black_crow Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Γεια χαρα παιδια.Ζητω συγνωμη αν η ερωτηση μου ακουστει σε καποιους λες και βαριεμαι να ψαξω απο μονος μου.Διαβασα καποια threads εδω στο forum και ειδα και την πολυ καλη λιστα που εχετε με τις "καλυτερες καρτες γραφικων" αλλα χρειαζομαι και αλλο help. Ξεκαθαριζω επισης οτι ειμαι ασχετος με το θεμα των καρτων γραφικων.Μπαινω λοιπον στο θεμα. Θελω να αγορασω μια νεα καρτα γραφικων (φοβαμαι να παρω το ρισκο της μεταχειρισμενης) με αφορμη το οτι η onboard που εχω αυτη τη στιγμη (Intel 82945G Graphics Controller , 192Mb share memory ,400Mhz ramdac/gpu clock, shader model 2) δεν παιζει (μαυρη οθονη,δε φορτωνουν) καν καποια ψιλοκαινουργια παιχνιδια (αν και εχουν πολυ χαμηλες απαιτησεις σε καρτα γραφικων). Ειχα βρει μια 8500GT προσφορα στα 80ε που ελεγε οτι εχει συμβατοτητα με DirectX 10 και χαρηκα αλλα μου ειπαν οτι ειναι ψαροτικο αυτο που λεει και οτι οι 8500 ειναι πολυ "κομενες" .Γενικα ψαχνω κατι το πολυ μεχρι 100e που να εχει καλη συμβατοτητα με παιχνιδια και linux και ας εχει και πολυ μετριες επιδοσεις...Δε με πειραζει να ριξω λιγο τα γραφικα σε ενα παιχνιδι αν χρειαστει και να εχω και λιγο χαμηλοτερο frame rate. Μου ειπαν να προτιμησω τη σειρα 7600 της nvidia αντι της 8500 .Ακομα και αυτες που κοιταξα ομως ανεβαινουν αρκετα σε τιμη ή καποιες λενε για παραδειγμα "Συμβατότητα: Windows XP, 2000." Ειναι δυνατον ; Δεν υπαρχουν drivers για linux οταν λεει ετσι ; Μπορειτε να μου προτεινετε καμια καρτα ή συγκεκριμενο τσιπακι για το οποιο να κοιταω ; Οποιαδηποτε βοηθεια πανω στο θεμα θα εκτιμηθει . Ευχαριστω εκ των προτερων
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Pci-e ? AGP ? πες μας να σου προτείνουμε με λίνκ γενικά με μιά 7600GS θα είσαι καλυμμένος με αυτά που ζητάς η Nvidia έχει κανονικά οδηγούς για τους πιγκουίνους αλλά δεν έχω ιδέα πόσο καλοί θα είναι μιας και δεν έφτασα σε σημείο να βάλω οδηγούς ποτε έφτανα μέχρι το desktop και αυτό ήταν όλο 8500 εγώ δεν θα έπαιρνα γιατί όντος κομμένη αλλά θα έδινα 20 - 30 ? παραπάνω να πάρω 8600 αν καιγόμουν πολύ για DX 10
madpcuser Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 nai alla h 7600 gs einai dx9 opote .. ektos tou oti einai mias genias pisw akomh kai sta benchmarks vgainei pio katw apo tihn 8500 estw kai gia ligo.
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 λίγο δύσκολο μου φαίνεται αλλά επειδή εσύ θες έτσι όπως μου τα λες τώρα και DX10 τότε πάρε μια 8600GT με 120 ? και καθάρισες
black_crow Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Για PCI-e ενδιαφερομαι ,σορρυ που δε το ειπα πιο πριν. Η 8600 ξεκιναει απο 130e περιπου ρε παιδια, δε νομιζω οτι μπορω να δωσω τοσα.Τοσο πισω ειναι η 7600; Σκεφτομουν μηπως παρω αυτη --> http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.519572 ειναι καλυτερη απο την 8500;Σας φαινεται καλη για τα λεφτα της ; Βοηθηστε γιατι δε ξερω τι να παρω με αυτα που βλεπω.Μπερδευομαι ολο και περισσοτερο. Ειναι πολυ αμφιλεγομενα τα πραγματα απ 'οτι εχω καταλαβει στις καρτες γραφικων... Ευχαριστω για τις προηγουμενες απαντησεις Edit: Οχι δεν καιγομαι για DX10 και το DX9 καλο ειναι προς το παρον
george_o/c Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Αφού το είπαμε και το ξαναείπαμε. Το DX10 θα αργήσει γιατί να ανησυχούμε από τώρα??? Πάρε μία 7600GS Golden Sample που σηκώνει τα κέρατά της από overclocking και θα βρεις την υγεία σου. Τώρα δύσκολα να πιστέψω ότι η 8500 είναι καλύτερη της 7600GS και μάλιστα αν την clockareis... Πάντως ακόμα και χωρίς overclocking αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή με μόλις 107ε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512549
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 για εμενα σου είπα η 8500 είναι πεταμένα λεφτά εγώ έχω σκοπό να πάρω μια 8600GT όχι μονο για το Dx10 αλλα και για το OC που θα σηκώνει εγώ επιμένω πάρε μια 7600GS Golden Sample όπως είπε και ο george_ο/c σηκώνει τρελό OC και clockαρισμένη θα πιάνει άνετα επιδόσεις τις 8600Gt σε dx9 παιχνίδια όσο για γενιές οι κάρτες με dx9 είναι μια χαρά και στέκονται στα πόδια τους κανονικά το dx10 θα αργήσει να έρθει και μέχρι τότε η 7600/8500/8600 θα είναι όπως είναι σήμερα οι GeFx 5200 κτλ οπότε η καλύτερη value for money για τα αυτά που δίνεις είναι μια 7600gs και σε σχέση με αυτήν που έχεις τώρα ( onboard ) θα νομήζεις οτι κάθεσαι σε άλλο pc
black_crow Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Ευχαριστω πολυ ρε παιδια που ασχοληθηκατε τοσο.Νομιζω οτι θα ακολουθησω τις συμβουλες σας με την 7600GS golden να μου κλεινει το ματι .Για oc παντως προς το παρον δεν το συζητω Τα φοβαμαι αυτα τα παιχνιδια Edit: ειδα επισης στο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512549 οτι η συγκεκριμενη χρειαζεται και 2η PCI θυρα για ψυξη (Λόγω του συστήματος ψύξης η κάρτα καταλαμβάνει δύο θέσεις PCI στο πίσω μέρος του κουτιού.).Δε ξερω αν διαθετει και 2η ελευθερη το mobo μου ,πρεπει να το δω και αυτο.
Vatos_locos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 καλά ξεκίνα λίγο για πλάκα και θα δείς που θα κολλήσεις και εγώ έτσι άρχισα και τώρα δεν αντέχω αν δεν κάνω Vmod να βρω ταβάνια
@topos Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Εγω λεω παντως να πας σε 8500gt εαν δεν μπορεις να δωσεις με τιποτα τα 114ευρω που χρειαζεσαι για την 8600gt... Οχι για το dx10,ουτε για τις επιδοσεις(που ειναι λιγο καλυτερες απο μια 7600gs) αλλα για το hdcp... Tελος αμα ειναι να πας για 7600 σε pci-e γιατι δεν πας κατευθειαν για την Gt?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.