Προς το περιεχόμενο

φακοί επαφής

victoriathepink

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μάλλον φταίει το υγρό, αν ήταν κάτι πιο σοβαρό δε θα τους άντεχες ούτε δυο λεπτά.

παρόλα αυτά ο καθένας θα σου πεί τη μ@λ@κί@ του εδω μέσα, οπότε ρώτα κανέναν ειδικό καλύτερα.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ρε παιδιά εγς φοράς φακούς 4 χρόνια.λοιπόν τον τελευταίο φακό που άλλαξα πήρα πάλι 2 χρόνων διάρκεια.μπαίνω στο θέμα..όταν τουσ φοράω δεν τουσ αντέχω πάνω απο 2 ώρες,βάζω δάκρυα και κτλ.ανώ τα προηγούμενα χρόνια όλα ήταν κομπλέ αυτούς δεν τους αντέχω,why??

υγρό έχω το nova soft και πιο παλιά το all complete που το αποσύρανε.

Αμα εχεις φακους ετοιματζιδικους (δηλαδη της σειρας, οχι custom παραγγελια) τοτε μαλλον δεν ταιριαζει ο φακος με την καμπυλοτητα του ματιου σου.

BTW, μολις γυρισα απο οφθαλμιατρο (ιδιωτη).

Δεξι: 6,75 μυωπια, 2,00 Αστιγματισμο, Axis (?) 20

Αριστερο: 7,75 μυωπια, 1,75 Αστιγματισμο, Axis 160

Επεσε το δεξι 0.50 σε 2 χρονια, ανεβηκε το αριστερο 0,75. Εκανα δοκιμη σε εναν φακο επαφης δοκιμαστικο στο ιατρειο, τον εβαλα απο μια φορα σε καθε ματι και τον εβγαλα. Πανευκολο μου φανηκε, σε 1 λεπτο τον ειχα βαλει και το ματι τον δεχτηκε πληρως. Στο αλλο ματι μου πηρε 2 προσπαθειες παραπανω αλλα και παλι μια χαρα.

Δημοσ.

ferongr ειναι σπανιο να μειωθει η μυωπια, ή οχι? το axis μηπως ξερεις τι ειναι?

για τον gatouli: να μην παιρνεις 2 χρονων φακων, γιατι δεν καθαριζουν καλα, ολο και κατι δεν θα φυγει απο το φακο με το υγρο στα 2 χρονια..

Δημοσ.

Εμενα απο τα 17 που ειχα μετρηθει τελευταια φορα μεχρι τωρα στα 20 αλλαξε. Ινε λογικο με την ενηλικιωση.

Axial myopia is attributed to an increase in the eye's axial length (Wikipedia) Καθως αυτη ειναι η πιο συνηθισμενη κατασταση, μαλλον ειναι σε καποια μοναδα η μεταβολη το μηκους του διαμηκη αξονα του βολβου

Δημοσ.
ferongr ειναι σπανιο να μειωθει η μυωπια, ή οχι? το axis μηπως ξερεις τι ειναι?

για τον gatouli: να μην παιρνεις 2 χρονων φακων, γιατι δεν καθαριζουν καλα, ολο και κατι δεν θα φυγει απο το φακο με το υγρο στα 2 χρονια..

μετά απο κάποια ηλικία μειώνει η μυωπία και αυξάνεται η πρεσβυοπία

.ρε παιδιά και τους νέους φακούς που πήρα ούτε 10 φορές δεν τους έχω βάλει πάλι έχω τα ίδια συπτώματα.και το υγρό που άλλαξα πάλι τα ίδια..έχει πάθει κανείς το ίδιο??πόσο έχουν οι μηνιαίοι φακοί??

Δημοσ.
μετά απο κάποια ηλικία μειώνει η μυωπία και αυξάνεται η πρεσβυοπία

.ρε παιδιά και τους νέους φακούς που πήρα ούτε 10 φορές δεν τους έχω βάλει πάλι έχω τα ίδια συπτώματα.και το υγρό που άλλαξα πάλι τα ίδια..έχει πάθει κανείς το ίδιο??πόσο έχουν οι μηνιαίοι φακοί??

Βασικά δεν μειώνεται η μυωπία, απλά αυξάνεται η πρεσβυωπία η οποία ως ένα σημείο αντισταθμίζει τη μυωπία...

Τώρα για την περίπτωση σου υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που σε ενοχλούν οι φακοί, συνήθως όμως φταίνε οι ίδιοι οι φακοί. Το υγρό δε δημιουργεί πρόβλημα αν κάνεις σωστή χρήση. Απ'ότι κατάλαβα άλλαξες φακούς πρόσφατα και από τότε ξεκίνησε το πρόβλημα, οπότε πήγαινε στον οπτικό ή στον οφθαλμίατρο σου να τους ρίξει μια ματιά.

Όσο για τους μηνιαίους (εγώ τους προτιμώ πάντως), πήρα το καλοκαίρι 6 ζευγάρια γύρω στα 65 ευρώ (αν θυμάμαι σωστά). Είναι όμως οι απλοί μηνιαίοι που καλύπτουν αστιγματισμό μέχρι 1 βαθμό (στη μυωπία δεν υπάρχει περιορισμός) οπότε πρόσεξε πριν αγοράσεις ο,τιδήποτε!

:-)

Δημοσ.

Σαν χρήστης φακών επάφης σου συστήνω να μην τους φοράς ποτέ όταν κοιμάσαι ούτε αν είναι για μισή ωρίτσα,να μην τρίβεις ποτέ τα μάτια σου με τα χέρια σου γιατί όταν τρίβεις τα μάτια σου με τα χέρια ο φακός και αυτός με την σειρά του τρίβει το μάτι σου.Πάντα να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι πριν την χρήση και να σκουπίζεσαι πάντα με καθαρή πετσέτα.Επίσης να προσπαθείς να τους φοράς όσο λιγότερο γίνεται γιατί προκαλούν ξηρασία στα μάτια αλλιώς να χρησιμοποιείς αμπούλες με φυσικά δάκρυα.Να τηρείς όλους τους κανόνες γιατί ειναι πολύ σημαντικό αν στο μέλλον δεν θες να κλαίς τα ματάκια σου.;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...