KWSN_Men Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Kοίτα, αν κάνεις μια αναζήτηση στο google μόνο σε τούρκικα αποτελέσματα με την λέξη "tesbih", θα διαπιστώσεις ότι με 7 τρισεκατομμύρια λίρες (δηλαδή καμια 30αριά ευρώ) εκτός από Τούρκο μαζί με όλο του το σόι, μπορείς να αγοράσεις πραγματικές ευκαιρίες στα κομπολόγια, ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους σε εξευτελιστικές τιμές. Στο σημείο αυτό έχεις μείνει λίγο πίσω. Από το 2005 και μετά, η Τουρκία έχει τη νέα Λίρα, πράγμα που σημαίνει ότι 7 τρισεκατομμύρια λίρες είναι σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ναι Πέρσι τέτοιο καιρό που πήγα είχαν κόψει αρκετά μηδενικά...
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Στο σημείο αυτό έχεις μείνει λίγο πίσω. Από το 2005 και μετά, η Τουρκία έχει τη νέα Λίρα, πράγμα που σημαίνει ότι 7 τρισεκατομμύρια λίρες είναι σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ότι και να τα κάνεις τα κατοχικά, κατοχικά παραμένουν. Την Παρασκευή πήγα στο μαγαζάκι του "kompoloi.org" και είχε πράγματι απίστευτη ποικιλία. Το κάθε κομπολόι υπήρχε μόνο μια φορά, άρα είναι και μοναδικό. Ο τύπος είχε κομπολογάρα γαιδουρένια με φούντα από τσαρούχι, αλλά εγώ αρκέστηκα σε ένα λεπτό, σχεδόν στολίδι, λεπτεπίλεπτο, διακριτικό, κεχριμπαρένιο κομπολογάκι. Γενικά δεν είναι για πολλά χτυπήματα, είναι μάλλον για χάδια γιατί απ' ότι λέγεται το πραγματικό κεχριμπάρι έχει την ικανότητα να ηρεμεί και μάλλον έτσι είναι. Πάντως υπήρχε πλήθος από διάφορα υλικά και σχέδια, ενώ κάθε κομπολόι συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας. Άμα πάτε καμιά βόλτα από Σόλωνος αξίζει τον κόπο η στάση.
vsls Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Απο τιμες πως ειναι? Γιατι κ εγω θελω να παρω ενα κεχριμπαρενιο απλο αλλα συνηθως ξεφευγει πολυ απο τις δυνατοτητες μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Aυτό το μικρούλι που πήρα εγώ , που εκτός από κεχριμπάρι είχε και ασήμι, πήγε γύρω στο 50αρικο, αλλά είχε κι άλλα υλικά (λιβάνια, κοράλια κλπ) που μάλλον θα μου στοίχιζαν λιγότερα. Θα δω πόσο θ' αντέξει αυτό και όταν θα έχω λεφτά για πέταμα θα αγοράσω χάντρες σκέτες και θα φτιάξω ένα μόνος μου. Πάντως οι τιμές ξεκινούσαν από 7 ευρώ εώς 2 χιλιάρικα.
vsls Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Αρκετά καλή τιμή για κεχριμπάρι. Κυρίως από το Κομπολογάδικο έχω αγοράσει κ έχω μείνει γενικά ευχαριστημένος, με εξαίρεση ότι δεν βάζει ποτέ φούντες στα κομπολόγια.
mitsakos13 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 υπάρχει κάποιο τρόπος που καταλαβαίνεις ότι είναι κεχριμπάρι και δεν είναι μούφα αυτό που παίρνεις? ή πας μόνο στην εμπιστοσύνη αυτού που στο πουλάει?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Mεγάλες κομπίνες μπορούν να κάνουν με τα κεχριμπάρια, και σε γενικές γραμμές με την φιλοσοφία "ότι πληρώνεις παίρνεις" μπορεί να πέσεις θύμα μεγάλης απάτης. Γενικά το κεχριμπάρι Βαλτικής υπάρχει σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, οπότε κανείς δεν δικαιούται να στο πουλήσει δήθεν χρυσό επειδή είναι ατόφιο κεχριμπάρι, αλλά αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα πλούτιζαν οι κοσμηματοπώλες, καθώς έχω δει και κεχριμπάρι Βαλτικής σε εξωφρενικές τιμές και χωρίς να έχει κανένα περίεργο χρώμα. Όπως σε πατήσουν είναι. Σε άλλον μπορεί να το δώσουν 50 και σε άλλον 150, μιας και φαντάζομαι ότι αν έχεις 2-3 καλές διασυνδέσεις στην Ρωσία μπορεί να κάνεις εισαγωγή με χαμηλή τιμή. Παίζει ρόλο εκτός από τον χρόνο (άλλο το κεχριμπάρι των 35 εκατομμυρίων χρόνων και άλλο των 350 εκατομμυρίων χρόνων), η καθαρότητα, η διαφάνεια, το χρώμα κλπ, αλλά με τα τεχνητά κεχριμπάρια που φτιάχνουν πρέπει να προσέχεις όταν επενδύεις τα λεφτά σου, γιατί ο μόνος τρόπος να εξακριβώσεις την γνησιότητα είναι ο άνθρακας 14. Όσο για τα κεχριμπάρια με έντομο που πουλάνε και στο ίντερνετ, αυτά είναι μεγάλη απάτη. Πάντως ο τύπος δίνει και μια περίοδο αλλαγής γύρω στους 2 μήνες, άρα μάλλον δεν έχει σκοπό να ξεγελάσει κανέναν.
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δλδ αν πάρεις κεχριμπάρι από τις Βαλτικές αυτοπροσώπως σου βγαίνει φθηνότερο ε. Θα αρχίσω να παίρνω παραγγελίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Γενικά ότι μπίζνα κάνεις με τις Βαλτικές αυτοπροσώπως συνήθως έχει κέρδος. Αν δεν πας για χαβιάρι ή κεχριμπάρι, τουλάχιστον γέμισε το φορτηγάκι με δυστυχισμένες άνεργες χορεύτριες. Να κάνεις μια καλή πράξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.