Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση καλωδίου UTP με πρίζα

jobous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να στήσω στο γραφείο ένα μικρό δικτυάκι και απόφάσισα να το στήσω μόνος μου. Αγόρασα κάτι Mini πρίζες RJ45 της Central αλλά μόλις τις άνοιξα πρόσεξα ότι το καλώδιο δεν συνδέεται με το κλασσικό τρόπο όπως στα κλίπς αλλά με άλλον τρόπο.

( ΙDC(τύπου LSA-PLUS) )

Αναφέρει το παρακάτω:

Σύνδεση με εργαλεία IDC: τύπου LSA - PLUS και 110.

(Τ 568Α/Β)

Στην ουσία είναι 2 μεταλλικά ελάσματα και το καλώδιο πάει και σφηνώνει αναμεσά τους.

Επειδή δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο υπάρχει κάποιο εργαλείο για την δουλειά

και αν ξέρει κανείς πως δουλεύει και ένα επίπεδο της τιμή του.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

punchdown-tool-46023.jpg

Καρφωτήρα καλωδίων τον ξέρουν στα ελληνικά ηλεκτρολογικά μαγαζιά.

[π.χ. Ράδιο Κατουμά, Κωσταντακάτο]

Punchdown Tool το ψάχνεις στον Γούγλη.

Με ένα πλαστικό των 10-12Ε θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου αν είναι για μερικά πριζάκια.

/sc

Δημοσ.

an vreis kati skliro boreis na kaneis tin doulia ego to exw kanei kai me ena leppto komati plastiko sklirou boreis kai me ena mexaraki na ta piesis ligo i me ena sougia gia praktikotita sto lew

Δημοσ.

ή να χρησιμοποιείσεις ένα πολύ λεπτό μικρό δοκιμαστικό κατσαβίδι ηλεκτρολόγου...

με προσοχή όμως γιατί μπορεί να ανοίξει υπερβολικά τα ελάσματα της μπρίζας.

Δημοσ.

an thes na kaneis sovari douleia kai na min trexeis pare ena karfotiko kai ase ta sougiadakia kai ta kopidia giati ama exeis na ftiaxeis 2-3 prizes tha nixtoseis me to sougia.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ποια η διαφορα τύπου LSA - PLUS και 110...????Εχω παρει μπριζακια της βιμαρ και αναφερει στο κουτι τους οτι χρειαζεται εργαλειο τυπου 110...

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Καμια πληροφορια??

Δημοσ.

ναι οσο ειδα μου φαινοντια διαφορετικοι και με βαση αυτο που ειχε γραψει ο αλλος.απλα παραξενευτηκα που εγραφαν lsa plus & 110.san na ελεγαν οτι ειναι και τα 2 μαζι.αν τωρα το πριζακι ειναι 110 τοτε θες τετοιο εργαλειο.αν μοιαζει με την φωτο της ρεγκλετας τοτε ειναι lsa.βγαλε καμια φωτο το πριζακι μεσα αν μπορεις να το δουμε.

Δημοσ.

http://www.vimar.eu/download/catalogo/it/documenti/istruzio/907.20339.b0.4.01.pdf

Δες εδω...Αυτα ειναι τα μπριζακια...

Κ μια ακομα ερωτηση...Ο ηλεκτρολογος εκανε τη μλκ και ολο το μηκος του καλωδιου που περισσευε απο το κουτι και εξω το ξεγυμνωσε...Εβλαλε μονο το εξωτερικο περιβλημμα ( το γκρι πλαστικο) και αφησε τα ζευγη ετσι..Περιπου 10εκ ξεγυμνωσε..Θα επηρρεασει καθολου αυτο τη μεταγωη δεδομενων κ την ταχυτητα του δικτυου???

Δημοσ.

nai feνονται διαφορετικα οι υποδοχες αρα για αυτο θελουν αυτο το 100.με κανονικα lsa plus δεν νομιζω να ποιασει αν και γιατι θυμαμε οτι μια φορα σε ενα πριζακι τα ιχα πιασει με lsa καρφωτικο που ειχα.απλα το lsa εχει και ψαλιδι που κοβει αμα θες.αλλα νομιζω οτι μια φορα τα ειχα πατησει με αυτο και ηηταν οκ εκτος αν ηταν πριζακι lsa.δεν ξερω αν το καπακι που βαζεις σπρωχνει μεσα τα καλωδια αλλα μαλον χλωμο γιατι δεν θα σου λεγαν να τα πιεσεις με την πρεσσα τοτε.οσο για τα 10 εκατοστα οχι δεν εχεις προβλημα.μην ανησυχεις.απολυτως κανενα προβλημα αρκει να μην τα ξετυλιξεις .δηλαδη τα ζευγαρια να ειναι πιασμενα και στα τελευτεα ενα δυο εκατοστα ποσο θες να τα ξετυλιξεις.και στα 10 να τα ξετυλιξεις παλι οκ απλα λεμε το optimal

Δημοσ.

ok ευχαριστω....παντως κ συτο θελει κοψιμο το καλωδιο....Αλλα αυτα τα εγαλεια τα τυπου 110 δεν εχω δει να εχουν ψαλιδι....Εκτος αν η μυτη τους ειναι τετοια που κοβει το καλωδιο..

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Πηγα σημερα στο Ραδιο Κατουμα....Εψαξα εκει γυρω σε ολα τα μαγαζια κανεις δεν ηξερε για τη διαοφορα των 2 εργαλειων....Μονο το LSA ειχαν.....Τυπου 110 δεν βρηκα πουθενα...Επισης εψαξα για ποιο καλης ποιοτητας βυσματακια UTP ...Τα ποιο ακριβα που βρηκα ειχαν 0.15Ευρω...Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο εξειδικευμενα μαγαζια δεν ειναι καθολου ενημερωμενα...Σε ενα μαγαζι μου ειπε ο πωλητης απεξω απεξω οτι δεν ξερω τι μου γινεται.....Ιδεα δεν ειχε για το συγκερκιμενο εργαλειο...

Δημοσ.

lsa εχω και εγω και αυτο χρησιμοποιω.τωρα 110 δεν θυμαμε να εχω δει και δεν ξερω αν το lsa θα παιξει πανω σε 110.σε utp klips ολα πανω κατω τα ιδια ειναι.μην παρεις κατι category 6 (νομιζω αυτα πρεπει να ειναι )που τα καλωδια δεν μπαινουν στην ευθεια αλλα μπενουν ενα πανω ενα κατω.αυτα δεν ξερω πως τα φτιαχνεις καν και δεν νομιζω οτι θα σε βολεψουν.ε ναι μην περιμενεις να τα ξερουν ολα.στον ραδιο κατουμα επειδη εχω παει πολλες φορες της καλιθθεας οκ ηξεραν τι τιους γινετε.απλα ειναι τοσα που δεν γινετε να τα ξερεις ολα.παντα κατι θα σε ξαφνιαζει.μπορει να ειναι κατιπου να μην κυκλοφορει καν στην ελλαδα.και εγω στην δουλεια μου ειχα δει ολα τα στυλ πριζας τηλεφωνικης που θπαρχουν αλλα μια φορα ειδα δυο ειδη που δεν τα εχω ξαναδει ποτε.το ενα ηταν σαν firewire και το αλλο σαν βισμα κερεας.το πρωτο ηταν μαζι με το ασυρματο ενω το δευτερο ειναι απο την εποχη του παγκαλου.το 81 γεννηθηκα οχι το 1910

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...