 θα αντέξει δεύτερο ψυγείο ?

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν έχω αυτήν την αντλία και επειδή θέλω να βάλω αλλα 2 block στο σύστημα έλεγα εκτος από το διπλό black ice να πάρω άλλο ένα 80άρι ψυγείο αλλα μια αντλία μόνη της θα τα αντέξει όλα αυτά ?

τώρα έχω τον κύκλο να πηγαίνει από αντλεί>ψυγείο>cpu>αντλία

αντλία tank είναι μαζί για αυτό δεν το έβαλα στον κύκλο και μετά λέω να γινει κάπως έτσι

αντλία>black ice>CPU>80άρι ψυγείο>chipset>VGA>Αντλία

και εδώ ρωτώ αυτά που είναι bold θα τα αντέξει η αντλία ? τώρα έχω σε full load μετά από ένα ολονύχτιο ορθός με priority 9 30 βαθμούς με τον pentium 4 3Ghz @ 3,5Ghz {με 1,7Volt Mod στο board προς στιγμήν απενεργοποιημένο όμως μιας και πάει σταθερά ακόμα πιο πάνω αλλα και με τo Vmod πάνω από 31 βαθμούς δεν είδα}

Δημοσ.

εγω πρωσοπικα πιστευω πως θα τα αντεξει φιλε μου.

Αλλα περιμενε να δεις τι θα πουν και οι αλλοι.

Δημοσ.

και εγώ έτσι λέω αλλα έλεγα να ρωτήσω και τους έμπειρους στα W/C γιατι εμενα είναι η πρώτη επαφή μαζί του μετά τo Tide Waer Για vga τo οποιο τo έκανα κομμάτια :D

Δημοσ.

Δε θα εχεις προβλημα.. θα ζοριστει βεβαια λιγο παραπανω η αντλια και η ροη θα ειναι λιγο πιο αργη, αλλα στην τελικη θα δουλεψει αποτελεσματικα. Απλα, οσο μπορεις, περιορισε τις υψομετρικες διαφορες.

Δημοσ.

πολλά ύψη δεν έχω αν αναλογιστείς η αντλία είναι στο κουτί κάτω και στέλνιε το νερό στο ψυγείο που είναι εξωτερικό πάνω στο κουτί ( το μονο ψιλό σημείο από εκεί το νερό κατεβαίνει στο block που είναι σχεδόν 5-8 εκατοστά πάνω από την αντλία μετά θέλω να πηγαίνει στο άλλο ψυγείο που θα είναι πίσω από το κουτί στο ύψος του επεξεργαστή και αυτό και μετά στο chipset> κάρτα γραφικών και πάλι αντλία

ok τότε μόλις μαζέψω τα λεφτά θα τα πάρω και αν δω ότι ζορίζεται θα πάω να πάω και μια L20 να την βάλω μετά το διπλό ψυγείο να κατεβάζει το νερό με μεγαλύτερη πίεση έτσι λογικά δεν θα έχει πρόβλημα αν πούμε ότι η L20 λέει ότι σπρώχνει 600 λίτρα και τα 200 να καταφέρει μια χαρά θα είναι ποσα θα χάσω από την eheim στην τελική αρθροιστικά πάλι τα 1000 λίτρα πιστεύω θα τα έχω

Δημοσ.

αν και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με υδρόψυξη, κρίνοντας από το μονοσωλήνιο κύκλωμα κεντρικής θέρμανσης, η υψομετρική διαφορά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, μιας και όση δυναμική ενέργεια δίνουμε στο υγρό για να το ανεβάσουμε, τόση παίρνουμε και για να το πάρουμε πίσω. αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περιορίζουμε τις τριβές. πρέπει να προσπαθούμε να κρατάμε το μήκος της σωλήνωσης όσο πιο μικρό γίνεται, κρατώντας παράλληλα ανοιχτές τις καμπύλες και αποφεύγοντας σπασίματα, γωνίες 90 μοιρών κλπ.

Δημοσ.

τι επιστημονικά ήταν αυτά που είπες ρε συ ? :D ok θα τo κοιτάξω τους σωλήνες δυστυχώς τους έχω μεγάλους γιατί δεν είναι καλοί και τσακίζουν αν τους κοντίνω πολύ οποτε τους μεγάλωσα για να μην διπλώνουν στις καμπύλες

Δημοσ.

Για το μηκος των σωληνωσεων και περι γωνιων, σπασιματα κτλ συμφωνω απολυτα.

Αναφορικα με τα 'υψομετρικα' ομως, θεωρητικα υπαρχει ζητημα. Πχ. στην αντλια του vatos_locos (στη σελιδα του πλαισιου, λινκ στο πρωτο ποστ) λεει :

Lifting Height : 2m

Μαλλον πρεπει να οργανωσουμε 'επιστημονικη συνεδρία' για να λυσουμε το θεμα και να προχωρησει η επιστημα ενα βημα μπρος...

Δημοσ.

λοιπον συμφωνα με φυσικουσ νομους κλπ κλπ κλπ μπλα μπλα....

καταλιγουμε στο σιμπερασμα:

Αποφευγε τριβες(οχι γωνιεσ 90μοιρων κλπ)

οσο για το υψος δοκιμασε μεχρι εκει που θα πιγενει το οριο του.

και αν θες να λειτουργουν σωστα πιστευω πως πρεπει να πειραματιστεις λιγο για να βρεις πως εινα ικαλιτερο(σωστος?)

Δημοσ.

νταξή ναι σωστός αλλα εκτος ότι τo αναβάλω μάλλον γιατί λέω να δώσω τα φράγκα σε αναβάθμιση πρώτα μετά από αυτό έχω ένα midi κουτάκι η αντλία στην χειρότερη άντε να σηκώνει μισό μέτρο σε ύψος έτσι όπως τα έχω τώρα αν και όταν την δοκίμασα τα 2 τα είχε άνετα :D

Δημοσ.
Για το μηκος των σωληνωσεων και περι γωνιων, σπασιματα κτλ συμφωνω απολυτα.

Αναφορικα με τα 'υψομετρικα' ομως, θεωρητικα υπαρχει ζητημα. Πχ. στην αντλια του vatos_locos (στη σελιδα του πλαισιου, λινκ στο πρωτο ποστ) λεει :

Lifting Height : 2m

Μαλλον πρεπει να οργανωσουμε 'επιστημονικη συνεδρία' για να λυσουμε το θεμα και να προχωρησει η επιστημα ενα βημα μπρος...

Eννοεί ότι μπορεί να δώσει πίεση ίση με αυτή που ασκεί μία στήλη νερού (δεν θυμάμαι τώρα τι εμβαδού) η οποία έχει ύψος 2 μέτρα. Είναι ένας τρόπος για να μετράμε την πίεση. Όταν υπολογίζουμε ένα κύκλωμα όλες οι απώλειες - τριβές ανάγονται στα αντίστοιχα υψόμετρα στήλης νερού. Πχ αν βάλουμε μία γωνία 90 μοιρών αυτή ισοδυναμεί με ένα υψόμετρο 20 εκατοστά (το νούμερο είναι τυχαίο).

Επειδή όμως έχουμε κλειστό κύκλωμα τα πραγματικά υψόμετρα δεν παίζουν ρόλο μιας και όσο νερό ανεβαίνει, τόσο κατεβαίνει έχοντας χάσει ένα μόνο ένα μέρος της ενέργειάς του λόγω τριβών και πτώσεων πίεσης. ΑΥΤΟ το μέρος της ενέργειας καλείται να αναπληρώσει η αντλία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...