TonyMontana Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Καλημέρα μάγκες (και μάγκισες), Έχω ένα θείο στην Θεσσαλονίκη που θέλει να βάλει καυστήρα αερίου σε ένα σχετικά παλιό διαμέρισμα που έχει. Λόγω παλαιότητας δεν θα μπεί κεντρική εγκατάσταση αλλά μεμονωμένοι καυστήρες ανά διαμέρισμα και με ρωτάει τι να βάλει. Του γνωστοποίησα οτι δεν κατέχω το άθλημα αλλά θα ρωτήσω εδώ μιας και έχουμε συμμετάσχοντες όλων των ειδικοτήτων. Γνωρίζει κάποιος λοιπόν κάποια καλή μάρκα και τους λόγους που την κάνουν καλή καθώς και το κόστος;;; Εύχομαι το τόπικ να έχει την ίδια δημοτικότητα με τους θερμοσίφωνες. Ευχαριστώ θερμά. Τονυ.
gagarin Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Καλημέρα μάγκες (και μάγκισες), Έχω ένα θείο στην Θεσσαλονίκη που θέλει να βάλει καυστήρα αερίου σε ένα σχετικά παλιό διαμέρισμα που έχει. Λόγω παλαιότητας δεν θα μπεί κεντρική εγκατάσταση αλλά μεμονωμένοι καυστήρες ανά διαμέρισμα και με ρωτάει τι να βάλει. Του γνωστοποίησα οτι δεν κατέχω το άθλημα αλλά θα ρωτήσω εδώ μιας και έχουμε συμμετάσχοντες όλων των ειδικοτήτων. Γνωρίζει κάποιος λοιπόν κάποια καλή μάρκα και τους λόγους που την κάνουν καλή καθώς και το κόστος;;; Εύχομαι το τόπικ να έχει την ίδια δημοτικότητα με τους θερμοσίφωνες. Ευχαριστώ θερμά. Τονυ. Aπο οσο γνωριζω απο τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ μαρκες ειναι οι RIELLO (made in Italy) Τωρα οι τιμες πλεον ειναι ΠΑΝΩ κατω οι ιδιες + - 100-150 ευρω... Διαφορα μεγαλη θα βρεις στους τυπους επιτοιχιος - επιδαπεδιος (οι δευτεροι ειναι για μεγαλυτερες kcal/h)... Για την ιστορια εγω εχω δυο εναν RIELLO k εναν Westen (made in Germany) k οι δυο επιτοιχιοι κ μεχρι τωρα (τους εχω 3 χρονια) σκυλια...
TonyMontana Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 ευχαριστώ gagarin θα προωθήσω τις πληροφορίες σου στο θείο και εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθουμε με νέα ερωτήματα. και πάλι thanks.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Αν εχει ηδη καυστηρα πετρελαιου μπορει να αλλαξει μονο τα μπεκ και να τον κανει καυστηρα αεριου. Μιλα με τον εγκαταστατη για αυτο το πραγμα. Το οτι γινεται ειναι σιγουρο .Απλα δεν ξερω λογω παλαιοτητας και λογω καταστασης του παλαιου καυστηρα (αν υπαρχει) αν ειναι πραγματοποιησιμο 100% χωρις να παρουσιαστουν προβληματα στο μελλον
vasso286 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Αν εχει ηδη καυστηρα πετρελαιου μπορει να αλλαξει μονο τα μπεκ και να τον κανει καυστηρα αεριου.Μιλα με τον εγκαταστατη για αυτο το πραγμα. Το οτι γινεται ειναι σιγουρο .Απλα δεν ξερω λογω παλαιοτητας και λογω καταστασης του παλαιου καυστηρα (αν υπαρχει) αν ειναι πραγματοποιησιμο 100% χωρις να παρουσιαστουν προβληματα στο μελλον Μόνο ο λέβητας μπορεί να διατηρηθεί. Ο καυστήρας αλλάζει απαραιτήτως.
chris_4 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Καλή μάρκα είναι λέβητων είναι οι vaillant (γερμαινκοί). Ενας λέβητας της προκοπης έχει γύρο στο χιολιάρικο ίσως και κάτι παραπάνω. Τωρά αν αλλάξει και σώματα + τα εργατικά φτάνεις σε μια τιμη της τάξης 2,5 με 3 χιλιάρικα.για ένα 3ρη διαμερισμα
alieus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Γειά σας. Δεν ξέρω αν έχει κλείσει αυτό το τοπικ, το βρήκα ψάχνοντας πληροφορίες για ένα πρόβλημά μου σε εγκατάσταση φυσικού αερίου
alieus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Το καλοκαίρι έκανα εγκατάσταση φυσικού αερίου σε διαμέρισμα 75 τμ περίπου και έβαλα επιτοίχειο λέβητα riello residence 24Kw. Είχα πει στον εγκαταστάτη να λάβει υπ' όψη του ότι το σπίτι είναι βορεινό και να βάλει ενισχυμένα σώματα. Το πρόβλημα είναι ότι ένα δωμάτιο που βλέπει στην πρασιά και έχει δύο τοίχους εκτεθειμένους στο εξωτερικό περιβάλλον και που ανέκαθεν δεν ζεταινόταν "με τίποτα" εξακολουθείο να μην ζεσταίνεται ικανοποιητικά παρ' όλο που με διαβεβαιώνει ο τεχνικός ότι έβαλε πάνελ με πάρα πολλές θερμίδες. Μου προτείνει ως λύση να βάλουμε ένα τρίστηλο σώμα με την επιφύλαξη να μην το σηκώσει ο κυκλοφορητής ή να βάλουμε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα ή να μεταφέρουμε τον θερμοστάτη από το χωλ στο δωμάτιο που είναι κρύο ή να βάλουμε πρόσθετο εξωτερικό κυκλοφορητή. Εγώ πάλι σκέφτομαι μήπως πρέπει να αλλάξω λέβητα από την αρχή και να πάρω έναν τριαντάρη. Δεν ξέρω, αισθάνομαι άσχημα που ενώ ξεκίνησα όλη αυτή την ιστορία για να απαλλαγώ από τα κοινόχρηστα και να έχω ζέστα τώρα πρέπει να κάνω ξανά εργασίες. Κάθε συμβουλή σας θα είναι χρυσάφι!!
leftermann Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Το καλοκαίρι έκανα εγκατάσταση φυσικού αερίου σε διαμέρισμα 75 τμ περίπου και έβαλα επιτοίχειο λέβητα riello residence 24Kw. Είχα πει στον εγκαταστάτη να λάβει υπ' όψη του ότι το σπίτι είναι βορεινό και να βάλει ενισχυμένα σώματα. Το πρόβλημα είναι ότι ένα δωμάτιο που βλέπει στην πρασιά και έχει δύο τοίχους εκτεθειμένους στο εξωτερικό περιβάλλον και που ανέκαθεν δεν ζεταινόταν "με τίποτα" εξακολουθείο να μην ζεσταίνεται ικανοποιητικά παρ' όλο που με διαβεβαιώνει ο τεχνικός ότι έβαλε πάνελ με πάρα πολλές θερμίδες. Μου προτείνει ως λύση να βάλουμε ένα τρίστηλο σώμα με την επιφύλαξη να μην το σηκώσει ο κυκλοφορητής ή να βάλουμε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα ή να μεταφέρουμε τον θερμοστάτη από το χωλ στο δωμάτιο που είναι κρύο ή να βάλουμε πρόσθετο εξωτερικό κυκλοφορητή. Εγώ πάλι σκέφτομαι μήπως πρέπει να αλλάξω λέβητα από την αρχή και να πάρω έναν τριαντάρη. Δεν ξέρω, αισθάνομαι άσχημα που ενώ ξεκίνησα όλη αυτή την ιστορία για να απαλλαγώ από τα κοινόχρηστα και να έχω ζέστα τώρα πρέπει να κάνω ξανά εργασίες. Κάθε συμβουλή σας θα είναι χρυσάφι!! έχω κι εγώ σχεδόν το ίδιο πρόβλημα. Βασικά έχω κεντρική θέρμανση, και ετοιμάζομαι (την άνοιξη) να την αντικαταστήσω με ατομική με φυσικό αέριο. Το βορινό δωμάτιο είναι πάντα 2-3 βαθμούς πιο κρύο από το υπόλοιπο σπίτι, οπότε ψάχνω τρόπο να το θερμάνω αυτόνομα. Από όσα μου είπανε κάποιοι τεχνικοί: -δεν ωφελεί να βάλεις μεγαλύτερο σώμα. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα. -αν απλά μεταφέρεις τον θερμοστάτη στο κρύο δωμάτιο, δεν θα μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία στο υπόλοιπο σπίτι. -μία λύση είναι να μπουν θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα, και ο κεντρικός θερμοστάτης να καταργηθεί. -μία άλλη λύση είναι να μπουν θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα εκτός του κρύου δωματίου, στο οποίο όμως θα μεταφερθεί ο θερμοστάτης. Αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες για τις θερμοστατικές κεφαλές, θα βοηθούσε πολύ. Θα δουλέψει το κόλπο; Οι θερμοστατικές κεφαλές θα ρυθμίζουν σωστά την θερμοκρασία του χώρου; δηλαδή, όταν το βάζω στους 21 πχ, θα κρατάει σωστά την επιθυμητή θερμοκρασία; Και, όταν κάθε σώμα θα ανοιγοκλείνει ανεξάρτητα, δεν θα είναι αντιοικονομικό να δουλεύει ο καυστήρας για ένα μόνο σώμα κάθε φορά; Τέλος, από καυστήρες ξέρει κανένας; Μου πρότειναν τον vaillant, και ψάχνοντας στο νετ διαβάζω όντως τα καλύτερα, κορυφαίος λένε με διαφορά. Είναι όμως και ακριβότερος με διαφορά. Αξίζει τα λεφτά του; Ή πουλάει και λίγο φίρμα;
alieus Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, πάντα 2,3 και καμμιά φορά και 4 βαθμοί είναι η διαφορά θερμοκρασίας. Για τις θερμοστατικές κεφαλές δεν έχω καλές πληροφορίες. Μου είπαν τεχνικοί ότι σε περιοχές με σκληρό νερό χαλάνε γρήγορα και κάθε 2 χρόνια θέλουν αλλαγή. Δεν είναι βαθμονομημένες κατά βαθμούς αλλά έχεις 3, 4 επιλογές όπως χλιαρό, ζεστό, πιο ζεστό, πολύ ζεστό, κάπως έτσι και η ανώτερη επιλογή αντιστοιχεί στους 23 βαθμούς κελσίου. Δηλαδή δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από του να έκλεινες μόνος σου τον διακόπτη στο σώμα.
alieus Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Χωρίς να είμαι τεχνικός, από προσωπική εμπειρία κατάλαβα ότι αν είσαι σε κρύα περιοχή ή σε κρύο μικροκλίμα μην ακούς τους τεχνικούς. Βάζε πάντα κάτι παραπάνω απ' ό,τι λένε τα εγχειρίδιά τους και μάλλον και στον λέβητα ισχύει το ό,τι δίνεις παίρνεις. Σκέφτομαι να πάω σε ακιβότερο και ισχυρότερο λέβητα. όχι ότι μου περισσεύουν αλλά και να φουντώνει το μισό σπίτι και το άλλο μισό να είναι δροσερό δεν πάει!
grigas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δεν αντέχω, θα την πω την κακία μου... Αυτά παθαίνει όποιος τσιγγουνεύεται να δώσει 200 - 300 ευρώ σε έναν μηχανολόγο να του κάνει μια σωστή μελέτη θέρμανσης και αφήνει τον εγκαταστάτη να αποφασίσει τι θα βάλει. 99% δεν είναι πρόβλημα ισχύος του λέβητα. 24 kwatt είναι κάπου 20.000 θερμίδες οι οποίες είναι αρκετές για 75 τετραγωνικά, όσο δυσμενείς να είναι και οι συνθήκες.
alieus Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Thx grigas. Αν ήξερα... Δεν τσιγκουνεύτηκα, όμως δεν είχα ιδέα ότι χρειάζεται μια πιο υπεύθυνη μελέτη. Νόμιζα ότι η επίσκεψη, η μέτρηση των χώρων κλπ που κάνουν αυτοί (ο συγκεκριμένος είναι και μηχανικός των ΤΕΙ) είναι αρκετή. Μετά αρχίζουν τα όργανα κα ψάχνεις και ρωτάς και μαθαίνεις, όπως τώρα... Καλή η πληροφορία περί της ικανότητας των 24Kw. Αμέσως αμέσως με απαλλάσεις από του να τρέξω για αλλαγή λέβητα. Το σπίτι δεν έχει απώλειες από κουφώματα κλπ
leftermann Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δεν αντέχω, θα την πω την κακία μου... Αυτά παθαίνει όποιος τσιγγουνεύεται να δώσει 200 - 300 ευρώ σε έναν μηχανολόγο να του κάνει μια σωστή μελέτη θέρμανσης και αφήνει τον εγκαταστάτη να αποφασίσει τι θα βάλει. 99% δεν είναι πρόβλημα ισχύος του λέβητα. 24 kwatt είναι κάπου 20.000 θερμίδες οι οποίες είναι αρκετές για 75 τετραγωνικά, όσο δυσμενείς να είναι και οι συνθήκες. καλά τα λες. Όταν όμως τα βρίσκεις όλα έτοιμα από εργολάβο, δεν έχεις επιλογές. Κι αυτοί (οι περισσότεροι δηλαδή) κοιτάνε την πιο οικονομική λύση: κεντρική θέρμανση, ωρομέτρηση, κλπ. Είσαι μηχανολόγος; Πιστεύεις ότι, πριν αλλάξω την θέρμανσή μου από κεντρική σε ατομική, θα ήταν καλό να μιλήσω με μηχανολόγο; Γιατί το παλικάρι που μιλάμε για να αναλάβει την δουλειά, καλός φαίνεται, αλλά δεν ξέρω και τις πραγματικές γνώσεις του. Για τις θερμοστατικές κεφαλές ποιά είναι η γνώμη σου;
Achilles Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Θα αρχίσω με το πιο σημαντικό από όλα φίλοι alieus και leftermann: Σωστή μελέτη θέρμανσης, όπως είπε ο grigas. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Ε, και δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι μηχανολόγος, υπάρχει και ο Πολιτικός Μηχανικός. Τι στο διάολο, κλέφτες θα γίνουμε; Πέρα από την πλάκα: Με δεδομένη την υφιστάμενη εγκατάσταση, μπορείς να δοκιμάσεις αν είναι εφικτό κατασκευαστικά και οικονομικά τα εξής: 1) Μεγαλύτερο σώμα. 2) Εγκατάσταση 2ου σώματος. 3) Βοήθεια του υφιστάμενου σώματος μέ φανκόιλ. 4) Μόνωση είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά των προβληματικών τοίχων. 5) Θερμοστατικές κεφαλές μάλλον δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Γιατί απλά "κόβουν" ένα σώμα όταν αποδώσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω θερμοκρασία σε ένα σώμα. Βέβαια αν τότε ο λέβητας μπορέσει να δώσει παραπάνω (δεν δουλεύει ήδη στο φουλ) και να καλύψει τις επιπλέον απαιτήσεις του προβληματικού χώρου, θα το κάνει εις βάρος κάποιου άλλου χώρου. Άσε που κοστίζουν πανάκριβα: 70-80?, αναλόγως την μάρκα. Τα βορεινά και εκτεθειμένα δωμάτια χρήζουν πάντα ιδιαίτερης προσοχής. Ελπίζω να βοήθησα. Περαιτέρω μάλλον δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, χωρίς μελέτη του χώρου. Φιλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.