dtsormpa Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Θα ήθελα να μοιραστώ μια περίεργη εμπειρία μαζί σας. :confused: Αγόρασα από το e-Shop έναν Plextor PX-755 μιας και το NEC-4551 τα έφτυσε σε 1.5 χρόνο μετά από τις ατελείωτες αντιγραφές.:oops: Το Plextor το αγόρασα για την αντικατάσταση του NEC-4551 το οποίο χρησιμοποιούσα ως εξωτερικό αντιγραφικό. Την στιγμή που αντικατέστησα στο εξωτερικό κουτί USB 2.0 το Plextor, και το επανασύνδεσα στο USB hub, ενώ έβγαλε το popup στο system bar "USB TO IDE" και ξεκίνησε την εγκατάσταση, ξαφνικά ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος αποσύνδεσης του USB και βγήκε το popup "Η εγκατάσταση της συσκευής εμφάνισε κάποιο πρόβλημα. Η συσκευή μπορεί να μην λειτουργεί κανονικά." Αρχικά θεώρησα πως η σύνδεση USB χάθηκε, και έλεγξα τα καλώδια, τα οποία όμως ήταν συνδεδεμένα κανονικά. Ξαναδοκίμασα, και η συσκευή δεν αναγνωρίζονταν από τα Windows XP SP2. Συγκεκριμένα, όποτε συνέδεα το εξωτερικό κουτί, ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος σύνδεσης κι αμέσως ο χαρακτηριστικός ήχος αποσύνδεσης της συσκευής. Όλα αυτά έγιναν με ρύθμιση Cable Select στο recorder. Δοκίμασα να αλλάξω το jumber σε Master ή Slave, αλλά το πρόβλημα επέμεινε. Στη συνέχεια έβγαλα το Plextor και τοποθέτησα το NEC στο ίδιο εξωτερικό κουτί, όπου και εγκαταστάθηκε αμέσως και εμφανίστηκε στον explorer. Δοκίμασα επίσης και έναν εφεδρικό σκληρό δίσκο στο ίδιο εξωτερικό κουτί, και αναγνωρίστηκε και αυτός άμεσα (παράλληλα συνέδεσα το Plextor στο κουτί του εξωτερικού σκληρού, αλλά και πάλι τίποτα). Τέλος έκανα format τον σκληρό και τοποθέτησα πρώτη συσκευή για εγκατάσταση (αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των Windows) το εξωτερικό κουτί με το Plextor. Το πρόβλημα παρέμεινε. Έχω δοκιμάσει επίσης και απευθείας σύνδεση του εξωτερικού κουτιού με το Plextor στα USB του φορητού, με κανένα αποτέλεσμα.:evil: :evil: :evil: Από όλα αυτά που σας περιέγραψα, συμπέρανα πως το κομμάτι που μου στείλανε είναι ελαττωματικό, και τους έστειλα email για αντικατάσταση. Ποια είναι η δική σας άποψη; Υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω για να ελέγξω αν το Plextor δεν ήταν ελαττωματικό κι έφταιγε κάτι άλλο;
washcloud Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 den to syndeeis kai kateu8eian s' 1 IDE connector?(thn periptwsh aythn den thn aneferes-ektos ki an den exeis IDE connectors?!?..an den doulepsei ki ekei,eisai toulaxiston sigouros oti o plextroras einai off..(an vevaia doulepsei,fainetai pws den polyxwneuontai me to enclosure sou...pragma pou ,isws,vevaia strwsei me 1 firmware update??
dtsormpa Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά ο υπολογιστής μου είναι laptop.:oops: Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, και γι' αυτό το έδωσα και σ' ένα φιλαράκι για να το δοκιμάσει στον δικό του υπολογιστή, κατευθείαν στο ide. Θα έχω αποτελέσματα μάλλον αύριο... Θα postαρω μόλις έχω απάντηση.
washcloud Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά ο υπολογιστής μου είναι laptop.:oops: με το τσιγγέλι στα βγαζουμε ...Eύχομαι να μην του το αναγνωρίσει ούτε εκείνου,γιατί έχω την εντύπωση ότι 8α μπεις σε λιγότερες παριπέτειες αν το drive είναι ΑΠΛΑ ελλατωματικό.... *απορία:..μπορείς να μπουτάρεις από το plextor?
dtsormpa Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 με το τσιγγέλι στα βγαζουμε ...Eύχομαι να μην του το αναγνωρίσει ούτε εκείνου,γιατί έχω την εντύπωση ότι 8α μπεις σε λιγότερες παριπέτειες αν το drive είναι ΑΠΛΑ ελλατωματικό.... *απορία:..μπορείς να μπουτάρεις από το plextor? Sorry για το τσιγγέλι, αλλά τη στιγμή που έγραφα για πρώτη φορά το μύνημα, το είχα παρατημένο στο κουτί του, και ήμουν απελπισμένος, γιατί έχει πάει πίσω η δουλειά. Περίμενα δυο βδομάδες το eshop.:-x Όχι δεν μπουτάρει. Αλλά πάλι, περιμένω να μου πούνε σήμερα, αν στον desktop δουλεύει κανονικά. Αν δουλεύει, έχω κατεβάσει το τελευταίο firmware του Plextor. Θα το στείλω με email, για να μου το κάνει εγκατάσταση το παιδί στο desktop του, και όταν μου το επιστρέψει, θα ξαναδοκιμάσω να το κάνω εγκατάσταση. Αλλά αυτό που είπες για το firmware μου έκανε εντύπωση. Γιατί δηλαδή, όλες οι άλλες συσκευές που είναι παλιότερες του usb case να μπορούν να συνδεθούν με το κουτί, και όχι το Plextor, που έτσι κι αλλιώς είναι κατασκευής 1/2006, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή. Το USB case είναι 1.5 χρόνου... Εν πάσει περιπτώσει, ακολούθησα τη συμβουλή σου, και κατέβασα το firmware. Θα το δοκιμάσω και αυτό και μακάρι να λυθεί το πρόβλημα. Αν έχω νέα θα postαρω...
dtsormpa Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Το Plextor παρέδωσε πνεύμα. Στο τρίτο μηχάνημα που το βάλαμε, ενώ το αναγνώρισε ως συσκευή, δεν μπορούσε με κανένα πρόγραμμα να γράψει cd ή dvd. Το παιδί που το δοκίμασε μου είπε όμως, ότι τα Plextor δεν φημίζονται για τη συνεργασία τους με εξωτερικά cases. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Δευτέρα ή Τρίτη πάντως το επιστρέφω...
dtsormpa Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Μα θα μας τρελάνει αυτό το drive. Πάνω που είχα απελπιστεί, και αρχίσαν τα ευγενικά τηλεφωνήματα από το e-shop (του τύπου: φέρτε το drive να το δοκιμάσουμε, κι αν όντως εμφανίζει πρόβλημα, επικοινωνείτε με την Plextor και αναλαμβάνει αυτή αποστολή και αντικατάσταση), με παίρνει τηλέφωνο το φιλαράκι που έδωσα για δοκιμή το Plextor, και μου λέει ότι τελικά το συνέδεσε εσωτερικά σε IDE στο PC και δουλεύει just fine. Ήμαρτον!!! Τελικά αποφάσισα μια τελική δοκιμή... παρήγγειλα το εξωτερικόThermaltake Max 4 από το e-shop, και όταν μου έρθει θα το κάνω μια δοκιμή ακόμα. Εφόσον δεν παρεμβαίνει πουθενά το eshop στην αντικατάσταση του drive, και έχω να κάνω μόνο με την Plextor, νομίζω πως μπορώ να κάνω ακόμη μια δοκιμή. Εγκυκλοπαιδικά, το εξωτερικό case που έχω τώρα, είναι ένα ViPower Saturn VP6228T, και μερικοί προτείνανε να κατεβάσω αν βρω (που δεν βρήκα), αναβαθμισμένο firmware για τον ελεγκτή του case. Τέλος πάντων. Θα έχω νέα σύντομα και θα postαρω.
washcloud Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 kaneee ki ena google search me ta stoixeia tou plex(+enclosure),MPAS kai vreis tpt posts pou lene gia paropoio provlhma se megalh klimaka
blackstar Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Μα θα μας τρελάνει αυτό το drive. Πάνω που είχα απελπιστεί, και αρχίσαν τα ευγενικά τηλεφωνήματα από το e-shop (του τύπου: φέρτε το drive να το δοκιμάσουμε, κι αν όντως εμφανίζει πρόβλημα, επικοινωνείτε με την Plextor και αναλαμβάνει αυτή αποστολή και αντικατάσταση), με παίρνει τηλέφωνο το φιλαράκι που έδωσα για δοκιμή το Plextor, και μου λέει ότι τελικά το συνέδεσε εσωτερικά σε IDE στο PC και δουλεύει just fine. Ήμαρτον!!! Τελικά αποφάσισα μια τελική δοκιμή... παρήγγειλα το εξωτερικόThermaltake Max 4 από το e-shop, και όταν μου έρθει θα το κάνω μια δοκιμή ακόμα. Εφόσον δεν παρεμβαίνει πουθενά το eshop στην αντικατάσταση του drive, και έχω να κάνω μόνο με την Plextor, νομίζω πως μπορώ να κάνω ακόμη μια δοκιμή. Εγκυκλοπαιδικά, το εξωτερικό case που έχω τώρα, είναι ένα ViPower Saturn VP6228T, και μερικοί προτείνανε να κατεβάσω αν βρω (που δεν βρήκα), αναβαθμισμένο firmware για τον ελεγκτή του case. Τέλος πάντων. Θα έχω νέα σύντομα και θα postαρω. Merika e3wterika drive gia na doylepsoyn se case, 8eloyn sigkekrimena chip (p.x. nec, den 8yame ta ypolipa), eno ala (ta benq 1640) 8eloyn sigkekrimeno firmware. Pantos egw poy exw ena vipower saturn, den exw antimetopisi kapoio problima me osa drive toy exw balei, enalaktika mporeis na deis ligo ti pezi sto cdfreaks.
dtsormpa Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Σε πρόλαβα. Έχω ήδη postάρει στο CDFreaks και τα παιδιά εκεί μου είπανε πάνω κάτω, αυτά που μου είπατε εδώ. Έχω κατεβάσει firmware για το Plextor και περιμένω το νέο case - o Θεός βοηθός... Δεν υπάρχει άλλη λύση, γιατί δεν νομίζω να μου το αλλάξουνε στην Plextor για ένα τέτοιο πρόβλημα - ή μήπως όχι;
blackstar Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2007 Den pisteyo oyte kai egw na to ala3oun, kirios giath ftiaxtike gia esoteriko. Sto cdfreaks den eixan kanena tropo na flasharis to drive me to f/w toy e3wterikoy (poy isos kai na epeze). Kali tixi me thn kainourgia 8iki.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.