Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω ρομαντικές κομεντί ταινίες

jester

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όλες οι ταινίες που ακούστηκαν με το συμπάθειο κιόλας αλλά εμένα μου προκαλούν εμετό. Hugh Grant...? Meg Ryan..? Notting Hill...? Εγώ αυτά δεν τα πήγαινα για δώρο ούτε για πλάκα...

Αν θες αδερφέ ρομαντική κομεντί μία είναι η ταινία που είναι άλλωστε και η καλύτερη όλων των εποχών.

Charlie Chaplin: City Lights

Όλες οι άλλες είναι για να τις δείχνει το Star μετά από την Λαμπύρη

Δημοσ.

ισοπέδωση ανευ προηγουμένου. να προτείνω μερικές λύσεις για τον εμετό εδώ.

πάντως και ο woody allen μπορεί να μπει στις ρομαντικές κομεντί εύκολα. αλλά δεν αρέσει σε όλους ο woody.

ενδεικτικά: annie hall, manhattan, mighty afrodite. αλλά όλες πάνω κάτω οι κωμωδίες του έχουν και romance μέσα;)

Δημοσ.

the_end ευχαριστώ για την κατανόηση αλλά δεν θα πάρω. Ο Woody Allen είναι καλός που λες αλλά αν θεωρείς τον Hugh Grant και την Meg Ryan σοβαρούς ηθοποιούς και το Notting Hill ρομαντική κομεντί που μπορεί ένας άνθρωπος να πάρει για δώρο τότε βράστα. Γι αυτό ο κινηματογράφος πάει κατά διαόλου. Α jester μπορείς να πάρεις και το spiderman 3 έτσι όπως το κάνανε. Ε τώρα τι charlie chaplin και μ@λακίες εδώ υπάρχουν μυθικές μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου...

Δημοσ.

κοίτα, μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις μια λίστα (top-10, whatever...) με ρομαντικές κομεντί και να την ποστάρεις για να πάρουμε όλοι ιδέες. αν και δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα δω τα ονόματα hepburn(x2), capra, stewart, tracy, grant...

κατα τ'άλλα και ο grant και η ryan μια χαρά είναι για το συγκεκριμένο είδος, το οποίο είναι ελαφρύ εξ'ορισμού άλλωστε. μέχρι και η sandra bullock είναι μια χαρά για το είδος(φαντάσου δηλαδή...).

και τελοσπάντων, το να βρίσκεις τις ρομαντικές κομεντί ως λαβή για να μιλήσεις για την απαξίωση του πραγματικού σινεμά, ε, είναι λίγο αφελές. imho.

ps: άσχετο, αλλά μια χαρά ρομαντική κομεντί θα χαρακτήριζα το "μαύρη γάτα, άσπρος γάτος" του κουστουρίτσα....

Δημοσ.

Φίλε δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω εξ αρχής. Οι ταινίες τύπου Meg Ryan και Hugh Grant είναι για να γεμίζεις τις βαρετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Και η απαξίωση του κινηματογράφου έρχονται ακριβώς για τον λόγο ότι επειδή αυτό το είδος βρίσκει ανταπόκριση απο το μεγαλύτερο κοινό που πάει πλέον στον κινηματογράφο, δηλαδή τα ζευγαράκια, υπάρχει μια ευρύτερη φιλοσόφηση να προβάλλουν χιλιοπαιγμένους χαζοέρωτες που δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση στην πραγματικόητα. Πρόκειτε για μια ονειροπώληση των θεατών του τύπου να πιάσω την κοπέλα μου από το χέρι και να χαμογελάμε με το κλασσικό βαρετό σενάριο, ερωτευόμαστε, η μοίρα μας τα φέρνει αλλιώς και χωρίζουμε αλλά στο τέλος με έναν επικό τρόπο έρχεται ο καβαλάρης πάνω στο λευκό άλογο και κάνει την τρομερή ερωτική εξομολόγηση και τα ξαναβρίσκουν. Κολλάνε και μερικές χαζομάρες για να μην πύξουμε απο το πολύ μέλι και έδεσε το γλυκό.

Αυτή την στιγμή πρόκειται για ένα ειδος κλινικά νεκρό, μιας και δεν υπάρχει κανένα έστω ψίγμα πρωτοτυπίας, από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις τι πρόκειτε να επακολουθήσει. Αυτό λοιπόν αδερφέ μου δεν το συνιστώ σε άνθρωπο να το δώσει δώρο την στιγμή που υπάρχουν ταινίες με σενάριο 50ετίας με πρωτοτυπία που θα ζήλευαν πολλοί σημερινοί επονομαζώμενοι σκηνοθέτες.

Εδώ μέχρι και τον James Bond το τελευταίο προπύργιο ανδρισμού θυσίασαν σε αυτό τον βωμό.

Δημοσ.

Πιαστε μια eternal sunshine gia ton κυριο που θελει κατι διαφορετικο.... η μηπως δε κανει γιατι δεν εχει σεναριο 50ετιας ?

Δημοσ.

To eternal sunshine of a spotless mind είναι καταπληκτική ταινία δεν είπα εγώ κάτι γι αυτή... Δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος σου. Εγώ μίλησα συγκεκριμένα δεν τα έβαλα όλα στο ίδιο τσουβάλι

Εκτός και αν εσύ την τοποθετείς στην ίδια κατηγορία με τα μελιστάλακτα έργα του Hugh Grant και της Meg Ryan...

Δημοσ.

Δε το τοποθετω στην ιδια κατηγορια , αλλα δε τα κατακρινω κιολας....

Ολα εχουν τον χρονο τους αλλα και τον χωρο τους... Πιαστηκα απο το σχολιο για τις παλιες ταινιες... οτι ειναι παλιο δεν ειναι απαραιτητα και καλο οπως και οτι ειναι νεο δεν ειναι κακο... πιστευω οτι αθελα σου ισως τσουβαλιαζεις πιο πολυ απ οτι θα θελες (πιθανολογω) .... Ωραια η μεγκ ραιν ειναι μονο γι αυτο το ειδος , αλλα για παραδειγμα το αγρυπνοι στο σιατλ (ετσι λεγεται?) πες μου αν στερειται πρωτοτυπιας, αν ειναι λιγοτερο "ρομαντικο" απο καποιο παλαιοτερο και οτι δεν ειναι ουσιαστικα μια πιθανη απαντηση σ αυτο που ζητησε ο φιλος στην αρχη....

Υ.Γ: Ελπιζω το υφος μου να δειχνει οτι κανουμε απλα κουβεντα και οτι η πλακιτσα ειναι κομματι αυτης ;-)

Δημοσ.

Εγώ μίλησα συγκεκριμένα για το αριστούργημα του Chaplin δεν είπα για όλες τις παλιές ταινίες. Τώρα όσο αφορά το άγρυπνος στο Σιάτλ η αλήθεια είναι ότι μικρός που το είχα δει μου άρεσε. Τώρα πια δεν το βλέπω ούτε για πλάκα. Ενδεχομένως γιατί πάνω σε αυτό το στόρι κυκλοφόρησαν 100 εκδοχές. Εγώ λοιπόν για να σου επαναλάβω απεχθάνομαι την έλλειψη πρωτοτυπίας μιας και το χουνε βρει ότι αρκεί να κάνεις μια ταινιούλα για να παιρνάνε τα ζευγαράκια την ώρα τους και να αξιώνουμε αυτές τις ταινίες.

Αλήθεια πόσες από όλες αυτές τις ταινίες βρίσκουν ανταπόκριση στην πραγματικότητα..? Γιατί αν πρόκειτε για υγιεινά παραμυθάκια τότε ας κάνουν μια υπερπαραγωγή για την Χιονάτη, την Κοκινοσκουφίτσα που έχουν και κάποια ιστορία στο κάτω κάτω...

Δημοσ.

Κάτω τα χερια απο τη Μεγκ Ραιαν και το Χιου Γκραντ!

Εχω την εντύπωση πως όταν ο αρχικός πόστερ ζήτησε ρομαντικές κομεντί, θα είχε στο μυαλό του ταινίες που τουλαχιστον μιλάν οι ηθοποιοί :) .

Δεν το έχω δει από την αρχή μέχρι το τέλος για να πω την αλήθεια, αλλά πέραν του κατορθώματος να γίνει μια ταινία τότε και της ιστορικής της αξίας, δεν μπορώ να βρω πολλούς αλλους λόγους γιατί είναι καλύτερο από το When Harry met Sally ή το Four weddings and a funeral. Ούτε καν να μπώ στην διαδικασία να τα συγκρίνω.

Η πρωτοτύπια είναι υπερεκτιμημενη. Δεν υπάρχουν πρωτότυπες ιστορίες. Ο τρόπος μετράει. Υπάρχει το You've got mail που είναι ενα αξιοπρεπεστατο ταινιακι και το Βreak up που δεν βλεπεται.

Όπως είπε και ο τρελοτζακ, δεαρζ ε ταιμ εντ ε πλεις!!

Δημοσ.
τουλαχιστον μιλάν οι ηθοποιοί :) .

Δεν το έχω δει από την αρχή μέχρι το τέλος για να πω την αλήθεια, αλλά πέραν του κατορθώματος να γίνει μια ταινία τότε και της ιστορικής της αξίας, δεν μπορώ να βρω πολλούς αλλους λόγους γιατί είναι καλύτερο από το When Harry met Sally ή το Four weddings and a funeral. Ούτε καν να μπώ στην διαδικασία να τα συγκρίνω.

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Τώρα τι να πει κανείς...! I rest my case...! Εμένα πάντως ο Chaplin μου είπε περισσότερα πράγματα από ότι η Meg Ryan ο Hugh Grant και όλο το συνάφι τους σε όλη τους την καριέρα. Έλεος ρε φίλε το ισοπέδωσες

Υ.Γ. Αυτό έλειπε να τα σύγκρινες κιόλας...!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...