smilefreeware Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Αν καταθέσω σε δικαστήριο μια σειρά από mail πχ. που έστειλα σε μια εταιρεία θεωρούνται αποδεικτικό στοιχείο ? Δηλ. ότι τα τάδε κείμενα πήγαν στην εταιρεία τις τάδε ώρες. Γνωρίζει κανείς αν είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή αν απλώς τα βλέπουν σαν ένδειξη ? Η ερώτηση έχει σχέση με ένα πρόβλημα με εταιρείες τηλεφωνίας http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=191010&page=3
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Αν καταθέσω σε δικαστήριο μια σειρά από mail πχ. που έστειλα σε μια εταιρεία θεωρούνται αποδεικτικό στοιχείο ?Δηλ. ότι τα τάδε κείμενα πήγαν στην εταιρεία τις τάδε ώρες. Γνωρίζει κανείς αν είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή αν απλώς τα βλέπουν σαν ένδειξη ? Η ερώτηση έχει σχέση με ένα πρόβλημα με εταιρείες τηλεφωνίας http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=191010&page=3 Το'χω ψιλο-ψάξει για άλλο ζήτημα, ευχαρίστως να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα αύριο. Πάντως, αν θυμάμαι καλά, τα e-mails τυπωμένα από τον δικό σου υπολογιστή συνιστούν απόδειξη ότι τα έστειλες, όχι ότι τα έλαβε ο παραλήπτης. Θα επανέλθω αύριο.
smilefreeware Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Thanks, αναμένω. Ισως είναι τραβηγμένο για αυτές τις εταιρείες η λύση των δικαστηρίων αλλά πρέπει να ξέρουμε από που μπορούμε να προφυλαχτούμε.
Mariosxaniaomg Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 offtopic mode on/ Ωραίο άβαταρ paredwse σου ταιριάζει(μην με κάνεις ban plz:D:D) offtopic mode off/
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 offtopic mode on/Ωραίο άβαταρ paredwse σου ταιριάζει(μην με κάνεις ban plz:D:D) offtopic mode off/ Eυχαριστώ, κι ο Hal9000 της ίδιας άποψης είναι - ότι μου ταιριάζει.
kage Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 νομικη ερωτηση. λες οτι θα πας σε δικαστηριο,κ ρωτας σε φορουμ αν λαμβανονται υποψην?ρωτα τον δικηγορο εκτος κ αν πας μονος σου...
antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 σύμφωνα με κάποιο μάθημα παλαιότερο στο μεταπτυχιακό μου, θυμάμαι ότι ισχύει αυτό που λέει ο παρεδώσε. Αν τώρα,έχεις ζητήσει ,και έχεις λάβει επιβεβαίωση ότι έλαβαν το μαιηλ σου,όλα καλά! Το μαιηλ θεωρείτε αποδεικτικό στοιχειο στο δικαστήριο,όπως ένα χαρτί! υπάρχει νόμος,αλλά είμαι στη δουλειά και δε μπορώ να σου πω ποιος ακριβώς είναι...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Thanks, αναμένω.[...] Λοιπόν, βρήκα αυτό που είχα τσεκάρει. Δεν το αντιγράφω εδώ γιατί είναι αρκετά νομικό κείμενο και θα σας μπερδέψει αλλά η ουσία είναι ότι τα πράγματα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα: Μία άποψη λέει ότι αντίγραφο e-mail που έχει σταλεί από εσένα συνιστά απόδειξη ότι το περιεχόμενο του e-mail προέρχεται από εσένα, τον αποστολέα του. [ΜΠρΑθ 1327/2001] Μία δεύτερη άποψη (πιο μπακαλίστικη στην αιτιολογία αλλά προερχόμενη από ανώτερο δικαστήριο) λέει ότι το αντίγραφο e-mail δεν είναι έγγραφο και ως εκ τούτου δεν συνιστά πλήρη απόδειξη (δηλ. έχει λιγότερη αποδεικτική δύναμη στο δικαστήριο). [ΑΠ 1628/2003] Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με αυτό που έγραψε το μέλος kage: [...]λες οτι θα πας σε δικαστηριο,κ ρωτας σε φορουμ αν λαμβανονται υποψην? ρωτα τον δικηγορο εκτος κ αν πας μονος σου... Όσο για αυτό [...]Το μαιηλ θεωρείτε αποδεικτικό στοιχειο στο δικαστήριο,όπως ένα χαρτί! υπάρχει νόμος,αλλά είμαι στη δουλειά και δε μπορώ να σου πω ποιος ακριβώς είναι... ο νόμος για τον οποίο γράφει το μέλος antreaslam είναι το Προεδρικό Διάταγμα 131/2003 το οποίο ενσωμάτωσε στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2000/31 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Μπορείτε να βρείτε το ΠΔ εδώ (αρχείο PDF, 138 KB) και την Οδηγία εδώ (αρχείο PDF, 209 KB). Το παραπάνω ΠΔ ορίζει ότι είναι επιτρεπτό να καταρτίζονται συμβάσεις με ηλεκτρονικά μέσα (εκτός μερικών εξαιρέσεων όπως πχ συμβάσεις που θεμελιώνουν ή μεταβιβάζουν εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων ή συμβάσεις οι οποίες εμπίπτουν στο οικογενειακό ή κληρονομικό δίκαιο).
smilefreeware Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 νομικη ερωτηση. λες οτι θα πας σε δικαστηριο,κ ρωτας σε φορουμ αν λαμβανονται υποψην?ρωτα τον δικηγορο εκτος κ αν πας μονος σου... Δεν είπα ότι θα πάω σε δικαστήριο. ΑΝ με καλέσουν σε δικαστήριο να ξέρω αν έχει νόημα να κρατήσω mail σαν αποδεικτικό στοιχείο. Φυσικά θα ρωτήσω πρώτα δικηγόρο αν με συμφέρει να πληρώσω ή να πάω σε δίκη. (Το να πας σε δίκη χωρίς δικηγόρο έχει σίγουρα αποτελέσματα) Μεταφέρω μερικά από το link για να καταλάβετε γιατί άνοιξα το θέμα. ...... Το σκέφτηκα αρκετά και κατέληξα να κόψω την teledome. Εστειλα λοιπόν ένα fax χτες για διακοπή. Ωραίαααααα Επειδή όμως κάτι με έτρωγε με αυτά που διαβάζω έστειλα και ένα mail ακριβώς πριν μισή ώρα από την στιγμή που γράφω. Πριν 10 λεπτά με πήραν στο κινητό και μου είπαν ότι πήραν το mail, έχουν πάρει και το fax οπότε προχωρούν κανονικά την διακοπή. Συμπέρασμα δικό μου. Δεν ξέρω τι κάνουν τα fax και τα τηλ αλλά 3 φορές που έστειλα mail με πήραν και τις 3 φορές τηλ. Κάτι παίζει με τα mail. Ισως είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ δηλ. θα μπορούσε κάποιος να τα χρησιμοποιήσει μελλοντικά πχ. σε δικαστήριο. Μακάρι να είναι έτσι. Θα έχουμε ένα όπλο σε όλους αυτούς τους κουφούς που μας έχουν τρελλάνει αυτή την εποχή. ......... Η κατάληξη είναι ότι αν είναι κάτι ισχυρό πολλοί που έχουν τρελλαθεί τώρα τελευταία με εταιρείες τηλ. και adsl και δεν μπορούν να κάνουν διακοπή , δεν μπορούν να πιάσουν γραμμή να μιλήσουν κλπ θα έχουν ένα όπλο παραπάνω. Πιστεύω ότι αφορά πολύ κόσμο. Στη δική μου περίπτωση (αν είναι όπλο το mail) φοβήθηκαν και με πήραν τηλ.
Skia11 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Λόγω της δουλειάς μου μπορώ να σας πω οτι το email δε λαμβάνεται υπόψη σε δικαστήριο, γι' αυτό πάντα χρησιμοποιούμε fax για έγγραφα τα οποία είναι σημάντικά και κρατάμε το αποδεικτικό log, το οποίο απ' οτι γνωρίζω τουλάχιστον σε περιπτώσεις προσφυγών λαμβάνεται υπόψη στο δικαστήριο.
S2Katana Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Λοιπόν, βρήκα αυτό που είχα τσεκάρει. Δεν το αντιγράφω εδώ γιατί είναι αρκετά νομικό κείμενο και θα σας μπερδέψει αλλά η ουσία είναι ότι τα πράγματα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα:Μία άποψη λέει ότι αντίγραφο e-mail που έχει σταλεί από εσένα συνιστά απόδειξη ότι το περιεχόμενο του e-mail προέρχεται από εσένα, τον αποστολέα του. [ΜΠρΑθ 1327/2001] Μία δεύτερη άποψη (πιο μπακαλίστικη στην αιτιολογία αλλά προερχόμενη από ανώτερο δικαστήριο) λέει ότι το αντίγραφο e-mail δεν είναι έγγραφο και ως εκ τούτου δεν συνιστά πλήρη απόδειξη (δηλ. έχει λιγότερη αποδεικτική δύναμη στο δικαστήριο). [ΑΠ 1628/2003] Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με αυτό που έγραψε το μέλος kage: Όσο για αυτό ο νόμος για τον οποίο γράφει το μέλος antreaslam είναι το Προεδρικό Διάταγμα 131/2003 το οποίο ενσωμάτωσε στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2000/31 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Μπορείτε να βρείτε το ΠΔ εδώ (αρχείο PDF, 138 KB) και την Οδηγία εδώ (αρχείο PDF, 209 KB). Το παραπάνω ΠΔ ορίζει ότι είναι επιτρεπτό να καταρτίζονται συμβάσεις με ηλεκτρονικά μέσα (εκτός μερικών εξαιρέσεων όπως πχ συμβάσεις που θεμελιώνουν ή μεταβιβάζουν εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων ή συμβάσεις οι οποίες εμπίπτουν στο οικογενειακό ή κληρονομικό δίκαιο). Πολυ ωραιος...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Πολυ ωραιος... Να'σαι καλά.
S2Katana Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μιας και προσπαθω να γινω ''συναδελφος σου'' με το πτυχιο μου σε κανα χρονο, εχεις μηπως υποψιν σου αν το Ευρ.Δικαστηριο των Ανθ.Δικαιωματων εχει αποφανθει σχετικως σε καποια υποθεση σε σχεση με την αποφαση του ΑΠ ή δεν εχει φθασει κατι ακομη τοσο ψηλα? Παρομοιας λογικης ρυθμιση εχει και το αρ.4 του Ν.2251/94, αν και με μικροτερο ευρος εφαρμογης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.