Προς το περιεχόμενο

Νέος external

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά αποφασίσαμε με τον αδερφό μου να αγοράσουμε έναν εξωτερικό σκληρό μια και με τους torrents γεμίζει ο ένας μετά τον άλλο δίσκο... Λοιπόν καταλήξαμε στον WD 250GB με 87ε.

Δείτε και εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303852

Οποιεσδήποτε προτάσεις και συμβουλές μέχρι 100ε είναι φυσικά ευπρόσδεκτες. Κατά προτίμηση μόνο USB 2 External και όχι Firewire.

Υ.Γ. Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι ιδιαίτερα ενεργοβόροι εξωτερικοί σκληροί χρειάζονται και δεύτερη USB 2 για την τροφοδοσία? Πάντως από USB 2 έχουμε αρκετές...

Δημοσ.

Κανένας εξωτερικός σκληρός 3,5" δεν δουλεύει μόνο με USB.Όλοι θέλουν και περιλαμβάνουν εξωτερικό τροφοδοτικό.Η τιμή είναι πολλή καλή αλλά πρέπει να σκεφτείται και το after sale service.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχω ξεπακετάρει τον δικό μου 350GB και κάνω backup τα αρχεία μου. Εύκολη εγκατάσταση και καλή λειτουργία. Τίποτα εξαιρετικό, αλλά και τίποτα συνηθισμένο. Μια καλή αγορά και σίγουρα καλύτερο από έναν καλό σκληρό σε ένα φθηνό κουτί (από εμπειρία - ο προηγούμενος σκληρός της WD 1200JB τα φτυσε λόγω φθηνού κουτιού). Είχα την εντύπωση πάντως ότι το LED έδινε την χωρητικότητα του σκληρού, αλλά κατα πως φαίνεται αυτό ισχύει μόνο για τα ακριβά μοντέλα.:(

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα συνιστούσα την αγορά των WD My Book. Μια βόλτα σε αυτό το φόρουμ θα σας έπειθε για τα πόσα προβλήματα έχουν παρουσιάσει. Η καλύτερη λύση είναι καλό κουτί + εσωτερικό δίσκο, που σου επιτρέπει την εύκολη αναβάθμιση στο μέλλον με μία απλή αντικατάσταση δίσκου και με ελάχιστο κόστος.

Για παράδειγμα κοίτα αυτό τον συνδυασμό κουτί + σκληρός.

Δημοσ.
Εγώ πάντως δεν θα συνιστούσα την αγορά των WD My Book. Μια βόλτα σε αυτό το φόρουμ θα σας έπειθε για τα πόσα προβλήματα έχουν παρουσιάσει. Η καλύτερη λύση είναι καλό κουτί + εσωτερικό δίσκο.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και το γνωρίζω άλλωστε ότι οι εσωτερικοί είναι καλύτεροι και συμφέρουν περισσότερο, αλλά επειδή ο αδερφός μου σκέφτεται μελλοντικά να πάρει laptop και θα του χρειαστεί (γενικά έχει κολλήσει με τους External) προτιμά έναν εξωτερικό. Ακούω λοιπόν προτάσεις...

Δημοσ.

Τα έχεις μου φαίνεται λίγο μπερδεμένα. Πάλι εξωτερικός θα είναι. Κοίτα το κουτάκι που σου έδειξα πιο πάνω.

Και κάτι άλλου που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι η τροφοδοσία. Αν θέλεις ο εξωτερικός δίσκος να παίρνει ρεύμα απευθείας από το usb, τότε παίρνεις αναγκαστικά 2.5 ιντσών (μικρές διαστάσεις αλλά και μικρή χωρητικότητα), ενώ άμα έχει δικό του καλώδιο να συνδέεται στην πρίζα τότα παίρνεις 3.5 (μεγάλη χωρητικότητα αλλά και λίγο πιο μεγάλες διαστάσεις).

Δημοσ.

Όντως το κουτί πρέπει να είναι φοβερό.Σχεδόν μισό κιλό άδειο είναι.Εγώ πάντως θα έπαιρνα ποιό μεγάλο σκληρό.

Δημοσ.
Τα έχεις μου φαίνεται λίγο μπερδεμένα. Πάλι εξωτερικός θα είναι. Κοίτα το κουτάκι που σου έδειξα πιο πάνω.

Και κάτι άλλου που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι η τροφοδοσία. Αν θέλεις ο εξωτερικός δίσκος να παίρνει ρεύμα απευθείας από το usb, τότε παίρνεις αναγκαστικά 2.5 ιντσών (μικρές διαστάσεις αλλά και μικρή χωρητικότητα), ενώ άμα έχει δικό του καλώδιο να συνδέεται στην πρίζα τότα παίρνεις 3.5 (μεγάλη χωρητικότητα αλλά και λίγο πιο μεγάλες διαστάσεις).

Τώρα κατάλαβα, έτσι και αλλιώς όσον αφορά τους εξωτερικούς σκληρούς ποτέ δεν ασχολήθηκα και έχω μεσάνυχτα :oops: :oops: :oops:

Παίρνεις ένα εσωτερικό και τον βάζεις μέσα σε ένα κουτί ώστε να λειτουργεί σαν external... Αααααα...

Θα αντιμετωπίσω τυχόν προβλήματα ή πράγματι αξίζει αυτή η αγορά;; (κουτί+σκληρός) ;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας

Δημοσ.

Η αγορά κουτί + σκληρός είναι πιο αξιόπιστη από την έτοιμη λύση για πολλούς λόγους.

- Τα κουτιά, όπως αυτό που σου προτείνω, είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από τα έτοιμα και είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο και όχι πλαστικό. Έτσι διατηρούν τον σκληρό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες λόγω καλύτερης απαγωγής θερμότητας.

- Έχεις μεγάλη ποικιλία επιλογής για τον σκληρό που θα βάλεις μέσα, αλλά μπορείς να κάνεις αναβάθμιση οποιαδήποτε στιγμή καθώς με ελάχιστο κόστος αγοράζεις και 2ο σκληρό. (Εγώ έχω 1 κουτί και 3 σκληρούς που τους αντικαθιστώ στο κουτί ανάλογα σε ποιό σκληρό βρίσκονται τα δεδομένα που θέλω να χρησιμοποιήσω. Η αλλαγή είναι πολύ εύκολη, δεν διαρκεί πάνω από 1 λεπτό. Δεν την κάνω βέβαια καθημερινά, αλλά έχω μόνιμα μέσα αυτόν με τα δεδομένα που χρησιμοποιώ καθημερινά και όταν τύχει να χρειαστώ έναν από τους άλλους, τους βάζω στο κουτί).

- Αν κάτι τύχει στραβό στον σκληρό (δυστυχώς συμβαίνουν και ατυχίες) με μία κίνηση έχεις έτοιμο τον σκληρό για να τον βάλεις εσωτερικό σε desktop και να έχεις πολύ καλύτερες δυνατότητες διαχείρησης και ανάκτησης δεδομένων. Αυτό γίνεται με δυσκολία στους έτοιμους, εάν δεν είναι ακατόρθωτο καθώς ο σκληρός είναι πολλές φορές κολλημένος μέσα στο κουτί ή τα καλώδια είναι κολλημένα πάνω στις επαφές του σκληρού. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την μάρκα έτοιμου που θα αγοράσεις αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις πώς είναι τακτοποιημένος μέσα στο κουτί μέχρι να έρθει η ανάγκη να το ανοίξεις...

Δημοσ.

Ναί έχει δικό του τροφοδοτικό που το βάζεις στην πρίζα. Όλα τα 3.5 ιντσών χρείαζονται αυτόνομη τροφοδότηση. Μόνο τα 2.5 λειτουργούν με ρεύμα από την θύρα usb.

Έβαλα το συγκεκριμένο κουτί επειδή εμένα μου αρέσει πολύ και πουλιέται σε πολύ καλή τιμή. Υπάρχουν δεκάδες όμως άλλα κουτιά που μπορεί κανείς να διαλέξει...

edit. Προσοχή, αν διαλέξουμε κουτί με ATAPI μπορούμε να του βάλουμε μόνο σκληρούς IDE, ενώ για SATA σκληρούς πρέπει να διαλέξουμε κουτί SATA. Το δικό μου παράδειγμα πιό πάνω είναι SATA κουτί + SATA σκληρός.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, το εκτιμώ ιδιαίτερα. :smile:

Τελικά κατέληξα στην πρόταση του kpartsi, SATA κουτί (και μάλιστα το συγκεκριμένο που μου προτείνει) και SATA σκληρό. Για τη χωριτικότητά του το σκέφτομαι ακόμα, αν και νομίζω πως θα πάρω τον W/D 320GB εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303780. Σύνολο 110ε λίγο πιο πάνω από το budget αλλά από ότι μου είπατε (και διάβασα στο net σήμερα) κατάλαβα πως αξίζουν και με το παραπάνω. Σας ευχαριστώ και πάλι...:smile: :smile: :smile:

Δημοσ.

kpartsi το συνδιασμό που προτείνεις τον έχεις και εσύ? Αν ναι μπορείς να μου πεις τι "παίζει" με θέμα θορύβου?? Σε αναμονή(μονο ανεμιστήρας) και μεταφορά..

Δημοσ.

Όχι δεν τον έχω. Τον ανέφερα σαν ένα παράδειγμα. Το κουτί όμως θέλω να το αγοράσω αλλά θα το ταιριάξω με πιό μεγάλο σκληρό. Πάντως τα προιόντα CoolerMaster φημίζονται για την ποιότητά τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...