Προς το περιεχόμενο

DOS και ελληνικα στα XP

lebteo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημέρα σε όλους

σας βρήκα μόλις σήμερα, ψάχνοντας για λύση σε ένα πρόβλημά μου.

Χρησιμοποιώ μια μικρή επαγγελματική εφαρμογή σε dos κάτω από τα xp prof. Χρησιμοποιώ για τα ελληνικά το extkb.com ή και το multikb.com και όλα οκ.

Επειδή όμως ο πατέρας μου που το χρησιμοποιεί δυσκολεύεται πια ( με τις ενναλαγες των πλήκτρων) προσπαθώ να βρω τρόπο να μπαίνουν τα ελληνικά αυτομάτως με την εκκίνηση του προγράμματος, κάτι σαν default δηλαδή.

( εννοείται πως ήδη δοκίμασα να έχω ελληνικά στον υπολογιστή, όμως στο cmd δεν λαμβάνεται αυτό υπόψη )

μήπως από το .bat αρχείο με το οποίο καλώ το extkb μπορώ να το οδηγήσω;

τέλος, μήπως τα παραπάνω γίνονται και για τα κεφαλαία; δηλ σαν caps lock πατημένο ( αυτό θα με βόλευε να υπάρχει γενικώς στον υπολογιστή)

αυτά τα ολίγα είχα να ρωτήσω,

και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον διαθέσει από τον χρόνο του για να μου απαντήσει

Δημοσ.

Βασικά δεν θέλει και πολλά πράγματα, έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, χρειάζεσαι το sgreek.exe και να προσθέσεις μια γραμμή στο autoexec.nt.Μετά θα παίζεις κανονικά με alt+shift.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά

1 δε βρίσκω το sgreek

2 στο system32 υπάρχει ένα autoexec.nt το οποίο όμως δεν ανοίγει για edit

3 αν γινουν αυτά θα αναγνωρίζει το cmd τα ελληνικα σαν default, δηλ θα ξεκιναει ετσι;

Δημοσ.

E-mail να στο στείλω.

Όχι δεν θα έχει default τα ελληνικά θα τα αλλάζεις κανονικά όπως σε άλλα προγράμματα των windows δηλαδή με alt+shift. Για να επεξεργαστείς το autoexec.nt πρέπει να κάνεις δεξί κλικ και άνοιγμα με notepad και να προσθέσεις μια γραμμή στο τέλος μετα τις αναφορές με REM.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ αλλά...

δεν δούλεψε δυστυχώς . το autoexec οντως ανοιξε και την εγραψα την εντολη ( με η χωρις rem), έβαλα και το sgreek στο φακελο system32, reboot αλλα τιποτα

επίσης εχεις καμια ιδέα για το θέμα των κεφαλαίων; δηλ να ξεκιναει ο υπολογιστης με κεφαλαία

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτό το προγραμματάκι έχει δουλέψει με τα πάντα.

CAPSLOCK και NUMLOCK πρέπει να έχει επιλογή το BIOS να είναι always on.

Δημοσ.

Capslock & numlock on/off: http://support.microsoft.com/kb/151715 (λέει για w95 αλλά μάλλον θα δουλεύει και με το cmd των XP).

Για τα ελληνικά αν δεν το καταφέρεις πες μου να κάνω μια προσαρμοσμένη έκδοση του multikbd.com.

Ή, φτιάξε ένα μικρό autoit script και ξεμπέρδεψες μια και καλή! :)

Δημοσ.

λοιπον το autoit script ηταν η λυση μου για τα ελληνικα

ευχαριστώ πολύ, γιατι δεν το ηξερα, τωρα τομαθα και τη δουλεια μου εκανα

ομως με το capslock on δε δουλεύει-ανάβει στιγμιαία το λαμπακι και σβηνει μετα!

ενώ με το off δουλεύει άψογα

τελικα τα κεφαλαια ειναι δυσκολος αντιπαλος και δεν τους φαινοτανε

ουτε από το bios γινεται ουτε και η λύση από http://support.microsoft.com/kb/151715, παίζει δυστυχώς

Δημοσ.

καλημέρα και πάλι...

μήπως είναι εύκολο να αντιστοιχίσουμε κάποιο πλήκτρο του kb (ας πούμε κάποιο f) με ορισμένο exe;; δηλαδή με πάτημα f1 πχ να καλείται αυτομάτως το πρόγραμμα.

Δημοσ.
ομως με το capslock on δε δουλεύει-ανάβει στιγμιαία το λαμπακι και σβηνει μετα!

ενώ με το off δουλεύει άψογα

Το AutoHotkey έχει ειδική εντολή, που δουλεύει μια χαρά:

AutoHotkey

SetCapsLockState/SetNumLockState/SetScrollLockState

Μπορεί να έχει και το AutoIt αντίστοιχη εντολή.

Η αντιστοίχιση πλήκτρων με εκτελέσιμα είναι κι αυτή απλή δουλειά με το AutoHotkey.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...