thkark Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Το σύστημά μου είναι: M/B: k7 ALBATRON KX400-8XV PRO CPU: AMD ATHLON XP 2400+ BOX 266 MHZ RAM: 1GB DDR DIMM PC2700-333 SVGA: CHAINTECH GF FX 5200-AGP8X HDD: 40 GB WESTERN 7200RPM ΤΡΟΦ: PSU300W Μια που είναι αρκετά παλιό αποφάσισα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ λοιπόν μου πρότειναν την GECUBE X1650 PRO 256 λέγοντάς μου όμως ότι μπορεί να υπάρχουν προβληματα στην τροφοδοσία λόγω του μικρού τροφοδοτικού. Αφού την αγόρασα και την εγκατέστησα είδα ότι πράγματι παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα (ο υπολογιστής δεν ξεκινούσε και έκανε συνεχείς επανεκινήσεις, όταν επιτέλους ξεκινούσε ήταν πολύ ασταθής και αργός) τα οποία τα απέδωσα στο τροφοδοτικό. Έτσι λοιπόν πριν από λίγο καιρό αγόρασα ένα τροφοδοτικό SEASONIC 500W. Έβαλα λοιπόν το τροφοδοτικό και την νέα κάρτα, έκανα format και εγκατέστησα τα WINDOWS XP από την αρχή και αφού εγκατέστησα και τους drivers της Μ/Β και της κάρτας γραφικών είδα ότι τα προβλήματα συνεχίζουν. Συγκεκριμένα δομίμασα να τρέξω το MEDAL OF HONOR PACIFIC ASSAULT το οποίο έπαιζε παλαιότερα και μου έβγαλε μήνυμα ότι η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει directX 8.1. Αντίστοιχα προσπάθησα να παίξω το FIFA 2007 το οποίο έπαιζε παλαιότερα και μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υπαρχει κάρτα επιτάχυνσης γραφικών. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια Ευχαριστώ εκ των προτέρων Θόδωρος
Tenshi Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Οι drivers που εγκατέστησες για την vga ήταν αυτοί που βρίσκονταν στο cd της συσκευασίας;Αν ναι κατέβασε την τελευταία έκδοση απο το site της Ati/AMD.Δέν ξέρω τον λόγο,άλλα σε μένα το περιέχόμενο του συνοδευτικού cd μου βγήκε σκάρτο.
thkark Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Φίλε Tenshi είχες δίκιο και σε ευχαριστώ, κατέβασα τους πιο πρόσφατους οδηγούς από το internet και η κάρτα αναγνωρίστηκε και εγκαταστάθηκε (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) κανονικά. Για να την δοκιμάσω έτρεξα το Medal of Honor Pacific Assault το οποίο ξεκίνησε κανονικά αλλά μετά από μισό λεπτό παιχνιδιού το παιχνίδι κόλησε και με έβγαλε στην επιφάνεια εργασίας. Το δοκίμασα κανά δύο φορές ακόμη και πάντα κολούσε στο ίδια σημείο. Επειδή ήταν αργά το βράδυ δεν δοκίμασα με άλλα παιχνίδια. Λέτε να τρέχει κάτι με την κάρτα ή με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θόδωρος
thkark Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Προβλημάτων συνέχεια: Ακόμη και με τους τελευταίους οδηγούς (7-8 & 7-7) το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ καλά. Συγκεκριμένα προσπαθώντας να ανοίξω τον υπολογιστή δεν ξεκινούσαν τα Windows αλλά ο υπολογιστής έκανε συνεχείς επανεκκινήσεις. Μια λύση που βρήκα ήταν να ξεκινώ με ασφαλή λειτουργία του υπολογιστή και μετά να κάνω επανεκκίνηση και μόνο τότε ξεκινούσε κανονικά ο υπολογιστής. Αποφάσισα λοιπόν πράσφατα να κάνω ακόμη ένα format και να εγκαταστήσω τα Windows SP2 από την αρχή, οπότε παρουσιάστηκε το παρακάτω πρόβλημα μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης: κατά την εκκίνηση του υπολογιστή έβγαινε μπλε οθόνη με "κινέζικα" και γινόταν επανεκκίνιση. Κάποια στιγμή μπήκα σε ασφαλή λειτουργία και από εκεί εγκατέστησα του οδηγούς της ngo. Η μπλε οθόνη έτσι δεν εμφανίστηκε ξανά αλλά το σύστημα πάλι δεν εκκινεί σωστά και χρειάζονται πολλές προσπάθειες και επανεκκινήσεις όπως προηγουμένως. Τι λέτε να φταίει. Η κάρτα γραφικών είναι προβληματική; Υπάρχει ασυμβατότητα με το Μ/Β ή την CPU ή κατά την αλλαγή της έκανα καμιά ζημιά πουθενά αλλού. Θόδωρος
pappous_soulis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Kαλό θα ήταν να το πας στο Πλαίσιο και να τους πεις να στο φτιάξουν.Μπορεί να είναι προβληματική η κάρτα,μπορεί όμως να φταίει το mobo. Πάντως καλά έκανες και άλλαξες τροφοδοτικό.
S.M.Greek Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Φίλε Tenshi είχες δίκιο και σε ευχαριστώ, κατέβασα τους πιο πρόσφατους οδηγούς από το internet και η κάρτα αναγνωρίστηκε και εγκαταστάθηκε (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) κανονικά. Για να την δοκιμάσω έτρεξα το Medal of Honor Pacific Assault το οποίο ξεκίνησε κανονικά αλλά μετά από μισό λεπτό παιχνιδιού το παιχνίδι κόλησε και με έβγαλε στην επιφάνεια εργασίας. Το δοκίμασα κανά δύο φορές ακόμη και πάντα κολούσε στο ίδια σημείο. Επειδή ήταν αργά το βράδυ δεν δοκίμασα με άλλα παιχνίδια. Λέτε να τρέχει κάτι με την κάρτα ή με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θόδωρος αν το έχει με no-cd crack το παιχνίδι θα σου συνεχίσει ταπροβλήματα.Κι εγω το ίδιο πρόβλημα είχα
S.M.Greek Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Επίσης αν η μοβο σου έχει chipset της VIA και η κάρτα σου είναι agp τότε το πρόβλημα κατα 99% βρέθηκε.Πάντως δοκίμασε τα κλασικά bios update κτλ αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Αν δεν βγάλεις άκρη κάνε αυτό που σου λέει ο pappous_soulis
Anon Ymous Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Επίσης αν η μοβο σου έχει chipset της VIA και η κάρτα σου είναι agp τότε το πρόβλημα κατα 99% βρέθηκε. Για πες λεπτομέρειες, γιατί ενδιαφέρομαι. Έχω ένα παραπλήσιο σύστημα (Athlon XP 2600+, KT400 chipset, 1GB ram, Sapphire X1650Pro 256MB), το οποίο ναι μεν δουλεύει, αλλά πιθανότατα με χαμηλότερες επιδόσεις από αυτό που μπορεί να πετύχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.