Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ασφαλή κατάργηση εξ. σκληρού

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έναν LACIE εξωτερικό usb που έχω συνήθως όταν τον ανοίγω ξεχνάω να τον κλείσω από την ασφαλή κατάργηση απλώς σβήνω τα windows!! Λέτε να μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα? Υπάρχει κανένα tweak για αυτές τις δουλειές?

Δημοσ.

..an me to "svynw ta windows",ennoeis oti kaneis apla shutdown..kanena provlhma.H asfalhs katarghsh einai mono gia otan 8es na ton aposyndeseis ENW eisai sta windows...

Δημοσ.

Very nice, ναι αυτό εννοώ πάντως, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να τραβάω το καλώδιο από τη μπρίζα για να σβήσει :)

Δημοσ.

.....Κοιτα γι αυτο το θεμα υπαρχουν παρα πολλα topics....

Ολα εχουν καταληξει στο συμπερασμα να χρησιμοποιεις το εξωτερικο USB drive μονο οταν το χρειαζεσαι. Δεν σημαινει σιγουρα οτι ολα βαινουν καλως αν κανεις shut down τα windows και ξεχνας να κανεις safe remove τον σκληρο. Υπαρχουν παιδια εδω μεσα που εχουν καψει πολλους δισκους με τετοιο τροπο...... Γενικα τα εξωτερικα USB drives ειναι μεγαλη ιστορια. Αν ξερεις προσεχεις, αν οχι υφιστασαι τις συνεπειες.

Τεσπα κανε ενα search να δεις τι γινεται...........

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το shutdown αφού η ασφαλής κατάργηση είναι καί μέρος των διαδικασιών κλεισίματος τού υπολογιστή.Δεν θα κλείσει δηλαδή ο υπολογιστής αφήνοντας εκτεθειμένες, τις ήδη διασυνδεμένες μέσω usb συσκευές.

Δημοσ.
Very nice, ναι αυτό εννοώ πάντως, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να τραβάω το καλώδιο από τη μπρίζα για να σβήσει :)

opws hdh sou apanthsa kai egw kai o geovard,h diadikasia ths asfalous katarghshs,afora mono tis syskeues pou einai syndedemenes ENOSW eisai sta windows...

..Vevaia,kammia fora h efarmogh paliwn systhmatwn(travhgma kalwdiou apo thn priza px)yperkerna tis nees texnikes(back to the future katastaseis).

..Den to ksanadokimazeis?Ti exeis na xaseis?

Δημοσ.

Η διαδικασία της ασφαλούς κατάργησης αφορά μόνο τις εξωτερικές συσκευές mass storage που έχεις ενεργοποιήσει write caching από το λειτουργικό για τη συγκεκριμένη συσκευή στο συγκεκριμένο υπολογιστή. Ως default επιλογή των XP ανεξάρτητα SP είναι απενεργοποιημένο το write caching.

Εφόσον δεν έχεις ενεργοποιήσει το write caching κ δεν μετακινείς data από/προς τέτοια συσκευή, τραβάς το καλώδιο του ρεύματος, της usb/fw σύνδεσης, κλείνεις τον hd από το διακόπτη του, όπως αγαπάς.

Για τον εξωτερικό hd / flash drive είναι το ίδιο κ το αυτό.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...