nikosBruin Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 ή αν προυπάρχουν ως δυνητικά σύμπαντα σε ένα δένδρο πιθανοτήτων τότε απλά "ενεργοποιούνται" Και το άλλο (το "κανονικό") σύμπαν "απενεργοποιείται"; Φαντάσου δηλαδή να έχεις παντρευτεί, να έκανες παιδιά, να αγόρασες επιτέλους μετά σπό σκληρή δουλειά το εξοχικό που πάντα ονειρευόσουν... και τότε ένας καραγκιόζης στην Κίνα, επειδή βαριέται, αποφασίζει να κάνει μια βόλτα στο παρελθόν! ... :eek:
Moderators Praetorian Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Σύμφωνα με το σενάριο σου nikosBruin, (και αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που νομίζω) τότε: - αν εσύ ήσουν ο τύπος που αποφάσισε να πάει στο παρελθόν, θα μεταφερόσουν σε κάποιο σημείο υπαρκτό στο δικο σου σύμπαν και ό,τι έκανες απο εκεί και πέρα θα επηρέαζε ένα νέο σύμπαν στο οποίο και θα συμμετείχες εσύ. (κάτι σαν διακλάδωση σκέψου). Εγώ στο προηγούμενο σύμπαν δεν θα το μαθαινα ποτέ, ούτε θα με ενδιάφερε (εκτός και αν κατέρρεε το σύμπαν μου, οπότε θα έβρισκα τραγικό θάνατο) Στο (νέο) σύμπαν που βρίσκεσαι πλέον εσύ, υπάρχω και εγώ και κάνω ακριβώς ότι έκανα και πριν (εκτός και αν αλλάξεις κάτι εσύ που θα επηρεάσει και εμένα). Ό,τι κάνω το κάνω και πάλι για πρώτη φορά.
nikosBruin Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Έτσι όμως, για όλους όσους αφήνεις πίσω, δεν έχει απολύτως καμία σημασία ότι ταξίδεψες στο παρελθόν. Σωστά;
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Σωστά. Αλλά για σένα που γύρισες πίσω, αν αλλάξεις κάτι, θα ειναι σαν να αλλάζεις το μέλλον.
Coma_Black Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 καλό παράδειγμα για τα παράλληλα σύμπαντα είναι το Donnie Darko κάπως λίγοτερο περίπλοκη ιστορία...
nikosBruin Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Εντάξει, έχει κάποια λογική έτσι. Από την άλλη συνεχίζει να είναι και κάπως ανούσιο. Δηλαδή, η επιστροφή στο παρελθόν δεν επηρεάζει σε τίποτα το συγκεκριμένο κόσμο. Αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί έναν πανομοιότυπο σύμπαν που μπορεί να έχει τελείως διαφορετική (και ανεξάρτητη) εξέλιξη. Δηλαδή, ουσιαστικά η "μηχανή του χρόνου" είναι "μηχανή κατασκευής συμπάντων".
mindtrapper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δεν ξέρω, εγώ πάντα το έβρισκα απείρως ευκολότερο να υποθέσω ότι ο χρόνος είναι μια άπειρη ευθεία (ΟΚ έστω και με αρχή και τέλος αλλά you know what i mean, really long ) και το time travel είναι απλά μεταφορά χωρίς συνέπειες. ΟΚ so πάω στο παρελθόν και σκοτώνω τη γιαγιά του μπαμπά της μητέρας μου (καλό ε; ). So what, εγώ υπάρχω στο συγκεκριμένο σημείο της γραμμής, μπορεί να μη γεννηθεί ποτέ η μητέρα μου αλλά εγώ θα συνεχίσω για όσο πάει. Ακόμα και αν ξανα-port στο σημείο που θα έπρεπε να ζούσε η μητέρα μου και δεν υπάρχει, ΟΚ τι έγινε εγώ υπάρχω, ανεξάρτητη ύλη στο χωροχρόνο είμαι. Και θα μου πείτε, ναι αλλά αν πας και σκοτώσεις τον τύπο που έφτιαξε τη μηχανή του χρόνου πριν τη φτιάξει τότε πως γύρισες και τον σκότωσες εξυπνάκια; Και θα απαντήσω απλά ότι γύρισα επειδή στο σημείο που ήμουν εγώ υπήρχε μηχανή του χρόνου, δε με νοιάζει ποιος την έφτιαξε και πότε εγώ αυτόν θέλω να σκοτώσω και το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι τώρα δε μπορώ να γυρίσω γαμώτο Μισο-αστειεύομαι αλλά όχι πολύ. Νομίζω ότι η ιδέα του time travel αναλύεται σε σημείο αηδίας, δηλαδή όχι απλά ποιος υπήρχε πρώτος το αυγό ή η κότα (αν και όλοι ξέρουμε ότι το αυγό υπήρχε πρώτο) αλλά σε φάση γιατί να υπάρχει αυγό και γιατί κότα...
Barret Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Επιπλεον παντα το timetravel ειχε μια γελοιοτητα, δλδ αντε και το σκοτωνε τον Τζον, τι θα γινοταν, θα εξαφανιζοταν αλα Πιτερ Πετρελη ο μελλοντικος Τζον? Φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος με το παράδειγμα που αναφέρεις. Δεν είδες που όταν ο hiro άλλαξε το μέλλον ο Πετρέλης στο δικό μας σύμπαν έγινε τραγουδιστής? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! Δεν μπορούσα να μην το πω! Βασικά πού αναφέρεται άμεσα ότι στον κόσμο του terminator υπάρχουν άπειρα σύμπαντα??? Όχι ρωτάω γιατί πολλοί το βλέπουν ώς δεδομένο. Βασικά πιστεύω ότι ούτε οι συγγραφείς ξέρουν πως να τα εξηγήσουν. Απλά παίζουν με τους κανόνες που όρισαν ο/οι συγγραφείς των ταινιών. Τελος!
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Ακόμα και αν ξανα-port στο σημείο που θα έπρεπε να ζούσε η μητέρα μου και δεν υπάρχει, ΟΚ τι έγινε εγώ υπάρχω, ανεξάρτητη ύλη στο χωροχρόνο είμαι. Ουσιαστικά λες το ίδιο πράγμα. Έχεις έρθει απο κάπου -εκεί υπήρχε η μητέρα σου. Τώρα δεν υπάρχει λόγω των πράξεων σου , οπότε στο μέλλον δε θα γενηθείς (ξανά). Άρα εσένα σου φαίνεται ότι άλλαξες το μέλλον. Barret οι συγγραφείς των ταινιών σκόπιμα άφησαν ασαφείς αυτούς τους κανόνες γιατί θα ήταν πολύ βαρύ και ίσως και ασύνδετο να καθίσει ένας να εξηγεί ολόκληρη τη φιλοσοφία, ειδικά σε μια action movie. Ίσως και αυτοί να μην είχαν ξεκάθαρες όλες τις λεπτομέρειες, τι να πω. Ένα βασικό πλάνο πρέπει να το είχαν (ίσως δεν ηταν ακριβώς το ίδιο στην 1η και 2η ταινία). Υπονόησαν πάντως ότι το μέλλον αλλάζει αν αλλάξεις κάτι στο παρελθόν (επίσης ο Reese λέει στη Sarah ότι προέρχεται από ένα πιθανό μέλλον). Γιατί να μην δοκιμάσουμε εμείς να δώσουμε μια εξήγηση γι'αυτό;
KaizerSoze Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Παρεπιπτοντως, θα ηταν σαφεστατα απλουστερα τα πραγματα αν θυσιαζαν λιγο background χαρακτηρων και δεν κανανε τον Καιλ πατερα του Τζον.Ναι, οκ, τωρα ειναι πιο δραματικο αλλα μπλεκεται πολυ, σκεφτειτε αν δεν ηταν πατερας του ο Καιλ εξαρχης θα λυνοταν ενα τραγικο παραδοξο Βεβαια ταιριαζει γαντι στην ταινια(γιατι σου δειχνει οτι ειναι προδιαγεγραμενο να σταλει πισω ο Καιλ και αρα να υπαρξει ο Τζον-δλδ σκεφτειτε το σε φαση μιας γραμμης, στο σημειο Α ερχεται επισκεπτης απο το σημειο Β, μην ρωτατε πως και τι, απο την στιγμη που ηρθε αυτος ειναι ο πατερας του Τζον αρα θα υπαρξει Τζον στο Β για να στειλει τον Καιλ στο Α-δλδ υπαρχει ΜΟΙΡΑ, που αυτο παλευουν να αλλαξουν, το point ειναι οτι οι ηρωες παλευουν γιατι πιστευουν οτι δεν υπαρχει προδιαγεγραμενη μοιρα την στιγμη που για να γινουν ολα αυτα που ζουν πρεπει να υπαρχει μοιρα
nikosBruin Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Το 1957 ο φυσικός Hugh Everett έγραψε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Princeton. Στο διδακτορικό του πρότεινε μια νέα υπόθεση για την φιλοσοφική εξήγηση της κβαντοδυναμικής, η οποία ονομάστηκε "many-worlds interpretation" (ερμηνεία πολλών κόσμων). http://en.wikipedia.org/wiki/Many-worlds_interpretation Η υπόθεση λέει ότι οι μαθηματικές πιθανότητες που δίνει η κβαντομηχανική ερμηνεύονται ως νέοι κόσμοι οι οποίοι υπάρχουν και αυτοί (σε παράλληλα σύμπαντα). Δηλαδή κάθε στιγμή δημιουργούνται άπειρα σύμπαντα. Όμως δεν είναι δυνατόν να μεταβεί κανείς από το ένα σύμπαν στο άλλο. Η παραπάνω υπόθεση έγινε από έναν καλό φυσικό και δεν έχει προφανή εσωτερικά προβλήματα και ασυμβατότητες. Όμως δεν θεωρείται "επιστήμη" (ούτε καν "θεωρία") διότι δεν μπορεί να αποδειχθεί σωστή ή λάθος. Οπότε οι φυσικοί δεν πολυ-ασχολήθηκαν μαζί της. Όμως οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας την έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές, φυσικά μεταλλαγμένη όπως βολεύει την κάθε ιστορία που θέλουν να διηγηθούν. Τέλος πάντων, αυτή είναι η επιστημονική ρίζα των "άπειρων παράλληλων κόσμων".
Trelospektis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 μολις το ειδα και εγψ το επεισοδιο οντως πολυ καλο αλλα απορω η καμερον γιατι μαζευει διαφορα κομματια απο τερμινατορες ...
Japan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μόλις είδα το 7ο επεισόδιο, πολύ καλό. Η Summer Glau που παίζει την Cameron, είναι στην πραγματικότητα premier ballarina. Καλά το ενσωματώσανε στο επεισόδιο.
Moderators Praetorian Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Ωραίες οι σκηνές με τη Glau (πάρα πολύ ωραίες), καλή η εξέλιξη στην υπόθεση και η συνέχεια στους συνδέσμους με τις ταινίες. Αυτό στο τέλος με το διπλό-επεισόδιο φινάλε την επόμενη εβδομάδα με χάλασε λίγο. Πάνω που αρχιζα να τη συνηθίζω τη σειρά. Προβλέπεται χαμός πάντως. (έχει ανακοινωθεί επίσημα οτι θα συνεχίσει του χρόνου ή ακόμα είναι άγνωστο; ) Edit: Δηλώσεις στο WonderCon '08 (Φεβ 24). As for the future of the series' date=' Friedman promised, "Yes, I've mapped it out. Yes, I know where we're going." Season 1 ends with the ninth episode, cut down from the intended 13, thanks to the recently concluded writers' strike. (...). (...) While Season 2 hasn't been officially ordered by FOX yet, Friedman said, 'Rest assured, we're working on this.'
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.