Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με format από linux live cd


michalis2610

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο φορητό υπολογιστή αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

 

Θελοντας να κανω καθαρη εγκατασταση των windows xp pro τα οποια χρειαζομαι απαραιτητα διοτι χρησημοποιω video call στο skype καθημερινα αποφασισα να χρησημοποιησω το livecd απο το Mepis 6.5 ώστε να ειμαι σιγουρος οτι θα διαγραφει σιγουρα και το κρυφο partition του Acronis το ποιο δεν φαινοταν να διαγραφεται ουτε απο τα windows ουτε απο το boot cd του Acronis.

 

Ετσι λοιπον και εκανα. Format hd απο το Mepis μεσω του Gpart και restart με τα recovery disks της ΗΡ...ετσι νομιζα... :( Μετα απο λιγο το μνμ που μου εβγαζε ηταν οτι τα συγκεκριμενα cd δεν ειναι για αυτον τον υπολογιστη! Σοκ...(ειχα κανει restore ηδη μια φορα οποτε το προβλημα ειναι αλλου).

Σκεφτομαι τι μπορω να κανω...

 

Αρχικα δοκιμαζω να κανω εγκατασταση του OpenSuse 10.2 και το laptop κανει εγκτασταση και το τρεχει σωστα. Οποτε προβλημα υλικου με τον δισκο δεν εχω.

Εν συνεχεια δοκιμαζω να κανω εκατασταση των Windows απο το cd τους και εκει μου βγαζει σφαλμα οτι στο συστημα μου δεν υπαρχει πουθενα δισκος.

Μετα απο λιγο ψαξιμο φαινεται πως κατα το πρωτο format που εκανα μεσω Mepis αν και δεν διαμορφωσα το σκληρο (αργοτερα δοκιμασα να το κανω ως FAT32 αλλα παλι τα ιδια) παρεμειναν στοιχεια στο δισκο που δεν επιτρεπουν στα Win να τον αναγνωρισουν.

 

Καταλαβαινω οτι πρεπει με καποιο τροπο να formarw το σκληρο μεσα απο dos. Δοκιμασα να το κανω απο την κονσολα του Suse (δοκιμασα cfdisk) αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο με το format μεσω Gpart.

 

Πιθανον ενα live cd των Win να ελυνε το προβλημα αλλα που να το βρεις...Πικρα...2 εβδομαδων μηχανημα.

Οποιος ξερει κατι θα ημουν ευγνωμων αν εδινε τα φωτα του.

 

Και κατι τελευταιο. Απο linux ειμαι εντελως αρχαριος...

 

ΥΓ: Κάνω edit το μύνημά μου μετά από 1 χρόνο σε περίπτωση που κάποιος τύχει να το διαβάσει μετά από κάποια αναζήτηση.

 

Το διαβάζω και γελάω με τα μαργαρητάρια που έχω γράψει όπως αυτό το φανταστικό "παρεμειναν στοιχεια στο δισκο που δεν επιτρεπουν στα Win να τον αναγνωρισουν"...απίστευτο...

 

Φυσικά και το πρόβλημα ήταν ο SATA σκληρός δίσκος δίσκος του φορητού μου όπως σωστά απάντησε ο firewalker. Την επομένη τηλεφώνησα στην ΗΡ και παρήγγηλα τα recovery disks που μου στάλθηκαν σε 12 μέρες. Στο μεταξύ εγκαστέστησα τα ΧΡ κάνοντας disable την επιλογή SATA από το BIOS και όταν έλαβα τα recovery disks τα πέρασα εκ νέου. Απλούστατα.

 

Εκείνη ήταν η δεύτερη εμπειρία μου με linux. Την τρίτη φορά δεν τα ξαναέβγαλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν καλώς όρισες. Μήπως ο δίσκος είναι sata και τα Win δεν τον βλέπουν; Ίσως χρειάζεται να πατήσεις F6 και να δώσεις τους Drivers εσύ. Επίσης διάβασε το παρακάτω:

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=175204

 

Και ιδιαίτερα αυτό:

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1454669&postcount=13

 

Το αρχείο με τους drivers θα το βρεις εδώ:

 

http://rapidshare.com/files/32967926/Intel_Matrix_Storage_Manager.rar.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...