asia Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 υπαρχει φασαρια και κατα τη διαρκεια των ωρών κοινής ησυχίας; Φυσικά γιατι εχει κατι μπέκρες που μετα απο 10 μπύρες δεν ξέρουν τι τους γίνεται. οπότε ουρλιάζουν συνέχεια. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:31 ---------- αν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα (όχι οι κουρτίνες αλλά η φασαρία), θα συμβουλευτείς δικηγόρο, είτε να μιλήσει στον ιδιοκτήτη αυτός μπας και κάνει κάτι (που δε νομίζω), είτε να προχωρήσει το θέμα αλλιώς. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι θεωρούν πολλά πράγματα που ευχαριστούν τους ίδιους αλλά επηρεάζουν αρνητικά τους άλλους, μέρος της ζωής τους... ...και αναγκαζόμαστε (οι νόμιμοι) να γίνουμε αντιπαθητικοί (γιατί έτσι θα μας χαρακτηρίσουν) αν τους πούμε μια κουβέντα ή αν τους πάμε στο δικαστήριο... Ο καθένας κοιτάζει να κάνει κάτι όπως τον βολεύει (κοιτάζει την καλοπέρασή του εν ολίγοις) χωρίς να λογαριάζει άλλους σημαντικούς παράγοντες... Ακόμα και σε ώρες μη κοινής ησυχίας, αν κάποιος προκαλεί επανηλλημένα θορύβους που ενοχλούν (δε μιλάμε για 2-3 φορές, γιατί και εμείς μπορεί να κάνουμε αντίστοιχες φορές φασαρία) πχ ακούει μουσική στη διαπασών, γκαρίζει ο ίδιος ή το σκυλί του, μαλώνει με τα έπιπλα του σπιτιού του και άλλα πολλά, έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε ενέργειες που θα τον κάνουν να σεβαστεί τους συνανθρώπους τους (το λέω ευγενικά). Αντιπαθητικοί είναι το λιγότερο μέχρι και κακούργους μας είπανε γιατι λέει τους ζηλεύουμε. Το οτι απλα θέλω να παω σπίτι μου και να ησυχάζω δεν το έχει σκεφτεί κανείς. Στο σαλόνι δεν βλέπουμε πια τηλεόραση πάμε στην κρεβατοκάμαρα που είναι πιο πίσω για να ακούμε. Δεν προσπαθώ πια να πείσω κανέναν να με καταλάβει κατορθώσαμε και του βάλαμε το ηχείο μέσα κάτι είναι κι αυτό. Το τί ΤΟΥΡΝΑ έχω ακούσει είναι άλλο πράγμα. Ο τύπος έχει Οβελιστήριο και θέλει να κάνει και γάμους απίστευτο? Αχ ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά τελικά. Στο δικηγόρο θα πάω έτσι κι αλλιώς να ενημερωθώ μιας και ο συγκεκριμένος εχει ασχοληθεί και για δικό του ζήτημα με κάποιο μαγαζί. Πάντως δεν υπάρχει χειρότερο να έχεις δίκιο και να μην μπορείς να το βρείς.
punky Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Εγώ θα ήθελα να βγει ΈΝΑΣ πιανίστας, κι αντί να πει "ευχαριστώ το θεό, τους γονείς μου και την ακαδημία" να πει "ευχαριστώ τους πρησμένους όρχεις του γείτονα για την κατανόηση".
freedubus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς το ότι μέχρι τώρα μπορούσατε να κυκλοφορείτε εντός του σπιτιού σας με τα εσώρουχα και τώρα αναγκάζεστε να κλείνετε τα πατζούρια, Αλήθεια, κάτι τέτοιο είναι ποινικά κολάσιμο, δάσκαλε; Με ανοιχτά μπατζούρια εννοώ, ή στο μπαλκόνι. Και θεωρώντας, βέβαια, οτι δεν υπάρχουν κωλύματα λόγω αιδούς ή για την γνώμη των γειτόνων κλπ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Αλήθεια, κάτι τέτοιο είναι ποινικά κολάσιμο, δάσκαλε; Με ανοιχτά μπατζούρια εννοώ, ή στο μπαλκόνι. Και θεωρώντας, βέβαια, οτι δεν υπάρχουν κωλύματα λόγω αιδούς ή για την γνώμη των γειτόνων κλπ. Φυσικά και όχι. Τώρα σκέφτομαι να αρχίσω να χρεώνω τους γείτονες για το θέαμα που τους προσφέρω...
Katerina19 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ax!!Aδερφια μου...Να ακουσετε και την δικη μου ιστορια.. Μένω Αθηνα σε μια 5οροφη πολυκατοικια - στον 4ο οροφο. Δυστυχως απο πανω μου μενει μια ελειεινη οικογενεια με 3 ενηλικα παιδια. Ο πατηρ ειναι ανεργος (ολη μερα μεσα) και λογω των πολλων παρατηρησεων που του εχω κανει για ησυχια, πλεον προκαλει σκοπιμα φασαρια οοοολη μερα, μεσημερι απογευμα βραδυ.... Εχω συμβουλευτει μια δικηγορο, πηγα δικαστηριο - κανενα αποτελεσμα γιατι ο τυπος το ριχνει στο τρελο - οτι δεν θορυβει αυτος, οτι ειναι καποιος αλλος. Ξερεις τι ειναι να σου πεταει βαρη πανω απο το υπνοδωματιο 3.00, 3.30, 4 παρα το μεσημερι και να σου λεει δεν ειμαι εγω?? Και δυστυχως μενω μονη και δεν εχω υποστηριξη απο άλλους διοτι μονο εγω τα τραβαω...τι τον νοιαζει τον αλλον στον 1ο οροφο αν εμενα με ενοχλει ενας διαταραγμενος.... Τι θα κανατε στη θεση μου? - εκτος απο ξυλο εννοω...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αν εχεις παει σε δικαστηριο και το εχεις χασει δυστυχως δεν βλεπω ελπιδα. Εγω δεδομενων των νευρων μου θα του φωναζα καθε μερα αστυνομια για παρατηρησεις (οχι οτι θα τον πτοουσε, στο τελος θα γινομουν και γραφικος στους αστυνομους). Ισως προχωρουσα και σε αλλου ειδους πραξεις τυπου αν εχει αμαξι θα του το εκανα καλοκαιρινο απτις γρατζουνιες (ειμαι 10000% κατα τετοιας τακτικης, αλλα ειπα δεδομενων των νευρων που θα ειχα σε μια τετοια κατασταση), θα του εστελνα κανα εξωδικο (ανουσιο και παλι) και αν ειχα τη δυνατοτητα μετακομοισης θα σκεφτομουν σοβαρα να το κανω.
freedubus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Για ανέλυσέ μας λίγο το "συμβουλεύτηκα δικηγόρο, πήγα δικαστήριο".
wert Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 με ενοχλει ενας διαταραγμενος.... Τι θα κανατε στη θεση μου? - εκτος απο ξυλο εννοω... Γιατί όχι; Το ξύλο βγήκε απ'τον παράδεισο.
sugata Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Σε πολυκατοικία παίζει επίσης δυνατό το ενδεχόμενο να το φέρεις ως θέμα σε μια επόμενη συνέλευση. Ειδικά αν ο κύριος δεν είναι ιδιοκτήτης, έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες για έξωση, εφόσον δεν συμμορφώνεται με το καταστατικό της πολυκατοικίας (το οποίο νομίζω πάντοτε αναφέρει το θέμα περί πρόκλησης θορύβων και ωρών κοινής ησυχίας). Αν πάλι είναι ιδιοκτήτης, την πάτησες, μόνο μήνυση. Αν εσύ δεν είσαι ιδιοκτήτης, έρχεσαι πρώτα σε συννεόηση με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που μένεις, για να το φέρει αυτός ως θέμα. (από την τελευταία συνέλευση που είχα παρευρεθεί ως ακροατής-θεατής, καθότι απλός ένοικος, στη συνέλευση παίρνουν μέρος μόνο οι ιδιοκτήτες) Καλά θα κάνεις να έχεις καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους... Βοηθάει....
cumulus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Εγω θα σου προτεινω το εξης:δες τι ωρα κοιμαται αυτος ή τα παιδια του και βαλε στο φουλ μουσικη ή ενοχλησε τον με καποιο αλλο τροπο.Το μετρο εχει επιτυχια σχεδον 100%
Katerina19 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες για το court για ευννοητους λογους... αλλα δυστυχως η κατασταση ειναι δυσκολη - ναι ειμαστε ιδιοκτητες κι οι δυο. Απλα αυτος ειναι απραγος και το βλεπει σαν παιχνιδι, προκαλει και περιμενει αντιδραση. Μακαρι να εβρισκε καμια γκομενα να ηρεμησει λιγάκι!!! Γενικα δημιουργει ξαφνικους και δυνατους θορυβους ολη τη διαρκεια της ημερας με πολυ μαγκια μαλιστα. Αν και πιστευω οτι θα το πληρωσει πολυ ακριβα αυτο καποια στιγμη...ο Θεος αργει αλλα τιμωρει..
kage Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 συνηθως στις πυκνοκατηκημενες περιοχες στυλ ψυρη για να μην εχουν προβλημα με τους γειτονες το καλοκαιρι.τους βαζουν a/c κ πληρωνουν το ρευμα κ ειναι κ οι 2 οκ...
sam sam Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω εχω το ακριβως το αντιθετο προβλημα. χτυπανε σε εμενα στη περίπτωση όπου ακούω το πρωί το ξυπνητήρι του γείτονα (το λέω για να καταλάβετε την ηχομόνωση) έχει το δικαίωμα να μου κάνει παρατήρηση γιατι μιλάω κανονικά όχι δυνατα ; ξέρει κανείς αυτό το όριο σε db πόσο είναι; ρωτάω γιατι μετα απο καποια στιγμη ειναι ενοχλητικό, μου εχει τύχει να μιλαω για σοβαρά πράγματα και να μου χτυπάνε τον τοίχο (και ο συνομιλητής μου να απορεί για τον λόγο) να εκανα φασαρια να το καταλαβω...αλλα και οταν μιλαω; και ολο αυτο με κλειστα παράθυρα... ξερει κανεις τα ορια; σε περίπτωση που κάποιος κοιμάται εξω στο μπαλκόνι και εγω απλα μιλάω στο δικο μου τι γίνεται;
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω εχω το ακριβως το αντιθετο προβλημα. χτυπανε σε εμενα στη περίπτωση όπου ακούω το πρωί το ξυπνητήρι του γείτονα (το λέω για να καταλάβετε την ηχομόνωση) έχει το δικαίωμα να μου κάνει παρατήρηση γιατι μιλάω κανονικά όχι δυνατα ; ξέρει κανείς αυτό το όριο σε db πόσο είναι; ρωτάω γιατι μετα απο καποια στιγμη ειναι ενοχλητικό, μου εχει τύχει να μιλαω για σοβαρά πράγματα και να μου χτυπάνε τον τοίχο (και ο συνομιλητής μου να απορεί για τον λόγο) να εκανα φασαρια να το καταλαβω...αλλα και οταν μιλαω; και ολο αυτο με κλειστα παράθυρα... ξερει κανεις τα ορια; σε περίπτωση που κάποιος κοιμάται εξω στο μπαλκόνι και εγω απλα μιλάω στο δικο μου τι γίνεται; Αν δεν κάνω λάθος, σε αστική περιοχή το όριο είναι στα 50 db. Επειδή όμως οι κατοικίες σας είναι κολλητά, τότε το όριο είναι στα 40-45 db. Η ομιλία (όχι σκουξίματα/ουρλιαχτά) ενός φυσιολογικού ατόμου κείται γύρω στα 30 db περίπου. Με λίγα λόγια, τον γράφεις και κάνεις δουλειά σου. Επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, το ότι κοιμάται στο μπαλκόνι σημαίνει ότι θα είναι ανεκτικός και σε υψηλότερα επίπεδα θορύβου οπότε δεν παίζει να σας γίνει σύσταση από την αστυνομία.
vagpap Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 εγω εχω το ακριβως το αντιθετο προβλημα. χτυπανε σε εμενα στη περίπτωση όπου ακούω το πρωί το ξυπνητήρι του γείτονα (το λέω για να καταλάβετε την ηχομόνωση) έχει το δικαίωμα να μου κάνει παρατήρηση γιατι μιλάω κανονικά όχι δυνατα ; ξέρει κανείς αυτό το όριο σε db πόσο είναι; ρωτάω γιατι μετα απο καποια στιγμη ειναι ενοχλητικό, μου εχει τύχει να μιλαω για σοβαρά πράγματα και να μου χτυπάνε τον τοίχο (και ο συνομιλητής μου να απορεί για τον λόγο) να εκανα φασαρια να το καταλαβω...αλλα και οταν μιλαω; και ολο αυτο με κλειστα παράθυρα... ξερει κανεις τα ορια; σε περίπτωση που κάποιος κοιμάται εξω στο μπαλκόνι και εγω απλα μιλάω στο δικο μου τι γίνεται; Δεν είσαι μόνος. Ο από κάτω γείτονας με κατηγορεί για πρόκληση θορύβων - εκτέλεση εργασιών - βήματα με παπούτσια, ακόμα και τις ώρες που λείπω από το σπίτι και δεν είναι κανείς μέσα! (εκτός αν έχουν μπει "ποντικοί" και επί τη ευκαιρία κάνουν και κανένα μερεμέτι!). Έχει κάνει παρατήρηση σε έντονο ύφος στην κοπέλα που καθαρίζε στις 12 το μεσημέρι (ο πιτσιρικάς της έπαιζε με ένα μπαλάκι)! Του είπα την επόμενη φορά που θα ακούσει τέτοιους θορύβους να καλέσει την αστυνομία να έρθουν με ντεσιμπελόμετρο να μου κάνουν σύσταση ή/και να προβεί σε μήνυση και να το λύσουμε έτσι το θέμα. Στα 4 χρόνια που είμαι στο σπίτι έχω δεχτεί μόνο μία παράκληση να χαμηλώσω λίγο την ταινία (και λέω παράκληση γιατί ήταν εκτός ωρών κοινής ησυχίας, γεγονός που μου το είπε ο από πάνω γείτονας όταν μου χτύπησε την πόρτα). Δεχόμουν για ένα διάστημα μετά αναπάντητες κλήσεις νυχτιάτικα από απόρρητο αριθμό, αλλά χωρίς να μπορώ να συνδέσω τα 2 γεγονότα, απλά έβγαζα το τηλέφωνο από τη μπρίζα και συνέχιζα να κοιμάμαι. Οι κλήσεις σταμάτησαν, το ίδιο και οι "παρατηρήσεις".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.