koumos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Εχω το εξης συστημα: P4 2.66MHz 2x512 Ram ddr msi-6742 mobo (865PE) 2 σκληρους ATAPI 3 Drive cd-dvd gainward bliss 7600gs ddr3 με ξεχωριστο καλωδιο για τροφοδοσια και μια καρτα με 4 θυρες usb 2 Το προβλημα ειναι οτι τον τελευταιο καιρο μετα που εβαλα την καρτα γραφικων αρχιζει και κανει κατι restart μονο του το pc και υποθετω οτι φταιει το τροφοδοτικο λογω του οτι ειναι παλιο-4 ετων, ειναι 300W και ειναι μαρκα μ εκαψες. Θελω να παρω ενα καινουργιο οχι με πολλα λεφτα μεχρι το πολυ 65 Ε και να ειναι αθορυβο. εχω δει αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700415 Θα με καλυψει? Ειναι καλο ποιοτικα? (δεν γνωριζω πολλα απο PSU) Επισης να σημειωσω οτι σκοπευω σε κανενα χρονο ή εξαμηνο να προχωρησω σε αναβαθμιση συστηματος και να βαλω μια 8800 GTS. Θα αντεξει Αν εχετε καποια αλλη προταση ευχαριστως να την ακουσω.. Ευχαριστω εκ των προτερων οσους ασχοληθουν. (Ειναι ευκολο να το αλλαξω μονος μου? Δεν το χω ξανακανει ποτε)
@topos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Kανε καμια βολτα απο το site του πλαισιου και τσιμπα κανενα chieftec η το φτηνο fortron (22ευρω),και οταν με το καλο πας για καινουργιο pc το ξανασυζηταμε...
koumos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ενταξει αφου ειμαι διατεθειμενος τωρα να παρω ενα καλυτερο γιατι να μην το παρω? Δε θα κρατησει δηλαδη αυτο που σκεφτομαι να παρω και στο νεο pc?
ninos30 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ενταξει αφου ειμαι διατεθειμενος τωρα να παρω ενα καλυτερο γιατι να μην το παρω? Δε θα κρατησει δηλαδη αυτο που σκεφτομαι να παρω και στο νεο pc? Θα πω κάτι που έχει γραφτεί ΠΑΡΑ πολλές φορές. Το PSU είναι ίσως το μονο εξάρτημα του υπολογιστή το οποίο μπορείς να το δεις ως επένδυση. Αγοράζεις ένα ΚΑΛΟ PSU και το κρατάς για πολλές αναβαθμίσεις. Αν κάνεις ένα search στο forum θα δεις πολλά σχετικά θέματα με αυτο που ρωτάς (ποιο PSU). Με λίγα λόγια θα διαβάσεις τα ίδια: 1η επιλογή Seasonic (και Corsair, η Seasonic τα φτιάχνει). 2η ΗΕC (Heroichi). 3η όλα τα άλλα επώνυμα από 500 μέχρι 650W. Μακρυά από τα ΤΤ σειράς ΤR2. Είναι πολύ καλό για το δικό σου σύστημα αλλά για 8800 GTS και αντίστοιχη αναβάθμιση δεν κάνει. Αν θες ΤΤ θα πας μόνο στην σειρά Toughpower (εγώ έχω το Thermaltake Toughpower 700 γύρω στα 98 ευρώ)
parsifal Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Για να καλύψεις τις τωρινές ανάγκες σου, είναι σίγουρο ότι γίνεται με τροφοδοτικό κοντά στην τιμή που θες (και ακόμη χαμηλότερη). Σε ένα χρόνο όμως που θα κάνεις αναβάθμιση, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορείς να το κρατήσεις για αξιόπιστη λειτουργία. Εξαρτάται τί εξαρτήματα θα είναι mainstream εκείνη την εποχή (CPU 4πύρηνη; VGA επόμενης γενιάς; ). Πάντως, με τωρινό PSU των 65Ε δύσκολο το κόβω. Όπως είπε και ο @topos, πάρε ένα οικονομικό που θα καλύπτει τις τωρινές ανάγκες σου και όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση, βλέπεις...
koumos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια. Θα κοιταξω μαλλον κατι φθηνοτερο για τωρα ή θα παω για γυρω στα 100 Ε
@topos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια. Θα κοιταξω μαλλον κατι φθηνοτερο για τωρα ή θα παω για γυρω στα 100 Ε Εαν παρεις ενα 550αρη και στο χρονο πανω πας για τετραπυρηνο και π.χ 2900χτχ θα σου πεσει λιγο... Εαν μπορεις να δωσεις 100ευρω,να παρεις το toughpower 700 thermaltake που ειναι κατι παραπανω απο τιμιο. Αλλα μετα και να θες να πουλησεις το παλιο σου pc με τι τροφοδοτικο θα το δωσεις?
koumos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Γιατι μωρε ποιος θα παρει το παλιο μου pc? Δεν ειναι οτι δεν δουλευει καλα αλλα για παιχνιδια hi-end δεν παιζει...Θα το δωσω με το τροφοδοτικο που φοραει τωρα πανω...Δεν εχει τοσο σοβαρο προβλημα. Ενα restart κανει που και που. Μια φορα το μηνα περιπου.
Silent Arrow Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Με λίγα λόγια θα διαβάσεις τα ίδια: 1η επιλογή Seasonic (και Corsair, η Seasonic τα φτιάχνει). 2η ΗΕC (Heroichi). 3η όλα τα άλλα επώνυμα από 500 μέχρι 650W. Η Heroichi πιο πανω απο την Enermax? Οσο καιρο ειμαι στην insomnia ολο enermax & enermax διαβαζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.