Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασια motherboard asus

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το motherboard της Asus P5B. Εχω εγκαταστησει το προγραμμα PC Probe II της Asus και λεει οτι η θερμοκρασια του motherboard ειναι 53 C. Το ιδιο λεει και στο BIOS. Ειναι φυσιολογικο αυτο ? Οποιος αλλος εχει το ιδιο motherboard ας πει τι θερμοκρασιες του λεει .

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη κιόλας... αλλά ε, είναι λίγο ανεβασμένη η θερμοκρασία του φίλου μας του sotosko...

Θα πρότεινα να μας πεί, τί ψύκτρα έχει στην CPU και τί θερμοκρασίες βγάζει η nVidia του...

Ίσως η CPU του ζεσταίνει πολύ το σύστημα.. 53 βαθμοί Κελσίου είναι πολλοί...

Δημοσ.

Όντος η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και υπάρχει κίνδυνος βλάβης το υπολογιστή....................

Άνάλογα κιόλας με το πόσο δυνατός είναι ο υπολόγιστης! Αν του δώσεις CPU καινούρια και ο υπολογιστής είναι πολλών ετών.......Με χαμηλό επεξεργαστή τότε είναι φυσικό... Θέλει μάλλον αναβάθμιση.

Δημοσ.

ένταξη το χέσαμε το θέμα σιγά μην πάρει και φωτιά ρε παιδιά με την 8800 κάτω από το chipset σας φαίνονται πολλοί οι βαθμοί ? ο θερμός αέρας πάει πάνω πάντα ;)

εξάλλου η asus έχει παθητικά συστήματα και η δικη μου με το παθητικό έπιασε 60 πριν κάνα 2 μέρες τώρα με αυτή την μαλακια σταθερά 33

φίλε sotosko airflow έχει το κουτί σου ? αν όχι φιάξε ένα καλό με ανεμιστήρες μπρός πίσω και στο πάλι αν είναι εφικτό το ανεμιστηράκι/blower αυτή την μούφα τέλος πάντως που δίνει η άσους την έχεις βάλει αν όχι πιάνουμε ζεστες σιγά σιγά βάλτο και θα δεις κανε όλα αυτά και πες μας μετά θερμοκρασίες

BTW η μητρικές της άσους τις περισσότερες φορες δείχνουν 7-8 βαθμούς πιο κάτω από το κανονικό ;) so άσε το βίος και αν θες να μετράς θερμοκρασίες χτυπα κανένα θερμόμετρο με prob ;)

Δημοσ.

συνεισφέρω την άποψή μου γιατί κάτι δεν πρέπει να δουλεύει καλά με το παθητικό σύστημα της ασουσ. έχω μια Μ2ΝΕ με εναν 4400Χ2 και μια 7900gs. Μετά από 1-2 ώρες παιχνίδι παρατηρώ θερμοκρασίες 58 για μητρική, και 70 για επεξεργαστή. Ένας φίλος μου με άλλο κουτί ίδια μητρική και κάρτα γραφικών και 5200Χ2 επεξεργαστή μου ανέφερε 71 βαθμούς μητρική και 62 επεξεργαστή. Να αναφέρω οτι τα κουτιά δεν έχουν κανέναν επιπλέον ανεμιστήρα μέσα. Πόσο μπορεί να επιβιώσει ένα μηχάνημα σε τέτοιο περιβάλλον χωρίς να έχει πλακώσει το καλοκαίρι?

Δημοσ.
εξάλλου η asus έχει παθητικά συστήματα και η δικη μου με το παθητικό έπιασε 60 πριν κάνα 2 μέρες τώρα με αυτή την μαλακια σταθερά 33

Vatos επειδή και εγώ θέλω να αγοράσω κάνα παρόμοιο μαραφέτι για τη ψύξη tou Northbridge της D865Perl έλεγα να πάρω αυτό. Τελικά κάνει δουλειά? Στο site ths Thermaltake λέει 19db θόρυβο ανεμιστήρα, δεν ακούγεται και πολύ δηλαδή ε? Επίσης στο πλαίσιο πουλάνε και κάτι παρόμοιο από τη Swiftech πάλι με 40άρη ανεμιστήρα αλλά κοστίζει το γαμ@@@@ο 40€. Τί έχει τέλοσπάντων και είναι τόσο καλό (σιγά μην το αγοράσω βέβαια πληροφοριακά ρωτάω)...

Δημοσ.

λοιπόν Γιώργο σε γενικά πλαίσια δεν ακούγεται και εμενα τo northbrige βάρεσε τόσο πολύ λόγο ότι δεν έχω airflow στο κουτί μου λόγο watercoolin γενικά ο θόρυβος του είναι λίγος αλλα εμενα προσωπικά που με ενοχλούν μέχρι και οι δίσκοι μου φαίνεται αρκετός οποτε αν είσαι ανεκτικός στη θόρυβο τότε θα είσαι μια χαρά τώρα εμενα τo northbrigε κυμαίνεται 33-35 βαθμούς αρκετά καλά σε κουτί που δεν έχω καθόλου airflow για δώσε ένα λινκ από αυτό του πλαισίου

Μιχάλη πάλι εσένα το μηχάνημα θα αντέξει στην χειρότερη να σου κλείσει από θερμοκρασίες αλλα καλο θα ήταν να προνοήσεις λίγο έστω να βάλεις ανεμιστήρες προς πίσω

Δημοσ.

Εγώ πάλι Vatos αντιμετωπίζω ένα πολύ σπαστικό πρόβλημα... Νέμεν το κουτί μου δεν έχει airflow (είναι ένα απλό ταπεινό midi με μόνο ανεμιστήρα αυτόν του τροφοδοτικού πίσω -αλλά και να βάλω έχει θέσεις για 8άρη μπροστά και 8άρη πίσω με τον μπροστινό να εμποδίζεται από την πρόσοψη του κουτιού-), αλλά και η κολοmobo μου D865Perl δεν με αφήνει να κλοκάρω τον Northwood (στο έχω ξαναπεί παλιότερα P4 3GHz HT). Παρά μόνο να αυξήσω την ταχύτητα κατά 120ΜΗz δηλαδή 3120MHz ταχύτητα. Σιγά την αύξηση επιδόσεων... Αλλά σαν να μη φτάνει μόνο αυτό... λόγω του κάκιστου air flow αλλά και του απαράδεκτου συστήματος ψύξης της mobo... (παθητικό σύστημα ψύξης) ακόμα και στα 3120 με περίπου 30 λεπτά orhtos ανεβαίνει η θερμοκρασία της mainboard στους 51 βαθμούς και μου πετάει warning στο sandra!!! To κουτί καίγεται από το πλάι. Τι να κάνω έχω απελπιστεί...

Δημοσ.

βασικά πέρα από αυτό νομίζω σε αυτά τα board η ψύχτρα ήταν κολλημένη στο board οποτε δύσκολο το κόβω να αλλάζεις αλλα μπορείς να του κοτσάρεις έναν ανεμιστήρα πάνω ;) όσο για oc τότε μάλον εγώ ήμουν πολύ τυχερός που με το D875PBX τον είχα πάει μέχρι τα 3.5 και τώρα αγόρασα άλλο για να πάει πιο πολύ και χάνω τους σατα :(

Δημοσ.

βασικά vatos έχω παραγγείλει έναν ανεμιστήρα 12εκατοστών με το συμπάθειο, και θα βάλω έναν 8άρη στο πίσω μέρος του κουτιού για να ρίξει θερμοκρασίες,ωστόσο εγώ θέλω να εστιάσω αλλού. Η ασουσ υποστηρίζει οτι έχει αποτελεσματική παθητική ψύξη στη μητρική της η οποία την καθιστά αθόρυβη. Το northbridge όμως βρίσκεται στο πεδίο βολής της κάρτας γραφικών οπότε ζεσταίνεται επιπλέον, και ο χαλκινος σωλήνας του συστήματος ψύξης του καταλήγει σε ένα καλοριφέρ δίπλα στον επεξεργαστή συμβάλλοντας στην διατήρηση ψηλής θερμοκρασίας της cpu ενω ταυτόχρονα ούτε το καλοριφέρ μπορεί να κρυώσει μια που παίρνει ζέστη από τη cpu. Φαύλος κύκλος μου φαίνεται εμένα. Καλή λοιπόν η παθητική ψύξη, αλλά αν δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά τη θερμότητα και απαιτέι από μένα να βάλω ανεμιστήρες για να κρυώνει (άρα επιπλέον θόρυβος) ποιος ο λόγος να μην ερχόταν η μητρική από την αρχή με ανεμιστήρα αντι για σωλήνες?

Δημοσ.
βασικά πέρα από αυτό νομίζω σε αυτά τα board η ψύχτρα ήταν κολλημένη στο board οποτε δύσκολο το κόβω να αλλάζεις αλλα μπορείς να του κοτσάρεις έναν ανεμιστήρα πάνω ;) όσο για oc τότε μάλον εγώ ήμουν πολύ τυχερός που με το D875PBX τον είχα πάει μέχρι τα 3.5 και τώρα αγόρασα άλλο για να πάει πιο πολύ και χάνω τους σατα :(

Πράγματι ήσουν τυχερός εφόσον λειτουργούσε το χαριτωμένο (άχου το μωρέ :twisted: :twisted: ) SetFSB που σε μένα δεν δούλευε:twisted: . Δε βαριέσαι κάνω υπομονή θα μεταβώ σε νέα πλατφόρμα (μέχρι τότε θα έχω μαζέψει και αρκετά χρήματα και θα του πιω το αίμα του νέου pc) Mέχρι τότε μένει μόνο να κάνω υπομονή... Hehehehe!!!

Thanx πάντως ...:-D :-D :-D

Δημοσ.

ε τώρα αυτό καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον που κατασκευάζει μητρικές :D πέρα από αυτό νταξή πήγαν και τω χτίσαν έτσι διασωληνωμένο με το φαινόμενο ότι τα heatpipes μεταφέρουν την θερμότητα πιο γρήγορα αλλα και πάλι δεν έχω πολλά να πω στο θέμα γιατί δεν είχα ποτε άσους boards και δεν ξέρω πάντως γενικά τα παθητικά για μένα αν δεν είναι τέρατα δεν κάνουν δουλειά ένα μονο συμπάθησα το sonic tower που το είχα στον cpu μου fanless και τώρα το αποχωρίστηκα και είμαι με το stock της intel γιατί αύριο περιμένω τα stuff για να τελειώσει η υδρόψυξη

γενικά πιστεύω ότι όλη αυτή η διασωλήνωση που κάνει η άσους στα board της πιο πολύ για διακόσμηση παρα για αποτελέσματα και σωστές θερμοκρασίες τo κάνουν ούτος η άλλος σου λέει ότι αν σκέφτεσαι για oc θα χρειαστεί να αλλάξεις πολλά πράματα και κατά κύριο την ψύξη και υπάρχουν τόσα aftermarket stuff που σε αναγκάζει αν τα αγοράσεις ;) οποτε αν εγώ είχα τέτοιο board και τέτοιο πρόβλημα θα δοκιμάζω με κανένα 13 και βάλε ανεμιστήρα να βαράει πάνω στην μητρική από τo πλάι να δω αποτελέσματα και μετά θα κατέληγα στην λύση της άσους με τα περίεργα ανεμιστηράκια πάνω στα καλοριφέρ που λες

αν και μια μέρα κάπου είχα διαβάσει ότι αν αφαιρέσεις τo καπάκι που γραφει τω λογότυπο άσους από πάνω από την ψύχτρα έχει καλύτερα αποτελέσματα με κάθε επιφύλαξη πάντα

Δημοσ.

βασικά σε αυτό πατάει πάντως η ασουσ. αφού είναι για o/c η μητρική τότε ο κάθε άρρωστος θα προνοήσει να βάλει επιπλέον ψύξη οπότε θα πέφτει αέρας και στο καλοριφέρ του notrhbridge και έτσι θα κρυώνει μαζί με τα υπόλοιπα. Θα βάλω τα ανεμιστήρια που έχω και θα δω τι θα γίνει.καλού κακού θα δω και μήπως δεν κάθεται σωστά η ψύκτρα στον επεξεργαστή και αν είναι θα του βάλω και θερμοαγώγιμη οδοντόκρεμα και ο θεός βοηθός. θενξ ενηγουεη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...