Προς το περιεχόμενο

ASUS A7V133 kai Sindesi2 HELP

AzaZyL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Loipon to iksera oti tha mu vgei i pisti alla oxi kai etsi.. Prospathw na sindesw:<BR>Mia M/B ASUS A7V133 me:<BR>1 HDD ATA100<BR>1 ASUS CDROM 50X<BR>1 ASUS DVD 12X<BR>1 PLEXTOR CDRW 12X<BR>Oi ipodoxes einai: 2 ata100 ide kai 2 ide<BR>Exw sindesei stis 2 prwtes skliro kai dvd kai stis 2 alles cdrw kai cdrom. Alla:<BR>Ta windows den emfanizun to onoma tu PLEXTOR kai mu grafun monada cd-rom sto menu"sistima"<BR>kai sto menu "ipologisti mu"den mu vgazei to PLEXTOR puthena,les kai den iparxei... PLEASE HELP!!

Δημοσ.

Φίλε μου, μην πανικοβάλλεσαι. Κατ'αρχήν, όλα τα κανάλια είναι UltraATA/100, καί τα πρώτα αλλά και τα δεύτερα, αφ'ού καί η southbridge υποστηρίζει UltraATA/100, αλλά η μητρική έχει και έναν επι πλέον controller της Promise. ʼρα έχεις τέσσερα κανάλια U.ATA/100. Υποθέτω βέβαια, οτι έχεις φορτώσει τους 4-in-1 drivers της VIA. Κάτι μου λέει όμως, οτι δεν έχεις φορτώσει τους drivers της Promise στα Windows... αν και δεν αναφέρεις ποιά Windows χρησιμοποιείς. ʼν όντως δεν τους έχεις φορτωμένους, υπάρχουν στο CD της μητρικής αλλά καί στο site της Asus εδώ: <A HREF="http://www.asus.com.tw/products/motherboard/socketa/a7v133/index.html" TARGET=_blank>http://www.asus.com.tw/products/motherboard/socketa/a7v133/index.html</A> ʼν τους έχεις φορτωμένους, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Κατ'αρχήν, βεβαιώσου οτι έχεις σωστά τα Master/Slave jumpers στον δίσκο και στα CD/DVDs. Μετά σιγουρέψου οτί όλα τα καλώδια είναι σωστά τοποθετημένα καθ'ώς και οι τροφοδοσίες. Κάπου εδώ τελειώνουν οι εναλλακτικές. Τελευταία ελπίδα είναι μη πως στο BIOS έχεις κατα λάθος απενεργοποιήσει κάποιο κανάλι. Ελπίζω να βοήθησα και καλή τύχη.

Δημοσ.

Otan ksekinaei o ipologistis mu grafei kanonika oti entopise sta 2 promise ATA100 ton HDD kai to DVD kai sta 2 IDE to CDRW kai to CD-ROM!(simiosi: ola einai rithmismena san master). Apla ta windows den to vlepun katholu... AbreLosOjos pistevw oti prepei na valw to DVD mono tu, giati einai ATA-66 kai an to sindesw me to CD-ROM den tha ekmetaleytw ayto to pleonektima tu me apotelesma na mu spaei i kinisi... An sindesw to CD-RW me to CD-ROM tha exw kana meionektima?

Δημοσ.

OK, απλά το είπα για να είναι πιο "σίγουρες" οι αντιγραφές από CD σε CD, αν χρησιμοποιείς το CD-ROM σου. Καλό είναι όταν αντιγράφεις δισκάκια on-the-fly οι συσκευές να μην είναι στο ίδιο κανάλι. Μπορείς εξάλλου να χρησιμοποιείς το DVD-ROM σου για αυτή τη δουλειά.<BR>ΤΟ CD-ROM και το CD-RW σου πιστεύω οτι δεν επηρεάζουν το ένα το άλλο σε ταχύτητα, όταν είανι σε κοινό κανάλι.

Δημοσ.

Skata magkes. Gamw tin ASUS kai tin aksiopistia tis...<BR>Sindesa sto promise ton skliro kai sto 1o IDE ta CDRW kai CDROM kai sto deytero IDE to DVD kai liturgei to CDRW(an kai den to anagnorizei san PLEXTOR alla san monada CDROM...) kai den leiturgei to DVD... Den to anagnorizei ute to Bios. Psaxnei kai den to vriskei puthena...

Δημοσ.

Έχω μητρική MSI με RAID και δεν νομίζω οτι έχει με τη δικιά σου μεγάλες διαφορές. Λοιπόν, έχω συνδέσει τον ΑΤΑ-100 δίσκο στο κανάλι της Promise (IDE-3) μόνο του. Αν θες να βάλεις κάτι άλλο στο διπλανό κανάλι (IDE-4), αυτό θα είναι έπίσης σκληρός δίσκος για RAID-0 ή RAID-1. Οπότε εσύ στο πρώτο από τα 2 αυτά κανάλια θα βάλεις μόνο τον HD.Θα χρειαστεί κατά την εκκίνηση του PC να μπείς στο bios της Promise και να δημιουργήσεις array τύπου 1-0.<BR>Στα άλλα 2 κανάλια, που είναι επίσης ΑΤΑ-100 αλλά είναι τα κλασσικά που έχουν όλες οι μητρικές, μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Προσωπική μου γνώμη είναι να βάλεις το CD-RW μόνο του και master σε ένα από αυτά, είτε στο primary, είτε στο secondary.<BR>Στο άλλο, θα βάλεις το DVD και το CD-ROM.<BR>Έτσι, θα διευκολύνεις και τις εγγραφές από CD σε CD.

Δημοσ.

Ρε συ, ξανατσέκαρε τα settings σου, ακόμη και στο BIOS της Promise. Εγώ έχω την ίδια ακριβώς μητρική και είμαι 100% ευχαριστημένος απο αυτήν. Μη πως έχεις κάποιο χαλασμένο καλώδιο; Μη πως έχεις ελαττωματικό βύσμα στο 2ο κανάλι του Promise ή του 686; Τσέκαρε και ξανα-τσέκαρε, γιατί εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δοκίμασε επ'ίσης να βγάλεις ό,τι κάρτα έχεις και να αφήσεις μόνο την κάρτα γραφικών, μη πως κάνει conflict κάτι με τον Promise. Δοκίμασε ακόμη και να αποσυνδέσεις όλα τα άλλα drives, εκτός απο τον σκληρό και μία ακόμα συσκευή κάθε φορά.<p>[ 09-10-2001: Message edited by: spock ]

Δημοσ.

OK magkes ta katafera!! Eixa kanei malakia me to bios... Ola leiturgun kala. Exw allo provlima sto menu "sistima" energopiw to DMA kai ayto otan kanw reboot einai pali apenergopiimeno.. A kai kati akoma sto idio menu to PLEXTOR to vlepei akoma san monada CD-ROM, einai spastiko.. Kamia idea giati to kanei ayto? Exw windows98 kai sto filaraki mu pu exei akrivws to idio leiturgiko den tu to kanei to vlepei san PLEXTOR kanonika kai ta DMA einai energopiimena...

Δημοσ.

Φίλε μου, είσαι σίγουρος οτι έχεις βάλει τους 4-in-1 drivers της VIA; Το DMA το ενεργοποιούν μόνοι τους οι drivers αυτοί όταν τους φορτώνεις, και δε γίνεται απο το Device Manager. Κοίτα αν τους έχεις βάλει, και αν έχεις την τελευταία έκδοση. Τέλος, αν έχεις SoundBlaster Live στο σύστημα, γιά δοκίμασε (έτσι, για δοκιμή) να την βγάλεις μια φορά, και ξανακοίτα τα DMA.<BR>Καλή τύχη.

Δημοσ.

Φίλε Αζαζύλ, αν έχεις Win98, Control Panel-System-Device Manager-Drives-Properties και κοίτα αν το checkbox που λέει DMA είναι τσεκαρισμένο. Aν έχεις Win2000, τότε Control Panel-System-Hardware-Device Manager-IDE ATA/ATAPI controllers-Primary(Secondary) IDE channel-Advanced Settings. Αυτά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...