Προς το περιεχόμενο

Ακόμα ένα πρόβλημα με eshop Θεσσαλονίκης σε επιστροφή...

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πήρα μία κάρτα γραφικών με 90 Ευρώ στις 08/05/07 και σήμερα (17/05/07) πήγα να την επιστρέψω γιατί τελικά δεν χρειάζεται. Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία ή κατι τέτοιο, ήταν υποχρεωμένοι να μου επιστρέψουν τα λεφτά αφού δεν πέρασαν 10 μέρες από την ημερομηνία αγοράς. Πάω εκεί και τους το λέω και μου λένε ότι μπορούν να την αλλάξουν μόνο αν την έφερνα σε λιγότερες από 7 μέρες και εφόσον δεν είχε ανοιχτεί η συσκευασία.

Τώρα τι κάνω? Πώς θα τους κυνηγήσω τους @#$%^?

ΥΓ. Η κάρτα ήταν σε συσκευασία του eshop (bulk) αλλά την άνοιξα. Η κάρτα όμως δεν έχει μπει καν σε υπολογιστή, γιατί τελικά το PC παίρνει AGP ενώ αυτή που πήρα είναι PCI.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτο με τις 10 ημερες νομιζω ισχυει για τις συμβασεις εξ αποστασεως (πχ μεσω ιντερνετ)...δεν ειμαι σιγουρος ομως....τρεχα στο ΙΝΚΑ μπας και σε βοηθησουν.....

• Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχας πηρες pci-express και οχι pci.

Δευτερον, εισαι υποχρεωμενος να ξερεις τι αγοραζεις (απο αποψη συμβατοτητας) απο πριν.

Τριτον, εχω την εντυπωση οτι εδω μεσα ειχε ξανασχολιαστει αυτο, και οτι το ΠΛΑΙΣΙΟ σε αφηνει να την γυρισεις πισω μεσα σε 10 μερες εστω και εαν εχει ανοιχτει η συσκευασία, και κοβωντας σου πιστωτικο και οχι επιστροφη χρηματων. (στις περισσοτερες περιπτωσεις).

Τεταρτον, και να μην ηξερες, επρεπε να ειχες συμβουλευτει αυτο εδω http://www.e-shop.gr/how_return.phtml που αναφερει ρητα αυτο

"Όροι Επιστροφής

Η ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιστροφή να μη ξεπερνάει τις 10 εργάσιμες ημέρες.

Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση. "

Εσυ ειχες ανοιξει τη συσκευασια, αρα πολυ καλα εκαναν που δεν το δεκτηκαν πισω.

Παντως απο προσωπικη εμπειρία να πω οτι μου αλλαξαν κανονικα επεξεργαστη Intel Celeron D 2,8GHz s478 αφου τον επεστρεψα σε 3 εργασιμες και αφου τον ελεγξαν επι τοπου μου εδωσαν το συνολο των χρηματων πισω.

Δημοσ.

Μα δεν περάσαν 10 μέρες. Και αν το θέμα είναι η συσκευασία έχω και καινούρια σακουλάκια και τελειώνει η υπόθεση. Αλλά το θέμα είναι οι μέρες...

Τώρα μόλις μίλησα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, μου είπαν να τους στείλω μία καταγγελία και θα τους κράξουν αυτοί. Η ευγενικότατη υπάλληλος μου είπε ότι για το eshop έχουν πολλά μαζεμένα.

Ευχαριστώ παίδες.

• Moderators
Δημοσ.

Χαχα, ασε να τους κραξουν καλα καλα μπας και βαλουν μυαλο.

Αλλα αυτο που σε καιει ειναι να μην χασεις τα 90?, οχι το αν θα τους κραξουν ή οχι, σωστα?

Δημοσ.

Τα 90 Ευρώ με νοιάζουν. Για την επιχειρήση τους καρφάκι δεν μου καίγεται. Μιά φορά την πατάς...

• Moderators
Δημοσ.

Την ειχες παρει απο παραγγελια ή πηγες εκει και την αγορασες?

Εαν ισχυει το δευτερο λογικα επρεπε να στην αλλαξουνε!!

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον GeorgeMan οτι κάθε οδηγεία την έχουν γραμμένη. Ίσως να πήγες με υφάκι (ίσως λέω) κι εγώ προσωπικά όποτε μου έρχονται κάτι τέτοιοι στη δουλειά μου θα τους εξυπηρετήσω ή τελευταίους ή δε θα ασχοληθώ πολύ.

Εμένα 1 φορά για μια ψύκτρα μου δώσαν τα λεφτά πίσω (όχι πιστωτικό, λεφτά απο το ταμείο!) και 1 motherboard απλά πήγα την επόμενη μέρα και μου δώσαν άλλη γιατι έπρεπε να ελεγχτεί

Δημοσ.

Εκεί πήγα και την παρήγγειλα. Τώρα μίλησα με τα κεντρικά του eshop στην Αθήνα και είπαν ότι είναι 10 μέρες και όχι 7 όπως μου λέγανε στο μαγαζί.

Ακόμα μία λεπτομέρει. Το μόνο που άνοιξα είναι το άσπρο κουτί του eshop που περιείχε την συσκευασία της κάρτας και κάτι χύμα καλώδια. ΔΕΝ άνοιξα το αντιστατικό σακουλάκι της κάρτας, που τελικά όπως μου είπαν στο τηλέφωνο αυτό μετράει.

Άρα το πλαστικό σακουλάκι με τις φούσκες στο εσωτερικό του κουτιού δεν πιάνεται.

Δεν πήγα με υφάκι, γιατί πίστευα ότι θα μου την αλλάξουν. Όταν μου άρχισαν τις ιστορίες με τις 7 μέρες πήρα υφάκι...

Δημοσ.

Arxika na pw oti , afoson to problima itan to pci-e anti tou agp kai oti itan se bulk i siskevasia (sakoulaki+drivers) mporeis na tin allaxeis..kai na pareis agp!!

Exeis kapoia asafia stin perigrafi sou. Arxika les oti den tin xriazosoun kai sthn sinexeia anafereis oti pires pci-e anti gia agp.!! Einai ligaki periergo.

Oti kai na einai omos efoson tin karta tin paredides se aristi katastasi tha stin epesterfan/ tha stin ekanan allagi. Theorw apithano to gegonos na isoun ok se afto to thema apo tin meriasou kai na min itan apo to e-shop (milaw gia to sigekrimeno thema panta kai oxi gia alla problimata tou e-shop)

• Moderators
Δημοσ.

Τοτε ξαναπηγαινε εκει, και εαν δεν δεχτουν αλλαγη, πεστους αυτα, και εαν και παλι αρνηθουν, ζητα να στο γραψουν (οτι οντως πηγες την ταδε μερα και οτι οντως δεν ειχαν περασει 10 εργασιμες κτλ κτλ κτλ) και απειλησε οτι θα πας ΙΝΚΑ μετα και εαν και παλι αρνηθουν ειτε στην αλλαξουν (πας ΙΝΚΑ κατευθειαν) ειτε να στο γραψουν αυτο που ειπα (καλεις αστυνομια επι τοπου).

Δημοσ.

Την κάρτα την πήρα για ένα φίλο μου. Και υπέθεσα ότι επειδή ο υπολογιστής είναι καινούριος θα παίρνει pci-e. Όταν ανακάλυψα ότι παίρνει agp, του είπα ότι θα του δώσω εγώ την παλιά μου. Οπότε πλέον δεν χρειαζόμασταν γενικά καρτα γραφικών είτε pci-e έιτε agp.

Δημοσ.

ok.. katalava.

Pigene pisw me tin siskevasia se ARISTI-ATSALAKOTH (to tonizw afto) katastasi kai apla pes oti thes na tin epistrepseis me iremo kai evgeniko tropo.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Περιμένω τώρα τηλ από τα κεντρικά του eshop, μπας και βγάλω άκρη. Θα περάσω και αύριο από το μαγαζί, να ξαναπροσπαθήσω. Αν δεν μου την αλλάξουν αναγκαστικά θα την πουλήσω...

Δημοσ.

Κανένα κατάστημα δεν μπορεί να επιβάλλει δικούς του όρους επιστροφών και συμπεριφοράς προς τον πελάτη, που να είναι (οι όροι) αυστηρότεροι των ευρωπαικών οδηγιών. Οπότε ότι κι αν γράφουν στα site τους απλώς είναι λαικό ανάγνωσμα. Όσο για την περίφημη "άριστη" συσκευασία επίσης δεν έχει κανένα λογικό νόημα. Αγοράζω ένα προιόν, δεν μου κάνει, το επιστρέφω εντός λίγων ημερών (ώστε να διασφαλιστεί και το κατάστημα ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει εντατικά). Τι το κάνει το κατάστημα το ανοιγμένο προιόν; Το προσφέρει σε χαμηλότερη τιμή με σαφή ένδειξη ότι είναι από επιστροφή αλλά σε αρίστη κατάσταση και με εγγύηση που ισχύει. (στην πράξη τα περισσότερα καταστήματα το πουλάνε στην αρχική τιμή...). Χάνει το κατάστημα με αυτή την πολιτική; Όχι και αυτό δεν το λέω εγώ. Δεκάδες ευρωπαικές χώρες και οι ΗΠΑ αλλά και πολλές "δυτικές" χώρες έχουν ανθηρό λιανεμπόριο με ακριβώς αυτή τη λογική, δηλαδή ότι ο πελάτης όχι μόνο έχει δίκιο αλλά και ότι μπορεί να κάνει μια αρχική λάθος επιλογή.

Απλως στην Ελλάδα αυτές οι συνθήκες εμπορίου ακόμη δεν έχουν φτάσει κι είμαστε εκτεθειμένοι στην άγνοια και την κουτοπονηριά κάθε εμπόρου, ο οποίος πιστεύει ειλικρινά πως αν απογοητεύσει ένα πελάτη (λόγω ποιότητας, τιμής, σέρβις, συμπεριφοράς, διαθεσιμότητας, συσκευασίας) αυτός θα ξανάρθει. Εγώ στην δική μου δουλειά έχω μάθει να προσκυνάω τον πελάτη μου (όχι δουλικά, αλλά να σκίζομαι να τον εξυπηρετήσω και πάντα αφού έχω κάνει την καλύτερη δυνατή εξήγηση για το τι μπορώ να προσφέρω και τι όχι). Αυτό περιμένω και από κάθε eshop,plaisio,multirama,mediamarkt,kotsovolos και πάει λέγοντας.

Και επειδή όσο περνάνε τα χρόνια μειώνεται και η υπομονή μου, τον τελευταίο καιρό έχω αλλάξει συμπεριφορά (σε βαθμό που να μετανιώνω μετά). Αν δεν εξυπηρετηθώ και πέσω θύμα καφρίλας μαγαζάτορα, υπαλλήλου ή οτιδήποτε με ακούνε 3 τετράγωνα μακριά. Δεν εχω βρει το δίκιο μου πάντα, αλλα σίγουρα έχω αυξήσει το ....ποσοστό επιτυχίας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...