Προς το περιεχόμενο

φακοί επαφής

victoriathepink

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμενα οποτε φοραω φακους μετα απο μερικες ωρες τα ματια μου κοκινιζουν..ειδικα οποτε βγαινω το βραδυ εξω και γυρνω αργα τα ματι μου ειναι κατακοκινα..οταν τους φοραω στο σπιτι πχ δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα..εχω παει σε γιατρους αλλα δεν εχω βγαλει ακρη..ολο κατι κολυρια μου δινουν και για επιπεφυκιτιδα και μετα παλι τα ιδια..

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλη η ιδεα για τους τριμηνιαιους, αλλα με αστιγματισμο τι γινεται? Δεν μπορω χωρις διορθωση ατιγματισμου.

Δημοσ.

Φέρων, υπάρχουν και με αστιγματισμό απλώς είναι ακριβότεροι.

Πάντως, δοκίμασε για λίγο καιρό μηνιαίους χωρίς. Αν ο αστιγματισμός είναι στο 1 μόνο μάτι, μετά από λίγο καιρό, το άλλο μπορεί να εξομειώνει την όραση. Εγώ έχω αστ. 1 στο αριστερό και δν έχω πρόβλημα με φακούς σκέτης μυωπίας.

Δημοσ.

Οχι, και στα δυο ειναι... Παντως εχω δυνατοτητα να σκασω τα γκαφρα, απλως να μην μου πιασουν τον πισινο κιολλας.

Δημοσ.

Πάρε ημερήσιους και δοκίμασε. Εγώ θα σου έλεγα να ξεχάσεις τους φακούς αν δεν μπορείς να διορθώσεις τον αστιγματισμό (που έχεις και αρκετό). Έχω 0.5 και στα δυο μάτια και με πιάνει πονοκέφαλος όταν καθήσω στον υπολογιστή ή πάω να διαβάσω κάτι. Στη δική μου περίπτωση δεν υπάρχει λύση γιατί δεν βγαίνουν φακοί για τόσο λίγο αστιγματισμό, αλλά για τους 2 βαθμούς σίγουρα υπάρχουν φακοί (είναι αρκετά ακριβότεροι από τους απλούς και απ'ότι μου είχαν πει στο κατάστημα που ρώτησα το καλοκαίρι, πρέπει να τους κάνεις παραγγελία).

Γενικά για φακούς, η καλύτερη λύση είναι οι ημερήσιοι αφού τους φοράς μόνο τις μέρες που θέλεις, δεν μπλέκεις με υγρά συντήρισης και έχεις κάθε μέρα καινούριους φακούς, αλλά είναι και πολύ ακριβότεροι αν θέλεις να τους φοράς κάθε μέρα (εγώ που τους φοράω περιστασιακά, έχω βολευτεί πολύ). Η αμέσως επόμενη λύση είναι οι μηνιαίοι που είναι αρκετά φθηνότεροι από τους ημερήσιους, χρειάζονται συντήριση όπως οι ετήσιοι αλλά επειδή αλλάζονται συχνά δεν κινδυνεύεις από μολύνσεις που θα μπορούσες να πάθεις από ελλειπώς συντηρημένους ετήσιους.

Δημοσ.

η αλήθεια είναι ότι το όλο θέμα με τις μολύνσεις είναι περισσότερο "αν είναι να σου τύχει, θα σου τύχει"... ξέρω άτομο που έπαθε επεφυκίτιδα χρησιμοποιώντας μηνιαίους κι εγώ αντίστοιχα τα τελευταία 7 χρόνια με 2χρονους δεν έχω πάθει ποτέ. και σίγουρα δεν είμαι καμιά παστρικιά που πλένει τα χέρια της κάθε 1 ώρα ή ξεβάφεται κάθε φορά πριν κοιμηθεί.

πάντως σε χώρους με κακό ή χωρίς εξαερισμό υπάρχει η απλή και φτηνή λύση των τεχνητών δακρύων...

(ρε 'σεις, το κολυριο μου έχουν πει ότι απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το χρησιμοποιείς ενώ φοράς φακούς, τι διάολο..; )

Δημοσ.

(ρε 'σεις, το κολυριο μου έχουν πει ότι απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το χρησιμοποιείς ενώ φοράς φακούς, τι διάολο..; )

δεν κανει να το βαζεις ενω τους φορας..πρεπει να τους βγαλεις, να βαλεις το κολυριο και μετα απο 20 λεπτα τουλαχιστον μπορεις να τους βαλεις..

Δημοσ.

πάντως σε χώρους με κακό ή χωρίς εξαερισμό υπάρχει η απλή και φτηνή λύση των τεχνητών δακρύων...

το εξηγεις λιγο αυτο? τι ρολο παιζει ο εξαερισμος του χωρου..παντως εγω με τα τεχνητα δακρυα νιωθω καλυτερα για 10 λεπτα και μετα τα ιδια..

Δημοσ.

αν δεν έχει καλό εξαερισμό στο χώρο που είμαστε και η τσιγαρίλα βαράει κόκκινο, αυτό επηρρεάζει τα ματάκια μας ακόμη κ όταν δε φοράμε φακούς (στεγνώνουν, κλπ) πόσο μαλλόν αν έχεις και μόνιμα ένα λατεξ στο μάτι: στεγνώνουν τα "φυσικά" δάκρυα και κατά συνέπεια χρειάζεσαι τεχνητά. προφανώς όμως αν συνεχίσεις να κάθεσαι στον ίδιο χώρο (με τον προαναφερθέντα "κακό εξαερισμό") ότι και να κάνεις...

Δημοσ.

Οσον αφορα την τσιγαριλα, νο προμπλεμο. Φουγαρο ειμαι και δεν με ενοχλει, ακομα και σε ντουμανιαρικα μαγαζια μα ανυπαρκτο εξαερισμο. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Τα τεχνητά δάκρυα μπορείς να τα βάζεις όταν φοράς τους φακούς.

Για τα υπόλοιπα κολύρια όμως που απευθύνονται σε ερεθισμούς πρέπει απαραίτητα να βγαίνουν οι φακοί.

Ε ναι, μετά δν είναι τπτ. Το μαγικό είναι πως με όση άμετρη "τέχνη" κ να τους βγάζεις, μεθυσμένος, χωρίς καθρέφτη κτλ, αν τους έχεις συνηθίσει ούτε ότι έχεις το δάχτυλο στο μάτι δν καταλαβαίνεις.

Ετσι είναι... αν σου γίνουν συνήθεια οι φακοί σου φαίνεται ως κάτι τελείως φυσιολογικό, σαν να έχουν γίνει ένα με το μάτι σου. Μετά από λίγο καιρό ακόμη και ο καθρέπτης γίνεται περιττός.

Δημοσ.
εχω παρατηρησει οτι οσοι φορανε φακοι το ματι τους ειναι προς τα εξω..σαν να διογκωνονται:P

οχι και να διογκωνονται....:P

:rolleyes: Αυτο για να το καταλαβεις πρεπει να τον κοιτας παρα πολυ κοντα.

Δημοσ.

ρε παιδιά εγς φοράς φακούς 4 χρόνια.λοιπόν τον τελευταίο φακό που άλλαξα πήρα πάλι 2 χρόνων διάρκεια.μπαίνω στο θέμα..όταν τουσ φοράω δεν τουσ αντέχω πάνω απο 2 ώρες,βάζω δάκρυα και κτλ.ανώ τα προηγούμενα χρόνια όλα ήταν κομπλέ αυτούς δεν τους αντέχω,why??

υγρό έχω το nova soft και πιο παλιά το all complete που το αποσύρανε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...