Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπάρχει και μια άλλη λύση στο Word, πιο εύχρηστη από τη δημιουργία Πίνακα, η εισαγωγή Text Box (Insert > Text Box). Σ' αυτό βάζεις το κείμενο που θες και από την εργαλειοθήκη Tables and Borders αλλάζεις τον προσανατολισμό του κειμένου (Change Text Direction). Για να μη φαίνεται το περίγραμμα του Text Box με δεξί κλικ στην εξωτερική γραμμή του επιλέγεις Format Text Box > καρτέλα Colors and Lines > Line Color: No Line > OK.

Όσο για το Publisher, αν δεν το έχεις ξαναδουλέψει (αυτό ή άλλο παρόμοιο πρόγραμμα) άσ' το καλύτερα, μάλλον δε θα τα καταφέρεις. Έχει διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας από το Word· σ' αυτό δουλεύεις με πλαίσια κειμένου (όπως και σε όλα τα desktop publishing προγράμματα) που σου δίνουν απόλυτο έλεγχο στο κείμενο και τη θέση του πάνω στη σελίδα.

Δοκίμασε πάντως τη λύση με το Text Box.

To publisher σίγουρα δε με βολεύει όταν πρόκειται να ασχοληθώ με κείμενο αρκετών σελίδων. Γενικά εκτιμώ την προσπάθειά σου να βοηθήσεις, αλλά και με τον τρόπο που αναφέρεις στο word, πάλι υπάρχει πρόβλημα :) :

Αν χρησιμοποιήσω πλαίσιο για την αρίθμηση κάποιας σελίδας, τι θα γίνει με τις επόμενες? Η αμέσως επόμενη θα έχει τον ίδιο αριθμό έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

ΟΚ, αναλυτικά:

1) Βάζεις αριθμούς γραμμής όπως ακριβώς τους θες αλλά στο υποσέλιδο, όπως συνήθως δηλαδή.

2) Πας στο μενού Προβολή » κεφαλίδες και υποσέλιδα.

3) Πιάνεις με το ποντίκι το πλαίσιο κειμένου που περιέχει τον αριθμό σελίδας και τον μετακινείς στο μέσο της σελίδας, εκεί δηλαδή που το θες.

Έτοιμος.

Όπως έγραψα και προηγουμένως, το πλαίσιο αυτό, αν και θα φαίνεται στο μέσο της σελίδας, θα ανήκει στο υποσέλιδο, και έτσι θα επαναλαμβάνεται αυτόματα σε κάθε σελίδα.

Επίσης η επόμενη σελίδα θα έχει διαφορετικό αριθμό, επειδή ο αριθμός γραμμής είναι πεδίο.

Δοκίμασέ το και αν κολλήσεις κάπου ξαναρώτα.

Δημοσ.

alkisg:

Δε γνωρίζω τι μπορεί να φταίει, αλλά αυτά που γράφεις τα έχω ήδη δοκιμάσει. Μπορείς εσύ να ετοιμάσεις ένα αρχείο doc που να έχει την εξής μορφή? Βλ. εικόνα.

post-43434-12906294692_thumb.jpg

Δημοσ.

Φίλε alkisg ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το παραπάνω μήνυμά μου στις 15:52 είναι πιστεύω πολύ ξεκάθαρο για το τι ακριβώς θέλω.

Μπορείς να το κάνεις?

Δημοσ.
Εκεί που θέλεις να αλλάζουν οι σελίδες: Insert > Break > Section break types: Next page. Μετά ρυθμίζεις τον προσανατολισμό της σελίδας κάθε ενότητας όπως θέλεις (δεν επηρεάζονται οι σελίδες των άλλων ενοτήτων).

Μέχρι εδώ καλά... όμως με αυτόν τον τρόπο αλλάζει και η θέση της αρίθμησης σελίδων. Πως αντιμετωπίζεται αυτό?

Απλά έβαλα την αρίθμηση στο πλάι, τα υπόλοιπα λογικά θα μπορέσεις να τα κάνεις εύκολα βάζοντας section breaks και αλλάζοντας τη διάταξη σελίδας...

Ίσως γίνομαι σπαστικός, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω... Ο accipio σου είπε πως γίνεται ο προσανατολισμός, και απάντησες ότι το κατάφερες... Εγώ σου έστειλα αρχείο με την αρίθμηση στο πλάι, και δεν απάντησες αν σου κάνει... Απ' ότι βλέπω σου έχουμε απαντήσει σε όλες τις απορίες, αν δεν πεις που κόλλησες, πώς να σε βοηθήσουμε;

Αυτά από μένα, αν θέλει ας απαντήσει κάποιος άλλος.

Δημοσ.

Τελικά με τη βοήθεια και των απαντήσεων του alkisg έφτιαξα ένα υπόδειγμα εγγράφου όπως το θες (νομίζω...). Δες το και πες μας αν είναι αυτό που ζητάς.

Υπόψιν ότι η μορφή που έχει προορίζεται για εκτύπωση, όχι για να φαίνεται στην οθόνη όπως το δείχνεις προηγουμένως. Αν θες και να φαίνεται έτσι στην οθόνη, πας μάλλον για Publisher.

Solution.zip

Δημοσ.

accipio: Ευχαριστώ για τη λύση.

alkisg: Ευχαριστώ για την προσπάθεια. Δες την απάντηση του accipio για να καταλάβεις τι ακριβώς ήθελα.

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ίσως γίνομαι σπαστικός, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω... Ο accipio σου είπε πως γίνεται ο προσανατολισμός, και απάντησες ότι το κατάφερες... Εγώ σου έστειλα αρχείο με την αρίθμηση στο πλάι, και δεν απάντησες αν σου κάνει... Απ' ότι βλέπω σου έχουμε απαντήσει σε όλες τις απορίες, αν δεν πεις που κόλλησες, πώς να σε βοηθήσουμε;

Αυτά από μένα, αν θέλει ας απαντήσει κάποιος άλλος.

Καλημέρα! Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι έχω το Office 2010 και κατάφερα να ενσωματώσω μία σελίδα με κατακόρυφο προσανατολισμό μέσα στο αρχείο του Word (από την καρτέλα Διάταξη σελίδας>Αλλαγές>Αλλαγές ενοτήτων: Επόμενη σελίδα), αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αρίθμηση σελίδων. Στην επόμενη ενότητα ξεκινάει ξανά από τον αριθμό 1. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι δεν κάνω σωστά;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Πήγαινε στη σελίδα που δεν έχει τον αριθμό που θέλεις, και μετά: Εισαγωγή > Αριθμός σελίδας > Μορφοποίηση αριθμών σελίδας... και στο πεδίο Αρίθμηση σελίδων (*) κάνε κλικ στο Έναρξη από, γράψε τον αριθμό σελίδας που θέλεις > ΟΚ.

(*) ή πάτα το Συνεχόμενη με την προηγούμενη ενότητα, ανάλογα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...