Lomar Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Χαίρετε, έχω το Acer Aspire 5652 WLMi του οποίου οι drivers, τα σχετικά προγράμματα και τα αυθεντικά ΧΡ, βρίσκονται σε ένα ghost partition. Όταν το πρωτοπήρα έκανα την μλκ να σβήσω κάτι αρχεία που νόμιζα οτι είχαν δημιουργηθεί προσωρινά κατα την δημιουργία ενός DVD, τα οποία βρίσκονταν στο 2ο partition του δίσκου (ο δίσκος έχει συνολικά 3, εκ των οποίων το 1 είναι ghost και καταλαμβάνει τα 3,8 απο τα 100GB του δίσκου μου). Στη συνέχεια πήγα στα Multirama και τους ρώτησα αν αυτό που έκανα θα είχε επιπτώσεις για ένα μελλοντικο format και στη συνέχεια backup. Μου είπαν όχι, απο την στιγμή που δεν πείραξα το 3ο partition. Τώρα θέλω να βάλω Linux, και να κάνω τα 2 απο τα 3 partition (αν γίνεται να καταργήσω κιόλας το κρυφό ακόμα καλύτερα) απο FAT32 που μου τα έχει η Acer, NTFS. Προσπάθησα πρίν απο καμιά ώρα να κάνω ένα ακόμη μικρό partition απο το 2ο, στο οποίο είχα κάτι βίντεο και διάφορα αρχεία για την σχολή κτλ. κατα τον νεό κατακερματισμό του 2ου διαμερίσματος (στο οποίο είχα μόνο προσωπικά δεδομένα και όχι τα windows) και την μετατροπή του σε exp3 (δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα του φορμά) μέσω του Kubuntu, διαπίστωσα οτι μου έσβησε όλα τα δεδομένα του 2ου partition, και αντί να δημιουργήσει ένα νέο (έτσι ώστε να γίνουν συνολικά 4 και με το κρυφό μέσα), έκανε format το 2ο ολόκληρο, και όχι τα 7GB απο τα ελέυθερα που είχα επιλέξει (!) και δεν δημιούργησε και νέο partition!!!! Τώρα θέλω να φορμάρω το πρώτο partition που είναι τα Windows, τα προγράμματα και κάτι αρχεία και να ξαναπεράσω τα ΧΡ, τους driver, και τα προγράμματα που είχε η ίδια η Acer. Το e-Recovery δεν μου ανοίγει καν, και μου εμφανίζει και ένα παράθυρο σφάλματος. Είχα κάνει 2 restore DVD απο μια εφαρμογή της Acer, αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω με αυτά... Όποια σχετική πληροφορία και βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη, ευχαριστώ.
21century Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δοκίμασες να μπουτάρεις το σύστημα από το drive με τα δισκακια? Επισης καλο ειναι να βαλεις στο drive το 1ο δισκακι που υποτιθεται οτι ιεναι bootaable για να ξεκινησει η διαδικασια. Για μενα οταν χρειαζεσαι backup καλυτερα να χρησιμοποιησεις το acronis true image...
Lomar Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Αυτό το πρόγραμμα σου κάνει image drivers, setup προγραμμάτων και τα ΧΡ; Τώρα όμως δεν είναι λιγάκι αργά; Θα το δοκιμάσω αυτό που μου λές, λογικό μου φαίνετε, ελπίζω να πετύχει. thnks, anyway. Οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει κάτι πιο συγκεκριμένο για τη διαδικασία restore στο laptop μου, ας γράψει ο,τι ξέρει ή θεωρεί σημαντικό να κάνω, από προγράμματα κτλ μέχρι και κάποιο τηλεφώνημα ή mail στην Acer... Ευχαριστώ.
Lomar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Για να μην ανοίγω καινούργιο thread... Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος απο που μπορώ να βρω όλους τους driver (κάρτα ήχου, γραφικών, ethernet, wi-fi) καθώς και όλα τα προγράμματα της Acer (Empowering Technology, Acer Arcade, System Recovery, Launch Manager, κτλ); Υπάρχει τρόπος να πάρω τα image απο το ghost partition που μου έχει το laptop; Θα έκανα με το Acer eRecovery Management επαναφορά των ΧΡ κτλ. αλλά μου βγάζει κάποιο error, ότι έχει πάθει ζημιά το πρόγραμμα... To λάπτοπ μου είναι το Acer Aspire 5650WLMi... Υ.Γ. Για την κάρτα ήχου μου, την RealtekHigh Definition Audio (το οποίο απ'ότι κατάλαβα ελέγχει και το Bluetooth) το google δε βοήθησε και πολύ... Βασικά αυτό που ψάχνω είναι ένα μεγάλο iso που να περιέχει όλα τα παραπάνω πλήν των XP εννοείται. Κατ'εμέ ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρω τα image (μαζί και τα ΧΡ) απο το ghost partition του δίσκου μου. Όποιος έχει την οποιαδήποτε απάντηση στα παραπάνω θα με διευκολύνει πολύ
Bambis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος απο που μπορώ να βρω όλους τους driver (κάρτα ήχου, γραφικών, ethernet, wi-fi) καθώς και όλα τα προγράμματα της Acer (Empowering Technology, Acer Arcade, System Recovery, Launch Manager, κτλ); Από το FTP site της ACER :wink: ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/ (Απλά διαλέγεις το μοντέλο σου)
Lomar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Έσωσες την κατάσταση όπως το παλικάρι στο avatar σου!!!
Bambis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Έσωσες την κατάσταση όπως το παλικάρι στο avatar σου!!! Thanks... Χαίρομαι που σε βοήθησε το Link...
ARTHOUR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 eftiaxa prin kamia bdomada enos filou ton acer alla aftos eixe kani malakia kai den eixe kani backup ,otan loipon mou efere to laptop diapistosa oti kai ta windows itan xtipimena entelos den ekane kan boot . ekei ekana format me windows tou theiou katevasa apo to site tis acer mono to e-manager ekana ta dvd kai mpoutara me to ena apo afta pou exei mesa full windows drivers kai software kai to allo einai mono software kai drivers (alla afto den to xriastika ) etc lipon to pc tou kolitou egine san tis mamas acer pira acronis image kai ton ghost disk kai ton diko tou se ena eksoteriko giati aftos einai arketa m@la@k@@@@@@@s oste na ta kani delete........ elpizo na vreis lisi an kai einai apli arki na min exeis piraksi ton ghost disk
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 δυστιχος στα acer οταν ο δισκος δεν ειναι φορμαρισμενος και εχει τα δυο partition δεν μπορει καποιος να βαλει και linux διοτι θα καταστρεψει το recovery managment
Lomar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Η πλάκα είναι οτι εμένα είχε 3 παρτίσιον! 1 ghost, 1 για windows και αρχεία και 1 που είχε κάτι αρχεία της acer και απο μαλακία μου τα έσβησα. στο 3ο παρτίσιον έβαλα το linux.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.