Προς το περιεχόμενο

WD200JB Αργοπεθαίνει;

angmar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια, να πω κι εγώ τι έπαθα χθες το βράδυ. Έχω τον παραπάνω δίσκο και ξαφνικά εκεί που έβλεπα ένα DVD κάνει ο δίσκος ένα περίεργο τσακ, σαν να μετακινήθηκε απότομα η βελόνα και κολλάνε τα ΧΡ. Κάνω επανεκίνηση και κολλάει στο ΠΟΣΤ του bios. Δεν έβλεπε ούτε το δίσκο ούτε ότι είχε πάνω σ'εκείνο τον controller. Ψιλοπελάγωσα γιατί τον έχω για 2ο δισκο κ έχω διάφορα σημαντικά μεσα. Τον βγάζω, ξεκινάει κανονικά το pc. Τον βάζω σε θήκη USB και εγκαθίσταται κανονικά. Δουλεύει μια χαρα. Παιρνω τα αρχεία μου (καμιά 40gb) χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον ξαναβάζω στο pc στην ίδια θέση, δουλεύει και πάλι μια χαρά. Κάνω κανα 2 σκαν με προγραμματάκια, κανενα πρόβλημα.

1)Τί λέτε να παίχτηκε;

2)Τον εμπιστεύομαι το δίσκο για το μέλλον η παιρνω καινούριο;

3)Παίζει να αργοσβήνει ο controller και να μη φταίει ο δίσκος;

• Moderators
Δημοσ.

Κανεις scan για badsectors, και να ξερεις απο δω και περα: ΠΟΤΕ εμπιστοσυνη στο δισκο αυτο.

Δημοσ.

Μόλις τελείωσε το scan για bad sectors της WD (WD Digital Data Lifeguard Diagnostics). Ο δίσκος πέρασε το τεστ επιτυχώς. Άρα μπορεί να παίζει κανα πρόβλημα στο μοτέρ της κεφαλής, ή στη μητρική.

Παίζει να ζητήσω RMA βάση αυτού του προβλήματος ή πρέπει να φαίνεται μόνιμα η βλάβη για να αλλαχθεί ο δίσκος;

Δημοσ.
Μπορεί να ήταν και καμια πτώση τάσης ξέρεις...

Το σκέφτηκα και αυτό να σου πώ την αλήθεια, αλλά επειδή το μηχάνημα είναι πάνω σε UPS μάλλον είναι λίγο απίθανο.

• Moderators
Δημοσ.

Eαν δεν σου κανει απολυτως τπτ και δουλευει κανονικα δεν μπορεις να ζητησεις RMA νομιζω..

Δημοσ.

Το HD Tune προγραμμα το εχεις? Για κοιτα μηπως σου βγαλει κιτρινες προειδοποιησεις με status ok βεβαια μετα απο οσα ειπες. Μπορεις να εχεις και κοκκινες προειδοποιησεις αν και δεν το νομιζω.

Δημοσ.

....Αν το προβλημα επανεμφανιστει μεσα στη βδομαδα και μια τον βλεπει το BIOS και μια οχι (δοκιμαζεις και με reset) φταιει ο δισκος γι αυτο κι οχι ο controller.

Σε δικια μου περιπτωση ο δισκος τελειωσε αφου παρουσιασε αυτο το φαινομενο 17-18 φορες. Δεν εχω μεγαλη εμπειρια αλλα ο σκληρος δισκος δινει σηματα δυσλειτουργιας εγκαιρα ωστε να παρεις τις καταλληλες αποφασεις.

Δημοσ.

Ερωτήσεις:

O δίσκος είναι ΑΤΑ ή SATA?

Τα καλώδια (ΑΤΑ,SATA) τα έχεις αλλάξει?

Το ρεύμα του είναι ΟΚ?

Κάνε μερικές δοκιμές... Στο δικό μου χτυπούσε ένας δίσκος, σα να ήταν έτοιμος να τα φτύσει και τελικά ήταν το καλώδιο (sata)...

Δημοσ.
Ερωτήσεις:

O δίσκος είναι ΑΤΑ ή SATA?

Τα καλώδια (ΑΤΑ,SATA) τα έχεις αλλάξει?

Το ρεύμα του είναι ΟΚ?

Κάνε μερικές δοκιμές... Στο δικό μου χτυπούσε ένας δίσκος, σα να ήταν έτοιμος να τα φτύσει και τελικά ήταν το καλώδιο (sata)...

Ο δίσκος είναι ΑΤΑ.

Η αλήθεια είναι οτι δεν άλλαξα το καλώδιο, δε το σκέφτηκα. Αν ξανασυμβει θα το δοκιμάσω.

Από ρεύμα λογικά είναι εντάξει, έχω επάνω ένα HEC Windmill 385W και ο υπολογιστής μου δεν είναι καθόλου φορτωμένος, είχα κανει ένα τεστάκι σε μια σελιδα που είχα δει εδω και οι απαιτήσεις του pc μου ήταν στα 230W.

@Silent Arrow : μόλις τελείωσε το Error Scan του HD Tune όλα τα blocks είναι πράσινα και Damaged Blocks 0.0 %.

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις και καλώδιο ΑΤΑ αλλά και ρεύματος. Κάτι από τα δύο μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση...

Δημοσ.

Ριξε μια ματια στην καρτελα HEALTH του HD Tune τις ενδειξεις Current, Worst & Threshold (οριο).

Το Health status λογικα με αυτα που αναφερεις πρεπει να ειναι ok. Πιθανοτατα δεν θα βλεπεις και καμια οριζοντια κιτρινη γραμμη (κοκκινη αποκλειεται...).

Τι να πω δεν ξερω, σκληρος δισκος ειναι το θεμα, περιμενε μηπως στο ξανακανει πανω στη βδομαδα και βλεπουμε.

Δημοσ.

@Silent Arrow

v.php?id=img_15984.jpeg

Αυτό είναι το screenshot του HD Tune για τον εν λόγω δίσκο. Αν δείς τίποτα ενδιαφέρον μου το λες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...