Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα θερμοκρασίας σε 2900XT.

Awaken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι κάτοχος της κάρτας γραφικών Sapphire Ati 2900xt και αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:

1.Ο ανεμιστήρας της κάρτας σε idle mode ανεβάζει στροφές κάθε 1 λεπτό για περίπου 18 δευτερόλεπτα!!!, δημιουργώντας αρκετό θόρυβο.

2.Σε μερικές ιστοσελίδες και στο desktop των Windows παρατηρώ αλλοίωση σε γραφικά και εικόνες με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω restart στο σύστημα μου.

3.Η θερμοκρασία της κάρτας παραμένει στους 70C(μέγιστη) σε idle mode.

4.Σε 3d mode (games) η μέγιστη θερμοκρασία φτάνει τους 79C.

Όσοι είστε κάτοχοι της ΑΤΙ 2900xt HD μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία της κάρτας, μέσω του προγράμματος AMD GPU Clock.

Νομίζω ότι στη δική μου περίπτωση, υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης και θα χρειαστώ άμεση αντικατάσταση.

Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα;

post-60460-129062946948_thumb.jpg

post-60460-12906294695_thumb.jpg

post-60460-129062946952_thumb.jpg

Δημοσ.

φίλε οι θερμοκρασίες σου είναι μάλλον υπερβολικές.... δεν εχω αυτήν την κάρτα, έχω 1950 pro, και το μέγιστο θερμοκρασίας που έχω δει είναι 45 c

δεν την έχεις πλακώσει σε κάνα ο/c έτσι???

Δημοσ.

Σίγουρα, είναι αρκετά υψηλές οι θερμοκρασίες για τα κανονικά δεδομένα της κάρτας.

Σε idle mode η θερμοκρασία έπρεπε να ήταν περίπου στους 54-57 βαθμούς.

Δεν την έχω υπερχρονίσει. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι συμβαίνει!

• Super Moderators
Δημοσ.

h 8ermokrasia einai ok gia thn sygkekrimenh karta...toso dld evgaze kai sta reviews pou ekanan ola ta sites...

twra gia ta artifacts opws eipe kai o Vatos_locos mallon einai oi mnhmes ths kartas :(

Δημοσ.
Σίγουρα, είναι αρκετά υψηλές οι θερμοκρασίες για τα κανονικά δεδομένα της κάρτας.

Σε idle mode η θερμοκρασία έπρεπε να ήταν περίπου στους 54-57 βαθμούς.

Δεν την έχω υπερχρονίσει. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι συμβαίνει!

Χαλάρωσε,είναι ένα απ'τα ελλατώματα της κάρτας,όχι της δικιάς σου,γενικώς,όλες οι 2900ΧΤ το έχουν αυτό.Live with it!

Όσο για τα προβλήματα απεικόνησης απλή η λύση.

Ζητάς άλλη κάρτα απο κει που την πείρες,καθαρά και ξ'άστερα.:)

Δημοσ.

To περίεργο είναι ότι στο 3D Mark 06 αλλά και σε μερικά games (lost planet demo) δεν μου εμφάνισε artifacts.Σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες έχω πρόβλημα.Εμφανίζονται κομμένες και αλλοιωμένες. Βέβαια, δεν ξέρω αν στη συνέχεια μου προκύψουν artifacts και στα games.Την κάρτα την έχω 3 μέρες.

Έχω παρατηρήσει ότι οι στροφές του ανεμιστήρα σε (idle mode) περιστρέφονται σε αρκετά χαμηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα να μην ψήχεται καλά η κάρτα.

Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 70 βαθμούς οι στροφές του ανεμιστήρα γυρίζουν σε μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του θορύβου του ανεμιστήρα. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να μετρήσω τις στροφές του ανεμιστήρα, ούτε να τις αλλάξω, ώστε να ψήχεται καλυτέρα η κάρτα.

Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι λογικό σε idle mode η κάρτα να έχει 70 βαθμούς και να παράγει τόσο πολύ θόρυβο. Λογικό θα ήταν, να συνέβαινε αυτό, μόνο σε 3Dmode.

Όσο για τις κανονικές θερμοκρασίες, εδώ βλέπω χαμηλότερες.http://vr-zone.com/?i=4946&s=9

Υπάρχει κανείς που να έχει 2900xt ώστε να συγκρίνουμε τις θερμοκρασίες;

Δημοσ.

eγω idle εχω 55-57 βαθμους.αλλα η καρτα σιυ εχει ετσι κ αλλιως προβλημα.αυριο κιολας αντικατασταση

Δημοσ.

Θα συνεννοηθώ αύριο με το τμήμα service του καταστήματος ώστε να γίνει άμεση αντικατάσταση.

Δημοσ.

και εμενα μου εχει 55 νορμαλ.... ισως ειναι και το ολο συστημα σου ζεστο....

το 3dmark re παιδια σε αλλους τρεχει με sysinfo και σε αλλους οχι...μονο μια φορα εμενα μου ετρεξε νορμαλ τωρα ολο -nosysinfo τρεχω.....

Δημοσ.

Καλημέρα.

Η θερμοκρασία στο σύστημα μου (σε case Lian LI V2000b ) είναι σε κανονικά επίπεδα, 35-36 βαθμούς.

Η κάρτα έχει ήδη σταλεί στο service της εταιρείας και περιμένω να με ειδοποιήσουν.

Δεν δέχτηκαν να γίνει άμεση αντικατάσταση της κάρτας, παρότι δεν έχουν παρέλθει 10 μέρες από την ημερομηνία αγοράς της.

Θα σας ενημερώσω όταν θα υπάρξουν περεταίρω εξελίξεις.

Η κάρτα έχει αγοραστεί από το e-shop στις 19/5/07 και εστάλη στο service του καταστήματος e-shop στις 24/5/07.

• Super Moderators
Δημοσ.

e siga mhn sthn allazan amesws...e-shop einai auto an den sou vgalei thn pisth ti 8a exoume na krazoume meta?

toulaxiston exeis kamia karta gia na leitourgei to pc (h toulaxiston na sou edwsan kapoia) h se afhsan mpoukala?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...