Προς το περιεχόμενο

Αστυνομική Διάταξη 3/96 περί διατάραξης κοινής ησυχίας

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε με ενδιαφέρει να της καλέσω μπάτσους ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, απλά θέλω να ξέρω σε μία ενδεχόμενη αντιπαράθεση τι επιχειρήματα θα μπορούσα να της παραθέσω (νομικά εννοώ, όχι συναισθηματικά/λογικά και άλλα τέτοια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων =)

Ρίχτην στο φιλότιμο, πες της οτι δεν είναι σωστό να ουρλιάζει κάποιος σε μικρά παιδιά γιατί τους δημιουργεί "ψυχολογικά" (τάχα μου).

Μπορείς να της πεις επίσης (με τακτ για να μην την προσβάλεις) οτι δεν είναι καθόλου επαγγελματικό (και παιδαγωγικό επίσης) να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη κάνοντας την "τρελή" και οτι περιμένεις απο κάποιον που έχει αναλάβει την διαπαιδαγώγιση (μαζί με τους εκάστοτε γονείς φυσικά) δεν θα έπρεπε να βγάζει τις υστερίες και τα κόμπλεξ του στα παιδιά.

Στολίζεις το όλο θέμα με το οτι στην τελική ενοχλεί και την γειτονιά με τις αγριοφωνάρες και ελπίζεις να δείξει φιλότιμο και κατανόηση και να συμμορφωθεί.

Αν όλα αυτά δεν δουλέψουν πας και βρίσκεις τον Παναγιωτάκη, ο οποίος είμαι σίγουρος οτι θα έχει μια πληθώρα απο ιδέες για το πως θα την εκδικηθείς. :-)

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρίχτην στο φιλότιμο, πες της οτι δεν είναι σωστό να ουρλιάζει κάποιος σε μικρά παιδιά γιατί τους δημιουργεί "ψυχολογικά" (τάχα μου).

Μπορείς να της πεις επίσης (με τακτ για να μην την προσβάλεις) οτι δεν είναι καθόλου επαγγελματικό (και παιδαγωγικό επίσης) να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη κάνοντας την "τρελή" και οτι περιμένεις απο κάποιον που έχει αναλάβει την διαπαιδαγώγιση (μαζί με τους εκάστοτε γονείς φυσικά) δεν θα έπρεπε να βγάζει τις υστερίες και τα κόμπλεξ του στα παιδιά.

Στολίζεις το όλο θέμα με το οτι στην τελική ενοχλεί και την γειτονιά με τις αγριοφωνάρες και ελπίζεις να δείξει φιλότιμο και κατανόηση και να συμμορφωθεί.

Αν όλα αυτά δεν δουλέψουν πας και βρίσκεις τον Παναγιωτάκη, ο οποίος είμαι σίγουρος οτι θα έχει μια πληθώρα απο ιδέες για το πως θα την εκδικηθείς. :-)

Βασικά αυτά που λες είναι σωστά αλλά είναι αυτά που ανέφερε η garnele ως λογικά, στα οποία η τύπισσα θα αρπάξει το μικ και θα αρχίσει να ωρύεται "ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩς ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΛΙΑ!!". Ενώ με τα νομικά θα μπορεί να κάνει μόκο η άλλη

Δημοσ.
Λοιπόν, έχω ένα θεματάκι. Αναφορικά με το παραπάνω και εκτός ωρών κοινής ησυχίας, έχω μια τρελή καθηγήτρια στο διπλανό σχολείο η οποία παίρνει το μικρόφωνο σε άσχετες φάσεις κατά τη διάρκεια του πρωινού και ωρύεται στα παιδιά.

Σήμερα π.χ πριν καμιά ώρα αποφάσισε πως ο Παναγιωτάκης πρέπει να μάθει πως θα χάσει τη χρονιά και την ώρα ακριβώς που ούρλιαζε το όνομά του, πεταγόμουν από το κρεβάτι με ταχυπαλμία, νεύρα και δίψα για αίμα.

Δε με ενδιαφέρει να της καλέσω μπάτσους ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, απλά θέλω να ξέρω σε μία ενδεχόμενη αντιπαράθεση τι επιχειρήματα θα μπορούσα να της παραθέσω (νομικά εννοώ, όχι συναισθηματικά/λογικά και άλλα τέτοια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων =)

Αμα ειναι τοσο τρελαμενη με τα παιδακια, ισως να μην παιρνει γενικως απο κουβεντες, οποτε το καλυτερο επιχειρημα που θα μπορουσες να παραθεσεις (χωρις να φερεις τους μπατσους), ειναι οτι αν δεν κανει ησυχια θα φερεις τους μπατσους ;)

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι σε πρώτη φάση θα ήθελα να μάθω αν έχω κάποιο -οποιοδήποτε- δίκιο να εκνευρίζομαι με την ένταση των ηχείων (όταν καταφέρνουν να ξεπεράσουν διπλό τζάμι με ηχομόνωση) σε ώρες μη κοινής ησυχίας ή αν απλά πρόκειται για δικό μου παραλογισμό. Αν όντως λοιπόν έχω έστω και κάποιο -νομικό- δίκιο, θα το διαχειριστώ κάπως. Αλλιώς τουμπεκί και κορν φλέιξ με special K.

Ο διάλογος ως μέσο επίλυσης από την άλλη μπορεί να πάρει αρκετές διαστάσεις και τα επιχειρήματα επίσης, εκτός φυσικά του "θα σου φέρω τους μπάτσους" που ούτε απειλή σοβαρή είναι, ούτε -κυρίως- επιχείρημα.

Ευχαριστώ για την προσπάθεια γκάιζ πάντως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κοίτα, στο Αστικό Δίκαιο και δη στο λεγόμενο "γειτονικό δίκαιο" (όπου ρυθμίζονται οι σχέσεις γειτονίας) ορίζεται ότι υποχρεούσαι να ανέχεσαι εκπομπές θορύβων συνήθεις για την περιοχή ή για τη συνήθη χρήση του ακινήτου. Και εννοώ πάντα τις εκτός κοινής ησυχίας ώρες.

Έτσι, όταν είσαι δίπλα σε σχολείο υποχρεούσαι να ανέχεσαι τα ουρλιαχτά των παιδιών ή την πρωινή προσευχή ή το προσκλητήριο κλπ (στην Κυψέλη μεγάλωσα δίπλα σε Δημοτικό Σχολείο). Όταν είσαι δίπλα σε εκκλησία υποχρεούσαι να ανέχεσαι τις καμπάνες και τις ψαλμωδίες (δυστυχώς πολλές φορές φάλτσες που καταστρέφουν μελωδικότατους ύμνους). Όταν είσαι δίπλα σε συνεργείο, υποχρεούσαι να ανέχεσαι το θόρυβο μηχανών. Και ούτω καθ' εξής...

Δημοσ.

Μμ... καλώς.

Έχω απ' όλα δίπλα (κολλητά) στο σπίτι μου και τελευταίως έχω και κάμποσο διάβασμα, οπότε και ο παραμικρός ήχος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μου προκαλεί ανεξέλεγκτα νεύρα. :P

Τέλος πάντων, θα δοκιμάσω τι παίζει με ωτοασπίδες.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φανταστικέ παρεδωσε :-)

Δημοσ.

Ναι, σε τέτοιες περιπτώσεις, απ' ο,τι κι αν δοκιμάσεις, από αστυνομίες και απειλές, μέχρι σαπούνι με τρίχες και καρφίτσες στην εξώπορτα και βγάλσιμο νυχιών με πένσα, οι ωτασπίδες ειναι η καλύτερη λύση τελικά. Ησυχάζεις όποτε θέλεις εσύ.

Δημοσ.
Μπορείς να του αφήσεις μια συκωταριά (κατά προτίμηση πρόβεια) έξω από την πόρτα του...

:lol::lol::lol:

Θ-Ε-Ο-Σ

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω κι εγω ενα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Εδω και περίπου 1 χρόνο άνοιξε ενα καφε οβελιστήριο απέναντι απο το σπίτι μου (μένω σε χωριό και το απέναντι δεν σημαίνει 30 μέτρα αλλα 3 μέτρα). Έχουμε χάσει την ησυχία και την ηρεμία μας, δεν μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι, να κυκλοφορήσουμε με ανοιχτές κουρτίνες και τωρα το καλοκαίρι "ανοιχτά παράθυρα ΦΑΣΑΡΙΑ κλειστά παράθυρα ζέστη". Φωνάξαμε αρκετές φορές την αστυνομία αλλα ξέρετε πως είναι στα χωριά αν δεν έχεις γνωστο μπάτσο ούτε που σου δίνουν σημασία μια και οι ιδιοκτήτες έχουν ΤΑ ΜΕΣΑ. Οι γείτονες δυστυχώς όλοι είναι περαστικοί δηλαδή έρχονται για λίγο το καλοκαίρι κι αυτοί που είναι εκεί είναι άνω των 70 οπότε δεν ακούνε και καλά και δεν τους ενοχλεί και τίποτα. Το ερώτημά μου είναι τι μπορώ να κάνω για να βρώ την ησυχία μου εκτός απο το να βγω και να διαμαρτύρομαι δημοσίως.

Δημοσ.
οι ωτασπίδες ειναι η καλύτερη λύση τελικά. Ησυχάζεις όποτε θέλεις εσύ.

τούτος .

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλημέρα,

έχω κι εγω ενα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Εδω και περίπου 1 χρόνο άνοιξε ενα καφε οβελιστήριο απέναντι απο το σπίτι μου (μένω σε χωριό και το απέναντι δεν σημαίνει 30 μέτρα αλλα 3 μέτρα). Έχουμε χάσει την ησυχία και την ηρεμία μας, δεν μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι, να κυκλοφορήσουμε με ανοιχτές κουρτίνες και τωρα το καλοκαίρι "ανοιχτά παράθυρα ΦΑΣΑΡΙΑ κλειστά παράθυρα ζέστη". Φωνάξαμε αρκετές φορές την αστυνομία αλλα ξέρετε πως είναι στα χωριά αν δεν έχεις γνωστο μπάτσο ούτε που σου δίνουν σημασία μια και οι ιδιοκτήτες έχουν ΤΑ ΜΕΣΑ. Οι γείτονες δυστυχώς όλοι είναι περαστικοί δηλαδή έρχονται για λίγο το καλοκαίρι κι αυτοί που είναι εκεί είναι άνω των 70 οπότε δεν ακούνε και καλά και δεν τους ενοχλεί και τίποτα. Το ερώτημά μου είναι τι μπορώ να κάνω για να βρώ την ησυχία μου εκτός απο το να βγω και να διαμαρτύρομαι δημοσίως.

Σε ώρες κοινής ησυχίας, μήνυση, τίποτε άλλο. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Σε ώρες μη κοινής ησυχίας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Δυστυχώς το ότι μέχρι τώρα μπορούσατε να κυκλοφορείτε εντός του σπιτιού σας με τα εσώρουχα και τώρα αναγκάζεστε να κλείνετε τα πατζούρια, δεν μπορεί να ρυθμιστεί από το νόμο ούτε από την Αστυνομία.

Δημοσ.

Παρέδωσε όταν λές μύνηση εννοείς σε δικηγόρο κλπ΄. φαντάζομαι. Το θέμα είναι ότι οι ΠΕΛΑΤΕΣ είναι κατι ρεμαλοκαταστάσεις χωρις οικογλενειες κλπ και δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν απο το να μπεκροπίνουν και να ουρλιάζουν όλη νύχτα χωρίς να σκέφτονται οτι εκει γύρω υπάρχει κόσμος. Και φυσικά ο ιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να τους πει να κάνουν ησυχία. Οπότε πάω στο δικηγόρο μου και ξεκινάμε αυτό είναι τελικά το μόνο πράγμα που μπορώ να κανω ετσι δεν είναι?

Δημοσ.

αν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα (όχι οι κουρτίνες αλλά η φασαρία), θα συμβουλευτείς δικηγόρο, είτε να μιλήσει στον ιδιοκτήτη αυτός μπας και κάνει κάτι (που δε νομίζω), είτε να προχωρήσει το θέμα αλλιώς.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι θεωρούν πολλά πράγματα που ευχαριστούν τους ίδιους αλλά επηρεάζουν αρνητικά τους άλλους, μέρος της ζωής τους...

...και αναγκαζόμαστε (οι νόμιμοι) να γίνουμε αντιπαθητικοί (γιατί έτσι θα μας χαρακτηρίσουν) αν τους πούμε μια κουβέντα ή αν τους πάμε στο δικαστήριο...

Ο καθένας κοιτάζει να κάνει κάτι όπως τον βολεύει (κοιτάζει την καλοπέρασή του εν ολίγοις) χωρίς να λογαριάζει άλλους σημαντικούς παράγοντες...

Ακόμα και σε ώρες μη κοινής ησυχίας, αν κάποιος προκαλεί επανηλλημένα θορύβους που ενοχλούν (δε μιλάμε για 2-3 φορές, γιατί και εμείς μπορεί να κάνουμε αντίστοιχες φορές φασαρία) πχ ακούει μουσική στη διαπασών, γκαρίζει ο ίδιος ή το σκυλί του, μαλώνει με τα έπιπλα του σπιτιού του και άλλα πολλά, έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε ενέργειες που θα τον κάνουν να σεβαστεί τους συνανθρώπους τους (το λέω ευγενικά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...