engant Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Καλησπερα Επειδη έχω μεσανυχτα λίγο εξηγήστε μου κάτι.] 1. Τι διαφορά έχει η συνδεσμολογία sata από την atapi/ide??? 2. Έχω ένα pc athlon 1.6 ghz με cd rw επάνω...Θέλω να το αλλάξω με ένα dvd rw της nec...Τι συνδεσμολογίας μοντέλο μπορώ να αγοράσω(sata, atapi, atapi/ide )??? ευχαριστω
zedone Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Το Motherboard σου είναι παλιό και λογικά δέν θα έχει sata.Αλλα πές μας ακριβώς το μοντέλο.
tolis_01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Athlon στα 1,6 και CD-RW, νομιζω οτι αποκλειεται να εχει η μητρικη σου θυρες sata. Αλλα και παλι θα προτεινα atapi για λογους συμβατοτητας.
fraggiskos Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 1. Τι διαφορά έχει η συνδεσμολογία sata από την atapi/ide??? Η sata είναι μεταγενέστερη τεχνολογία σύνδεσης σκληρών δίσκων απο την atapi. Είναι πιο γρήγορη και σου δίνει κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως να αφαιρείς τον σκληρό σου ενώ είναι ανοιχτός ο Η/Υ σου. Φυσικά παλιότερες μητρικές δεν υποστηρίζουν sata γιαυτό πριν αγοράσεις οτιδήποτε ψάξε το καλά.
TNT1982 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 δεν θα δεις διαφορα ταχυτητας απο σατα σε αταπι...το τεραστιο πλεονεκτημα του σατα στο συστημα σου θαταν οτι το dvd με αυτο θαχε ενα καναλι αποκλειστικα για αυτο,ενω αν το εβαζες σε καναλι αταπι πιθανως να το μοιραζοταν με καποια αλλη συσκευη...φυσικα το πρωτο θαταν ταχυτερο... φαντασου δηλ το σατα ειναι 2 διαδρομοι για 2 εργατες,ενας εργατης ανα διαδρομο.το αταπι ειναι 1 διαδρομος για 2 εργατες και οι δυο μοιραζονται τον ιδιο και που και που στριμωχνονται και καθυστερουν
ninos30 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Η sata είναι μεταγενέστερη τεχνολογία σύνδεσης σκληρών δίσκων απο την atapi. Είναι πιο γρήγορη και σου δίνει κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως να αφαιρείς τον σκληρό σου ενώ είναι ανοιχτός ο Η/Υ σου. Φυσικά παλιότερες μητρικές δεν υποστηρίζουν sata γιαυτό πριν αγοράσεις οτιδήποτε ψάξε το καλά. Χωρίς να έχεις άδικο σε αυτά που λες, είναι .... η μισή αλήθεια. α) Η διαφορά ταχύτητας προκύπτει από την ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων η οποία για το IDE είναι 133 ΜΒ/sec ενώ για το SATA είναι 150ΜΒ/sec και για το SATA2 είναι 200 ΜΒ/sec. Αυτά όλα βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο αφού λόγω της τεχνολογίας του BUS των MB που ακόμα είναι παπαλαιομένο δημιουργείται "bottleneck" άρα αυτά τα νούμερα δεν τα βλέπεις ποτέ. Στην πράξη δεν βλέπεις σχεδόν καμμία διαφορά (τουλάχιστον μία που θα την καταλάβεις). β) δεν υποστηρίζουν όλοι οι controllers "hot-swap" (δηλαδή εν ώρα λειτουργίας να βγάζεις-βάζεις τον δίσκο. Σίγουρα το κάνει το chipset της NVIDIA και νομίζω κανένα άλλο (δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό). Και δεν είναι απίθανο το board του να έχει sata. Εγώ πχ που πάντα τα "σκάω" στο MB αφού το θεωρώ το πιο σημαντικό κομμάτι του PC είχα αγοράσει το κορυφαίο ABIT της εποχής, το οποίο είχε (βέβαια ήταν ίσως και το μοναδικό μαζί με ένα MSI που τότε είχε). ΚαλησπεραΤι συνδεσμολογίας μοντέλο μπορώ να αγοράσω(sata, atapi, atapi/ide )??? ευχαριστω Το ΑΤΑΡΙ και το IDE είναι το ίδιο πράγμα. Για να μην μπερδεύεσαι
zedone Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Και δεν είναι απίθανο το board του να έχει sata. Εγώ πχ που πάντα τα "σκάω" στο MB αφού το θεωρώ το πιο σημαντικό κομμάτι του PC είχα αγοράσει το κορυφαίο ABIT της εποχής, το οποίο είχε (βέβαια ήταν ίσως και το μοναδικό μαζί με ένα MSI που τότε είχε). +1 Chaintech με sata,Είχα σκάσει πολλά λεφτάκια τότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.