Προς το περιεχόμενο

Τοποθέτηση νέου επεξεργαστή σε στημένο μηχάνημα!

pg2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να σας κάνω μια πολύ σύντομη και απλή σε αρκετούς πιστεύω ερώτηση.Έχω εναν παλιό επεξεργαστή P4 1.5Ghz socket 478 (κλασικά) σε ένα motherboard QDI Platinx2 (για όσους γνωρίζουν).Πρόσφατα βρήκα έναν επεξεργαστή P4 2.6 Ghz και όπως καταλάβατε θέλω να το τοποθετήσω.Το ερώτημά μου είναι το εξής.Αν απλά αντικαταστήσω τον επεξεργαστή θα χρειαστεί να εγκαταστήσω απο την αρχή τα windows στο μηχάνημά μου;Φαντάζομαι πως ναι, απλά ρωτάω αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία σε κάτι παρόμοιο για να με 'διαφωτήσει'. Όπως θα καταλάβατε θέλω ΌΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποφύγω την εγκατάσταση που θα πάρει πολλές ώρες.Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.

Δημοσ.

Με απλή αναβάθμιση επεξεργαστή δεν χρειάζεται να ξαναεγκαταστήσεις τα windows, ίσως όμως σου ζητήσει να τα ενεργοποιήσεις ξανά (αυτό στην περίπτωση που έχεις γνήσια) το οποίο είναι πολύ απλό σαν διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν θα χάσεις δεδομένα

Δημοσ.

eisai sigouros gi auto?ego exo akomh kapoies epifulakseis!!!fantazomai maurh dos othonh me ieroglyfika!!!!an to exeis kanei h akomh kai dei kapou allou pao paso kai se empisteuomai pantos!!!provlima me win den tha exo gia eunohtous logous ;)

• Moderators
Δημοσ.

Δεν θα εχεις προβλημα. Το πολύ πολύ ναζητησουν επανενεργοποιηση.

Για τι μητρικη και επεξεργαστη ακριβως μιλαμε?

Εαν εννοεις την Qdi Platinix 2PE/800 με το i845PE chipset, σε ενημερωνω οτι εχω την ιδια, και εαν ο επεξεργαστης ειναι 800MHz FSB δεν ειναι συμβατος...

Δημοσ.

Σωστός ο/η Melissa_virus.

Ακριβώς αυτά θα σου έλεγα κι εγώ.

Καλή επιτυχία στην αναβάθμιση!

Δημοσ.

και με 800άρη bus να είναι το board απλά θα τον δεί μικρότερο ( ο 2.6 Ghz έχει 800αρι bus ο 2.66 Ghz έχει 400αρι ) αλλα αφού δεν αλλάζεις γενιά και από pentium πας σε pentium τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν πήγαινες σε κανένα celeron τότε μπορεί να είχες κανένα ζεϊμπέκικο ;)

και όπως είπε και η Melissa_virus παστούλα αλλά μην το κανεις ζαχαροπλαστείο :D

Δημοσ.

εδώ εγώ άλλαξα motherboard επεξεργαστή μνήμες και κάρτα γραφικών....και δε χρειάστηκε να ξανακάνω εγκατάσταση....απλά έκανε κάνα 10λεπτό να κάνει εγκατάσταση τις νέες συσκευές!

• Moderators
Δημοσ.
και με 800άρη bus να είναι απλά θα τον δεί μικρότερο αλλα αφού δεν αλλάζεις γενιά και από pentium πας σε pentium τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν πήγαινες σε κανένα celeron τότε μπορεί να είχες κανένα ζεϊμπέκικο ;)

και όπως είπε και η Melissa_virus παστούλα αλλά μην το κανεις ζαχαροπλαστείο :D

Λαθος.

Στη μητρικη τουλαχιστον που αναφερω εγω (QDI 2PE/800), ολοι οι μη υποστηριζομενοι επεξεργαστες απλα οδηγουν στο να ΜΗΝ αναβει η μητρικη...

Δημοσ.

κοίτα την συγκεκριμένη δεν την πέρασαν τα χερια μου αλλα πολλές που έχω δοκιμάσει αυτό μου κάναν τώρα τι να σου πω αν την έχεις κάτι θα ξέρεις εγώ μιλάω από εμπειρίες μονο

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την συμετοχή σας παιδιά.George και Vatos το ακριβές μοντέλο της motherboard δεν το βλέπω να το αναφέρει πουθενά.Ξέρω μόνο οτι είναι το QDI Platinix2series με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

Main Configurations:

CPU: Socket 478 ( Support Williamette and Northwood)

FSB: 400MHz

Chipset: 845(MCH) + ICH2

Form Factor: ATX/1AGP/6PCI/1CNR or P2I : ATX/1AGP/5PCI/1ISA/1CNR

AGP: 4X AGP

Memory: 3 DIMM/PC133/3GB Maximum

IDE: ATA33/66/100

USB: 4 USB

Audio: Onboard AC'97 Audio (P2-A)

Είναι (για όποιον γνωρίζει) εκείνη που δεν έχει onboard Lan.Λέω να προσπαθήσω να κάνω την κίνηση για να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή αλλα οχι ακόμη.Θέλω να βεβαιωθώ ακόμη παραπάνω πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα!Όπως βλέπω απο την πλειοψηφία των post όλοι λέτε πως μάλον δεν θα υπάρχει κανένα απολύτος πρόβλημα.Θα έχει πάντως διαφορά στην ταχύτητα έτσι;Δόξα τον Θεό έχω και 1Gb Ram οπότε δεν θα σέρνετε (ελπίζω).

Ευχαριστώ πάντως ξανά για το ενδιαφέρον σας!

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την συμετοχή σας παιδιά.George και Vatos το ακριβές μοντέλο της motherboard δεν το βλέπω να το αναφέρει πουθενά.Ξέρω μόνο οτι είναι το QDI Platinix2series με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

Main Configurations:

CPU: Socket 478 ( Support Williamette and Northwood)

FSB: 400MHz

Chipset: 845(MCH) + ICH2

Form Factor: ATX/1AGP/6PCI/1CNR or P2I : ATX/1AGP/5PCI/1ISA/1CNR

AGP: 4X AGP

Memory: 3 DIMM/PC133/3GB Maximum

IDE: ATA33/66/100

USB: 4 USB

Audio: Onboard AC'97 Audio (P2-A)

Είναι (για όποιον γνωρίζει) εκείνη που δεν έχει onboard Lan.Λέω να προσπαθήσω να κάνω την κίνηση για να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή αλλα οχι ακόμη.Θέλω να βεβαιωθώ ακόμη παραπάνω πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα!Όπως βλέπω απο την πλειοψηφία των post όλοι λέτε πως μάλον δεν θα υπάρχει κανένα απολύτος πρόβλημα.Θα έχει πάντως διαφορά στην ταχύτητα έτσι;Δόξα τον Θεό έχω και 1Gb Ram οπότε δεν θα σέρνετε (ελπίζω).

Ευχαριστώ πάντως ξανά για το ενδιαφέρον σας!

Κοιτα και εγω εμπειρικα θα ελεγα πως δεν θα εχεις προβλημα(μαλλον θα λειτουργησει σε διαφορετικη συχνοτητα) αλλα ο georgeman που διαφωνει ειχε την ιδια μητρικη και απο οτι λεει δεν του λειτουργησε καν...

Μια δοκιμη θα σε πεισει παντως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...