Προς το περιεχόμενο

Πως μπορω να κανω format σε 2ο δισκο?

poky30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας φιλοι.εχω ενα 2ο σκληρο τον οποιο τον εχω για αποθηκευτικο χωρο.τις τελευταιες μερες στην εναρξη μου βγαζει οτι ο δισκος ειναι bad,repair and replace.χρειαζεται fornat η κατι αλλο?παρακαλω θα ηθελα καποιες οδηγειες για το τι πρεπει να κανω.σας ευχαριστω

Δημοσ.

το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ είναι να κάνεις αντιγραφή των αρχείων που δεν θέλεις να -ίσως- χαθούν για πάντα.

Αν έχεις πρόβλημα να ανοίγει ο δίσκος ,υπάρχουν σχετικά posts ήδη στο insomnia (χρειάζεσαι recovery programs όπως το Easy Recovery ή το Get Data Back ή το File Scavenger).

ΜΕΤΑ απ' όλ' αυτά,κατέβασε 1 διαγνωστικό πρόγραμμα από το site της εταιρίας του δίσκου,και τρεξ' το να δεις τι θα σου προτείνει(αυτά έχουν συνήθως και την επιλογή " write zeros ",το οποίο είναι ένα "full format",αφού πάρεις τα αρχεία που χρειάζεσαι,χρησιμοποίησέ την αν θες,ξαναφόρμαρε τον δίσκο(φτιαξ' του file system δλδ),και τσέκαρέ τον κατά την πορεία πως πάει...

Είναι "σχετικό" το "τί ζημιά έχει"...Εγώ χρησιμοποιώ δίσκο που υποτίθεται είναι "ακατάλληλος"(έχει πάθει "ζημιές"),αλλά εδώ και ΜΗΝΕΣ δεν έχω πρόβλημα(φτουφτουφτου!)...Η καλύτερη βέβαια περίπτωση είναι να πάρεις καινούριο,γιατί,το ρισκάρεις να χάσεις για πάντα αρχεία που θες;Εσύ ξέρεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...