Προς το περιεχόμενο

νεα macbooks

nk7686

Προτεινόμενες αναρτήσεις

στο αμερικανικο site υπαρχουν καινουρια μοντελα macbooks.

ξερετε αν θα αλλαξουν και τα macbooks pro?

αν ναι,αυτο θα γινει μεχρι τον ιουνη ή πιο μετά?ας πουμε οκτωβρη?

ευχαριστω για τη βοηθεια σας.:???:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου πρόβλεψη με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα είναι πως στην WWDC θα δούμε τα καινούριο MacBook Pro με Santa Rosa LED οθόνες και στη συνέχεια με την κυκλοφορία του Leopard μετά από 4-5 μήνες θα αναβαθμιστούν και τα MacBook ξανά. Κάπως έτσι είχε γίνει και στην αρχή όταν εμφανίστηκαν τα μοντέλα αυτά Πρώτα ήρθς αρχές του χρόνου το Pro και στη συνέχεια τον Ιούνη έβγαλαν το μικρό..

Βασικά με την αλλαγή σε Intel ακολουθούμε την τακτική της.

Δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό αυτό αλλά τα μοντέλα μας μάλλον δεν θα έχουν την ίδια μεταπωλητική αξία που είχαν κάποτε.

Πράγματι αυτό είναι ένα πρόβλημα... Άμα για παράδειγμα επιβεβαιωθούν οι φήμες και βγάλουν ultra portable laptop 13.3 εγώ θα το σκεφτόμουν πάαααρα πολύ σοβαρά να κάνω την μετάβαση μιας και δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι επιδόσεις όσο η φορητότητα αφού δεν χρησιμοποιώ πολύ βαριά προγράμματα... Όμως ήδη μετα από ένα χρόνο το Core Duo μου είναι μια γενιά πίσω... Όταν μπουν και οι Santa Rosa θα είμαι 2 γενιές πίσω.. Πόσο να πιάσει αυτό το μοντέλο άραγε??

Και φτάνεις στο σημείο να λες για το γαμώτο ρε φίλε είναι μια χαρά το laptop γιατί να το δώσω για ένα κομμάτι ψωμί...

τα μοντέλα μας μάλλον δεν θα έχουν την ίδια μεταπωλητική αξία που είχαν κάποτε.

Δεν έχεις άδικο αλλά η συγκεκριμένη απαξίωση της μεταπωλητικής αξίας υπάρχει γενικά στον κόσμο των ηλεκτρονικών πια. Ποιος θα αγόραζε PC-laptop ενός έτους πια; Οταν τα καινούρια αρχίζουν από 550 ευρώ; Τα προϊόντα apple είχαν γενικά μια καλή μεταπωλητική αξία αλλά οι λόγοι ήταν σύνθετοι και είχαν τόσο τεχνικές συνιστώσες (πχ το MacOS είναι φιλικό σε παλιά συστήματα) όσο και ψυχολογικές (brand loyalty, marketing) αλλά και λόγω των πολύ υψηλών τιμών (οπότε κάθε μείωση τιμής ήταν επιθυμητή!)

Τώρα που μπορείς να πάρεις macbook full extra νέο με 1300, δε συμφέρει να δώσεις 1000 για μεταχειρισμένο, ειδικά με την περιορισμένη εγγύηση του ενός έτους. Οπωσδήποτε η αύξηση της εγγύησης στα 2 έτη θα αναζωογονούσε την αγορά μεταχειρισμένων καθώς υπολογιστής ενός έτους και με ένα έτος εγγύηση μπροστά του θα ήταν συμφέρουσα επιλογή.

Τώρα, και 800 ευρώ να μου δίνεις ένα macbook ενός έτους με μηδέν εγγύηση, εγώ ΔΕΝ το παίρνω.

Δεν θα χάσουν κατά πολυ τη μεταπωλητική τους αξία γιατί used μηχανήματα αγοράζουν συνήθως οι switchers που δεν θέλουν να δώσουν ΟΛΟ το ποσό που κάνει ένα καινούργιο μηχανάκι.

Ναι αλλά το θέμα είναι οτι σε ένα χρόνο το macbook έχει ήδη 2 αναβαθμίσεις.

Ακόμη και η switchers θα το σκεφτούν πάρα πολύ. Λίγοι θα έπαιρναν το απλό και πρώτης γενιάς macbook. Και δεν νομίζω να έδιναν πάνω απο 800-900.

Ναι αλλά φαντάσου οτι μπορεί κάποιος να το πήρε τον Νοέμβρη 1300-1400 και να έχει φτάσει στην μισή τιμή... :(

Γενικά με τους Intel ακολουθούμε την νοοτροπία των PC :(

Από χθες το πρωί είναι κ "επίσημα" στο applestore.gr..το επίσημα είναι σε quotes γιατί πήρα κατα τις 12 το πρωί τηλέφωνο να ρωτήσω για αντιπρόσωπο στην κρήτη (με τα χίλια ζόρια να πιάσω πάλι γραμμή,τα γνωστά...) κ μου λέει η κοπέλα,"Τι? μπήκαν? τα περιμέναμε σε 20 μέρες..". Επειδή παρήγγειλα ενα σήμερα,μου είπαν σε 3 βδομάδες περίπου πάντως οτι θα μου έρθει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...