george_o/c Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 CPU: Pentium 4 3GHz Northwood S478 Mobo: Intel D865Perl Memory: 2xKingston 512MB DDR 400, 2xW/D 80GB, Ati Radeon 9200SE Core/Memory 200/160 @ 280/230, DVD-RW Liteon external, PSU: Premier 300Watt Προχθές αν δε κάνω λάθος μετά από κουβεντούλα με τον Vatos κατάφερα να clockaro τη CPU μου με το ClockGen. Παραθέτω λοιπόν εντυπώσεις. Πριν όμως πρέπει να σας κάνω γνωστό ότι το κουτί μου έχει κάκιστο έως μηδαμινό air flow μιας και ο μόνος ανεμιστήρας που υπάρχει είναι του τροφοδοτικού. Επίσης χρησιμοποιώ τη stock ψύκτρα της Intel στον Νοrthwood, oi μνήμες δεν έχουν κουβέρτες, και η mobo από το εργοστάσιο φτωχή παθητική ψύξη. Κατά πρώτον h mobo μου, επιτρέπει μόλις το ανώτερο μόλις 4% αύξηση στην ταχύτητα της Cpu με αποτέλεσμα να λειτουργεί στα 3120. Έπειτα με το clockgen συνέχισα να ανεβάζω και άλλο την ταχύτητα και σταμάτησα από stock τιμές FSB 199.5 x 15 Multiplier = 2992Mhz στα FSB 221.1 x 15 = 3315. H mobo μου δεν μου επιτρέπει να παίξω με διαιρέτες έτσι λειτουργώ 1:1. με αποτέλεσμα και η μνήμη να λειτουργεί στα 221.1 χ 2 = 442.2 Mhz. Έπειτα χρησιμοποίησα το Orthos και ορίστε θερμοκρασίες σε βαθμούς Κελσίου. 38 σε idle. Και μετά Board/CPU/Power-Aux Temperatures 5 λεπτά 45/45/45 10λεπτά 46/46/46 15λεπτά 47/47/47 20λεπτά 48/48/48 25λεπτά 49/49/49 30λεπτά 49/49/49 35λεπτά 48/48/48 40min 49/49/49 45λεπτά 50/50/50 50λεπτά 49/49/49 55λεπτά 48/48/48 60λεπτά 49/49/49 και από εκεί και πέρα σταθεροποιήθηκε στους 48 μέχρι τα 100 λεπτά. Κανένα error κανένα warning μετά από 100 ολόκληρα λεπτά Orhtos Blend-Stress CPU and Ram. Ανέβηκε λοιπόν μέχρι τους 50 και σταθεροποιήθηκε στους 48. Οι μετρήσεις έγιναν με ThrottleWatch, Orthos, CPU-Z, SiSoftware Sandra Pro. Χωρίς Αir Flow, me stock psixtra cpu, χωρίς Vmode. 1.45Volt τάση. Αυτά... Ακούω εντυπώσεις... και ιδιαίτερα από Vatos. Και μόλις τελειώσουν οι εξετάσεις με το καλό τσιμπάμε Zalman Cooler (θα δούμε ποια πρέπει να χωράει και στο midi), κουβέρτες για μνήμες, ανεμιστήρες 80άρης μπροστά 80άρης πίσω, και Thermaltake Extreme Spirit 2 (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι μπαίνει καθώς δεν ξέρω αν δύναται να βγει η φτωχή παθητική της mobo... Σκέφτομαι και για ένα Heroichi στα 380. Προτείνετε πράγματα μέχρι 100-120 ευρώ το πολύ... (ψύκτρα cpu όχι και πολύ μεγάλη για να χωράει στο midi, κουβερτούλες, για το Νοrthbridge, τροφοδοτικό και 2 80άρηδες (δεν με νοιάζει an einai silent ;h oxi). Σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε τόση ώρα, πάω να δω το derby γιατί έχει αρχίσει... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
dpolal Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Άλλαξε καλύτερα το μπόρντ με κανένα ποιό προκωμένο για να μπορέσεις να δεις αξιόλογες ταχύτητες που θα προέρχονται από σωστές ρυθμίσεις του BIOS και όχι s/w προγράμματα. Καλύτερα να σπρώξεις εκεί τα λεφτά σου...
george_o/c Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 dpolal το ξέρω ότι το μπορντ παρόλο που είναι σκυλί δε σηκώνει και πολλά clockia αλλά σε καινούργιο οτιδήποτε και αν πάρω δεν περιέχει τα πράγματα που προσφέρει η D865Perl. κάτι σε Abit θα ήθελα αλλά που τέτοια τύχη, σε μεταχειρισμένα κατά κόρον...
Delirium Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Diladi ti exei, i Intel, pou na to xreiazesai toso poly? To allo erotima einai to exis: ti parapano sou prosferoun ta extra 200 [i 300] MHz, oste na axizei na "tentoneis" toso poly tis mnimes kai to systima genikotera....? Se gaming pantos, me tin Radeon 9200SE epano, den prokeitai na deis diafora
dpolal Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 dpolal το ξέρω ότι το μπορντ παρόλο που είναι σκυλί δε σηκώνει και πολλά clockia αλλά σε καινούργιο οτιδήποτε και αν πάρω δεν περιέχει τα πράγματα που προσφέρει η D865Perl. κάτι σε Abit θα ήθελα αλλά που τέτοια τύχη, σε μεταχειρισμένα κατά κόρον... Φίλε, από τα specs του μπόρντ που βλέπω εδώ: http://www.intel.com/products/motherboard/D865PERL/index.htm διαπιστώνω ότι είναι ιδιαίτερα φτωχό μοντέλλο. :? Γερό μεν, αλλά...
Vatos_locos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 με intel board και εγώ εκεί έπιανα ταβάνια στα 3,5 με τις μνήμες να παίζουν την μια και την άλλη να μην παίζουν οποτε για intel μια χαρά τα πήγε αλλα όπως λένε και οι υπόλοιποι και εγώ θα σου έλεγα αλλαγή μητρικής πρώτα και εγώ αυτό έκανα και έδωσα ανάσες στο σύστημα μου όπως θα δεις και στο link που έδωσε ο dpolal το παθητικό σύστημα ψύξης δεν βγαίνει με τίποτα αν δεν πάρεις κολλητήρι στα χερια σου και εγώ έτσι είχα κάνει για να βάλω πάστα στο δικό μου οποτε και για μένα χτυπα κανένα board πρώτα και μετά δίνεις και για ψύξη εγώ προσωπικά προτίμησα την ashrock πιο πολύ για το pci-e που έχει μιας και μου δίνει την δυνατότητα να κρατήσω το σύστημα μου λίγο καιρό παραπάνω και να βάλω καινούριες κάρτες μιας και έχω βάλει στο μάτι μια 8600Gt οποτε όταν την πάρω το μονο σίγουρο είναι ότι θα μείνει και για το επόμενο σύτημα τώρα επειδή βλέπω ότι είναι λίγο φτωχή στο overcloking αν και για τα λεφτά τις είναι πολύ καλή και σταθερή κοίτα μπας και βρείς καμια IC7Max3 η καμια P4C800 και εκεί θα δεις overcloking τσέκαρε εδώ http://www.cplan.gr/index.php?cPath=20_195_215&osCsid=57fc9c98294b0fae6e7af6e03a3e1c0f για τροφοδοτικό δώσε όσο πιο πολλά μαρούλια μπορείς και για όσο πιο πολλά ποιοτικά watt μιας και μετά θα μείνει ότι και να κανεις για ψύξη στον επεξεργαστή πάρε ότι σου κάθεται καλο στο μάτι και έχεις ακούσει καλά πράματα αρκεί να είνια universal για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά γιατί κακά τα ψέματα με τα συστήματα που έχω και εγώ και εσύ είμαστε αρκετά πίσω αλλα επειδή τα φράγκα δεν ρέουν σιγά σιγά κάνουμε αναβάθμιση για ανεμιστήρες αν δεν σε πειράζει ο θόρυβος δες τίποτα σε Delta που σκοτώνουν
george_o/c Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 To overclocking to έκανα απλά και μόνο σε πειραματικό στάδιο... Έτσι και αλλιώς γνωρίζω πολύ καλά ότι τα 3.5GHz δεν φέρνουν διαφορά (σημαντική) στις επιδόσεις, ούτε το clockarisma ths 9200SE που το έκανα για τη πλάκα μου και μόνο αφού ξέρω πως ούτως ή άλλως είναι για πέταμα ... Σημαντικό δε είναι να προσθέσω ότι παρόλο που γνωρίζω ότι στον υπερχρονισμό χρειαζόμαστε σχετικά καλό mobo και το δικό μου ναι μεν σκυλί, αλλά στο overclocking πατάτα... δεν αξίζει η αγορά μιας mobo (θα έπαιρνα την P4P800 ή Abit IS7 :wink:) αφού όταν με το καλό σε ένα χρόνο φύγω φοιτητής το πιτσί θα μείνει σπίτι για downloading, ιντερνέτι ο dad και καμιά πασιέντζα η mum... oπότε ποιος ο λόγος να δίνω αβέρτα τα λεφτά αφού θα πάρω καινούργιο έτσι και αλλιώς... :-D Για αυτό είπα να πάρω ένα καλύτερο τροφοδοτικό έτσι να βρίσκεται Hec εγγύηση, μια καλή ψύκτρα που έτσι και αλλιώς θα την πάρω μαζί μου Ζalman 9500 μάλλον (δεν έχω δει αν χωράει στο κουτί βέβαια) και δυο κουβερτούλες με 4.5ε η κάθε μία απο e-shop. Τίποτα τρελό... ίσα ίσα για να κάνω τη πλάκα μου τώρα το καλοκαίρι αφού μετά έρχεται η τρίτη και θα είμαι αρκετά έως πολύ απασχολημένος... Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας... :-D
Vatos_locos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ok τότε ναι αν δεν έχεις σκοπό τίποτα τρελα πράματα τότε ναι δώσε λίγα λεφτά στην ψύξη για αυτό που έχεις τώρα με σκοπό να γίνει λίγο πιο αθόρυβο τώρα κουβέρτες δεν θα κερδίσεις κάτι αποδεδειγμένο όσο για το shipset σου πάρε κανένα ανεμιστηράκι 6cm και ριχτό πάνω και θα είναι μια χαρά
george_o/c Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Α Vatos ήθελα να ρωτήσω, πως ακριβώς θα βάλω το ανεμιστηράκι πάνω στην ψύκτρα??? Εννοώ που θα στηριχτεί...?
Vatos_locos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 xmm εκεί λογικά θα πάρει μέρος η ψίχουλα του έλληνα use you head με κάποιο τρόπο θα γίνετε λίγο logo ? δεματικά ? για όλα υπάρχει λύση
george_o/c Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ναι και εγώ το σκέφτηκα για κόλα, θα στέκεται καλά ε? Μάλλον ναι... ΟΚ thanx again Vatos
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Και με σελοτέιπ να βαλεις θα ειναι μια χαρα! Ναι θα στεκεται, αμα θες ανεβαζω φωτο και απο το δικο μου!
dpolal Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 άσε την κόλλα και προτίμησε λεπτό συρματάκι. αν υπάρχει χώρος βάζεις το ανεμιστηράκι πάνω στην ψύκτρα και το δένεις από δυο μεριές με το σύρμα που θα περάσει κάτω από την υπάρχουσα ψύκτρα και θα κάτσει μια χαρά με καλό σφίξιμο. με την προϋπόθεση πάντα ότι έχει η ψύκτρα της κατάλληλες άκρες για να δέσει το σύρμα.
Vatos_locos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 αμ δεν έχει είναι κολλημένη πάνω στο board οποτε με κόλα μια χαρά θα είναι να βγω λίγο off ? ένα 150αρι είναι καλά για να δώσω τα δικά μου cpu+board+ram (αυτά της υπογραφής μου ) ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.