Προς το περιεχόμενο

Michigan ECCE. Αληθεύει;

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βλέπω τώρα ότι το θέμα μπορεί να ειδωθεί ως προσβολή, στο πλαίσιο μίας χώρας που τιμάει τις εθνικές εορτές και που αντιμετωπίζεται (μέχρι ενός σημείου) από εξωτερικές πίεσεις σαν κοσμικοποίηση (σωστή λέξη; ) και άλλες δυνάμεις. Δεν μπορώ να πω τα ακριβή λόγια της εξέτασης, αλλά μου φαίνεται ότι τα λόγια είναι υποχρεωμένα να είναι πολύ ουδέτερα, από χώρα σε χώρα που χρησιμοποιούνται οι εξετάσεις. Φανερά δεν ήταν, από τις αντιδράσεις σας, αλλά πιθανώς δεν έχουν τέτοιες αντιδράσεις στις άλλες χώρες. Όπως είπε ο FilipposMD, κάθε πολιτισμός έχει ορισμένα θέματα με μεγάλη σημασία για την ομογενεία τα οποία απλώς δεν καταλαβαίνονται από ξένους. Η αναλογία που κάνατε με το September 11 νομίζω είναι καλή, επειδή εδώ το θέμα είναι προβοκατόρικο (από την δική μου άποψη) γιατί όλοι που έχουν μυαλά σ' αυτή τη χώρα ξέρουν πως η ιδέα μίας συνομωσίας από την δική μας κυβέρνηση είναι ηλιθιότατη - μα αλλού, η ιδέα έχει πολλούς οπαδούς. Με τον ίδιο τρόπο, πολλοί έλληνες με μυαλά σκέφτονται ότι το ζήτημα στο ECCE είναι κακό γιατί έχει διαστάσεις τις οποίες ο υπόλοιπος κοσμος δεν μελέτησε. Στην Αμερική, αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα δε θα αντιπαθούταν, και στην Ελλάδα, αντιπαθείται. Για μένα, το κύριο πρόβλημα απομένει πολιτιστική παρεξήγηση.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βλέπω τώρα ότι το θέμα μπορεί να ειδωθεί ως προσβολή, στο πλαίσιο μίας χώρας που τιμάει τις εθνικές εορτές και που αντιμετωπίζεται (μέχρι ενός σημείου) από εξωτερικές πίεσεις σαν κοσμικοποίηση (σωστή λέξη; ) και άλλες δυνάμεις. Δεν μπορώ να πω τα ακριβή λόγια της εξέτασης, αλλά μου φαίνεται ότι τα λόγια είναι υποχρεωμένα να είναι πολύ ουδέτερα, από χώρα σε χώρα που χρησιμοποιούνται οι εξετάσεις. Φανερά δεν ήταν, από τις αντιδράσεις σας, αλλά πιθανώς δεν έχουν τέτοιες αντιδράσεις στις άλλες χώρες. Όπως είπε ο FilipposMD, κάθε πολιτισμός έχει ορισμένα θέματα με μεγάλη σημασία για την ομογενεία τα οποία απλώς δεν καταλαβαίνονται από ξένους. Η αναλογία που κάνατε με το September 11 νομίζω είναι καλή, επειδή εδώ το θέμα είναι προβοκατόρικο (από την δική μου άποψη) γιατί όλοι που έχουν μυαλά σ' αυτή τη χώρα ξέρουν πως η ιδέα μίας συνομωσίας από την δική μας κυβέρνηση είναι ηλιθιότατη - μα αλλού, η ιδέα έχει πολλούς οπαδούς. Με τον ίδιο τρόπο, πολλοί έλληνες με μυαλά σκέφτονται ότι το ζήτημα στο ECCE είναι κακό γιατί έχει διαστάσεις τις οποίες ο υπόλοιπος κοσμος δεν μελέτησε. Στην Αμερική, αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα δε θα αντιπαθούταν, και στην Ελλάδα, αντιπαθείται. Για μένα, το κύριο πρόβλημα απομένει πολιτιστική παρεξήγηση.

Δηλαδη αν καποιος πιστευει οτι ετσι εγινε οσον αφορα την 11η Σεπτεμβριου ειναι...ηλιθιος κατα την αποψη σου?Ενα πραγμα σαν τον προεδρο σας,ε?'Either you are with us,or against us'!!!Μπραβο ρε συ!

Αν και off topic ριξε μια ματια σε αυτα τα link:

9/11 - Loose Change 2nd Edition Recut

http://www.tv-links.co.uk/show.do/4/1449

9/11 Conspiracy: In Plane Sight

http://www.tv-links.co.uk/show.do/4/1409

Fahrenheit 9/11

http://www.tv-links.co.uk/show.do/4/312

9/11: Press for Truth

http://movies.nabolister.com/links_page.php?movie=1227

TerrorStorm: A History of Government-Sponsored Terrorism

http://movies.nabolister.com/links_page.php?movie=614

Google videos on the subject

http://video.google.com/videosearch?q=9%2F11

Και ελα να μας πεις μετα ποιος ειναι ο...ηλιθιος!

Μην δοκιμαζεις αλλο την υπομονη/ανοχη μας και τα ορια που εχουμε στην προβοκατσια και την βλακεια!

Δημοσ.

Έχω δει το Fahrenheit 9/11, το Loose Change και έχω διαβάσει βιβλία, από τις δύο πλευρές του θέματος (και θα δω τα άλλα link που θέσατε). Η άποψή μου είναι ότι στην Αμερική, έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για το θέμα του 9/11 από έχουν οι άλλες χώρες, γιατί εδώ (στην Αμερική ή, ίσως πρέπει να πω, στα αγγλικά) περισσότερα βιβλία εκδίδονται, και περισσότερες έρευνες, και περισσότερη κριτική, κτλ. Αυτό δεν είναι γεγονός; Υπάρχει μεγάλος πλούτος πληροφοριών, όχι έλλειψη. Εγώ νομίζω, έχοντας δει πολλά έργα για το θέμα, ότι η πλευρά που λένε 'υπάρχει συνωμοσία' δεν χρησιμοποιούν λογική, όμως θα σας κάνει χαρούμενος να ακούσετε πως πολλοί αμερικανοί διαφωνούν με μένα. Είναι υγιές για τη χώρα το πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Σκέφτομαι απλώς ότι η άλλη πλευρά κάνει λάθος. Ίσως 'ήλίθιος' είναι πολύ άσχημη λέξη. Και όπως είπα, νομίζω ότι στην Ευρώπη και στην Ασία και αλλού, δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία πληροφοριών - και η προοπική είναι πάρα πολύ διαφορετική - λοιπόν δεν τους αναμένω να έρθουν στα ίδια συμπεράσματα που έκανα εγώ.

Για μένα, το θέμα δεν έχει σχέση με τον Bush ή τα λόγια του. Προσωπικά, δεν μου αρέσει ο πρόεδρος καθόλου.

Να με ακούσετε καλά, δεν λέω ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι ηλίθιος. Δεν είμαι ο χαρακτηριστικός αμερικανός που σκέφτεται ότι η Αμερική είναι μέγιστη. Γιατί θα σπούδαζα νεοελληνικά θέματα αν νόμιζα έτσι; Δεν θα προσπαθούσα να επισκεφτώ άλλες χώρες ή να γράψω σε μια άλλη γλώσσα για να καταλάβω πώς σκέφτονται άλλοι άνθρωποι.

Είτε η ιδέα μιας συνομωσίας είναι προβοκατόρικη γιατί (σε μένα) φαίνεται λάθος, είτε είναι προβοκατόρικη γιατί (σε άλλους) άνθρωποι σαν εμένα είμαστε κωφοί και τυφλοί. Η αναλογία με το ECCE ζήτημα δουλεύει και με τον έναν τρόπο και με τον άλλο.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά αυτό το θέμα ήταν τελείως άκυρο για lower, ας βάζανε τίποτα για καλοκαιρίνες διακοπές. Αυτό ήταν θέμα μόνο για advanced ή proficiency όπου πιο πολλοί θα είχαν το θάρρος να το αντικρούσουν. Εγώ έχω πάρει το michigan proficiency και αν μου βάζανε τέτοιο θέμα θα το αντικρούω και θα έγραφα στο τέλος: All in all, I believe that there more national holidays throughout the world that are meaningless and should be abolished ( Πιστεύω ότι υπάρχουν άλλες ανούσιες γιορτές στον κόσμο οι οποίες πρέπει να καταργηθούν) και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Δημοσ.

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω στο θέμα είναι απλά το ότι δεν έχουμε και πολλές εθνικές εορτές για να διαλέξεις. Πασχα, χριστούγεννα κλπ είναι θρησκευτικές εορτές και η 17Ν αφορά τον κόσμο περί την εκπαίδευση. Άρα μένουν 2 (25/3 και 28/10) από τις οποίες έχω να διαλέξω. Για κάποια επαγγέλματα μάλιστα μόνο η 25/3 είναι αργία.

Σκεπτόμενος ως κλασσικός Ελλήνας που βρίσκει πάντα το παραθυράκι θα καταργούσα την "Εθνική εορτή" της 25ης Μαρτίου. Ταυτόχρονα θα θέσπιζα την 25η Μαρτίου μέρα αργίας ως "Θρησκευτική εορτή" (του Ευαγγελισμού).

Δημοσ.
Παιδιά αυτό το θέμα ήταν τελείως άκυρο για lower, ας βάζανε τίποτα για καλοκαιρίνες διακοπές. Αυτό ήταν θέμα μόνο για advanced ή proficiency όπου πιο πολλοί θα είχαν το θάρρος να το αντικρούσουν. Εγώ έχω πάρει το michigan proficiency και αν μου βάζανε τέτοιο θέμα θα το αντικρούω και θα έγραφα στο τέλος: ]All in all, I believe that there more national holidays throughout the world that are meaningless and should be abolished ( Πιστεύω ότι υπάρχουν άλλες ανούσιες γιορτές στον κόσμο οι οποίες πρέπει να καταργηθούν) και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Και μάλλον θα κοβόσουν γιατί

1. Η πρόταση που γράφεις δε λέει ακριβώς αυτό που πιστεύεις

2. Είναι λάθος συντακτικά

μάλλον εννοείς

All in all, I believe that there are other meaningless national holidays in the world that (ή which - πάντα τα μπερδεύω αυτά τα δύο) should be abolished [too].

+

ότι ποτέ δε γράφεις στο τέλος κάτι που είσάγει νέα έννοια ή θέση που δε θα την αναλύσεις παρακάτω. Είναι ποιο δόκιμο στο τέλος να κάνεις μια ρητορική ερώτηση πχ για το αν υπάρχουν και σε άλλες χώρες γιορτές που θα μπορούσαν να καταργηθούν.

Δημοσ.

Αμφιβάλω επίσης πολύ αν ο όρος "National Holiday" μεταφράζεται σωστά σε "Εθνική εορτή". Νομίζω είναι πιο επιτυχής η μετάφραση σε "Εθνική αργία". Στο Pakistan πχ (όπου επισημη γλώσσα είναι τα αγγλικά) "National holiday" λένε και τα γενέθλια (ή το θάνατο δε θυμάμαι καλά) ενός μεγάλου Πακιστανού ποιητή. Δεν έχει να κάνει με κάποια εθνική εορτή. Το "holiday" έχει την έννοια της μη εργάσιμης μέρας (και οι Κυριακές είναι holidays) και το "National" ότι ισχύει σε όλο το Pakistan. Αντίστοιχα πχ και στην Ελλάδα έχουμε μέρες που είναι αργία αλλά μόνο σε κάποια μέρη της χώρας (πχ η Ένωση των Δωδεκανήσων ή των Ιωνίων με την Ελλάδα ή η εορτή των ποληούχων)

Δεν είμαι ο ειδικότερος στην αγγλική γλώσσα (δεν ισχυρίζομαι ότι ξέρω τόσο καλά ούτε τα ελληνικά) αλλά νομίζω ότι πάλι οι εθνολάτρες Έλληνες είδαμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Θεωρώ πιο πιθανό να ήταν δάκτυλος του "διεθνούς κεφαλαίου" που θα ήθελε περισσότερες μέρες εργασίας παρά συνομοσία στα υπόγεια της CIA, NSA και δε ξέρω και 'γω που άλλού.

Δημοσ.
Και μάλλον θα κοβόσουν γιατί

1. Η πρόταση που γράφεις δε λέει ακριβώς αυτό που πιστεύεις

2. Είναι λάθος συντακτικά

μάλλον εννοείς

All in all, I believe that there are other meaningless national holidays in the world that (ή which - πάντα τα μπερδεύω αυτά τα δύο) should be abolished [too].

+

ότι ποτέ δε γράφεις στο τέλος κάτι που είσάγει νέα έννοια ή θέση που δε θα την αναλύσεις παρακάτω. Είναι ποιο δόκιμο στο τέλος να κάνεις μια ρητορική ερώτηση πχ για το αν υπάρχουν και σε άλλες χώρες γιορτές που θα μπορούσαν να καταργηθούν.

1.το ξέρω ότι έιναι λάθος η πρόταση αλλά βιαζόμουν και την έγραψα χάλια

2.ο εξεταστής δεν ξέρει αν εσύ πιστεύεις αυτά που λες (π.χ στο proficiency μας βάλανε κάτι για population policies και έγραψα τα αντίθετα από αυτά που πίστευα και πήρα και pass)

3. Αν κάποιος εξεταστής καταλάβαινε σωστά τι θέλω να πω στην τελευταία πρόταση θα καταλάβαινε ότι δεν ανοίγω συζήτηση αλλά βάζω κάποιους προβληματισμούς.

4. Τo which και το that χρησιμοποιούνται το ίδιο, αρκεί να μην προηγείται κόμμα ( το that δεν μπαίνει μετά από κόμμα). Αυτός είναι ο μόνος περιορισμός νομίζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...