Προς το περιεχόμενο

απορια για ατυχημα με μοτο

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια αναφερω τι επαθα προχτες και οτι χρειαζεται με ρωτατε καθοδον.

ανεβαινα με τη μηχανη μου τη λεωφορο γαλατσιου απο δεξια λωριδα και καθως βρισκομουν παραλληλα με ενα αμαξι(κινουταν διπλα μου αριστερα),ξαφνικα στριβει δεξια και με παιρνει μαζι.απο τυχη δεν επαθα τιποτα σωματικα,παρα μονο τραυματισμο στο αριστερο μου ποδι κατα τη συγκρουση.

οδηγουσε κοπελα(ξερω τι θα πειτε),η οποια ειχε τρομαξει και εβλεπα καθαρα το σοκαρισμενο της υφος,καθως μου ζητουσε συγνωμη τουλαχιστον 30φορες.εγω δεν ηξερα τι να κανω,γιατι ηταν η πρωτη μου φορα σε ατυχημα και επειδη επικρατουσε πολυ αγχος-και να πω την αληθεια στεναχωρηθηκα που την ειδα κομματιασμενη ψυχολογικα-προτεινα να μου δωσει το τηλ.της και καποια στοιχεια της και να παμε στις δουλειες μας μην αφηνωντας το γεγονος να μας αργοπορησει.

μιλησαμε το απογευμα,και η ιδια την επομενη μερα εκανε δηλωση ατυχηματος στο οποιο ανεφερε οτι εφταιγε και ο πραγματογνωμονας της ασφαλιστικης της πηγε να συλλεξει πληροφοριες.

εγω πηρα την ασφαλιστικη και τη μια μερα μου ειπε οτι για πραγματογνωμονα επρεπε να καλεσω μεχρι τις 3το μεσημερι,ενω την επομενη που πηρα στις 12 μου ειπαν οτι πρεπει να την παω σε συνεργειο και να παει ο πραγματο γνωμονας εκει.

ερωτηση1-πως επρεπε να κινηθω ακριβως την ωρα του ατυχηματος?

2-ειμαι στην ασφαλιστικη μινεττα.εχω την εντυπωση οτι με δουλευουν λιγακι ή πρεπει να τηρησει τις ωρες καταστηματος για πραγματογνωμονα?επηρρεαζεται η ασφαλεια μου απο το γεγονος?

3-η μηχανη μου ειναι του '93 kawasaki 250cc και εχει κανει πανω κατω 48000χλμ.κατα το χτυπημα ειδα λαδια στην μπουκαλα της αναρτησης μπροστα και μερικα κοντα στον κινητηρα.φτιαχνεται ή υπαρχει περιπτωση στο μελλον να παρουσιασει προβλημα?

4-τι ακριβως πρεπει να ζητησω απο τον πραγματογνωμονα αν ερθει?

5-αναγκαζομαι να παιρνω ταξι πλεον και μαδαει η τσεπη μου.δικαιουμαι αποζημιωση και γενικα τι αλλου ειδους αποζημιωση μπορω να ζητησω?

ολες οι γνωσεις σας θα μου ειναι χρησιμες ωστε να κατανοησω τις επομενες μου κινησεις στο μελλον,χωρις να βασανιζομαι.σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Κατ' αρχας το σημαντικο ειναι που εισαι καλα. Ολα τα αλλα γινονται.

Επι τυ παροντος τωρα:

1. Επρεπε την ωρα του ατυχηματος να καλεσετε τροχαια και ασθενοφορο, για να καταγραφει το συμβαν. Με το μαλακο βεβαια. ας πουμε θα μπορουσατε να περιμενετε σε καμμια καφετερια εκει κοντα μεχρι να ερθουν.

2. Την μηχανη θα την πας στο συνεργειο που την πηγαινεις συνηθως και κοιτα να συννενοηθεις με τον μαστορα για το πως θα παρουσιασει την μηχανη καθως και για το τι θα πει. Ο σκοπος σου δεν ειναι να φτιαξεις απλα την μηχανη σου, αλλα να την κανεις σαν καινουργια.

Να εχεις παντα στο μυαλο σου πως αυτες οι κουφαλες στην ασφαλιστικη, θα σου κοψουν σιγουρα απο το τελικο ποσο, οποτε κοιτα να κανεις κινησεις να ανεβασεις το ποσο οσο πιο ψηλα γινεται, ωστε στο τελος να καλυψεις τα πραγματικα σου εξοδα :wink:

3. Τα εξοδα του ταξι ...κοιτα να τα συμπεριλαβεις στο παραπανω ποσο.

4. Απο την στιγμη που ειδες λαδια στην μπουκαλα, αυτο σημαινει οτι ή εχει στραβωσει ή εχει γδαρει ή και τα δυο.

Σε καθε περιπτωση το ιδανικο θα ηταν να τις αλλαξεις και τις δυο.

Σε καμμια περιπτωση μην δεχτεις να "επιδιορθωθει" η ιδια μπουκαλα.

Κατι τετοιο ειναι αδυνατο. Ποτε δεν προκειται να γινει τελειως ισια και αν εχει γδαρει, θα χανει παντα λαδια. Θα αλλαζεις τσιμουχα και μολις παλιωνει λιγο, αντε παλι λαδια κοκ.

Αυτα στα λεω εκ πειρας, μιας και δουλευα σε συνεργειο μοτο κοντα 4 χρονια.

Καλη τυχη.

ΥΓ:

Κανε οτι ειναι ανθρωπινος δυνατο για να βγαλεις πιο πολλα απο την ασφαλιστικη.

Δημοσ.

A. Αστυνομια για να καταγραψουν τι εγινε.

Β. Ασφαλιστικη εκεινη την ωρα για να τελειωνεις.

Γ. Ερχετε ο πραγματογνωμονας. Βγαζει φωτο κ.λ.π.

Αν δεν μπορειτε για καποιο λογο

Παιρνεις τηλ. την Αστυνομια παλι για καταγραφη και πας στη δουλεια σου. Πατε και οι 2 στην ασφαλιστικη σας και κανετε δηλωση ερχονται οι πραγματογνωμονες και βγαζουν φωτο.

Δημοσ.

ερωτηση σταδιων- παω τη μηχανη στο συνεργειο,διαγνωση και συζητηση με μαστορα,πραγματογνωμονας,μετα...?

περιμενω να εγκριθει το ποσο επισκευης και μολις εγκριθει τοτε αρχιζει η επισκευη?

Δημοσ.

Οχι ακριβως.

Ο εμπειρογνωμονας συμφωνει στο ποιες επισκευες πρεπει να γινουν.

Μετα γινονται οι επισκευες (aka πληρωνεις) και μετα πας με τα τιμολογια στην ασφαλιστικη και πληρωνεσαι (!?)

Δημοσ.

Τώρα με ΄93 μοντέλο θα μπλέξεις λίγο στο τελικό ποσό.

Θα σου κόψουν αρκετά ως πολλά. Συννενοήσου με τον μάστορα σου για αυτό.

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι σου είπαν. Σε αυτό που θα σε κοροϊδέψουν 9/10 είναι στο πότε θα πάρεις τα χρήματα σου από την ασφαλιστική.

Ο πραγματογνώμονας δεν εγκρίνει ποσό, εργασίες εγκρίνει.

Το ποσό το "εγκρίνουν" τα ξεφτέρια μέσα στην ασφαλιστική κατόπιν εορτής.

Τα ποσά που εγκρίνουν οι ασφαλιστικές έχουν να κάνουν μόνο με ανταλλακτικά+εργασία σε όχημα & υγεία αναβάτη.

Ταξί, ταλαιπωρείες, κράνη, εξοπλισμός κτλ ξέχασε τα.

Αυτά μέσω δικαστηρίου μόνο.

Η μόνη "αποζημίωση" που μπορείς να ζητήσεις είναι για πτώση αξίας μεταπώλησης αλλά κ αυτό μην νομίζεις ότι είναι κάτι σοβαρό.

Να αισθάνεσαι τυχερός που έκανε θετική δήλωση χωρίς να καλέσετε ΤΟΤΑ επί τόπου, άσχετα τί σου είπε την ίδια στιγμή.

Επειδή ακούω για πηρούνια, μπουκάλες, κάρτερ, ίσως καλίμπρες κτλ κ επειδή όπως το κόβω θα σου κόψουν ένα κάρο λεφτά από αυτά που θα πληρώσεις σε μάστορα + ανταλλακτικά, να γνωρίζεις πως μπορείς να αρνηθείς το ποσό που θα εγκρίνει η ασφαλιστική κ μετά πας δικαστικά εναντίον της κοπέλας που προξένησε το ατύχημα. Εκεί παίρνεις σχεδόν ότι λεφτά ζητάς μεν του αγίου "μπιπ" δε.

Καλά ξεμπλέγματα.

p.s. To tip για να πάρεις τα χρήματα σου για το όχημα βρίσκεται στον αναβάτη. [+ όποιος κατάλαβε κατάλαβε]

/sc

Δημοσ.

Αν νιώθεις τίποτα πονάκια στη μέση, τίποτα πονοκεφάλους και ζαλάδες, έχεις πάντως το δικαίωμα να επισκεφτείς γιατρό. Αλλιώς διαπραγματεύεσαι με την απειλή διεκδίκησης σωματικών βλαβών. Μόνο κοίτα μην τα παραπείς στους γιατρούς και σε -αναγκαστικά οι άνθρωποι- σε βάλουν στην βάσανο ατέλειωτων εξετάσεων και φας κανα δυο αξονικές για πλάκα (κακό αυτό...). Ή απλά πήγαινε και πές "είμαι σε διερεύνηση για σωματικές βλάβες, περιμένω να κάνω εξετάσεις".

Αν και αυτό δεν θα σου το πρότεινα. Ένας γνωστός μου που τον ξέρω τόσο καλά όσο τον εαυτό μου (γκουχ γκουχ) σε καρμπόν ατύχημα με μηχανή (απλά το έτερο όχημα ήταν νταλίκα που πάτησε την μηχανή και κλήθηκε και αστυνομία) διαπίστωσε ότι ο πραγματογνώμονας τα είχε πλακάκια με το συνεργείο. Η μηχανή πήγε στο συνεργείο της επίσημης αντιπροσωπείας. Ε, έκανε το deal, και η ζημιά στην μηχανή -το κόστος επισκευής- βγήκε να ξεπερνάει το κόστος ολικής αποζημίωσης. Σε αυτήν την περίπτωση η μηχανή πάει για πέταμα θα μου πέις. Όχι. Εσύ έχεις το δικαίωμα να την κάνεις μεταβίβαση σε τρίτον (όχι συγγενικό πρόσωπο όμως). Αυτός που λές, την έκανε μεταβίβαση στον υπάλληλο του συνεργείου. Έτσι ο φίλος μου πήρε ολική αποζημίωση για την μηχανή -ένα λογικότατο ποσό- και το συνεργείο που τα είχε πλακάκια με τον πραγματογνώμονα, πήρε μια μηχανή που επισκεύασε με μηδενικό κόστος για αυτούς και όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Βέβαια η συγκεκριμένη μηχανή ήταν σχετικά καινούργια και επιθυμητή.

Υπερβολικός, δεν λέω, αλλά καλά είναι να έχεις στο μυαλό σου τί συμβαίνει, απλά για να έχεις τα μάτια και τα αφτιά σου ανοιχτά... Να μήν είσαι εσύ το μόνο θύμα της υπόθεσης.

Δημοσ.

εκτός θέματος,

αλλά ένα από τα συμπεράσματα είναι να καθόμαστε διπλα από αυτοκίνητα όσο το δυνατόν λιγότερο.

Μακρία-δυνατά φώτα να φενόμαστε πάντα, να μην πώ και εξάτμηση για να ακουγόμαστε..

Δημοσ.

αν δεν εμπιστευεσε τον αλλον ναι κανεις ολα τα παραπανω ή το πιο απλο να βγαλεις μια φιλικη δηλωση το χαρτι με ινφο κ υπογραφες για οτι εφταιγε κ δεν ασχολεισε με αστυνομιες,ασφαλιστικες κτλ.

λοιπον αν θες να βγαλεις τα λεφτα αποζημιωσης για ταξι κτλ πας σε δικηγορο π ασχολειτε με αυτα.αν δεν εχεις πες να σ στειλω τηλ. πας οπωσδηποτε σε δικη ομως αρα μετα απο 2 χρονια θα σ ρθουν τα λεφτα.

το ιδιο ισχυει αν δεν σε ικανοποιηση το ποσο π θα σ δωσουν για το φτιαξιμο της.

Δημοσ.

Αν και ειπώθηκαν όσα χρειάζεται να ξέρεις, πάρε και μια δικιά μου συμβουλή.

Επειδή το μηχανάκι σου ειναι παλίο πρόσεχε γιατί κυνδηνέυεις να σε μαδήσει ο μάστορας ( με την δικαιολογία ότι εσύ στο τέλος θα τα πάρεις τα λεφτά απο αλλού) Πρόσεχε τα ανταλακτικά που θα σου γράψει να είναι όντος αυτά που θα σου περάσει. Πρόσεχε μη δηλαδή γράψει πχ. Μπουκάλα μπροστα καινούρια 200ευρώ, και στο τέλος σου περάσει μια μεταχειρησμένη που την πήρε 30 ευρώ και απλά την έβαψε και την γέμισε λάδι.

Καλό είναι αν το τελικό ποσό επισκευής είναι μεγάλο καλύτερα ζήτα να πάρεις το 80-90% μετρητά και να αγοράσεις μια νέα μηχανή παρά να στα 'φαει' το συνεργείο και στο τέλος να έχεις μια μηχανή σε χειρότερη κατάσταση απο ότι πρίν (διοτι οπως και να το κάνουμε μηχανή 15 χρονών καινούρια δεν γίνεται)

Δημοσ.

απολυτο δικιο εχετε βρε παιδια.ζουμε σε ασχημους καιρους.εγω τ μονο που επιθυμω ειναι να ημουν οπως πριν το ατυχημα.τωρα πρεπει να σκεφτω και συνομωσια,προκειμενου να αντιμετωπισω την πονηρια αλλων...απο αυριο θα ψαξω κανεναν καλο μαστορα που να με καταλαβαινει.μενω κυψελη.αν γνωριζετε κανεναν καλο θα σας ευγνωμονουσα.σας ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Κατα την γνωμη μου, ο καλυτερος μηχανικος ειναι αυτος που την πηγαινες

τοσο καιρο. Εκτος αν την πηρες μεταχειρισμενη και δεν την εχεις παει ακομα σε

συνεργειο.

Δημοσ.

Αφού την γλύτωσες μόνο με χαλασμένη μηχανή, είσαι τυχερός. Τώρα στα τυπικά του θέματος.

Απο την ασφαλιστική δικαιούσαι μόνο τα έξοδα για να την επισκευάσεις. Ταξί ταλαιπωρίες κλπ κλπ δεν τα παίρνεις. Τα μόνα που σου δίνουν, είναι έξοδα γιατρών, αν τυχόν πάς. και νομίζω μόνο απο δημόσια νοσοκομεία.

αν τυχόν πας στο νοσοκομείο για τίποτα πόνους, να πεις στον γιατρό να αναφέρει ότι προέρχεσαι απο τρακάρισμα. Το συγκεκριμένο χαρτί θα σου χρησιμέψει για εκβιασμό προς την ασφαλιστική για να ανεβάσουν το ποσό μερικά ευρώ, αλλά μην περιμένεις και τίποτα ιδιαίτερο. Κατα βάση θα το χρησιμοποιήσεις αν πας στα δικαστήρια (που δεν στο εύχομαι)

Το γεγονός ότι η μηχανή είναι του 93, τους αφήνει πολλά περιθώρια να σου κόψουν μεγάλο ποσοστό απο το πληρωτέο ποσό. (με την έννοια ότι σου βάζουν καινούργια ανταλακτικά σε ένα παλαιό όχημα). Γι'αυτό μην περίμένεις και μεγάλη αποζημίωση. Οπότε, πήγαινέ την στον μάστορα σου που την έχεις πάει απο πρίν, και συννενοήσου να πει κάτι παραπάνω στον πραγματογνώμονα.

Επίσης, αν η αξία επισκευής μαζί με τα εργατικά, ξεπερνάει την αξία της μηχανής πρίν το τρακάρισμα, δικαιούσαι να στην βγάλει ολική καταστροφή και να πάρεις τα λεφτά στο χέρι. Άλλη μια καλή περίπτωση για να αγοράσεις κάτι καινούργιο...

Αυτά απο μένα και καλό κουράγιο γιατί μάλλον θα έχεις κάμποσο τρέξιμο.

Δημοσ.

ερωτηση κρισης...που μπορω να βρω σπασμενα ανταλλακτικα για zzr 250 '93?υπαρχει καποιο μαγαζι ή μαντρα στην αθηνα να ψαξω?

βρηκα ενα συνεργειο κοντα στη γειτονια μου(ελπιζω να ειναι καλος)και τωρα ψαχνω κανενα σπασμενο να φορεσω στη μηχανη.πραγματογνωμονα δεν εχω προλαβει να φωναξω ακομα.τη δηλωση την εχει κανει το ατομο που με τρακαρε οτι φταιει 100%.εγω δεν εχω κανει τιποτα αλλο.μηπως πρεπει να κανω και εγω?εχει σημασια ποσες μερες απο το ατυχημα μεσολαβουν μεχρι να ερθει ο πραγματογνωμονας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...