Προς το περιεχόμενο

Michigan ECCE. Αληθεύει;

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικα εκπλησομαι απο μερικα posts διαφορων που φαινεται να πιστευουν οτι αυτο ηταν "απλα" μια παραβλεψη απο καποιο συμβουλιο, που λογω του περασμενου της ωρας δεν πολυ προσεξε το εν λογω θεμα κι εφτασε στις εξετασεις.

Ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο αδαεις ανθρωποι?

Εδω μελετανε και με τι νουμερο μολυβι θα γραψεις...

Εγω πιστευω οτι αυτη ηταν μια κινηση βολιδοσκοπησης.

Να διαπιστωσουν με αλλα λογια, ποσο τοπο εχει πιασει η προπαγανδα και τα σκ@τ@ που μας κοπανανε στην μουρη τοσα χρονια.

Βεβαια μπροστα σε αλλα που εχουν κανει αυτα ειναι πταισματα...

Καλη μας νυχτα.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι να πω, μπορεί να έχετε και δίκιο. Πάντως, φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι να εφαρμοστούν αυτά τα υποτιθέμενα σχέδια. Γιατί να μην κάνουν μια δημοσκόπηση, ας πούμε;

Προσωπικά πάντως, θα προτιμούσα χίλιες φορές να "αναγκάζονταν" οι έφηβοι να προβληματιστούν για τη θρησκεία, το έθνος, την οικογένεια, τη δημοκρατία, την επιστήμη και όλα τα άλλα, παρά να δογματίζονται. Μια ζωή στις εκθέσεις γράφαμε τα ίδια και τα ίδια και τελικά τι έμεινε; Μεγαλώσαμε και δεν πιστεύουμε τίποτα απ' αυτά που γράφαμε. Αν καθόμασταν να σκεφτούμε με αφορμή μια έκθεση, ίσως και να κερδίζαμε και κάτι.

Δημοσ.
Πραγματικα εκπλησομαι απο μερικα posts διαφορων που φαινεται να πιστευουν οτι αυτο ηταν "απλα" μια παραβλεψη απο καποιο συμβουλιο, που λογω του περασμενου της ωρας δεν πολυ προσεξε το εν λογω θεμα κι εφτασε στις εξετασεις.

Ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο αδαεις ανθρωποι?

Εδω μελετανε και με τι νουμερο μολυβι θα γραψεις...

Εγω πιστευω οτι αυτη ηταν μια κινηση βολιδοσκοπησης.

Να διαπιστωσουν με αλλα λογια, ποσο τοπο εχει πιασει η προπαγανδα και τα σκ@τ@ που μας κοπανανε στην μουρη τοσα χρονια.

Βεβαια μπροστα σε αλλα που εχουν κανει αυτα ειναι πταισματα...

Καλη μας νυχτα.

+1000!

@ FilliposMD: Σωστά λες, πως στις εκθέσεις θα πρέπει να προβληματιζόμαστε! Εν προκειμένω, το πρόβλημα ποιό είναι; Ότι το θέμα το έβαλε ένα ξένο κράτος και δη η Αμερική! Στεγνή εξωτερική πολιτική λοιπόν και όπως πολύ σωστά προανέφερε ο bchris, ένα είδος γκάλοπ!

Οπως πριν μερικά χρόνια "κάποιος τρίτος" πέταξε την ατάκα να καταργηθεί η θρησκεία από τις ταυτότητες (το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε είναι άλλη συζήτηση) και αμέσως βγήκαν όλοι να το διαψεύσουν. Και τι έγινε; Αφού πήραν το "μήνυμα", να προχωρήσουν, το εφήρμοσαν μετά από ένα χρόνο... Καθαρή βολιδοσκόπηση ήταν λοιπόν!

Δημοσ.

Γειά σας όλοι. Είμαι φοιτητής του τετάρτου έτους στο Πανεπιστήμιο του Michigan, όπου σπουδάζω Γλωσσολογία και Νεοελληνικές Σπουδές.

Έχω διαβάσει και αυτό το thread και άλλα, και νομίζω ότι καταλαβαίνω τους πολιτιστικούς λόγους για τους έλληνες να μισούν αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, σαν τον ότι η πολιτική-εθνική διάσταση είναι πολύ μπερδεμένη για τα 13ών χρονών παιδιά, κτλ κτλ - καταλαβαίνω τα κύρια θέματα της συζήτησης. Αλλά δεν παρακολουθώ τους πολιτικούς λόγους γιατί πολλές έλληνες διαφωνούν με αυτό το ζήτημα σε σχέση με μια παγκόσμια σημασία. Ο FilipposMD γράφει, "Σε λίγο θα ενταχθεί στην παγκόσμια συνομωσία αφελληνισμού η όλη κατάσταση. Ατυχές θέμα, αλλά μέχρι εκεί!" Και όμοια λόγια τα λέγουν σε άλλες ιστοσελίδες - διαβάσα για το CIA και το ΠΑΣΟΚ, και μπερδεύομαι πολύ από αυτές τις συζητήσεις. Δεν υπάρχει καμία συνομωσία - απλώς προσπαθούν να βοηθήσουν ανθρώπους αλλών χωρών να μάθουν αγγλικά, και ίσως έκαναν λάθος με ένα ζήτημα μίας εξετάσης! Υπάρχει άνθρωπος σε αυτό το forum ο οποίος μπορεί να με συνοψίσει αυτά τα περίεργα θέματα; Θα με βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

Φίλε μου μια και έχεις απορίες, έχω και εγώ μερικές.

1. Για ποιον ακριβώς λόγο, σε εξετάσεις γνώσεως μια γλώσσας όπου κυρίως εξετάζονται ανήλικοι και μάλιστα 13-15 ετών, το θέμα της έκθεσης είναι κάτι που άπτεται των εθνικών ζητημάτων μίας χώρας. Από όοολα τα θέματα που θα μπορούσαν να εξεταστούν, για ποιο επιλέξατε αυτό;

2. Στη Γερμανία βάλατε ερώτημα για τους Ναζί;

3.Στην ίδια την Αμερική κατά πόσο ξεφεύγουν τα θέματα από το 'Γιατί η Η.Π.Α είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου;'

4. Εαν σε εξετάσεις γλωσσομάθειας ελληνικού πανεπιστημίου στην Αμερική, υπήρχε ερώτηση για κατάργηση της εορτής της 4ης Ιουλίου, θα υπήρχαν αντιδράσεις ή όχι; Κάτι μου λέει ότι αν το θέμα είχε μπει τον Οκτώβρη του 2001 για παράδειγμα, μάλλον θα είχαμε και λιντσαρίσματα.

5. Τι δουλειά έχει ένα ξένο πανεπιστήμιο (που βγάζει και πολλά χρήματα από αυτή τη διαδικασία) να ανακατεύετε με εθνικά θέματα μιας άλλης χώρας;

6. Η ερώτηση: Was CIA or NSA responsible for 9/11? είναι προβοκατόρικη ή όχι;

Κάτι μου λέει ότι η όλη ευαισθησία των εργοδοτών σου έχει να κάνει με ότι η Ελλάδα είναι μεγάλη πηγή εσόδων για το πανεπιστήμιο σου και όχι κάτι άλλο. Το ποσοστό για το Cambridge των Ελλήνων εξεταζομένων που γνωρίζω είναι άνω του 50% οπότε φαντάζομαι αντίστοιχο είναι και του Michigan. Οπότε μάλλον η ανησυχία είναι μήπως σφάξατε την κότα με το χρυσό αυγό.

Δημοσ.

Καλά, το θέμα άπτεται των ελληνικών εθνικών ζητημάτων όσο ένα θέμα για την θανατική ποινή άπτεται της συνταγματικής νομιμότητας της χώρας και όσο μια ερώτηση για την προστασία του περιβάλλοντος αφορά στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας. Είσαι λίγο υπερβολικός, νομίζω, KWSN_Men. Ζητώντας τη γνώμη πιτσιρικάδων, δεν επεμβαίνεις σε εθνικά ζητήματα. Αν δηλαδή το πανεπιστήμιο Αθηνών ρωτούσε τους Αμερικανούς μαθητές, σε αντίστοιχες εξετάσεις, αν πιστεύουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον, θα έπρεπε να διαμαρτύρονται οι Αμερικανοί ότι προσπαθούμε να επέμβουμε στις αποφάσεις που έχουν πάρει για τη συμφωνία του Κυότο;

Καλό θα ήταν να ξέραμε αν αυτό το θέμα περί κατάργησης των εθνικών εορτών είναι ένα θέμα που μπαίνει σε εξετάσεις διαφόρων χωρών ή μπήκε ειδικά στις ελληνικές, για να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα.

Τέλος, μην ξεχνάμε και το εξής. Το πανεπιστήμιο του Michigan προσφέρει μια πιστοποίηση γνώσης αγγλικών, εντελώς προαιρετική. Δικαίωμά τους να βάζουν ό,τι θέματα γουστάρουν. Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει και το Cambridge, το οποίο, μέχρι στιγμής, δε βάζει αμφιλεγόμενα θέματα, όποιος θεωρεί απαράδεκτη τη στάση του Michigan, να μην πάει να δώσει εξετάσεις, για να ασκήσει πίεση. Ελεύθερη αγορά! Αυτό δε σημαίνει ότι δε δικαιούται να κάνει κριτική, έτσι;

Perilon, αν πραγματικά είσαι αυτό που λες ότι είσαι, έχω να σου πω το εξής. Σε κάθε χώρα, υπάρχουν κάποια θέματα που δημιουργούν εντάσεις. Όπως στην Αμερική, οποιαδήποτε συζήτηση για την τρομοκρατία θα οδηγήσει σε διαφωνίες για το αν η επίθεση στη Νέα Υόρκη ήταν σχέδιο της CIA, αν ήξερε η κυβέρνηση ή αν όλος ο κόσμος θέλει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, έτσι και στην Ελλάδα υπάρχει ένα τμήμα του κόσμου που θεωρεί ότι είμαστε στόχος των ΗΠΑ και όχι μόνο. Σκοπός των κρατών αυτών είναι να μας κάνουν να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να υπακούμε πιο εύκολα σε αυτά που θέλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Προσωπικά, δε νομίζω ότι αυτό είναι αλήθεια ή τέλος πάντων, δεν ισχύει περισσότερο απ'όσο ισχύει για όλες τις άλλες χώρες του κόσμου. Γι' αυτό κι εγώ είπα ότι είναι υποτιθέμενη η συνομωσία. Αρκετοί πιστεύουν ότι υπάρχουν ειδικά μυστικά σχέδια και το θέμα των εξετάσεων θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι αυτών των σχεδίων. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, βέβαια.

Δημοσ.

Εγώ δεν πιστεύω είναι θέμα μυστικού σχεδίου και παγκόσμιας συνομωσίας το συγκεκριμένο. Αλλά από την άλλη μεριά, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι που το επέλεξαν ήταν μάλλον αφελείς (για να μην πω κάτι χειρότερο) εάν πίστευαν ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν ενοχλεί. Το αντίσοιχο για την 4η Ιουλίου δε θα ενοχλούσε στις ΗΠΑ; Εσύ πίστεύεις εξάλλου ότι δεν υπήρξαν μαθητές που μπήκαν στη διαδικασία να διαλέξουν μία από τις δύο μόνο και μόνο για να περάσουν τις εξετάσεις; Και ποιο είναι το Πανεπιστήμιο του Michigan ακριβώς και έρχεται να δημιουργεί τέτοιου είδους προβληματισμούς;

Δε νομίζω επίσης ότι ένα θέμα για εθνικές εορτές έχει σχέση με ένα για το περιβάλλον. Δε νομίζω να ήταν το ίδιο ένα θέμα για τις παράνομες χωματερές ας πούμε. Αλλά ακόμα και η διατύπωση η ίδια είναι προβοκατόρικη. Μια ερώτηση 'πιστεύετε ότι το IQ του προέδρου είναι 80-100 ή κάτω από 80' μάλλον πέρνει ως δεδομένο το ότι είναι ηλίθιος, σωστά;

Και όπως ξαναείπα, η όψιμη ευαισθησία των υπευθύνων του πανεπιστημίου προφανώς και έγκειται σε ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στον αριθμό των εξεταζομένων, πόσο μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει και το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας πλέον. It's all about the Benjamins.

Δημοσ.

Συμφωνώ. Εκτός από το οικονομικό, γιατί να τους ενδιαφέρει κάτι άλλο; Βασικά, αυτή τη σκέψη είναι που γενικεύω. Χέστηκε το πανεπιστήμιο του Michigan για την Ελλάδα. Τις εξετάσεις του να κάνει για να βγάζει λεφτά και να έχει καλή φήμη, πάλι για να βγάζει λεφτά.

Δημοσ.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είναι περίεργο το θέμα που μπήκε. Είτε κάποιος αφελώς το έθεσε, είτε κάποιον ενοχλούν οι 2 εθνικές εορτές. Πιθανόν κάποιος εκεί πέρα έχει κάποια issues.

Δημοσ.

γτ να τον ενοχλούν οι εθνικές εορτές; επειδή αποδεικνύουν την φοβερά μεστή εθνική μας συνείδηση;

Δημοσ.

Να σου το πω αλλιώς. Στην Ιταλία ας πούμε υπάρχει ενόχληση για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Στην τελική, όσοι διαφωνείτε μαζί μου, που το αποδίδετε; Στην κακιά στιγμή ας πούμε;

Δημοσ.

δν διαφωνώ πως ενδέχεται να είναι βολιδοσκόπηση κάτω από ένα πρίσμα παγκοσμιοποίησης, σαν μια πρώτη φάση αποδοχής εξωτερικών επιρροών και άλλα τέτοια. αλλά ξέρεις, στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ είναι γκάλοπ, δεν μπορεί να αλλάξει τπτ. δεν θα κάνει κάποιον να σκεφτεί "ωχ ναι, σκατά στις εθνικές εορτές". όποιος το έχει ήδη σκεφτεί (στα 13;) θα το γράψει και τέρμα.

επίσης ποιός τους χέζει τους ιταλούς, εδώ γιορτάζουν στις 25 απριλίου την απελευθέρωση απ'τους Γερμανούς. και μη μου πεις πως κ 'σένα δν σε χαλάνε οι εκδηλώσεις των τούρκων για σμύρνες και τα λοιπά.

Δημοσ.

Γκάλοπ; Σε εξετάσεις; Που μετάχουν ως επί το πλείστον ανήλικοι; Και με ερώτηση agent provocateur;

Μάλλον όλα αυτά μαζί δεν κολάνε.

Δημοσ.

Για μένα, η πιο πιθανή εκδοχή είναι η εξής: Έχουν έναν κατάλογο με θεματικές ενότητες (holidays, environment, family κτλ). Κάποιος λοιπόν, ανέλαβε να βγάλει θέμα για holidays, ξέρω γω, πήγε να του δώσει έναν τοπικό χαρακτήρα κι έβγαλε αυτή τη χαζομάρα. Επειδή εμείς είμαστε ευαίσθητοι με κάποια πράγματα, δε σημαίνει ότι είναι όλοι. Έχω συναντήσει πολλούς ξένους που απορούν τι κόλλημα έχουμε φάει με τα Σκόπια-Μακεδονία, αφού είναι πασίγνωστο ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας! Με την ίδια λογική, είναι πιθανό να απορεί κάποιος στην Αμερική για τις αντιδράσεις μας τώρα. Όπως θα απορούσαμε κι εμείς αν κάποιοι Καναδοί μας θεωρούσαν βάρβαρους γιατί κάναμε αστειάκι με ομοφυλόφιλους κ.ο.κ.

Δημοσ.

Οπότε να ξαναρωτήσω. Σε ποια χώρα του κόσμου λοιπόν η ερώτηση περί κατάργησης εθνικής εορτής δεν θα δημιουργούσε αντιδράσεις; Και ποιος ο λόγος η ερώτηση να είναι προβοκατόρικη; Για να προβληματίσει τα 13άχρονα που εξετάζονται στη γλωσσομάθεια;

Από τη μια λες 'μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τον Λιακόπουλο και πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι εξωγήινοι΄ και από την άλλη σου λένε ότι πρέπει να πιστέψεις ότι ήταν μια συμπτωματική σύμπτωση εξαιτίας μιας σειράς συμπτώσεων.

Συγγνώμη, δεν χαύω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Παραείναι science fiction και τα δύο για το γούστο μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...