Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δεν ειναι ιδια μητρικη. Ειναι χειροτερη! Εχει sd-ram αντι ddr333 που ειχε η δικια μου, και υποστηριζει ΜΟΝΟ 400MHz BUS (ουτε καν 533 της 845PE), οποτε εαν ειναι Prescot ο επεξεργαστης τον ξεχνας, εαν ειναι Northwood, χμμμμ πολυ δυσκολο να τον δει....
Melissa_virus Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Όντος σκούρα τα πράγματα. καλά ο cpu είναι northwood. Τώρα τι να πω. Πιστεύω ότι μάλλον δεν θα παίξει. Επειδή είναι και μούφα το motherboard...
pg2000gr Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 (Όντως είναι πλέον μούφα το motherboard.Εκτός εποχής!)Ο επεξεργαστής είναι northwood.Αυτό που θα κάνω είναι να ακολουθήσω την συμβουλή του vatos και απλά να δοκιμάσω να το βάλω και αν παίξει έχει καλώς, αλλιώς ξανατοποθετώ το παλιό που είχε.Μόνος τρόπος να βεβαιωθώ είναι αυτός και ελπίζω να μην μου κάνει καμία ζημιά στον σκληρό αν όντως δεν δουλέψει.Είναι μεγάλη μεν μανούρα να το αλλάξω λόγω του οτι μου είχε σπάσει η βάση της ψύχτρας το περασμένο καλοκαίρι και την κόλησα με κόλα και την έχω επιπλέον δέσει με το motherboard με μονωτικό σύρμα.Οπότε π΄ρεπει να το ξεβιδώσω όλο για να δοκιμάσω.Τουλάχιστον να αξίζει ο κόπος.Ξέρω πολλοί απο σας θα αναρωτηθήτε γιατί δεν πάω να πάρω 'τουλάχιστον' μια βάση ψύχτρας.Η αλήθεια είναι πως το μηχάνημα το έχω φτιάξει απο ανταλακτικά που έχω βρεί απο δω και κεί.Χρήματα για αγορά δεν έχω να δώσω αυτην την στιγμή και απο την άλλη για την χρήση που το θέλω μου κάνει την δουλεία.Θέλω απλά να το κάνω λίγο ποιο γρήγορο. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας πάντως.
Melissa_virus Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 οχ τι πατέντες έχεις κάνει εκεί! βάλε αγγελία μήπως και έχει κανένας καμία ψύκτρα που δεν χρειάζεται. να στην δώσει. η βάση στο socket έχει σπάσει? εκεί που κουμπώνει πάνω η ψύκτρα? η της ψύκτρας αυτά που κουμπώνουν πάνω στην βάση του motherboard? καλά ο δίσκος δεν παθαίνει τίποτα μα τίποτα. αν θες μπορείς βέβαια όταν αλλάξεις τον cpu και βάλεις τον new να αποσυνδέσεις τον δίσκο για να μην έχεις άγχος. δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει δίσκος για να δεις αν δουλεύει το μηχάνημα. αν δεν είναι συμβατός ο cpu λογικά η δεν θα σου ανοίξει καν το pc ή θα σε αρχίσει στα μπινελίκια (μπιμ μπιμ μπιμ).
Vatos_locos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 φιλε μια ψύκτρα από socket 478 απο έναν 3.4ghz έχω αν την θες περνα να την πάρεις τσάμπα δεν θέλω λεφτά αν δεν συ έχει σπάσει τω κάτω κομμάτι που είναι ενωμένο με την μητρική τότε θα είσαι καλά αν είανι και έρθεις πες μου το να ψάξω να βρω κάπου πρέπει να έχω και ένα από τα πλαστικά που κάθεται γύρο από το socket αλλα δεν τω λέω με σιγουριά την ψύκτρα πάντως την έχω μπροστά μου
pg2000gr Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Σπασμένο το είχα βρεί και συγκεκριμένα είχε σπάσει η βάση του motherboard εκεί που κουμπώνει η ψύκτρα.Το είχα πιάσει αρχικά με βίδες κάτω απο το motherboard αλλα μάλον ηταν μεγαλύτερες απ οτι έπρεπε και μετά απο 5-6 μήνες κ΄ρεμασε πάλι.Να φανταστείς το σύρμα περνάει πάνω απο την ψύχτρα και μετά μέσα απο τις τρύπες που έχει το motherboard,και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να πέσει ξανά και να κρεμαστεί.Είναι πολύ καλά δεμένο.Όντως.Έχω έναν άλλο δίσκο 10gb στην άκρη και θα τον αφήσω να δω τι θα γίνει και απο το bios αν αναγνωρίζει τον επεξεργαστή.Αν όλα πάνε καλά βάζω ξανά τον δίσκο τον κανονικό και ξανατυλίγω το 'έκτρομά μου΄ Θα κοιτάξω αν μπορέσω να βρώ κάτι για την σπασμένη βάση που έχω γιατί αυτά όπως καταλαβένετε δεν είναι πράγματα.
Melissa_virus Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 χμ κατάλαβα. πάντως μπορείς να βρεις και βάση. από κάποιον που έχει βάλει άλλη ψύκτρα στο pc του και που αναγκάστηκε να βγάλει την παλιά βάση και να περάσει την new. είχα και εγώ αλλά την ώρα που έκανα να μαστοριλίκια μου την είχα αφήσει στο πάτωμα και συνέβη το μοιραίο. ναι χρειάζεσε και κάτι πλαστικά λευκά σκατάκια για το socket. τα έχεις κάνει εκεί ότι πρέπει για ένα βραχυκύκλωμα... βάλε αγγελία μήπως και έχει κανένας να σου δώσει.
pg2000gr Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Melissa Δεν υπάρχει περίπτωση βραχηκυκλώματος γιατί το σύρμα ειναι μονωτικό. Vatos Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου αλλα νομίζω πως μπορώ να βρώ κάτι.Αν οχι (που δεν νομίζω) θα σε προτοιμήσω
Delirium Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Allagi cpu => 99% neo actination, sta XP... An den ton dei => dokimase o/c paliou :twisted:
Melissa_virus Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Allagi cpu => 99% neo actination, sta XP...An den ton dei => dokimase o/c paliou :twisted: oxi den νομίζω. το έχω κάνει πολλές φορές και activation δεν χρειάστηκε. ούτε σε αλλαγή motherboard μου ζήτησε activation ξανά.
Ventrix Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 με κάποιο πρόγραμμα για disk clonning πιστεύω θα αποφύγεις τα προβλήματα...
pg2000gr Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Όπως είχα ξαναπεί και activation να θέλει κανονικά αν τυχόν δουλέψει δεν νομίζω να χρειαστεί στην περίπτωσή μου μιας και το λειτουργικό μου είναι 'μαιμου':) Ίσως γι αυτό melissa δεν στο έχει ζητήσει ούτε σε σένα αυτές τις φορές που το έκανες disk clonning;;;;Μήπως εννοείς image τον δίσκο;Αν ναι δεν καταλαβένω για ποιόν λόγο.Ίσως αν δεν κάνει και καταστρέψει τον δίσκο;;;
johnpap Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Το cloning στην περίπτωσή σου είναι άχρηστο (πλην της ασφάλειας δεδομένων). Χρήσιμο θα ήταν στην περίπτωση που ήθελες πχ να αλλάξεις βασικό δίσκο στο σύστημά σου, από 80άρη πχ να βάλεις έναν 200άρη χωρίς να χρειαστείς επανεγκατάσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι με τα windows απλά επειδή ενώ μεν η αλλαγή cpu μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντική αναβάθμιση του συτήματος (άρα επανενεργοποίηση, που δεν ισχύει στην περίπτωσή σου λόγω... μαϊμουδιάς ) δεν εγκαθίσταται κάποιος driver στο σύστημα ούτως ώστε να δημιουργηθεί conflict και να μην ξεκινάνε τα windows (γι' αυτό στην περίπτωση αλλαγής motherboard κοιτάμε (αν δεν θέλουμε επανεγκατάσταση) να βρούμε το ίδιο ή παρόμοιο chipset)
Sadman Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 enan filo mou ton zitise kai tis 3s fores activasion
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.