Προς το περιεχόμενο

Καυστήρας Φυσικού Αερίου;;;;;

TonyMontana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To σώμα των 3500 θερμίδων δεν χωράει εκεί που θες να το βάλεις. Θα βάλεις σώμα 900x800x33k πλάτους 16 cm το οποίο είναι κάπου 3000 θερμίδες. Πρόβλημα με τον λέβητα δεν θα έχεις. Όσον αφορά τον κυκλοφορητή η απάντηση είναι όχι. Για περισσότερες πληροφορίες, θα έλεγα να απευθυνθείς εκεί που αγόρασες (εσύ ή ο υδραυλικός) τον λέβητα και τα σώματα...Όλο και κάτι θα έχουν να σου πουν.

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά θέλουμε να βάλουμε στην πολυκατοικία μας Φυσικό Αέριο. Είναι καινούργια (7 χρονών) και έχει καυστήρα πετρελαίου με αυτόνομη θέρμανση. Μήπως ξέρετε περίπου πόσο θα κοστίσει να το μετατρέψουμε σε φυσικό αέριο;

Δημοσ.

Εξαρταται απο το πληθος των διαμερισματων.Οσο πιο πολλα τοσο πεφτει το κοστος ανα διαμερισμα μιας και η εγκατασταση θα ειναι η ιδια και θα αλλαζει μονο ο καυστηρας αναλογα με τα διαμερισματα.

Εβαλα εγω σε 4 διαμερισματα πριν 2 χρονια και πληρωσα 7500 ευρω για αλλαγη καυστηρα , λεβητα και εγκατασταση.

Φιλος σε μεγαλη πολυκατοικια με 20 διαμερισματα πληρωσε 11000 ευρω.

Παρε προσφορες παντως.

Δημοσ.

σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να βάλετε ατομικούς λέβητες αερίου, αφού κάνετε που κάνετε το έξοδο. Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά είναι ασύγκριτα καλύτερο.

Δημοσ.
σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να βάλετε ατομικούς λέβητες αερίου, αφού κάνετε που κάνετε το έξοδο. Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά είναι ασύγκριτα καλύτερο.

Καλη λυση ακουγεται αλλα σε υπαρχον συστημα με κεντρικη θερμανση ισως ειναι βαβουρα.

Δημοσ.

Η πολυκατοικία είπε οτι είναι 7 ετών, άρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπορεί να αλλάξει μόνο τον καυστήρα ή τα μπέκ.

Το κόστος θα είναι τάξη μεγέθους μεγαλύτερο με ατομικούς καυστήρες αερίου.

Δημοσ.

το κόστος για μετατροπή σε ατομική θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Έχει όμως και τεράστια πλεονεκτήματα:

1. γλιτώνεις τις φασαρίες του στυλ "γιατί εγώ πλήρωσα τόσα πολλά, γιατί εσύ πληρώνεις λίγα, κάποιος κλέβει ώρες, όχι εγώ δεν πληρώνω" κλπ κλπ

2. είσαι αφεντικό στην θέρμανσή σου, ανοίγεις όταν θες, κλείνεις όταν θες, πληρώνεις απόλυτα ανάλογα με το τι έκαψες, και όχι με βάση ωρομετρήσεις, μηχανολογικές μελέτες κλπ κλπ.

3. ζεστό νερό, φτηνό και άμεσα διαθέσιμο.

Δημοσ.

Λιγο off topic αλλα ενδιαφερον ελπιζω.

Το εχω κανει εγω. Για παλια συστηματα θερμανσης που ειναι δυσκολο να μπουν ωρομετρητες κλπ στον καυστηρα υπαρχουν οι ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΗΣ της Siemens που καταγραφουν την καταναλωση σε θερμιδες ανα σωμα θερμανσης.

Απαραιτητη προϋποθεση ειναι να γινει για ολα τα διαμερισματα μιας πολυκατοικιας.

Υπαρχει και site αλλα ειναι ... κατω τωρα

www.energycycle.gr

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

ποσο κοστιζει ο ατομικος λεβητας αεριου;

μιλαω για διαμερισμα 75τμ και μαλλον για την επιτοιχια εκδοση του

Δημοσ.

1)για να μπει ατομικος λεβητας αεριου σε καθε διαμερισμα,να υποθεσω πως λειτουργει μονο σε ηδη αυτονομο συστημα?

2)ειδα το παραπανω συστημα της siemens απο κεντρικη θερμανση σε αυτονομη...

http://www.energycycle.gr/prod01.htm

http://www.techem.gr/el/=CE=A0=CF=81=CE=BF=C3=AF=CF=8C=CE=BD=CF=84=CE=B1/=CE=A5=CF=80=CE=B7=CF=81=CE=B5=CF=83=CE=AF=CE=B5=CF=82_=CE=B5=CE=BD=CE=AD=CF=81=CE=B3=CE=B5=CE=B9=CE=B1=CF=82/=CE=A3=CF=85=CF=83=CE=BA=CE=B5=CF=85=CE=AD=CF=82/=CE=A3=CF=8D=CF=83=CF=84=CE=B7=CE=BC=CE=B1_=CE=B5=CF=80=CE=B9=CE=BA=CE=BF=CE=B9=CE=BD=CF=89=CE=BD=CE=AF=CE=B1=CF=82/index.phtml

http://www.energy-saving.gr

αν καποιος απο διαμερισμα αφαιρεσει τον ασυρματο θερμιδομετρητη απο τα σωματα,δεν θα δειχνει οτι δεν ανοιγει καλοριφερ?στο ενα σιτε λεει οτι θα καταγραφει στο συστημα οτι αφαιρεθηκε..το χει δοκιμασει καποιος?

<<κοστος=85-100 Ευρω ανα σώμα και 1400-1500 Ευρω υλικά και εργασίες στο λεβητοστασιο. Αν υπάρχει αντισταθμιση τοτε η εργασιες στο λεβητοστασιο είναι λιγοτερες>>

Δημοσ.
ποσο κοστιζει ο ατομικος λεβητας αεριου;

μιλαω για διαμερισμα 75τμ και μαλλον για την επιτοιχια εκδοση του

σαν να ρωτάς "πόσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο;".

Μπορείς να βρεις από κάτω από χιλιάρικο, μέχρι και κάνα τριχίλιαρο...

1)για να μπει ατομικος λεβητας αεριου σε καθε διαμερισμα,να υποθεσω πως λειτουργει μονο σε ηδη αυτονομο συστημα?

ατομικός λέβητας μπαίνει σχετικά εύκολα σε διαμερίσματα με μετρητές (ωρομέτρηση κλπ). Αν υπάρχει κεντρική χωρίς μετρητές, τότε το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστούν καινούριες σωληνώσεις από τον (ατομικό) λέβητα προς κάθε καλοριφέρ. Εξωτερικές λογικά...

Δημοσ.

2)ειδα το παραπανω συστημα της siemens απο κεντρικη θερμανση σε αυτονομη...

http://www.energycycle.gr/prod01.htm

Εχω βαλει το παραπανω συστημα εδω και 5 χρονια και μπορω να πω καποια πραγματα....

Το εβαλα χωρις την ασυρματη μεταδοση (τοτε δεν υπηρχε η δυνατοτητα) .

Το εβαλα με καυστηρα πετρελαιου αλλα και οταν αλλαξα και εβαλα αεριου κανενα προβλημα. Για 4 διαμερισματα μου ειχε κοστισει καπου 2500 ευρω. Η εγκατασταση ηταν μιας μερας.Κανενα μερεμετι μεσα στο διαμερισμα. Για να εβαζα αυτονομη θεμανση με ωρομετρητες θα εσκαβα ολο το σπιτι.

Απλα αφου δεν εχω το ασυρματο συστημα πρεπει να μετραω μια φορα το διμηνο τις ενδειξεις των θερμιδομετρητων.Εκει μας βγαζει 2 αριθμους. Ο ενας ειναι η καταναλωση και ο αλλος ειναι check number που εξασφαλιζει οτι πηραμε σωστη ενδειξη οταν τις στελνουμε στην εταιρια για κοινοχρηστα.Αν δεν τον δωσουμε σωστα κατι πηγε λαθος ή απο λαθος ή κατα λαθος ή απο πονηρο σκοπο...

Αν ενα σωμα ειναι κλειστο δεν γραφει ενδειξη ή αν καιει σε πιο χαμηλη θερμοκρασια τοτε και η ενδειξη ειναι μειωμενη.Αυτο ειναι πολυ καλο.

Το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι πρεπει ολοι οι ενοικοι να το βαλουν.Δεν μπορει μονο καποιοι απο τους ενοικους.

Αν καποιος ενδιαφερεται για πιο πολλα ας επικοινωνησει μαζι μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...