pg2000gr Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Παιδιά θέλω να σας κάνω μια πολύ σύντομη και απλή σε αρκετούς πιστεύω ερώτηση.Έχω εναν παλιό επεξεργαστή P4 1.5Ghz socket 478 (κλασικά) σε ένα motherboard QDI Platinx2 (για όσους γνωρίζουν).Πρόσφατα βρήκα έναν επεξεργαστή P4 2.6 Ghz και όπως καταλάβατε θέλω να το τοποθετήσω.Το ερώτημά μου είναι το εξής.Αν απλά αντικαταστήσω τον επεξεργαστή θα χρειαστεί να εγκαταστήσω απο την αρχή τα windows στο μηχάνημά μου;Φαντάζομαι πως ναι, απλά ρωτάω αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία σε κάτι παρόμοιο για να με 'διαφωτήσει'. Όπως θα καταλάβατε θέλω ΌΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποφύγω την εγκατάσταση που θα πάρει πολλές ώρες.Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.
Sadman Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 nomizw prepei na ta egkatastiseis ksana.............. Alla dn eimai 100%tis 100%....
johnpap Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Με απλή αναβάθμιση επεξεργαστή δεν χρειάζεται να ξαναεγκαταστήσεις τα windows, ίσως όμως σου ζητήσει να τα ενεργοποιήσεις ξανά (αυτό στην περίπτωση που έχεις γνήσια) το οποίο είναι πολύ απλό σαν διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν θα χάσεις δεδομένα
pg2000gr Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 eisai sigouros gi auto?ego exo akomh kapoies epifulakseis!!!fantazomai maurh dos othonh me ieroglyfika!!!!an to exeis kanei h akomh kai dei kapou allou pao paso kai se empisteuomai pantos!!!provlima me win den tha exo gia eunohtous logous
Melissa_virus Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 100% δεν χρειάζεται εγκατάσταση των xp. Μην ξεχάσεις να βάλεις θερμοαγώγιμη πάστα στο cpu - ψήκτρα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δεν θα εχεις προβλημα. Το πολύ πολύ ναζητησουν επανενεργοποιηση. Για τι μητρικη και επεξεργαστη ακριβως μιλαμε? Εαν εννοεις την Qdi Platinix 2PE/800 με το i845PE chipset, σε ενημερωνω οτι εχω την ιδια, και εαν ο επεξεργαστης ειναι 800MHz FSB δεν ειναι συμβατος...
v-tidus Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Σωστός ο/η Melissa_virus. Ακριβώς αυτά θα σου έλεγα κι εγώ. Καλή επιτυχία στην αναβάθμιση!
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 και με 800άρη bus να είναι το board απλά θα τον δεί μικρότερο ( ο 2.6 Ghz έχει 800αρι bus ο 2.66 Ghz έχει 400αρι ) αλλα αφού δεν αλλάζεις γενιά και από pentium πας σε pentium τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν πήγαινες σε κανένα celeron τότε μπορεί να είχες κανένα ζεϊμπέκικο και όπως είπε και η Melissa_virus παστούλα αλλά μην το κανεις ζαχαροπλαστείο
dedicatedgr Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 εδώ εγώ άλλαξα motherboard επεξεργαστή μνήμες και κάρτα γραφικών....και δε χρειάστηκε να ξανακάνω εγκατάσταση....απλά έκανε κάνα 10λεπτό να κάνει εγκατάσταση τις νέες συσκευές!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 και με 800άρη bus να είναι απλά θα τον δεί μικρότερο αλλα αφού δεν αλλάζεις γενιά και από pentium πας σε pentium τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν πήγαινες σε κανένα celeron τότε μπορεί να είχες κανένα ζεϊμπέκικο και όπως είπε και η Melissa_virus παστούλα αλλά μην το κανεις ζαχαροπλαστείο Λαθος. Στη μητρικη τουλαχιστον που αναφερω εγω (QDI 2PE/800), ολοι οι μη υποστηριζομενοι επεξεργαστες απλα οδηγουν στο να ΜΗΝ αναβει η μητρικη...
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 κοίτα την συγκεκριμένη δεν την πέρασαν τα χερια μου αλλα πολλές που έχω δοκιμάσει αυτό μου κάναν τώρα τι να σου πω αν την έχεις κάτι θα ξέρεις εγώ μιλάω από εμπειρίες μονο
pg2000gr Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ για την συμετοχή σας παιδιά.George και Vatos το ακριβές μοντέλο της motherboard δεν το βλέπω να το αναφέρει πουθενά.Ξέρω μόνο οτι είναι το QDI Platinix2series με τα κάτωθι χαρακτηριστικά: Main Configurations: CPU: Socket 478 ( Support Williamette and Northwood) FSB: 400MHz Chipset: 845(MCH) + ICH2 Form Factor: ATX/1AGP/6PCI/1CNR or P2I : ATX/1AGP/5PCI/1ISA/1CNR AGP: 4X AGP Memory: 3 DIMM/PC133/3GB Maximum IDE: ATA33/66/100 USB: 4 USB Audio: Onboard AC'97 Audio (P2-A) Είναι (για όποιον γνωρίζει) εκείνη που δεν έχει onboard Lan.Λέω να προσπαθήσω να κάνω την κίνηση για να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή αλλα οχι ακόμη.Θέλω να βεβαιωθώ ακόμη παραπάνω πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα!Όπως βλέπω απο την πλειοψηφία των post όλοι λέτε πως μάλον δεν θα υπάρχει κανένα απολύτος πρόβλημα.Θα έχει πάντως διαφορά στην ταχύτητα έτσι;Δόξα τον Θεό έχω και 1Gb Ram οπότε δεν θα σέρνετε (ελπίζω). Ευχαριστώ πάντως ξανά για το ενδιαφέρον σας!
@topos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ για την συμετοχή σας παιδιά.George και Vatos το ακριβές μοντέλο της motherboard δεν το βλέπω να το αναφέρει πουθενά.Ξέρω μόνο οτι είναι το QDI Platinix2series με τα κάτωθι χαρακτηριστικά: Main Configurations: CPU: Socket 478 ( Support Williamette and Northwood) FSB: 400MHz Chipset: 845(MCH) + ICH2 Form Factor: ATX/1AGP/6PCI/1CNR or P2I : ATX/1AGP/5PCI/1ISA/1CNR AGP: 4X AGP Memory: 3 DIMM/PC133/3GB Maximum IDE: ATA33/66/100 USB: 4 USB Audio: Onboard AC'97 Audio (P2-A) Είναι (για όποιον γνωρίζει) εκείνη που δεν έχει onboard Lan.Λέω να προσπαθήσω να κάνω την κίνηση για να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή αλλα οχι ακόμη.Θέλω να βεβαιωθώ ακόμη παραπάνω πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα!Όπως βλέπω απο την πλειοψηφία των post όλοι λέτε πως μάλον δεν θα υπάρχει κανένα απολύτος πρόβλημα.Θα έχει πάντως διαφορά στην ταχύτητα έτσι;Δόξα τον Θεό έχω και 1Gb Ram οπότε δεν θα σέρνετε (ελπίζω). Ευχαριστώ πάντως ξανά για το ενδιαφέρον σας! Κοιτα και εγω εμπειρικα θα ελεγα πως δεν θα εχεις προβλημα(μαλλον θα λειτουργησει σε διαφορετικη συχνοτητα) αλλα ο georgeman που διαφωνει ειχε την ιδια μητρικη και απο οτι λεει δεν του λειτουργησε καν... Μια δοκιμη θα σε πεισει παντως...
Vatos_locos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 έτσι ακριβώς δοκιμάζεις και βλέπεις αν δεν ανοίξει καν βάζεις τον παλιό πίσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.